X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Hehe rzeczywiście :) choć wiesz teraz gender to wszystko wolno hehe :) mam dziś się śmiała komu te sukieneczki założy :) za to mój tato to aż miał szklane oczy :) ma dwie córki więc wnuk to będzie coś będzie go na mecze zabierał i zostanie jego menadżerem :)
    No tak, może miec i różowy wózeczek:D oj jak chłopca w rodzinie nie bylo to nie dziwie się, ze dziadek oszalał:) mąż pewnie podobnie, faceci to jednak marzą o pierworodnym:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Cześć dziewczyny! dawno mnie tu nie było, podczytuję Was od czasu do czasu ale dodajecie posty z taką szybkością, że ciężko za Wami nadążyć ;) Ja w poniedziałek byłam u lekarza, widziałam jak pieknie moje dzieciątko się ruszało i jak szybciutko serduszko biło. No i na 70 % pan doktor powiedział, że to chłopiec. Kolejna wizyta 21 grudnia i myślę, że wtedy płeć już na 100% się potwierdzi. Tak jak wczesniej pisałam- na prenatalne się nie zdecydowałam, na usg główkę, rączki i nóżki widziałam i to mi wystarczy :) Przeglądam już powoli wózki, ubranka i zabawki. Najchętniej to już bym kupiła całą wyprawkę...ech taka niecierpliwa jestem ;) Pozdrowionka dla wszystkich czerwcówek
    Karola, gratuluje:) ja też wzdycham widząc dziecięce rzeczy.. Póki nie znam płci jeszcze się wstrzymuje! Mam tylko skarpeteczki "i love daddy", które dalam w prezencie mężowi, gdy dowiedziałam się o ciąży:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Cześć dziewczyny! dawno mnie tu nie było, podczytuję Was od czasu do czasu ale dodajecie posty z taką szybkością, że ciężko za Wami nadążyć ;) Ja w poniedziałek byłam u lekarza, widziałam jak pieknie moje dzieciątko się ruszało i jak szybciutko serduszko biło. No i na 70 % pan doktor powiedział, że to chłopiec. Kolejna wizyta 21 grudnia i myślę, że wtedy płeć już na 100% się potwierdzi. Tak jak wczesniej pisałam- na prenatalne się nie zdecydowałam, na usg główkę, rączki i nóżki widziałam i to mi wystarczy :) Przeglądam już powoli wózki, ubranka i zabawki. Najchętniej to już bym kupiła całą wyprawkę...ech taka niecierpliwa jestem ;) Pozdrowionka dla wszystkich czerwcówek
    Gratuluje synusia :) ja juz tez sie nie moge doczekac kupowania wyprawki

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Gratulacje Chłopaka :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    PAPPA za jakieś dwa tygodnie. Długie dwa tygodnie...
    Staram się myśleć pozytywnie ale co chwilę spadam w dół staram się opanować bo nic to nie pomoże. Jeżeli krew wyjdzie źle lekarz zaproponuje nam amniopunkcję ale wiem że się na nią nie zgodzę. 1 na 100 kończy się poronieniem a dziecko może być zdrowe.
    bądźcie silni i nic nie przesądzajcie, czekajcie na badania, i ponowne usg, jak się tam mocno wiercił, to może był powód, że nie było widać... i tak naprawdę jest zdrowy. Trzymam mocno za was kciuki

Pati_89 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    bądźcie silni i nic nie przesądzajcie, czekajcie na badania, i ponowne usg, jak się tam mocno wiercił, to może był powód, że nie było widać... i tak naprawdę jest zdrowy. Trzymam mocno za was kciuki
    Dzięki :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Bedzie ciezko wybrac. Wozek bedziemy kupowac po 20tyg.
    http://iv.pl/images/06423272341605554620.png
    http://iv.pl/images/57694305101136937414.jpg
    http://iv.pl/images/75360813337757630715_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/51313059886977448904_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/85458907519027050866.jpg
    http://iv.pl/images/83381922524547059219_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/28098685757221573742.jpg
    http://iv.pl/images/54699691483044901787_thumb.jpg
    mi się bardzo podoba :)
    i jest troche tanszy niz te za 5koła.
    testowałas już go?

feegu6l.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry wieczór :)
    Ja coś dziś przespałam cały dzień, a teraz przez pół nocy pewnie nie usnę... ;)

Gratulacje udanych wizyt, piękne fotki, dziewczyny <3
    Pati, trzymam kciuki, żeby kość się pojawiła przy następnej wizycie, na pewno będzie idealny nosek! :)

Jej, ale przegląd wózków zrobiłyście :D Sporo różowych się przewija ;)
    Ja na razie w teorii nadal trzymam się swojego wyboru, czyli x-lander x-run lub tfk joggster III 16. Zobaczymy czy nie zmienię zdania, jak pomacam na żywo w sklepie ;) W naszym małym mieszkanku przejdzie tylko opcja 2w1. 3w1 odpuszczam, bo te foteliki do niczego się nie nadają...

Dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę i strasznie mi się czas dłuży, zaczęłam pękać, że coś będzie nie tak... :(

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena1991 wrote:
    hej dziewczyny. mozecie mnie usunac. moj 2 Aniolek jest w niebie
    bardzo mi przykro ...:(

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Bry wieczór :)
    Ja coś dziś przespałam cały dzień, a teraz przez pół nocy pewnie nie usnę... ;)

Gratulacje udanych wizyt, piękne fotki, dziewczyny <3
    Pati, trzymam kciuki, żeby kość się pojawiła przy następnej wizycie, na pewno będzie idealny nosek! :)

Jej, ale przegląd wózków zrobiłyście :D Sporo różowych się przewija ;)
    Ja na razie w teorii nadal trzymam się swojego wyboru, czyli x-lander x-run lub tfk joggster III 16. Zobaczymy czy nie zmienię zdania, jak pomacam na żywo w sklepie ;) W naszym małym mieszkanku przejdzie tylko opcja 2w1. 3w1 odpuszczam, bo te foteliki do niczego się nie nadają...

Dopiero w przyszłym tygodniu mam wizytę i strasznie mi się czas dłuży, zaczęłam pękać, że coś będzie nie tak... :(
    Madzik mi tez sie dłuzy ..wizyta dopiero 15 u mnie :(
    ech...musimy jakoś wytrzymać..
    ja dzisiaj pospałam po 19ej i teraz też nie śpię..trochę pracą się zajęłam.
    Mnie tak porządnie to wczoraj ścięło 4h w ciągu dnia, ledwo co zasnęłam w nocy.

Madzik84 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jeszcze nie testowalam zadnego

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, w quinny akurat do zestawu pasuje maxi cosi, a moim zdaniem oni maja bezpieczne foteliki

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 Twój maluszek będzie na pewno zdrowy, musisz być dobrej myśli, my wszystkie trzymamy mocno kciuki!

Karola gratuluje udanej wizyty:)

A jak tam dziewczynki samopoczucie?

Pati_89 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Madzik mi tez sie dłuzy ..wizyta dopiero 15 u mnie :(
    ech...musimy jakoś wytrzymać..
    ja dzisiaj pospałam po 19ej i teraz też nie śpię..trochę pracą się zajęłam.
    Mnie tak porządnie to wczoraj ścięło 4h w ciągu dnia, ledwo co zasnęłam w nocy.

Dopiero po północy głowę przyłożyłam, dżizys ale mnie mąż denerwował, on w KAŻDEJ pozycji chrapie, a jeszcze ręce plącze sobie wokół głowy w węzeł gordyjski, co jeszcze pogarsza sprawę... Jak nie on, to koty się za głośno myją i też mnie szlak trafia :P Tiruriru, jestem kwiatem lotosu :D

Kawokado lubi tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, w quinny akurat do zestawu pasuje maxi cosi, a moim zdaniem oni maja bezpieczne foteliki

A chyba że tak :D Chodziło mi o taki "fotelik" typowo z zestawu, co nawet nie leżał obok bezpiecznego fotelika.
    U nas na 99% padnie na recaro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też maxi cosi cabrio fix, był wręcz idealny, teraz mamy maxi cosi tobi dla starszych i jestem wręcz zachwycona :)

Quatriona lubi tę wiadomość

• munequita Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    A jak tam dziewczynki samopoczucie?

Ja dzisiaj nie fajne sny miałam :/ chyba to stres związany z dzisiejszą wizytą.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla dzisiejszych wizytujących :)

munequita, Magda34, Lila2703, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 gratuluję synka! :) może przez to że się tak wiercił nie było za dobrze widać, zobaczycie kostkę na następnej wizycie.

u nas też wszystko ok, nasza dzidzia ma 5,56cm (trochę nadrobiła bo wg wcześniejszych usg 5 dni młodsza a teraz tylko dwa), widoczną kość nosową, NT w normie i słyszeliśmy serduszko 173 uderzenia na minutę.
    Mamy niesamowity filmik jak na początku śpi i trudno ją zmierzyć, lekarz trochę popukał głowicą, dzieciaczek zasłonił buźkę rączką i ładnie się pokazał :)

mmarzenak, Kourtney, Madzik84, Magda34, fairy_tale, Pati_89, xpaulinax, kirys, jakka, Kawokado, HoniKa89, ansad lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Ja dzisiaj nie fajne sny miałam :/ chyba to stres związany z dzisiejszą wizytą.
    To trzymam kciuki za wizytę;)

munequita, Lila2703 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ