Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm i musiałyście za to płacić? Ja miałam sprawdzane NT, przepływy, narządy, kość nosową, komory serduszka, ale nic nie płaciłam ani nie miałam skierowania.
U nas imiona wybrane dla całej czwórki, oczywiście jeżeli po jednym nie stwierdzę że nigdy więcej
Ryszard Eugeniusz, Wiktor Mateusz, Gabriela Maria i Michalina Annabędziemy dobierać po porodzie do dziecka.
AnnieLov lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
nick nieaktualny
-
Hej... Ale ja miałam dziś sny, można by nakręcić dobry film akcji / przygodowy ...
Pati gratuluję synkaWierzę, że kość nosowa się pojawi na następnej wizycie i urodzisz zdrowiutkiego chłopczyka !
Nelus ja też pewnie dowiem się jaka płeć dop po 20 tygMój gin wcześniej nie sprawdza
Karola to szybko za określanie płci się lekarz bierzeAle co tam, też chciałabym wiedzieć
Madzik84 ja też czekam do następnego tyg z wizytą.... Kiedy masz? Bo ja w czwartek. Tak strasznie się bojęI z tego co pamiętam ma jeszcze wizytę Paula1991
munequita kciuki za wizytę ! Czekam na relacje
Helenucha Klucha wow gratuluje dobrych wieści z wizytyNo i zazdroszczę filmiku
Kourtney to przed Tobą dzień urodyZazdroszczę !
Jakie hybrydy robisz ? Wstaw zdjęcia po
A co do gadania rodziny się nie przejmuj, ja pierwszy raz zaszłam właśnie w miesiącu ślubu ( miałam owu 2 dni po
) no i już plotki, że to przez ciążę. Haha wolne żarty. Tylko wtedy akurat miałam pozamaciczną..
Magda34 również kciuki za wizytę
beatas piękny filmik ! Wow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:53
beatas, munequita, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Hmm i musiałyście za to płacić? Ja miałam sprawdzane NT, przepływy, narządy, kość nosową, komory serduszka, ale nic nie płaciłam ani nie miałam skierowania.
U nas imiona wybrane dla całej czwórki, oczywiście jeżeli po jednym nie stwierdzę że nigdy więcej
Ryszard Eugeniusz, Wiktor Mateusz, Gabriela Maria i Michalina Annabędziemy dobierać po porodzie do dziecka.
zresztą może niech się wypowiedzą dziewczyny, co już je miałyja się sugeruję tylko wypowiedziami z neta, bo swoje mam dopiero 18.12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 10:56
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
AnnieLov miałam identyczny bukiet ślubny
co do wózka to nie mówie że nie jest funkcjonalny tylko że widziałam dzieciaczki trochę starsze ok 1 roku, 1,5 roku które miały nóżki pod brodą bo się nie mieściły. ja mojego też przełożyłam do spacerówki jak miał 5,5 m-ca (na leżąco bo jeszcze nie siedział) tylko dlatego że jechaliśmy nad może i bagaże, gondola i duży stelaż wózka by się nie zmieściły. -
Paula222 wrote:Madzik84 ja też czekam do następnego tyg z wizytą.... Kiedy masz? Bo ja w czwartek. Tak strasznie się boję
I z tego co pamiętam ma jeszcze wizytę Paula1991
Ja w piątek dopiero. Jak mnie łapią czarne myśli, to obmacuję się po cyckach i robię rachunek sumienia, jak bardzo jestem zaspana... i to mnie uspokaja, ale tylko na chwilęObjawy wszystkie są
3 tygodnie od wizyty do wizyty to cała wieczność!Niech ten brzuszny lokator zacznie już kopać, wtedy może łatwiej będzie wytrzymać
Kawokado lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Madzik u mnie też 3 tygodnie, martwię się jak wyjdą badania ( kość nosowa, nt... ) , mam nadzieję, że ok. A od następnej wizyty będę musiała czekać 4 tygm to dopiero będzie się dłużyć
Ale są szanse , że dzidzia już będzie kopać
-
Madzik84 wrote:Hahahaha, no wypisz wymaluj jak u mnie!!!
Mój kot jest na tyle perfidny, że nie je prosto z miski, tylko najpierw łapą wywala chrupki na ziemię
A jak wyjdzie z kuwety to pół mieszkania zakopuje po drodze
I co noc skubany budzi się o 4 nad ranem i trzeba miziać koteczka, bo na złość zaczyna wszystkim hałasować, jak się go olewa
Jedyna pociecha, że nie potrafi miauczeć
No moja kotka...to wyjątkowa gaduła, to jej miauczenie to nie zwykłe miauczenie, tylko za każdym razem inaczej...zwłaszcza nad ranem :d Oj ona jest straszną gadułą, odpowiada nawet jak się coś do niej powie, a oprócz tego potrafi aportować myszki jak chce się bawićJest fajna, ale czasami to mnie tak wkurza.... Ciekawe jak zareaguje na Kropka jak już się pojawi, myślę że będzie zazdrosna. Mój mąż to jej ukochany Pan i ja już wprowadzając się wprowadziłam zamęt w jej życie, a Grześ jest dla niej najważniejszy na świecie. Znajoma weterynarka mówiła nam że zazdrosne koty potrafią nawet sikać do łóżeczka dziecka z czystej złośliwości, zna osobiście taki przypadek i po trzeciej takiej akcji kot musiał się wyprowadzić na dobre.
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
A tu mój brzuszek dzisiejszy
Wieczorami jest większy, ale już widać jak nic
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0d4e7450fef.jpg
A i na wadze + 1,3 kg...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2015, 11:28
Pati_89, Madzik84, Helenucha Klucha, Abra lubią tę wiadomość
-
A ja od wczoraj przeziebiona. Czekam na 16:30 az pojde do domu i sie wygrzeje przez weekend. Nasz synek tez byl z lipca i gondola dala rade dlugo, dopiero w lutym sie przesiedlismy na spacerowke, wczesniej glownie gondolka sluzyla. Ale w sumie cala zime nosilam go w chuscie, wiec nie przydawala sie az tak bardzo.
Nam sie Olaf bardzo podobalo i podoba. W Polsce bylo oryginalne ale tutaj jest jednym z popularniejszych imion. Jakos i mnie i mezowi imiona typowe popularne nie przypadajo do gustu, wiec odpadaja Kasie, Asie, etc. Ale wiadomo kazdy ma inny gust
My mielismy recaro i sprawdzal sie calkiem dobrze, chociaz testowalam lepsze pozniej. Nastepny wzielismy taki od 9 kg az do 36 i sprawdza sie super a my nie musimy juz sie martwic o kupno kolejnych. Teraz bierzemy maxi cosi bo bedzie pasowal do wozka i jest bezpieczny.
Trzymam kciuki aby wyniki Pappa wyszly Ci dobrze i kosc nosowa sie pojawila. Moze po prostu dzidzius sie zle ulozyl.
Mi zostaly juz tylko 3 dni do badan nie moge sie doczekac! Plec poznam moze na swieta jak bede w Polsce na USG albo pod koniec stycznia na polowkowym (jesli bedzie widoczna, bo specjalnie jej szukac nie beda). Ogolnie zastanawiam sie czy nie bede musiala jeszcze ok 30 tygodnia jechac do innego miasta (100km) na USG bo przysluguje mi tylko jedno na cala ciaze (polowkowe) a prywatnych u mnie nie robia. Wolalabym wiedziec czy dziecko jest glowka w dol i mniej wiecej ile bedzie wazylo. Powodzenia dzisiaj -
Witam się i ja
Jej jest dopiero 12 a Wy już tyle stron naskrobałyście!
Ja już zaliczyłam wizytę u dentysty, całe szczęście w poniedziałek jadę ostatni raz i kanałówka będzie skończona ufff
Co do ślubu to ja uwielbiam wracać do tych chwil, mieliśmy tak rewelacyjnego Dj-a i wodzireja, że goście byli zachwyceni! Wesele było od 16 i wszyscy bawili się do 8 rano!
Akurat 3 rocznica wypada Nam 1.06 więc może Maleństwo pojawi się na świeci jako prezencikMadzik84 lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Madzik u mnie też 3 tygodnie, martwię się jak wyjdą badania ( kość nosowa, nt... ) , mam nadzieję, że ok. A od następnej wizyty będę musiała czekać 4 tygm to dopiero będzie się dłużyć
Ale są szanse , że dzidzia już będzie kopać
Na pewno będzie ok :* Oj miesiąc to faktycznie już kawał czasu, ale tak niby regulaminowo się chodzi, choć dla mnie to za rzadko
Ja teraz robię dopiero badania krwi i martwię się o morfologię, a na pomiary (nt, nosek) przyjdzie mi poczekać niecałe 2 tygodnie po najbliższej wizycie. Mój gin zażyczył sobie, żeby genetyczne zrobić na ostatnią chwilę...
Fajowy brzuszek maszU mnie podobnie to wygląda, ale na wadze nadal -4 kg
Paula222 lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
beatas wrote:dais, widzę, że być w ciąży za granicą to niezłe wyzwanie.. oni chyba muszą mieć zupełnie inną mentalność, że to wytrzymują! ja bym zwariowała z niepokoju..
-
Lila2703 wrote:No moja kotka...to wyjątkowa gaduła, to jej miauczenie to nie zwykłe miauczenie, tylko za każdym razem inaczej...zwłaszcza nad ranem :d Oj ona jest straszną gadułą, odpowiada nawet jak się coś do niej powie, a oprócz tego potrafi aportować myszki jak chce się bawić
Jest fajna, ale czasami to mnie tak wkurza.... Ciekawe jak zareaguje na Kropka jak już się pojawi, myślę że będzie zazdrosna. Mój mąż to jej ukochany Pan i ja już wprowadzając się wprowadziłam zamęt w jej życie, a Grześ jest dla niej najważniejszy na świecie. Znajoma weterynarka mówiła nam że zazdrosne koty potrafią nawet sikać do łóżeczka dziecka z czystej złośliwości, zna osobiście taki przypadek i po trzeciej takiej akcji kot musiał się wyprowadzić na dobre.
Moja koteczka też odpowiada i aportuje, ale ona wpatrzona w męża. "Mój" jest kocur, całe 8,5 kilo do mizianiaOn jak się rozgada, to raczej śpiewa, brzmi to jak "wow, ołnoł, łał"
Kot nie jest złośliwy, tylko czuje się zaniedbany, tak jak czasem starsze rodzeństwoOdrobina atencji i zabawy i będzie git. A sika tam, gdzie chce zaznaczyć swój zapach - może łóżeczko mu "waliło" i chciał, żeby jego zapach był na wierzchu
Moje grubasy włażą w każdy zakamarek, zwłaszcza w coś nowego w domu. Ciężko będzie je utrzymać z dala od wózka czy łóżeczka, ale nie wyobrażam sobie ich oddać. Na każdy problem behawioralny znajdzie się rozwiązanie[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Hej laseczki
Kourtney cudowne chwilę przed Wami a badaniem rodziny się nie przejmuj pamiętaj że to jest wasz dzień i jesteście najważniejsi niech żadne głupie gadki nie zepsuja Wam zabawy
beatas przepiekna sceneria ! Ehh aż chciałoby się wrócić do tych chwil
Pati kość nosowa na pewno się pojawi sama słyszałam o kilku takich przypadkach a na następnej wizycie już było ją widać
Nasz synek to też będzie Michałjuż mówię do brzuszka Michaś
Wisnia super że lekarka dała Wam skierowanie zawsze te pieniądze można przeznaczyć na coś dla dzieckamoja lekarka też okazała się super babka i też miałam skierowanie
AnnieLov ja też miałam identyczny bukietbardzo mi się podobał
Paula ale okraglutki się już robi brzuszekmnie od wczoraj tak wydelo i mam podobny a kilka dni temu byłam płaska
Co do wózków moja uwagę zwrócił Camarelo Sevilla ale nie widziałam GP jeszcze na żywo. Na pewno wybierzemy wózek w odcieniach szarości taki uniwersalny
Paula222 lubi tę wiadomość