X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Hehe rzeczywiście :) choć wiesz teraz gender to wszystko wolno hehe :) mam dziś się śmiała komu te sukieneczki założy :) za to mój tato to aż miał szklane oczy :) ma dwie córki więc wnuk to będzie coś będzie go na mecze zabierał i zostanie jego menadżerem :)
    No tak, może miec i różowy wózeczek:D oj jak chłopca w rodzinie nie bylo to nie dziwie się, ze dziadek oszalał:) mąż pewnie podobnie, faceci to jednak marzą o pierworodnym:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Cześć dziewczyny! dawno mnie tu nie było, podczytuję Was od czasu do czasu ale dodajecie posty z taką szybkością, że ciężko za Wami nadążyć ;) Ja w poniedziałek byłam u lekarza, widziałam jak pieknie moje dzieciątko się ruszało i jak szybciutko serduszko biło. No i na 70 % pan doktor powiedział, że to chłopiec. Kolejna wizyta 21 grudnia i myślę, że wtedy płeć już na 100% się potwierdzi. Tak jak wczesniej pisałam- na prenatalne się nie zdecydowałam, na usg główkę, rączki i nóżki widziałam i to mi wystarczy :) Przeglądam już powoli wózki, ubranka i zabawki. Najchętniej to już bym kupiła całą wyprawkę...ech taka niecierpliwa jestem ;) Pozdrowionka dla wszystkich czerwcówek
    Karola, gratuluje:) ja też wzdycham widząc dziecięce rzeczy.. Póki nie znam płci jeszcze się wstrzymuje! Mam tylko skarpeteczki "i love daddy", które dalam w prezencie mężowi, gdy dowiedziałam się o ciąży:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Cześć dziewczyny! dawno mnie tu nie było, podczytuję Was od czasu do czasu ale dodajecie posty z taką szybkością, że ciężko za Wami nadążyć ;) Ja w poniedziałek byłam u lekarza, widziałam jak pieknie moje dzieciątko się ruszało i jak szybciutko serduszko biło. No i na 70 % pan doktor powiedział, że to chłopiec. Kolejna wizyta 21 grudnia i myślę, że wtedy płeć już na 100% się potwierdzi. Tak jak wczesniej pisałam- na prenatalne się nie zdecydowałam, na usg główkę, rączki i nóżki widziałam i to mi wystarczy :) Przeglądam już powoli wózki, ubranka i zabawki. Najchętniej to już bym kupiła całą wyprawkę...ech taka niecierpliwa jestem ;) Pozdrowionka dla wszystkich czerwcówek
    Gratuluje synusia :) ja juz tez sie nie moge doczekac kupowania wyprawki

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Gratulacje Chłopaka :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    PAPPA za jakieś dwa tygodnie. Długie dwa tygodnie...
    Staram się myśleć pozytywnie ale co chwilę spadam w dół staram się opanować bo nic to nie pomoże. Jeżeli krew wyjdzie źle lekarz zaproponuje nam amniopunkcję ale wiem że się na nią nie zgodzę. 1 na 100 kończy się poronieniem a dziecko może być zdrowe.
    bądźcie silni i nic nie przesądzajcie, czekajcie na badania, i ponowne usg, jak się tam mocno wiercił, to może był powód, że nie było widać... i tak naprawdę jest zdrowy. Trzymam mocno za was kciuki

Pati_89 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    bądźcie silni i nic nie przesądzajcie, czekajcie na badania, i ponowne usg, jak się tam mocno wiercił, to może był powód, że nie było widać... i tak naprawdę jest zdrowy. Trzymam mocno za was kciuki
    Dzięki :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Bedzie ciezko wybrac. Wozek bedziemy kupowac po 20tyg.
    http://iv.pl/images/06423272341605554620.png
    http://iv.pl/images/57694305101136937414.jpg
    http://iv.pl/images/75360813337757630715_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/51313059886977448904_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/85458907519027050866.jpg
    http://iv.pl/images/83381922524547059219_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/28098685757221573742.jpg
    http://iv.pl/images/54699691483044901787_thumb.jpg
    mi się bardzo podoba :)
    i jest troche tanszy niz te za 5koła.
    testowałas już go?

feegu6l.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)
    Ja coś dziś przespałam cały dzień, a teraz przez pół nocy pewnie nie usnę... ;)

Gratulacje udanych wizyt, piękne fotki, dziewczyny <3
    Pati, trzymam kciuki, żeby kość się pojawiła przy następnej wizycie, na pewno będzie idealny nosek! :)

Jej, ale przegląd wózków zrobiłyście :D Sporo różowych się przewija ;)
    Ja na razie w teorii nadal trzymam się swojego wyboru, czyli x-lander x-run lub tfk joggster III 16. Zobaczymy czy nie zmienię zdania, jak pomacam na żywo w sklepie ;) W naszym małym mieszkanku przejdzie tylko opcja 2w1. 3w1 odpuszczam, bo te foteliki do niczego się nie nadają...

Dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę i strasznie mi się czas dłuży, zaczęłam pękać, że coś będzie nie tak... :(

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej dziewczyny. mozecie mnie usunac. moj 2 Aniolek jest w niebie
    bardzo mi przykro ...:(

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Bry wieczór :)
    Ja coś dziś przespałam cały dzień, a teraz przez pół nocy pewnie nie usnę... ;)

Gratulacje udanych wizyt, piękne fotki, dziewczyny <3
    Pati, trzymam kciuki, żeby kość się pojawiła przy następnej wizycie, na pewno będzie idealny nosek! :)

Jej, ale przegląd wózków zrobiłyście :D Sporo różowych się przewija ;)
    Ja na razie w teorii nadal trzymam się swojego wyboru, czyli x-lander x-run lub tfk joggster III 16. Zobaczymy czy nie zmienię zdania, jak pomacam na żywo w sklepie ;) W naszym małym mieszkanku przejdzie tylko opcja 2w1. 3w1 odpuszczam, bo te foteliki do niczego się nie nadają...

Dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę i strasznie mi się czas dłuży, zaczęłam pękać, że coś będzie nie tak... :(
    Madzik mi tez sie dłuzy ..wizyta dopiero 15 u mnie :(
    ech...musimy jakoś wytrzymać..
    ja dzisiaj pospałam po 19ej i teraz też nie śpię..trochę pracą się zajęłam.
    Mnie tak porządnie to wczoraj ścięło 4h w ciągu dnia, ledwo co zasnęłam w nocy.

Madzik84 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jeszcze nie testowalam zadnego

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, w quinny akurat do zestawu pasuje maxi cosi, a moim zdaniem oni maja bezpieczne foteliki

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 Twój maluszek będzie na pewno zdrowy, musisz być dobrej myśli, my wszystkie trzymamy mocno kciuki!

Karola gratuluje udanej wizyty:)

A jak tam dziewczynki samopoczucie?

Pati_89 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Madzik mi tez sie dłuzy ..wizyta dopiero 15 u mnie :(
    ech...musimy jakoś wytrzymać..
    ja dzisiaj pospałam po 19ej i teraz też nie śpię..trochę pracą się zajęłam.
    Mnie tak porządnie to wczoraj ścięło 4h w ciągu dnia, ledwo co zasnęłam w nocy.

Dopiero po północy głowę przyłożyłam, dżizys ale mnie mąż denerwował, on w KAŻDEJ pozycji chrapie, a jeszcze ręce plącze sobie wokół głowy w węzeł gordyjski, co jeszcze pogarsza sprawę... Jak nie on, to koty się za głośno myją i też mnie szlak trafia :P Tiruriru, jestem kwiatem lotosu :D

Kawokado lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, w quinny akurat do zestawu pasuje maxi cosi, a moim zdaniem oni maja bezpieczne foteliki

A chyba że tak :D Chodziło mi o taki "fotelik" typowo z zestawu, co nawet nie leżał obok bezpiecznego fotelika.
    U nas na 99% padnie na recaro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też maxi cosi cabrio fix, był wręcz idealny, teraz mamy maxi cosi tobi dla starszych i jestem wręcz zachwycona :)

Quatriona lubi tę wiadomość

• munequita Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    A jak tam dziewczynki samopoczucie?

Ja dzisiaj nie fajne sny miałam :/ chyba to stres związany z dzisiejszą wizytą.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla dzisiejszych wizytujących :)

munequita, Magda34, Lila2703, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 gratuluję synka! :) może przez to że się tak wiercił nie było za dobrze widać, zobaczycie kostkę na następnej wizycie.

u nas też wszystko ok, nasza dzidzia ma 5,56cm (trochę nadrobiła bo wg wcześniejszych usg 5 dni młodsza a teraz tylko dwa), widoczną kość nosową, NT w normie i słyszeliśmy serduszko 173 uderzenia na minutę.
    Mamy niesamowity filmik jak na początku śpi i trudno ją zmierzyć, lekarz trochę popukał głowicą, dzieciaczek zasłonił buźkę rączką i ładnie się pokazał :)

mmarzenak, Kourtney, Madzik84, Magda34, fairy_tale, Pati_89, xpaulinax, kirys, jakka, Kawokado, HoniKa89, ansad lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Ja dzisiaj nie fajne sny miałam :/ chyba to stres związany z dzisiejszą wizytą.
    To trzymam kciuki za wizytę;)

munequita, Lila2703 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ