X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jest jest :) yltroche sie obawiam ze dalsza rodzina bedzie gadala ze pobieramy sie bo zaszlam w ciaze...ale w sumie to dostali zaproszenia juz w maju a w ciaze zaszlam niedawno
    Kourtney, z własnego doświadczenia powiem Ci, że nie ma się co stresować, bo wszystkim się niestety nie dogodzi.. człowiek się dwoi i troi, żeby wszystko było idealnie, a zawsze sie znajdzie ktoś, komu coś się nie spodoba.. ja miałam tylko jedną taką sytuację - ciotka była oburzona, że siedzi na balkonie, a wcześniej powiedziała, że chce siedzieć jak najdalej od innej ciotki, więc ją posadziłam jak najdalej.. siedziała oburzona całe wesele! ale są ludzie i ludzie..
    nie musisz się przyznawać do ciąży! niech dalsza rodzina dowie się potem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:11

Kourtney lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    A nie przejmuj się, zawsze ktoś "życzliwy" się znajdzie ;)
    O której godzinie ślubujecie?
    Trovhe tak dziko msmy bo o 13 w sobote cywilny w Warszasie a w niedziele w Ostrzeszowie mamy wesele od 14 :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Trovhe tak dziko msmy bo o 13 w sobote cywilny w Warszasie a w niedziele w Ostrzeszowie mamy wesele od 14 :)
    dwa dni świętowania :) przynajmniej odpoczniesz od wrażeń!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:13

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w poniedzialek sesja slubna :)

Malena91 lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

To tak inaczej :D Ochłoniesz po sobocie a w niedziele już na luzie impreza ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    o 12 :) a Ty?

Magda34 widzę że idziemy łeb w łeb :D

Faktycznie, 1 dzień różnicy :D Ja mam na 19:30 dopiero :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A w poniedzialek sesja slubna :)
    mmm.. piękne to były chwile.. aż zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą! pokażę Wam nasz krótki filmik z sesji: https://vimeo.com/137787528

Kourtney, Helenucha Klucha, Malena91, fairy_tale, Lila2703, Madzik84, kamenkaa, Paula222, kirys, madziak2202 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy sie w Ostrowie Wlkp wesele. Nie wiem dlaczego myla mi sie te miasta . chyba dlatego ze maz urodzil sie w ostrzeszowie a mieszkal potem w ostrowie. haha
    W goscincu zebcowskim bedziemy miec :)

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Dopiero po północy głowę przyłożyłam, dżizys ale mnie mąż denerwował, on w KAŻDEJ pozycji chrapie, a jeszcze ręce plącze sobie wokół głowy w węzeł gordyjski, co jeszcze pogarsza sprawę... Jak nie on, to koty się za głośno myją i też mnie szlak trafia :P Tiruriru, jestem kwiatem lotosu :D

No to witam w klubie :) Też mam męża chrapiącego, i kota który albo żre chrupki w nocy, albo korzysta z kuwety i namiętnie ją sprząta, albo przyłazi i miauczy w środku nocy bo go kryzys egzystencjalny dopadł. Oczywiście jak nie mogę spać to wszystkie te rzeczy dzieją się prawie jednocześnie ....:D

Madzik84, Quatriona lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! :)

płeć jeszcze nieznana, chociaż jest większa szansa na chłopca bo coś tam malutkiego było widać. Ale wiadomo, że jak nie ma 100% pewności to lekarz nie chce powiedzieć :) Mąż oczywiście już tam widzi oooogrrrooomnneeegooo fifolka i strasznie się cieszy, że będzie Rysiu.

Kourtney ale Cie teraz czekają emocje :) my mamy termin porodu w naszą trzecią rocznicę ślubu.
    Będziemy czekać na zdjęcia!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Przepraszam że tak długo ale byliśmy jeszcze u rodziców.

Więc w miarę krótko:
    wszystko prawidłowe lub w normie, maluszek ma prawie 7 cm jest o jeden dzień starszy, przezierność 1,9 wszystkie przepływy prawidłowe ale nie udało się znaleźć kości nosowej, lekarz szukał i szukał widać było że bardzo chciał żeby się pojawiła ale niestety...
    Jest niestety ryzyko że moje maleństwo urodzi się chore :( z automatu badanie za które miałam zapłacić zmienili mi na refundowane i wykonali test PAPPA. Ryzyko chorób genetycznych jest niskie ale uwzględniając już brak tej kości nosowej wynosi 1:116.
    Lekarz próbował nas zdystansować żebyśmy spokojnie czekali na wynik z krwi.
    Tłumaczył że może się później pojawić ale nie musi i że 40% dzieci z zespołem Downa nie ma tej kości a 60% ma w pełni wykształconą.

Nikomu nic nie mówiliśmy po co mają się martwić już nasz wystarczy. W najlepszym wypadku grozi nam zespół Downa w najgorszym zespół Edwarda i Patatua gdzie maluch umiera w pierwszych miesiącach życia.

Miało być krótko a wyszło jak zawsze.

A i będzie synek :D wiercił się wkładał rączki do buzi a co Pan Doktor już chciał zastopować obraz to się odwracał Łobuziak mój Kochany :-*

Pati, gratuluję synka!

Nie martw się, czytałam w necie wiele historii takich jak Twoja, tzn. niewidoczna kość nosowa w 12-13 tc. Chyba żadna nie skończyła się źle. Zwłaszcza, że przezierność i przepływy są w porządku.

Może spróbuj jeszcze tak na szybko wybrać się do innego lekarza na usg?

9ewns65gxjq3gces.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    mmm.. piękne to były chwile.. aż zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą! pokażę Wam nasz krótki filmik z sesji: https://vimeo.com/137787528

Ale pięknie wyglądaliście! :) a gdzie ta sesja? bo sceneria niesamowita!

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    O rozmowa o ślubie u mnie to już rok minął :) też pamiętam jak wszystko organizowalam paznokcie, makijaż, fryzura ah wspomnienia wracają;)

Hehe a ja w niedzielę będę miała dokładnie 6 miesięczną rocznicę ślubu...aż się łezka kręci i nie mogę uwierzyć jak to szybko zleciało. Kurcze jak dobrze wszystko pójdzie to w pierwszą rocznicę ślubu będziemy na ostatniej prostej przed narodzinami naszego Kropka :D:D:D

Malena91, beatas lubią tę wiadomość

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty! :)

Kourtney, piękny czas przed Tobą, połamania nóg ;) Kiecka pasuje? :P
    Mi w sierpniu już 5 lat minęło :) Dla hecy chajtaliśmy się w piątek 13ego :D
    A rodziną się nie przejmuj, na pamiątkowej fotce fochów nie będzie widać ;)

Malena91 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • fairy_tale Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    ja miałam tylko jedną taką sytuację - ciotka była oburzona, że siedzi na balkonie, a wcześniej powiedziała, że chce siedzieć jak najdalej od innej ciotki, więc ją posadziłam jak najdalej.. siedziała oburzona całe wesele! ale są ludzie i ludzie..

O matko, jak mnie wkurzają tacy ludzie! Wielką łaskę robią, że w ogóle przebywają na tej imprezie, stawiają jakieś swoje wydumane warunki, Ty się starasz, żeby wszystko było jak najlepiej, a im ciągle coś nie pasuje ;/

Dobrze, że mimo wszystko wesele Wam się udało :)

beatas lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:30

beatas lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Super filmik:)

beatas lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    No to witam w klubie :) Też mam męża chrapiącego, i kota który albo żre chrupki w nocy, albo korzysta z kuwety i namiętnie ją sprząta, albo przyłazi i miauczy w środku nocy bo go kryzys egzystencjalny dopadł. Oczywiście jak nie mogę spać to wszystkie te rzeczy dzieją się prawie jednocześnie ....:D

Hahahaha, no wypisz wymaluj jak u mnie!!! :D Mój kot jest na tyle perfidny, że nie je prosto z miski, tylko najpierw łapą wywala chrupki na ziemię :D A jak wyjdzie z kuwety to pół mieszkania zakopuje po drodze :D I co noc skubany budzi się o 4 nad ranem i trzeba miziać koteczka, bo na złość zaczyna wszystkim hałasować, jak się go olewa ;) Jedyna pociecha, że nie potrafi miauczeć :P

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Helenuchna, w Wiedniu, bo tam się zaręczyliśmy i chcieliśmy jakoś nawiązać do tych wydarzeń..

Malena91, powiem Ci szczerze, że ja nie widziałam całości naszego filmu ślubnego i pewnie jeszcze jakiś czas nie będę w stanie go obejrzeć, więc nie wiem w jaki sposób jest nagrany.. za "kota w worku" zapłaciłam :) ale wiadomo, że ze znajomymi najgorzej, bo nie zrobisz im awantury, tylko musisz przyjąć co jest..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:46

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Potwierdzam zdanie przedmówczyni i przyłączam się do pytania :D

beatas lubi tę wiadomość

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ