Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
fairy_tale wrote:Pati, gratuluję synka!
Nie martw się, czytałam w necie wiele historii takich jak Twoja, tzn. niewidoczna kość nosowa w 12-13 tc. Chyba żadna nie skończyła się źle. Zwłaszcza, że przezierność i przepływy są w porządku.
Może spróbuj jeszcze tak na szybko wybrać się do innego lekarza na usg?
-
Pati_89 wrote:Postanowiłam poczekać na wyniki a i 16 mam wizytę u mojego lekarza. Niestety mieszkam na wsi a w mieście obok jest paru lekarzy z czego tych świetnych policzysz na palcach jednej ręki. Gdybym tej kości teraz też nie zobaczyła to bym się mocno stresowała a tak wierzę że będzie dobrze.
Bądźcie dobrej myśli, trzymam mocno kciuki za Was.
Widzę, że macie już imię dla maluszka -
Pati_89 wrote:Postanowiłam poczekać na wyniki a i 16 mam wizytę u mojego lekarza. Niestety mieszkam na wsi a w mieście obok jest paru lekarzy z czego tych świetnych policzysz na palcach jednej ręki. Gdybym tej kości teraz też nie zobaczyła to bym się mocno stresowała a tak wierzę że będzie dobrze.
-
beatas wrote:mmm.. piękne to były chwile.. aż zazdroszczę Ci, że masz to jeszcze przed sobą! pokażę Wam nasz krótki filmik z sesji: https://vimeo.com/137787528
byłam raz z mężem w Wiedniu akurat trwał Jarmark Świąteczny. Piękne miasto jak w bajce co też widać na waszym filmiku
a pałac Sisi sprawia że chcesz ubrać ogromniastą suknie z gorsetem i mieszkać na dworze królewskim
beatas, Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Bądźcie dobrej myśli, trzymam mocno kciuki za Was.
Widzę, że macie już imię dla maluszkasama nie chciałabym się nazywać Ludwik Olaf czy Hiacynta
-
Pati_89 wrote:Imię było jeszcze przed staraniami i tak zostało. Nie powtarza się w naszych rodzinach i wolę też te tradycyjne
sama nie chciałabym się nazywać Ludwik Olaf czy Hiacynta
ja mam problem z imieniem dla chłopca.. podoba mi się Tymek, ale mój mąż protestuje.. żadne inne jakoś mi nie podchodzą (ach te skojarzenia z ludzmi:D) za to dla dziewuszki mam kilka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 09:58
-
Magdalena1991 bardzo mi przykro ;(
Pati89 nie denerwuj się na zapas. czasami kość nosową ciężko znaleźć. u mojej kuzynki też lekarz powiedział że nie ma kości nosowej i w ogóle ma się szykować na poronienie. urodziła zdrowego, ślicznego synka który teraz ma 5 latu koleżanki też lekarka nie mogła znaleźć kości nosowej i ta się tak zestresowała że nie zdążyła dojechać do domu i się do niej wróciła żeby jeszcze raz sprawdziła... i kość się znalazła
córka zdrowa, ma 2,5 roku
co do wózków to ja kupie używany. zwracałabym uwagę na to czy gondola jest dość duża w środku! czasami jest tak że się kupuje fajny dizajnerski wózek i okazuje się że dziecko ma 4 miesiące i się w gondolę nie mieści (a powinno co najmniej do 6 m-ca jeździć). albo jak w tym wózeczku co pokazałaś Kourtney w tzw spacerówce różowej, nie mogę oceniać bo nie miałam takiego wózka ale widziałam jak maluchy w nim jeźdżą. nie wygląda na wygodny. jest poprostu maluśka. dziecko ma kolanka czasami pod brodą, nóżki zgięte bo nie można wyprostować.
Zwracajcie uwagę na takie detale żeby dziecku było wygodnie a nie żeby wózek ładnie się prezentował.
na wczorajszej wizycie:
nie miałam prenatalnych bo dzieciątko za małe. ma 3,7 cm czyli idealnie jak na 10t4d. ma główkę, 2 rączki, 2 nóżki, serduszko bije 167/min.na prenatalne moja cudowna lekarka umówiła mnie za 2 tygodnie czyli 17 grudnia i UWAGA na NFZ do siebie do szpitala. wystawiła mi skierowanie na wade serca u 1 dziecka (wada darka polegała na tym że mały się urodził taki malutki że stwierdzili pośrodkowe położenie serca i z tym chodziliśmy do kardiologa. jak trochę podrósł okazało się że serce jest w dobrym miejscu i młody jest zdrowy ale do poradni jest zapisany) i tak mamy w kieszeni 415 zł
zdjęcia będzie później bo nie mam kabla w pracy.kirys, ansad lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Imię było jeszcze przed staraniami i tak zostało. Nie powtarza się w naszych rodzinach i wolę też te tradycyjne
sama nie chciałabym się nazywać Ludwik Olaf czy Hiacynta
Mnie też się Michał podobaZresztą znam kilku Michałów i to są fajne chłopaki
My myślimy nad imionami, które będą "międzynarodowe", brzmiące podobnie w każdym języku. Np. dla chłopca Aleksander, Filip, Sebastian, Adam, a dla dziewczynki Zuzanna, Hanna, Aleksandra. Pracuję w środowisku międzynarodowym i jestem na tym punkcie trochę wyczulona, bo wiem, jaki problem sprawiają obcokrajowcom Przemysławy, Grzegorze i Małgorzatybeatas, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wisnia, swietnie, że badania wyszły dobrze ! lekarka zachowała się naprawdę w porządku !
co do wózków, mój siostrzeniec używał gondoli może dwa razy.. w ogóle nie chciał w niej leżeć, a spacery były gehenną.. spodobało mu się za to w foteliku i do 6 miesiąca tylko w ten sposób podróżowałtaki ciekawski był od małego, że wszystko musiał widzieć! teraz ma 4 latka i żadnych problemów przez to, że dużo czasu spędzał w foteliku (wiem, że jest to dość mocno krytykowane)
-
beatas - ślicznie wyglądaliście, film bardzo profesjonalny i bajkowa sceneria
Kourtney - zmywasz hybrydy zmywaczem? Tak się da?Trzymam mocno kciuki za jutro, pamiętaj, że najważniejsze się wyspać! Ja dzień przed ślubem wyszłam z domu o 5:30, a wróciłam po 20:00, zanim się pozbierałam to zasnęłam o 2 w nocy. Punkt 5:00 moja babcia stwierdziła, że będzie odkurzać dom, więc nie był mowy już o spaniu
Ale pocieszę Cię, że adrenalina trzymała mnie na nogach do 8:30 następnego dnia i bawiliśmy się rewelacyjnieTo było 11.05.2013 r.
beatas lubi tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Dziewczyny jakie badania zaliczacie do prenatalnych? czy to nie jest każde standardowe usg?
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/kalendarz-badan-usg-w-ciazy--usg-polowkowe-18-22-tydzien-ciazy_36313.htmli , ale dużo dokładniejsze niż zwykłe, ponadto test PAPP-A, test NIFTY oraz badania diagnostyczne, inwazyjne (jest możliwość poronienia) amniopunkcja czy biopsja kosmówki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:31
-
Dzięki dziewczyny :-* tu na forum zawsze się znajdzie pocieszenie
Mieszkając na wsi nie możemy też dać jakiegoś zagranicznego imienia typu Kevin Justin czy Jessika mi się takie nie podobają i to takie pokazywanie na siłęMieszkam blisko czeskiej i niemieckiej granicy więc te imiona to czasami z kosmosu wzięte
Za to kuzyn męża mieszka za granicą ma żonę z Kazachstanu (świetna dziewczyna) i córeczka ma imiona po babć Eliza Valentina. Mi się bardzo podobają ale nie na moje realiabeatas, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Dziewczyny jakie badania zaliczacie do prenatalnych? czy to nie jest każde standardowe usg?
no i dodatkowo gdy coś jest nie tak to od razu robią PAPPA i ewentualnie kierują dalej.
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też już rok po ślubie
Pamiętam to do dziśwelon, biała suknia, różowe dodatki i wesele w białym pałacu - chciałabym jeszcze raz to powtórzyć
W niedziele mam sesje ciążową i narzeczeńską - chyba się tam rozpłynę albo zacznę płakać jak zobaczę ten śliczny wielki brzusio
Madzik84, beatas, Pati_89, Kourtney lubią tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:co do wózków to ja kupie używany. zwracałabym uwagę na to czy gondola jest dość duża w środku! czasami jest tak że się kupuje fajny dizajnerski wózek i okazuje się że dziecko ma 4 miesiące i się w gondolę nie mieści (a powinno co najmniej do 6 m-ca jeździć). albo jak w tym wózeczku co pokazałaś Kourtney w tzw spacerówce różowej, nie mogę oceniać bo nie miałam takiego wózka ale widziałam jak maluchy w nim jeźdżą. nie wygląda na wygodny. jest poprostu maluśka. dziecko ma kolanka czasami pod brodą, nóżki zgięte bo nie można wyprostować.
Zwracajcie uwagę na takie detale żeby dziecku było wygodnie a nie żeby wózek ładnie się prezentował.
Fajnie, że poruszyłaś ten tematNasze czerwcowe maleństwa powinny mieć chyba nieco większą gondolkę, bo pod koniec tego okresu, kiedy jeszcze będą chciały leżeć, będą już trochę wyrośnięte i na przełomie jesieni/zimy ubranka grubsze. Tylko co to jest duża gondola? Jestem zielona w temacie...
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
nick nieaktualny