X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. znacie jakiegoś dobrego endokrynologa w Warszawie? potrzebny na już. Niskie TSH w 12tc.

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela niestety nie pomoge nie jestem z Warszawy. A ile wynosi Twoje TSH ?

f2w343r8930pqaay.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:02

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Miluszka ja Ci mogę przesłać jutro na maila jak chcesz.

AnnieLov nie wiem czy w Empiku będzie bo na necie pisze że niedostępna
    No pewnie że chcę :-) dodałam Cię do przyjaciółek, jak zaakceptujesz wyślę Ci adres e-mail :-)
    Wszystkiego najlepszego w dniu Urodzin :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Cześć dziewczyny. znacie jakiegoś dobrego endokrynologa w Warszawie? potrzebny na już. Niskie TSH w 12tc.
    Polecam z czystym sumieniem tego oto pana http://www.znanylekarz.pl/ryszard-issakiewicz/endokrynolog-internista/warszawa

Jak dla mnie najlepszy z trzech u ktorych bylam+leczyl moja mame: )

2016 🩷

2020 🩵

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję:)

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    dziękuję:)
    Nie ma za co, naprawde lekarz warty zachodu. Mojej mamie wieleeeee razy pomogl i od paru lat go nie zmienila, A tak jak patrze, to ma tylko pozytyene opinie.:3

2016 🩷

2020 🩵

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jednak jeszcze mnie nie wzieli, ciesze sie spokojem w domu:))

Ale czy Ty mowisz o slubie Kochana?:)

Jesli tak to mu slub Juz od roku mamy zaplanowany i zaliczki powplacane:) wiec to akurat u nas brzdac nic nie zmienil:) bo slub by byl z dzidzia przed lub nie:)

Miałam na myśli zaręczyny. Jak coś pokręciłam, to wybacz, dzisiaj nie jestem sobą... :*

A jak się czujesz?

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:02

2016 🩷

2020 🩵

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zrob jeszcze raz badania bo mitez wyszedl niski a za tydzien mi wyszlo ok za to ft 3 cos znowu podskoczylo i kazal brac prenatal clasic i mam za niedługo zrobic jeszcze raz wyniki

Miluszka dzieki, dobrze ze napisalas bo bym czekała na wiadomości ;) jutro Wam powysylam ta książkę.

Ja dzisiaj mam wilczy apetyt jadlabym co chwile.
    Patutka byle dalej od wymiotów :)

Jagoda_123 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Zareczyny dwa lata temu byly Kochana:). Wiec munelo trovhe:D

A dziekuje Kochana, w miare dobrze dzis mdlosci ani wymiotow nie bylo Ale na potege pije herbate z cytryna i sokiem malinowym i ten prenalen. Moze ta cytryna pomaga na mdlosci i wymioty ^^
    A tak to katar mnie wykancza.

A co u Ciebie, jak samopoczucie?:)

Jak mozesz przyjmij mnie do przyjaciolek chcialam o cos zapytac Ale to nie tak na forum.

O matko i córko, to ja już się nie odzywam dzisiaj, bo siermiężnie nie ogarniam! :D Przepraszam! :* Nie wiem, gdzie ja mam głowę. Tak to jest, jak padnę, zaśpię, a później próbuję nadrobić szybko zaległości na forum.

Zaproszenie przyjęłam :) Jakoś mało wyraźnie belly pokazuje info o zaproszeniu, dobrze że mówisz, bo tak to by mi wisiało dniami ;)

Poczłapałam dzisiaj na ogólne moczu, bo nie daję rady już z pęcherzem :( Piję sok 100% z żurawiny, wcinam suszoną żurawinę, dużo piję (nic słodkiego), biorę urosept, wygrzewam się, używam ziołowego antybakteryjnego żelu intymnego i nic. Dramatu nie ma, ale nie przechodzi i martwię się, czy ewentualne bakterie nie zaszkodzą maleństwu. Kiedyś kilka razy zdarzyło mi się krwotoczne zapalenie układu moczowego i panicznie boję się takiego stanu...

Wieczorem zaczyna mnie lekko mdlić i obawiam się, że to jeszcze nie jest mój moment na odstawienie Prevomitu ;) Zwłaszcza to ślinienie się daje mi do myślenia. Myślałam, że opluję babeczkę w recepcji przychodni :P A do drzemki muszę się układać paszczą do góry ;)

Trzymam kciuki, żeby Cię już nie męczyło, sama wiem jak wymioty wykańczają :( A jak coś, to leć na IP po kroplówkę, bo mi właśnie z odwodnienia pęcherz nawalił.

Na przeziębienie zerknij tutaj, może coś się przyda:
    http://domowa.tv/przeziebienie-w-ciazy/

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja dzisiaj mam wilczy apetyt jadlabym co chwile.
    Patutka byle dalej od wymiotów :)
    Tez jem nie malo mimo choroby. Dziekuje i mam taka nadzieje, ze Juz zakoncza sie na dovre:D

Jakbys mogla to mi tez mozesz podeslac, zobacze co Tam ciekawego: )
    A w ogole to wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen!:)

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:03

2016 🩷

2020 🩵

• dais Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    dziewczyny a napiszcie coś o noszeniu w chuście :) strasznie mi się to podoba, ale nie wiem od kiedy można zacząć i czy w ogóle będę umiała
    Ja nosilam jak skonczyl jakis miesiac, na poczatku w chuscie elastycznej, bo latwiejsza do wiazania. Potem jak synek zaczal sam siadac przesiedlismy sie na nosidlo ergonomiczne i chuste zwykla. Nosidlo bylo glownie dla meza (rzadko dawal sie zachustowac). Oba maja swoje plusy- nosidlo szybciej sie zaklada, chusta wygodniejsza na dluzszy wypad. Nosilismy malucha do ok 1,5 roku, wtedy wolal biegac i szalec. Czasem nawet sporadycznie jak mial 2 lata go chustowalam. Idealny sposob na usypianie :) Wiazan nauczylam sie na spotkaniach Klubu Kangura- darmowe spotkania matek chustujacych, gdzie w sumie super spedzalo sie czas. Wiem, ze na slasku (Katowice i Tarnowskie Gory) sa grupy. Podejrzewam, ze w innych miastach tez. Mozna tez zlapac platne warsztaty z chustowania.
    Teraz bede uzywala mojej Nati (zwykla chusta tkana) odkad poczuje sie na silach nosic dzidzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:51

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, na pewno wciśniesz się w sukienkę, już niewiele czasu zostało :)
    Kuleczka, wszystkiego najlepszego! zdrowej dzidzi i łatwego porodu :)
    ansad, cudne zdjęcia!

dziewczyny, ja jestem już po wizycie.. tak bardzo odetchnęłam z ulgą! z dzidzią wszystko w porządku! machała mi dzisiaj rączkami i nóżkami... kręciła się i w ogóle... niesamowite uczucie.. serduszko bije, ma obie rączki i nóżki.. wykluczony zespół downa i rozszczep cewy nerwowej.. mój lekarz ma te całe uprawnienia FMF, ale nie robi "typowego" usg genetycznego, tylko przy standardowej wizycie sprawdza te podstawowe parametry, także na usg prenatalne idę już nieco uspokojona - skupie się głównie na podglądaniu mojego dzidziusia:)
    skoro moja dzidzia przetrwała te ciężkie, stresujące tygodnie, to już wszystko musi być dobrze...

Madzik84, Helenucha Klucha, Nelus, ansad, Magda34, Malena91, fairy_tale, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, koleżance na zapalenie pęcherza lekarz kazał brać furaginę - może zapytaj swojego, szybciej by Ci przeszło..

aaa i dziewczyny, okazało się, że jednak jestem w 11 tygodniu ciąży, co oznacza, że usg prenatalne będę miała w 13t3d, myślicie, że nie za późno? ;/

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beats super ze wszystko w porządku :) z dzidzia
    Patutka nie ma sprawy :)

Jeszcze raz dziekuje za życzenia :)
    Madzik powodzenia z pęcherzem, jakbys miala kiedys problem to wykap sie w slomie, sprawdzone osobiscie ;) ja tez mialam problemy i mam bo mi za duzo wychodzi leukocytow i to duzo ponad norme ale oddawalam na posiew to mi wyszlo ze nie ma zadnych bakterii a na normalnym badaniu wychodzi ze sa bakterie, ale taki moj urok jest

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, koleżance na zapalenie pęcherza lekarz kazał brać furaginę - może zapytaj swojego, szybciej by Ci przeszło..

aaa i dziewczyny, okazało się, że jednak jestem w 11 tygodniu ciąży, co oznacza, że usg prenatalne będę miała w 13t3d, myślicie, że nie za późno? ;/

Zgłupiałam... Właśnie odebrałam wyniki badania i są podręcznikowe, zero białka, zero ketonów, zero składników patologicznych, wszystko w normie.
    Furaginy mimo wszystko się boję :( "Stosowanie leku w okresie ciąży i karmienia piersią ograniczone jest do przypadków, gdy jest to bezwzględnie konieczne."

Nie za późno, mi lekarz wyznaczył usg genetyczne na 13+5, czyli przedostatni możliwy dzień, ale moja dzidzia jest młodsza o 3 dni :)
    Super, że z Twoim maleństwem wszystko ok :)

Kuleczka777, kąpię się prawie codziennie dla samego wysiadywania w ciepłej wodzie, wtedy mi lepiej, ale jak tylko wyjdę na spacer to znowu mnie piecze i boli po sikaniu :( Kiedyś miałam krwotoczne zapalenie układu moczowego, ostatnim razem wystarczyła jedna doba, żebym wylądowała na SOR z krwią w pęcherzu, więc teraz panikuję już na zapas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:38

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik gamoniu, masz wiadomosc :D :D :D
    Kuleczka wyslalam zaproszenie:)

2016 🩷

2020 🩵

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Madzik gamoniu, masz wiadomosc :D :D :D
    Kuleczka wyslalam zaproszenie:)

A dziękuję, właśnie o to chodziło :P :D Już czytam i odpowiadam ;)

‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ