X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2015 wrote:
    haha no i ja też, wzruszam się aż nadto:D

Dziewczyny a też macie głupie sny?? Ostatnio śniło mi się, że strzelał do mnie kolega jeszcze z liceum. Innym razem, ze rozmawiałam z wiewiórką... Codziennie co innego:D Czuję się jak wariatka:D
    Ja tak mam odkad pamietam. Zawsze dziwaczne sny, maz sie smieje ze moglabym ksiazki zaczac pisac na ich postawie, albo scenariusze filmow :P

W ciazy wystepuje cos takiego jak 'zywe sny', podejrzewam ze to o to chodzi.

Sto lat kuleczka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:33

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2015 wrote:
    haha no i ja też, wzruszam się aż nadto:D

Dziewczyny a też macie głupie sny?? Ostatnio śniło mi się, że strzelał do mnie kolega jeszcze z liceum. Innym razem, ze rozmawiałam z wiewiórką... Codziennie co innego:D Czuję się jak wariatka:D

Mi codziennie jakieś głupoty się śnią, budzę się i się śmieje sama ze swojej wyobraźni :D

Kuleczka wszystkiego najlepszego !

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Asia2015 Debiutantka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może, wszystkie są tak realne, że aż strach:D

Paula 222 tak jak chciałaś, kilka zdań o mnie. Objawów nie mam poza sennością i nadmiernym wypadaniem włosów, zanim dzidzia przyjdzie na świat, to będę chyba łysa:P Żadnych zachcianek itp. Na wadze mam 2 kg więcej, więc jest dobrze. ostatnio byłam na badaniach 5.11. i dzieciątko miało 2,00 cm. Kolejna wizyta już 03.12. Rodzice o nowinie dowiedzą się dopiero na mikołajki i liczę na to, że się ucieszą:) A ślub mamy zaplanowany na 10/2016. 4 mc po porodzie - myślę, że będzie ok:)

Kuleczka - składam najszczersze życzenia zdrowia, dużo miłości i szczęśliwego rozwiązania w czerwcu:-)

Paula222 lubi tę wiadomość

• Agathea Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka wszystkiego najlepszego.

Ja akurat nie polecam "języka niemowląt" dla mnie to porażka tylko nerwicy o mały włos się nie nabawiłam, ale ja karmiłam piersią na żądanie, pozwalałam spać dzieciom w moim łóżku, nosiłam w chuście, nie dawałam papek tylko rozszerzałam dietę wg BLW,. I też wyrosły na somodzielne dzieci... Nawet bardziej niż te chowane "chłodno" jak radzi Hogg. Dla mnie podstawą są "Mądrzy rodzice", "Moje kompetentne dziecko" i reszta książek od Jesper Juul, "W głębi kontinuum".

vukXp2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm po Twoim wpisie widze, ze nie polubie tej ksiazki. Ja tez nosilam w chuscie i bede nosila ponownie, uzywalam wielorazowek (na ile mi sie udawalo), rozszerzalam diete we wlasny sposob. Maluch dlugo z nami spal, do teraz z nami zasypia. Nam to pasuje, jemu tez. Po zasnieciu przenosimy go do pokoju i jest spokoj. Nie widze aby mial jakies problemy z samodzielnoscia a na pewno jest bardzo opiekunczy.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytajac jezyk niemowląt mialam wrazenie ze nie do kazdego dziecka da sie wykorzystac sposoby autorki ale u mnie kilka rzeczy pomoglo inne okazaly sie nietrafione

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais mogę Ci przesłać mailem w pdf to sobie zobaczysz czy się spodoba czy nie :)

Jeszcze raz dziękuję Wam za życzenia, tak miło na serduchu jest :)

Asia2015 witaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:48

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) mało się udzielam ale bacznie Was czytam :-)
    Witajcie nowe mamusie :-)
    Ja kolejną wizytę mam dopiero 17 grudnia jeszcze tyle czasu a już chciałabym zobaczyć co u mojego szkraba.

Zaciekawila mnie ta książka ciężarówka przez 9 miesięcy chyba podejde przy najbliższej okazji do biblioteki i zapytam o nią :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777 sto lat!!! :)

Natasza gratulujacje, podwójne szczęście :)

Zachęciłyście mnie do sięgnięcia po leektury, tak sobie wcześniej myslałam że wszysto jest w internecie, ale to jednak inaczej jak sie w spokoju usiądzie i przeczyta od deski do deski :)

A ja gotuje krupnik na kaszy pęczak, taka miałam ochotę!! Pachnie cały dom:) Nalepsze jest to że maż nienawidzi krupniku i mam cały gar dla siebie :D

• dais Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dais mogę Ci przesłać mailem w pdf to sobie zobaczysz czy się spodoba czy nie :)

Jeszcze raz dziękuję Wam za życzenia, tak miło na serduchu jest :)

Asia2015 witaj :)

Ooo byloby super. Podam Ci maila w prywatnej wiadomosci. Hmm wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, bo widze, ze inaczej nie mozna wyslac prywatnej wiadomosci.

Jestem troche sceptyczna co do ksiazek i ich metod wychowywania. Pamietam, ze jedna ksiazka pomogla mi oduczyc synka zasypiania przy piersi, ale potem sie rozchorowal i poszlo na marne. Probowalismy drugi raz i mimo wielu prob juz sie nie udalo. Katorga dla nas (nie wiem jak dla niego) byly proby odkladania do lozeczka, co sie podniosl to kladziesz z powrotem. Nie wiem z jakiej ksiazki byla ta metoda, ale nas tylko denerwowala, wymeczala a dziecko ostatecznie zasypialo z przemeczenia placzem. Po kilku dniach czulam sie jak sadystka i zrezygnowalismy z tej metody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 15:58

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:29

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777, wszystkiego najlepszego :*

Patutka, trzymaj się kochana, na oddziale postawią Cię na nogi, będzie dobrze. Przy okazji serdeczne gratulacje, tatuś poczuł się do obowiązku :)

Witajcie wszystkie nowe mamuśki! :) Jej, jak ja marzyłam o bliźniakach... :)

Ansad, fajne fotki, zwłaszcza ostatnie niesamowicie wyraźne! :D

Gratulacje udanych wizyt :)

Na przeziębienie i mokry kaszel polecam syrop prawoślazowy, mi pomógł na samym początku ciąży.

Jak kogoś pominęłam, to przepraszam najmocniej, ale coś strasznie nie ogarniam ;) Nowe objawy mi się załączyły i jestem jakaś zamotana, roztrzepana, zero skupienia uwagi, co chwilę brakuje mi jakiegoś słowa i pamięć jak u muszki owocówki ;) A oprócz tego zaczęłam się strasznie ślinić. Mam nadzieję, że mdłości i wymioty nie wrócą, bo podobno jedno z drugim idzie w parze...

Ja miałam "w oczekiwaniu na dziecko" i była całkiem ok, ale po ostatnim poronieniu wyrzuciłam z hukiem, bo sam jej widok sprawiał mi przykrość. Czytałam ostatnio reckę "ciężarówką przez 9 m-cy" i jak gdzieś zobaczę, to koniecznie muszę nabyć drogą kupna ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma problemu z podesłaniem :) Każdy musi coś dla siebie znaleźć, wiadomo że w jednej może się spodobać parę rzeczy a już reszta nie.

Co do snów to też miałam prawie codziennie na początku, teraz od czasu do czasu, niektóre naprawdę przerażające

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a napiszcie coś o noszeniu w chuście :) strasznie mi się to podoba, ale nie wiem od kiedy można zacząć i czy w ogóle będę umiała

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Agathea Znajoma

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę zaczęłam nosić jak miała dwa miesiące, a syna jak miał 7 dni. Uczyłam się na filmach z youtube, ale jest dużo certyfikowanych doradczyń, które chętnie pomogą. Skarbnicą wiedzy jest chusty.info
    Też usypiałam dzieci przy piersi i nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia. Córkę jeszcze próbowałam odkładać po karmieniu do łóżeczka a z synem olałam łóżeczko, spał z nami jak tylko wyrósł z kołyski i syn chętniej przeniósł się ze spaniem do pokoju dziecięcego niż jego siostra.
    Jej jak dzisiaj biodra dają mi do wiwatu... A to 11 tydzień... Co będzie w 35 tygodniu... Chyba jednak wezmne już teraz od bratowej rogala do spania.

vukXp2.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Wszystkiego najlepszego!

Czytalam jezyk niemowlat bardzo przydatna książka. Poszukam bo chyba mam na pdf.
    W Paryzu dzieci nie grymasza tez ciekawa pozycja:-)
    Quratornia jak znajdziesz to ja też poproszę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    A ja mam książkę "w oczekiwaniu na dziecko" wydałam 50 zł w empiku i nie jestem zadowolona za bardzo teraz tylko leży a ja jej nie czytam.

Ja dzisiaj na obiad miałam podudzia kurczaka, ryż i ogórki ;) teraz popijam z mężem kawkę:)

Też nie byłam z niej zadowolona:) Ale ciekawa jestem książki "ciężarówką przez 9 miesięcy" może już dziś pójdę do empiku.. akurat mam 5 min drogi :P na Święta miałam dostać od męża nowy tablet i perfumy Dior J´adore więc już na książkę nie liczę:)

nick nieaktualny, wisienka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znowu nosiłam córkę w chuście... dość często, tak naprawdę odkąd się urodziła nie spała z nami w łóżku, jak jest u babci to śpi z nią, ale tak to zawsze śpi w łóżeczku, co do karmienia to odkąd skończyła 8 miesięcy nie dawałam jej już papek. Przestałam karmić małą jak skończyła 10 msc - w sensie piersią i jak już skończyła 11 msc to zaszłam w ciąże:)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka ja Ci mogę przesłać jutro na maila jak chcesz.

AnnieLov nie wiem czy w Empiku będzie bo na necie pisze że niedostępna

f2w3skjoxrbw67ni.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777 wszystkiego najlepszego.

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ