X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Współczuję Madzia tych wydatków,nie wiem czemu w Polsce nie ma tak że dostajesz pieczatke i przez ciążę leki masz darmowe ,ja też bym już trochę wydala ,progesteron,magnez 80mg, witaminy dla kobiet w ciąży miesięcznie wyszło by mi za same witaminy 80zl. A gdzie reszta.
    Ale pomyśl że to też dla twojego dobra;) gdyby nie te leki mogło by być gorzejj

A co do witamin, to jakie bierzecie?:)

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Nie martwcie się dziewczyny, mojej koleżance dopiero w 6 miesiącu zaczęło być cokolwiek widać. Na pewno dzidzie sobie plumkają wesoło :)

Dokładnie. Moja koleżanka jest w 20 tygodniu a ma mniejszy brzuch ode mnie. Przytyla tylko 3 kg a ja juz 3 kg a roznica między nami jest 7 tygodni:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 wrote:

No wlasnoe moj gin wczoraj na wizycie mi powiedział, ze mam nadal brać kwas foliowy

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore vitalstoffe fur schwangere und mutter dla kobiet w ciąży i matek w skladzie jest: wit A , E, D, C B1, B2 B6 kwas foliowy,biotyna, kwas pantotenowy, niacyna, B12, wapń ,magnez,zynk,jod, olej ryb morskich omega 3 i żelazo ale procz żelaza w tych tabletkach to osobno przez anemie mam dodatkowa tabletke 80mg także 110 mg wychodzi.
    I te witminy 2* dziennie

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov i jajkoniesposzianka macie śliczne brzuszki :-)
    Kwas foliowy podobno warto brać do końca ciąży. Cały czas układ nerwowy się kształtuje i udoskonala. Co do witamin to słyszałam opinie że przy prawidłowo dobranej diecie nie warto brać dodatkowych witamin żeby nie przedobrzyć, nadmiar tak jak i brak nie są dobre dla maluchów. Z racji małej ilości spożywanych ryb zalecają dodatkowo tylko kwas omega 3.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi lekarz mówił o tych witaminach źle jak ma się niedobór i źle jak jest nadmiar, podobno nadmiar witaminy A, źle wpływa na ciążę co może doprowadzić nawet do poronienia we wczesnym etapie. Aż się zdziwilam jak to usłyszałam.

Ja jestem strasznym niejadkiem co po mnie niestety nie widać, dlatego muszę uzupełniać się witaminami, ale za to makarony, marchewki i jabłka mogłabym jeść na śniadanie obiad i kolację, a ryb i mięsa nie tkne, niestety jakoś mnie odrzucają całe życie :)

• magdalenka789 Znajoma

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o takim zestawie 3w1? :)

http://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wanienka-przewijak-3w1-i5815991047.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Zdrowie+i+higiena-17285_Wanienki+i+akcesoria+do+k%C4%85pieli-99372_Komody+k%C4%85pielowe-99374

p19uyx8dgmeyiaey.png
    7ux3xzdv10g2dniq.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 wrote:

http://allegro.pl/ceba-suzie-zestaw-komoda-wanienka-przewijak-3w1-i5815991047.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Dla+Dzieci-11763_Zdrowie+i+higiena-17285_Wanienki+i+akcesoria+do+k%C4%85pieli-99372_Komody+k%C4%85pielowe-99374

oglądałam to, ale wanienka jest strasznie malutka, więc przyda się tylko na początku :)

my bylismy dziś "macać" wózki w sklepie i mam totalny mętlik w głowie. Podobaja mi się te wózki tako... są ciężkie, ale ja nie mam schodów i potrzebuje dużych solidnych kół na moje wiejskie drogi (a raczej ich brak). W sklepie był tylko tako moonlight i zrobił na nas niezłe wrażenie. Po powrocie do domu zaczęłam czytac opinie o wózkach tako na forach no i są... beznadziejne.
    Nie wiem już jaki wózek kupić totalnie się zdemotywowałam :( Czy któras z was jest w podobnej sytuacji (braku dróg, błota i ogólnej masakry). Dodam, ze nie mamy auta.

Dobrze chociaż, ze pomacałam sobie maxi cosi cabrio fix i już wiem, ze na pewno kupię ten fotelik, tylko chyba używany, bo 500zł za nowy to strasznie dużo :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 wrote:

Wydaje się praktyczny, jednak wolę mieć przygotowany już przewijak z ręcznikiem w czasie kąpieli aby dziecko wyjąć z wanny i od razu wycierac, a tu to może być problematyczne.
    Ja biorę zestaw witamin dla ciężarnych i dodatkowo omega z dha, moja dieta wg. mnie nie jest wystarczająco zróżnicowana. W ramach szaleństwa i rozpieszczenia męża zrobiłam dzisiaj pączki.
    Jak chcesz duże koła na wiejskie drogi i nie przeszkadza waga to może uda Ci się dostać mój poprzedni bebetto vulcano używany. Sprawdzał się nawet na leśnych drogach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 17:21

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale Wy macie ladne te brzuszki nie dziwie sie jak wy chudzinki takie :)
    Zazdroszczę Wam, mój to jak narazie bezksztaltny jest.

JajkoNiespodzianka gdzie kupiłaś spodnie ?

Mi sie nie podoba ta wanienka z komoda nie pratyczna. Komode bede musiala zamówić bo chce tam powkladac wszystkie rzeczy dziecka

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny mam za sobą pierwsze wymioty. Bardzo dzis umieralam z bolu glowy i skonczylo sie w wc ;/ moj maz mial niezly ubaw bo do wczoraj mowilam mu ze nie czuje objawow bo nawet nie rzygalam i masz ci los dzis nadrobilam. bol glowy nie ustaje lekarka stwierdzila ze nie ma to zwiazku z lekiem cedax tym na baakterie ktora mialam w posiewie E. Coli, ale gdyby jutro sie powtorzylo to odstawic...

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :-) Witam się w II trymestrze :-)
    Nie dam rady Was nadrobić, ale co na pewno to super brzuszki :-) poza tym Pati, wierzę, że przy kolejnym USG kość nosowa się pojawi! Trzymam kciuki!
    Kawokado ja mogę polecić wózki firmy Bebetto, w sumie nie dlatego że sama kupiłam Bebetto Luca (wcześniej wklejałam fotkę) ale dlatego że prawie codziennie chodzę właśnie na wiejskie spacery z koleżanką i jej córeczką, wózek najczęściej ja prowadzę, ona akurat ma kupiony Bebetto Sylvia. Prowadzi się go super, koła duże, przednie skrętne, mega wygodny choć może i ciężki ale przy prowadzeniu go się tego nie odczuwa, prowadzi się lekko i przyjemnie. Ja nie będę miała problemu z jego ciężkością bo nie będę musiała go znosić ani wnosić po schodach. Wózek po złożeniu spokojnie mieści się w samochodzie, koleżanka jest nim zachwycona, nie mogę się doczekać kiedy wyruszę swoim na spacery :-)
    W poniedziałek jedziemy na zakupy do Ikea i przy okazji reszta sklepów, c & a, h & m, pewnie zostawię fortunę bo planuję kupić pierwsze ubranka dla Synka :-) od trzech dni choruję na planowanie wystroju pokoju dla Ignacego :-) chyba już cały internet przekopałam, mam kilka pomysłów, ale akcesoriów jest tyle że głowa boli! O cenach nie wspomnę ;-)

Madzik84, mmarzenak, kamenkaa, Magda34, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    No to dziewczyny mam za sobą pierwsze wymioty. Bardzo dzis umieralam z bolu glowy i skonczylo sie w wc ;/ moj maz mial niezly ubaw bo do wczoraj mowilam mu ze nie czuje objawow bo nawet nie rzygalam i masz ci los dzis nadrobilam. bol glowy nie ustaje lekarka stwierdzila ze nie ma to zwiazku z lekiem cedax tym na baakterie ktora mialam w posiewie E. Coli, ale gdyby jutro sie powtorzylo to odstawic...
    Współczuję wymiotów :-( mój się cieszy jak wymiotuję bo mówi, że to dobra oznaka ciąży ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka789 wrote:
    Ja od końca 12 tygodnia biorę Femibion Natal 2, wcześniej brałam 1.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777 - spodnie kupiłam w H&M, teraz są w promocji za 90 zł.

Ja dziś na powitanie II trymestru czuje sie fatalnie, przeleżałam pół dnia, bo mi słabo, niedobrze i głowa mnie boli (to nowość). A cieszyłam się, że wszystkie objawy przeszły...

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka gratulacje II trymestru :) idziemy łeb w łeb a raczej brzuch w brzuch :)

Ja dziś weszłam do pepco po balony a wyszłam z cudeńkami ( oczywiście bez balonów) :)

574e23d8cf4b32f3med.jpg

187d3f4ae6fe96a6med.jpg

Mili_Vanilli, Kiki97, miluszka, Madzik84, mmarzenak, Magda34, Helenucha Klucha, Dorjana lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio patrzyłam w h&m i były za 130 zł i stwierdziłam, że to trochę za duży wydatek.
    Faktycznie piękne macie te brzuszki. Ja przed ciążą miałam kilka fałdek, więc jeszcze u mnie praktycznie nie widać żebym była w ciąży. A jednak u takich szczuplutkich kobiet szybciej widać. Jak u mnie coś zacznie się kształtować, to może też się pochwalę ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, cudne rzeczy <3

Pati_89 lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a ja Tobie gratuluję :-)
    mega cudeńka kupiłaś :-)

Pati_89 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Monika.Monia Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Doczytanie do tego momentu zajęło mi 'chwilę' ;)

Mam na imię Monika, mam 24 lata.Staraliśmy się z mężem rok o maluszka, o ciąży dowiedzieliśmy się kilka dni po pierwszej rocznicy ślubu. To był ciężki stresujacy rok z wieloma lekarzami i badaniami ale uwieczniony najpiękniejszym dwiema kreskami na świecie;)

Teraz jesteśmy w 13 tygodniu (12+1), termin mamy na 17czerwca.
    Na ostatniej wizycie doktor zauważyła ze przeziernosc naszego maleństwa jest za duża i dostaliśmy skierowanie na prenatalne. Krew już pobieralam a 8 grudnia mamy usg (jak to usłyszałam łzy stanely mi w oczach, wyszłam poplakalam się w aucie jak dziecko, zadzwoniłam do męża i pojechałam do niego na służbę się wyplakac do konca) wiele pozytywnie kończących historii trzyma nas przy nadziei aczkolwiek czekam na wtorek ze strachem.

Nasz maluszek to 'mistrzu'. Gdy pierwszy raz zobaczyłam jak macha rączkami powiedziałam do pani doktor ' i jest mistrzu zamieszania' doktor się zasmiala i też go nazywa mistrzu (pisze 'go' bo myślę że to chłopczyk ale płeć jest nam całkowicie obojętna, byle by było zdrowe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 20:36

Pati_89, Kawokado, Helenucha Klucha, Madzik84, madziak2202, Lila2703, Abra lubią tę wiadomość

[
‹‹ 442 443 444 445 446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ