X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Kourtney, życzę wspaniałych, niezapomnianych chwil :) :) Czekam na foty.

Mnie też ostatnio coś bierze na małżeństwo, jesteśmy zaręczeni od 6 lat hihih Jakoś
    było nam dobrze do tej pory bez ślubu, zobaczymy, moze staniemy w końcu na ślubnym kobiercu. Narazie nie mam do tego głowy. Jesteśmy w trakcie zakupu większego mieszkania, wszystko się opóźnia i martwię się, że nie zdążymy się wprowdzić do końca grudnia. Wcześniej myślałam, że Święta spędzimy już w nowym mieszkaniu. Chcemy jeszcze je pomalowac i zmienić podłogi przed wprowadzeniem. No i jestem ostatnio takim kłebkiem nerwów. Dzisiaj nie spałam pół nocy, obudziłam się i zasnać juz nie mogłam. Człowiek zacznie myśleć i myśleć...

Fajnie z mieszkankiem :) myślę że jeszcze zdążycie wszystko zrobić. U nas też pasuje pomalować cały pokój. W sierpniu/wrześniu sama pomalowałam jeden i zmieniłam całkiem wystrój no ale i tak musimy zmienić w tym swoim żeby zrobić miejsce na wszystko dla maluszka.

Jak Wam pasuje takie życie to nie ma co na siłę zmieniać :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, udalo mi sie dodac to smieszne zdjecie, gdzie widac dokladna budowe malego i jego stawy, bo wykrecil sie do nas dupka :D
    IMG_20151205_131421_JPG_300x300_q85.jpg

Madzik84, mmarzenak, Helen, Misia15, kamenkaa, Magda34, Paula1991, kirys, ansad, Helenucha Klucha, Abra lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kuleczka, ale wiesz jak to w tej Polsce bywa.. W sumie jesteśmy dla siebie obcymi osobami.. Może lepiej iśc do urzędu i podpisac papier dla świętego spokoju, cokolwiek by się nie stało, to jednak prawnie będzie usankcjonowane. Patrząc na to co się ostatnio w Polsce dzieje, o związkach partnerskich możemy zapomnieć.. ehh...

km5s20mm65zq3gk8.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - witam w II trymestrze (semestrze - jak to mówi mój Mąż :) )

Nelus, bądź silna, druga dzidzia na pewno podnosi Cię na duchu.

Puszczam Wam moją fotę z okazji ubrania nowych spodni ciążowych:
    a496a353563893a9med.jpg

Madzik84, Pati_89, Helen, Magda34, Paula1991, jakka, kirys, Nelus, madziak2202, xpaulinax, Abra lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wielgachne wyszło, lepiej go nie cytujcie :D

Co do wyprawki, to u nas sprawa nie jest taka prosta. W lutym dostaniemy klucze do nowego mieszkania i musimy (a raczej mój mąż w pojedynkę) je wykończyć od zera. Potrzebujemy jakieś 55 tysięcy, więc nie wyobrażam sobie wyprawki za 10000 zł. Z drugiej strony chciałabym aby nam z dzidzią nic nie brakowało, wiadomo. Jeśli będziecie miały jakieś pomysły jak nie przepłacać to dawajcie znać:)

AnnieLov lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Witam się w 17 tygodniu:)

Nelus Tule:(
    Kurtney baw się dobrze i czekamy na foty z weselicha:)

Ją mam dzisiaj jakiegoś doła , zaczynam się martwić do wizyty jeszcze 5 długich dni, mi brzuch nie rośnie nic nie przytylam i tyle siedze i głupoty w głowie

mam to samo :( do wizyty 5 dni... brzucha prawie nie ma :(

Malena91 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się dziewczyny, mojej koleżance dopiero w 6 miesiącu zaczęło być cokolwiek widać. Na pewno dzidzie sobie plumkają wesoło :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka super brzuszek ;) Co do remontów jestem w podobnej sytuacji.
    Mam dom w stanie surowym zamkniętym , nie ma jeszcze ani posadzki, ani sufitu, wody, prądu... Wszystko przed nami, a strasznie chciałabym wyrobić się przed urodzeniem dzidzi aby tam się wprowadzić...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Ale wielgachne wyszło, lepiej go nie cytujcie :D

Co do wyprawki, to u nas sprawa nie jest taka prosta. W lutym dostaniemy klucze do nowego mieszkania i musimy (a raczej mój mąż w pojedynkę) je wykończyć od zera. Potrzebujemy jakieś 55 tysięcy, więc nie wyobrażam sobie wyprawki za 10000 zł. Z drugiej strony chciałabym aby nam z dzidzią nic nie brakowało, wiadomo. Jeśli będziecie miały jakieś pomysły jak nie przepłacać to dawajcie znać:)

Kochana są różne pomysły. Mój mąż akurat miał bzika na punkcie maluszka, i wręcz był zły jak chciałam kupić coś co było byle jakie... Kupował więc to co droższe (cytując nie znaczy że lepsze) czasami te tańsze rzeczy są o wiele lepsze niż te droższe. A nie przepłacając wyprawki możesz kupować coś po trochu. Wydawać co miesiąc po 200 zł na kilka rzeczy. A na końcu zostawić do kupna te droższe rzeczy jak wózek, komodę i np. łóżeczko. Możesz też kupować mega pake dla niemowląt na allegro (któraś mama polecała) korzystać z wyprzedaży w galeriach czy np kupować w pepco. Moja znajoma tam często kupuje. Bodziaki po 5 zł nowe, bluzeczki po 10 zł, kocyki po 30 zł, spodenki, no mega różności w mega przystępnej cenie :)

Wysłany: 5 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    JajkoNiespodzianka super brzuszek ;) Co do remontów jestem w podobnej sytuacji.
    Mam dom w stanie surowym zamkniętym , nie ma jeszcze ani posadzki, ani sufitu, wody, prądu... Wszystko przed nami, a strasznie chciałabym wyrobić się przed urodzeniem dzidzi aby tam się wprowadzić...
    Ja marzę już, żeby pod koniec czerwca wyłożyć się w naszym ogródku z wózeczkiem i mieć już gotową kuchnię z salonem, sypialnię i łazienkę. Nasze gniazdko. Biedny mój Małżonek, sam będzie wszystko robił.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry - witam w II trymestrze (semestrze - jak to mówi mój Mąż :) )

Nelus, bądź silna, druga dzidzia na pewno podnosi Cię na duchu.

Puszczam Wam moją fotę z okazji ubrania nowych spodni ciążowych:
    a496a353563893a9med.jpg
    Super brzusio :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, dziękuję Ci Kochana za pomysły. Ja polecam jeśli macie w większych miastach TK Maxxa, regularne ceny są tańsze niż np. w H&M, a jeśli chodzi o promocje, to można znaleźć super bodziaki za kilkanaście złotych, już nawet jeden uniwersalny w kolorowe paseczki zakupiłam. Z firmy Chicco a kosztował 15 zł :) I sukienkę za 17 zł - biała tiulowa z kwiatuszkami. Może wrzucę potem foty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki :)

To może i my pokażemy swoje pokaźne lokum groszka <3

ab946bdc0e3e4beemed.jpg

Paula222, Pati_89, Madzik84, Helen, Misia15, kamenkaa, Magda34, jakka, kirys, Helenucha Klucha, madziak2202, Lila2703 lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie słodkie :) :
    5a10e0a41d7b1959med.jpg

Paula222, Pati_89, kamenkaa, Magda34, Paula1991, kirys, Helenucha Klucha, Dorjana lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, jaki zgrabniutki belly! :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę już, żeby pod koniec czerwca wyłożyć się w naszym ogródku z wózeczkiem i mieć już gotową kuchnię z salonem, sypialnię i łazienkę. Nasze gniazdko. Biedny mój Małżonek, sam będzie wszystko robił.

Mój robi wszystko sam cały czas, cały dom sam postawił także wiesz :) I jeszcze się śpieszy bo na czerwiec chce zdążyć, to tylko praca - budowa a w mieszkaniu tylko śpi, no cóż :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Mój robi wszystko sam cały czas, cały dom sam postawił także wiesz :) I jeszcze się śpieszy bo na czerwiec chce zdążyć, to tylko praca - budowa a w mieszkaniu tylko śpi, no cóż :/
    Podziwiam i się cieszę - pocieszyłaś mnie, ze nie tylko my wpadliśmy na taki szalony pomysł samodzielnego wykończenia mieszkania :)

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka hahaha no każdy się dziwił i w nas nie wierzył, a tu proszę :) Dom już stoi, ale fak faktem trwa to już ponad rok, ale bliżej jak dalej ;) No i mężowie będą mieć satysfakcje ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov, dziękuję Ci Kochana za pomysły. Ja polecam jeśli macie w większych miastach TK Maxxa, regularne ceny są tańsze niż np. w H&M, a jeśli chodzi o promocje, to można znaleźć super bodziaki za kilkanaście złotych, już nawet jeden uniwersalny w kolorowe paseczki zakupiłam. Z firmy Chicco a kosztował 15 zł :) I sukienkę za 17 zł - biała tiulowa z kwiatuszkami. Może wrzucę potem foty.

Ja mieszkam kilka minutek od TK Maxxa :) Nawet ostatnio oglądałam rzeczy dla dzieciaczków tam :) Ale zacznę już coś kupować po przeprowadzce. Tez nie moge doczekać się nowego mieszkanka, będziemy miec ogromny taras, taki z trawą i drzewkami, też bedzie się gdzie wylegiwać latem :) Widzę, że nie jestem jedyna, którą czekam przeprowadzka w ciąży. My na całe szczeście przeprowadzamy się do bloku obok :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny co już macie dla maluchów? Ja póki co nie mam nic, ale uznałam że jak w poniedziałek dowiem sie że jest dobrze to kupię coś uniwersalnego no i pierwsze spodnie ciążowe dlla mnie:)

My w sierpniu skończyliśmy remont trwał dwa i pół miesiąca, to była masakra na szczęście mama mieszka dwie klaatki dalej więc z przenoszeniem rzeczy nie było tak źle ale i tak męczyło strasznie, na remont sam poszlo 1000 euro i drugie tyle na meble nie licząc kuchni bo kuchnie wzięłam na raty. W jednym pokoju nie wymieniliśmy paneli i kafelek w kuchni bo wyszlo by jeszcze ze 300euro więcej .

‹‹ 441 442 443 444 445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ