X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jest jest :) yltroche sie obawiam ze dalsza rodzina bedzie gadala ze pobieramy sie bo zaszlam w ciaze...ale w sumie to dostali zaproszenia juz w maju a w ciaze zaszlam niedawno
    Kourtney, z własnego doświadczenia powiem Ci, że nie ma się co stresować, bo wszystkim się niestety nie dogodzi.. człowiek się dwoi i troi, żeby wszystko było idealnie, a zawsze sie znajdzie ktoś, komu coś się nie spodoba.. ja miałam tylko jedną taką sytuację - ciotka była oburzona, że siedzi na balkonie, a wcześniej powiedziała, że chce siedzieć jak najdalej od innej ciotki, więc ją posadziłam jak najdalej.. siedziała oburzona całe wesele! ale są ludzie i ludzie..
    nie musisz się przyznawać do ciąży! niech dalsza rodzina dowie się potem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:11

Kourtney lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    A nie przejmuj się, zawsze ktoś "życzliwy" się znajdzie ;)
    O której godzinie ślubujecie?
    Trovhe tak dziko msmy bo o 13 w sobote cywilny w Warszasie a w niedziele w Ostrzeszowie mamy wesele od 14 :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Trovhe tak dziko msmy bo o 13 w sobote cywilny w Warszasie a w niedziele w Ostrzeszowie mamy wesele od 14 :)
    dwa dni świętowania :) przynajmniej odpoczniesz od wrażeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:13

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poniedzialek sesja slubna :)

Malena91 lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

To tak inaczej :D Ochłoniesz po sobocie a w niedziele już na luzie impreza ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    o 12 :) a Ty?

Magda34 widzę że idziemy łeb w łeb :D

Faktycznie, 1 dzień różnicy :D Ja mam na 19:30 dopiero :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w poniedzialek sesja slubna :)
    mmm.. piękne to były chwile.. aż zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą! pokażę Wam nasz krótki filmik z sesji: https://vimeo.com/137787528

Kourtney, Helenucha Klucha, Malena91, fairy_tale, Lila2703, Madzik84, kamenkaa, Paula222, kirys, madziak2202 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy sie w Ostrowie Wlkp wesele. Nie wiem dlaczego myla mi sie te miasta . chyba dlatego ze maz urodzil sie w ostrzeszowie a mieszkal potem w ostrowie. haha
    W goscincu zebcowskim bedziemy miec :)

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Dopiero po północy głowę przyłożyłam, dżizys ale mnie mąż denerwował, on w KAŻDEJ pozycji chrapie, a jeszcze ręce plącze sobie wokół głowy w węzeł gordyjski, co jeszcze pogarsza sprawę... Jak nie on, to koty się za głośno myją i też mnie szlak trafia :P Tiruriru, jestem kwiatem lotosu :D

No to witam w klubie :) Też mam męża chrapiącego, i kota który albo żre chrupki w nocy, albo korzysta z kuwety i namiętnie ją sprząta, albo przyłazi i miauczy w środku nocy bo go kryzys egzystencjalny dopadł. Oczywiście jak nie mogę spać to wszystkie te rzeczy dzieją się prawie jednocześnie ....:D

Madzik84, Quatriona lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! :)

płeć jeszcze nieznana, chociaż jest większa szansa na chłopca bo coś tam malutkiego było widać. Ale wiadomo, że jak nie ma 100% pewności to lekarz nie chce powiedzieć :) Mąż oczywiście już tam widzi oooogrrrooomnneeegooo fifolka i strasznie się cieszy, że będzie Rysiu.

Kourtney ale Cie teraz czekają emocje :) my mamy termin porodu w naszą trzecią rocznicę ślubu.
    Będziemy czekać na zdjęcia!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Przepraszam że tak długo ale byliśmy jeszcze u rodziców.

Więc w miarę krótko:
    wszystko prawidłowe lub w normie, maluszek ma prawie 7 cm jest o jeden dzień starszy, przezierność 1,9 wszystkie przepływy prawidłowe ale nie udało się znaleźć kości nosowej, lekarz szukał i szukał widać było że bardzo chciał żeby się pojawiła ale niestety...
    Jest niestety ryzyko że moje maleństwo urodzi się chore :( z automatu badanie za które miałam zapłacić zmienili mi na refundowane i wykonali test PAPPA. Ryzyko chorób genetycznych jest niskie ale uwzględniając już brak tej kości nosowej wynosi 1:116.
    Lekarz próbował nas zdystansować żebyśmy spokojnie czekali na wynik z krwi.
    Tłumaczył że może się później pojawić ale nie musi i że 40% dzieci z zespołem Downa nie ma tej kości a 60% ma w pełni wykształconą.

Nikomu nic nie mówiliśmy po co mają się martwić już nasz wystarczy. W najlepszym wypadku grozi nam zespół Downa w najgorszym zespół Edwarda i Patatua gdzie maluch umiera w pierwszych miesiącach życia.

Miało być krótko a wyszło jak zawsze.

A i będzie synek :D wiercił się wkładał rączki do buzi a co Pan Doktor już chciał zastopować obraz to się odwracał Łobuziak mój Kochany :-*

Pati, gratuluję synka!

Nie martw się, czytałam w necie wiele historii takich jak Twoja, tzn. niewidoczna kość nosowa w 12-13 tc. Chyba żadna nie skończyła się źle. Zwłaszcza, że przezierność i przepływy są w porządku.

Może spróbuj jeszcze tak na szybko wybrać się do innego lekarza na usg?

9ewns65gxjq3gces.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    mmm.. piękne to były chwile.. aż zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą! pokażę Wam nasz krótki filmik z sesji: https://vimeo.com/137787528

Ale pięknie wyglądaliście! :) a gdzie ta sesja? bo sceneria niesamowita!

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    O rozmowa o ślubie u mnie to już rok minął :) też pamiętam jak wszystko organizowalam paznokcie, makijaż, fryzura ah wspomnienia wracają;)

Hehe a ja w niedzielę będę miała dokładnie 6 miesięczną rocznicę ślubu...aż się łezka kręci i nie mogę uwierzyć jak to szybko zleciało. Kurcze jak dobrze wszystko pójdzie to w pierwszą rocznicę ślubu będziemy na ostatniej prostej przed narodzinami naszego Kropka :D:D:D

Malena91, beatas lubią tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Kourtney, piękny czas przed Tobą, połamania nóg ;) Kiecka pasuje? :P
    Mi w sierpniu już 5 lat minęło :) Dla hecy chajtaliśmy się w piątek 13ego :D
    A rodziną się nie przejmuj, na pamiątkowej fotce fochów nie będzie widać ;)

Malena91 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • fairy_tale Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    ja miałam tylko jedną taką sytuację - ciotka była oburzona, że siedzi na balkonie, a wcześniej powiedziała, że chce siedzieć jak najdalej od innej ciotki, więc ją posadziłam jak najdalej.. siedziała oburzona całe wesele! ale są ludzie i ludzie..

O matko, jak mnie wkurzają tacy ludzie! Wielką łaskę robią, że w ogóle przebywają na tej imprezie, stawiają jakieś swoje wydumane warunki, Ty się starasz, żeby wszystko było jak najlepiej, a im ciągle coś nie pasuje ;/

Dobrze, że mimo wszystko wesele Wam się udało :)

beatas lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:30

beatas lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Super filmik:)

beatas lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    No to witam w klubie :) Też mam męża chrapiącego, i kota który albo żre chrupki w nocy, albo korzysta z kuwety i namiętnie ją sprząta, albo przyłazi i miauczy w środku nocy bo go kryzys egzystencjalny dopadł. Oczywiście jak nie mogę spać to wszystkie te rzeczy dzieją się prawie jednocześnie ....:D

Hahahaha, no wypisz wymaluj jak u mnie!!! :D Mój kot jest na tyle perfidny, że nie je prosto z miski, tylko najpierw łapą wywala chrupki na ziemię :D A jak wyjdzie z kuwety to pół mieszkania zakopuje po drodze :D I co noc skubany budzi się o 4 nad ranem i trzeba miziać koteczka, bo na złość zaczyna wszystkim hałasować, jak się go olewa ;) Jedyna pociecha, że nie potrafi miauczeć :P

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Helenuchna, w Wiedniu, bo tam się zaręczyliśmy i chcieliśmy jakoś nawiązać do tych wydarzeń..

Malena91, powiem Ci szczerze, że ja nie widziałam całości naszego filmu ślubnego i pewnie jeszcze jakiś czas nie będę w stanie go obejrzeć, więc nie wiem w jaki sposób jest nagrany.. za "kota w worku" zapłaciłam :) ale wiadomo, że ze znajomymi najgorzej, bo nie zrobisz im awantury, tylko musisz przyjąć co jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:46

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Potwierdzam zdanie przedmówczyni i przyłączam się do pytania :D

beatas lubi tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ