X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Ja wiem czy chudzinka... juz 3,5kg na plusie

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzięki. Ja wiem czy chudzinka... juz 3,5kg na plusie
    Jak zobaczysz mnie to przyznasz mi racje:)
    Ja mam narazie 2kg na + ale jakos ciazowego brzuszka nie potrafie zaobserwowac jeszcze.

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Macie bardzo zgrabne i male brzuszki

3852932_20151123_131647.jpg

Cudny brzuszek <3 z tego co widać będzie piękna piłeczka :)

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak długo ale byliśmy jeszcze u rodziców.

Więc w miarę krótko:
    wszystko prawidłowe lub w normie, maluszek ma prawie 7 cm jest o jeden dzień starszy, przezierność 1,9 wszystkie przepływy prawidłowe ale nie udało się znaleźć kości nosowej, lekarz szukał i szukał widać było że bardzo chciał żeby się pojawiła ale niestety...
    Jest niestety ryzyko że moje maleństwo urodzi się chore :( z automatu badanie za które miałam zapłacić zmienili mi na refundowane i wykonali test PAPPA. Ryzyko chorób genetycznych jest niskie ale uwzględniając już brak tej kości nosowej wynosi 1:116.
    Lekarz próbował nas zdystansować żebyśmy spokojnie czekali na wynik z krwi.
    Tłumaczył że może się później pojawić ale nie musi i że 40% dzieci z zespołem Downa nie ma tej kości a 60% ma w pełni wykształconą.

Nikomu nic nie mówiliśmy po co mają się martwić już nasz wystarczy. W najlepszym wypadku grozi nam zespół Downa w najgorszym zespół Edwarda i Patatua gdzie maluch umiera w pierwszych miesiącach życia.

Miało być krótko a wyszło jak zawsze.

A i będzie synek :D wiercił się wkładał rączki do buzi a co Pan Doktor już chciał zastopować obraz to się odwracał Łobuziak mój Kochany :-*

Nelus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Gratulacie synusia!
    Ja co prawda bylam w troche innej sytuacji bo mialam zle nt. Ale wierze ze u ciebie tez bedzie dobrze.kosc na oewno sie jeszcze pojawi. Kiedy bedziecie mieli wynik krwi?

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej dziewczyny. mozecie mnie usunac. moj 2 Aniolek jest w niebie

Bardzo mi przykro...

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 pewnie jest tak jal lekarz mówi, ale wiadomo, że kazda przyszla mama sie martwi dopóki nie dostanie wyników do ręki. Bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki.
    Ale Ci zazdroszczę tego SYNKA :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAPPA za jakieś dwa tygodnie. Długie dwa tygodnie...
    Staram się myśleć pozytywnie ale co chwilę spadam w dół staram się opanować bo nic to nie pomoże. Jeżeli krew wyjdzie źle lekarz zaproponuje nam amniopunkcję ale wiem że się na nią nie zgodzę. 1 na 100 kończy się poronieniem a dziecko może być zdrowe.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a jakis inny nieinwazyjny test Harmony albo nifty? Czy tez nie wchodzi w gre u was?

• beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89, teraz musicie pozytywnie myśleć! Czytałam na forum o dziewczynie, której powiedzieli, że urodzi dziecko z zespołem downa, nie zgodzila się usunąć i urodziła zdrowa córeczkę!
    Może dzidzia nie chciała współpracować i wszystkiego Wam pokazać? Trzeba czekać na wyniki krwi i starać sie zachować spokój..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pati a jakis inny nieinwazyjny test Harmony albo nifty? Czy tez nie wchodzi w gre u was?
    No ja bym się zdecydowała gdzieś pieniądze by się znalazły ale poczekamy na wyniki. 16 mam kolejna wizytę i mam nadzieję że mój lekarz już ją znajdzie.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, bede mocno trzymać za Was kciuki!
    PS. Moj mąż marzy o synku, takze zazdroszczę:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pati89, teraz musicie pozytywnie myśleć! Czytałam na forum o dziewczynie, której powiedzieli, że urodzi dziecko z zespołem downa, nie zgodzila się usunąć i urodziła zdrowa córeczkę!
    Może dzidzia nie chciała współpracować i wszystkiego Wam pokazać? Trzeba czekać na wyniki krwi i starać sie zachować spokój..
    Dzięki dziewczyny :-* tak staramy się myśleć :)
    Lekarz był bardzo rzeczowy i staranny. Jeździł mi po tym brzuchu kręcił wciskał, mąż aż się bał że coś małemu zrobi. Potem skakałam kręciłam się w kółko żeby się odwrócił :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą płcią to w ogóle były jaja :)
    Już się wycieram z tego żelu i lekarz sie pyta czy chcemy znać płeć? Mówię że tak jeżeli było widać :) i zrozumiałam że odpowiedział "no dobrze" :) potem tłumaczył te wyniki itd. że pójdzie po ten wydruk i na koniec zaprosił do recepcji wypełnić papiery. Wychodzimy a ja mówię do męża że miał tą płeć podać i że może na tym wyniku będzie pisało? Ten w śmiech patrzy na mnie i mówi że lekarz przecież powiedział! Droczył się ze mną całą drogę nie chciał powiedzieć :)

Kourtney, Helen lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pati ale jaja, super gratulacje- synuś jeeej Oh jak wam zazdroszczę ze juz wiecie. Mi powiedzą na skanie po 20 tyg 3 lutego buuu

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to teraz musisz kolor wózeczka na suwaczku zmienić:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i nie martw się, jestem pewna że będzie zdrowy jak rybka!!!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah I koleżanka miała ostatnio amniopunkcje i ja tak straszyli ze prawdopodobnie będzie chore dziecko a po badaniach wyszło ze zdrowy chłopczyk. 3 tyg czekała na wyniki, masakra

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pati, to teraz musisz kolor wózeczka na suwaczku zmienić:D
    Hehe rzeczywiście :) choć wiesz teraz gender to wszystko wolno hehe :) mam dziś się śmiała komu te sukieneczki założy :) za to mój tato to aż miał szklane oczy :) ma dwie córki więc wnuk to będzie coś będzie go na mecze zabierał i zostanie jego menadżerem :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! dawno mnie tu nie było, podczytuję Was od czasu do czasu ale dodajecie posty z taką szybkością, że ciężko za Wami nadążyć ;) Ja w poniedziałek byłam u lekarza, widziałam jak pieknie moje dzieciątko się ruszało i jak szybciutko serduszko biło. No i na 70 % pan doktor powiedział, że to chłopiec. Kolejna wizyta 21 grudnia i myślę, że wtedy płeć już na 100% się potwierdzi. Tak jak wczesniej pisałam- na prenatalne się nie zdecydowałam, na usg główkę, rączki i nóżki widziałam i to mi wystarczy :) Przeglądam już powoli wózki, ubranka i zabawki. Najchętniej to już bym kupiła całą wyprawkę...ech taka niecierpliwa jestem ;) Pozdrowionka dla wszystkich czerwcówek

Madzik84, Kourtney, munequita, kirys lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ