Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, mam nadzieje, ze wynik okaże się w porzadku! Wszystkie jestesmy z Tobą!
Kuleczka, moze teraz mi zleci igm, albo w laboratorium cos pokrecili jak dalam kartke ze zleconymi badaniami i mieli mi zrobic jedno i drugie, a zrobili tylko igg..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 17:14
-
Nadrobiłam...
Pati, trzymam kciuki za 18.12. Musi być dobrze, nie ma innej opcji!
Dziewczyny, gratuluję wizyt!
Ja dziś zaszalałam i dałam się pochłonąć zakupowemu szaleństwukupiłam 10 par bodziaków na krótki i 3 na długi rękawek
chciałam kupić jakiś ładny komplecik ale w sumie nic mnie nie zachwyciło
przedwczoraj odwiedzili nas znajomi od których dostaliśmy tzn. pożyczyli nam trochę ubranek dla Naszego Synka po ich dziecku, już uprane i czekają na prasowanietakże zaraz się biorę za nie
zakupy w Ikea także się udały, kupiliśmy kilka drobiazgów, m.in. kocyk i ręcznik z kapturkiem, upatrzyłam także łóżeczko, zastanawiam się tylko nad materacem.
Imię dla Synka mamy wybrane, w moim brzuszku mieszka IgnacyKawokado, kasju, Helenucha Klucha, Madzik84, mmarzenak, jovi81, kuleczka777, Paula222, HoniKa89 lubią tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:Zobaczymy, czy wytrzymamy, ale na razie taki jest plan, żeby nie podglądać, co maluch ma między nóżkami
Przeczucie mam na chłopaka, ale okaże się
Z tym ruszaniem się to u mnie tak jest, że po byle spacerze pęcherz zaczyna mnie kłuć, więc chyba będę mogła jedynie w domu częściej gary zmywaćA miałam piękny plan, żeby zacząć chodzić na basen, to wziął i poszedł się na drzewo...
Niecałe dwa tygodnie, to nie to, co ostatnie trzy, cała wieczność... Strasznie mi się czas dłużył i przez ostatni tydzień złapał mnie mega stres, więc przestałam się udzielać na forum (czytam na bieżąco), ale chyba nikt nie tęsknił
A co Twój gin mówi na temat łożyska, ile czasu mu daje na podniesienie się? Na najbliższej wizycie już powinno być ok? 3mam kciuki, bo wiem jak leżakowanie jest upierdliwe, ja wylegiwałam krwiaka...
Mi od ostatniej wizyty minęły 3 tygodnie i 3 dni dłuży mi sie potwornie! Byle do środy
U mnie jest taki problem, ze maluch ulokował się bardzo nisko tuż nad spojeniem, na przedniej ścianie dlatego każdy ruch powoduje u niego trzęsienie ziemi, a u mnie plamienia. Doktor mówił, ze w 16/17tc łożysko będzie juz w pełni wykształcone i "powinno zacząć się podnosić". Odliczam dni i mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze, bo głowa pełna czarnych myśli. -
Kawokado wrote:Mi od ostatniej wizyty minęły 3 tygodnie i 3 dni dłuży mi sie potwornie! Byle do środy
U mnie jest taki problem, ze maluch ulokował się bardzo nisko tuż nad spojeniem, na przedniej ścianie dlatego każdy ruch powoduje u niego trzęsienie ziemi, a u mnie plamienia. Doktor mówił, ze w 16/17tc łożysko będzie juz w pełni wykształcone i "powinno zacząć się podnosić". Odliczam dni i mam nadzieje, ze wszystko jest dobrze, bo głowa pełna czarnych myśli.
Bez kitu, nie wiedziałam, że łożysko może się podnosić, ale skoro lekarz jest dobrej myśli, to pozostaje tylko kciukać i odliczać do wizytyA jak maluch na przedniej ścianie to kopniaki będziesz mocniej czuć i z czasem lepiej widzieć
Pati trzymam kciuki i nie puszczam!!![*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
nick nieaktualny
-
Pati trzymam kciuki
Madzik gratuluje malenstwa. A ja dzisiaj doznalam szoku bo teraz dopiero zaczal sie 15 tydzien a poczulam pierwsze ruchy maluszka jak przylozylam reke. Pierw takie dziwne uczucie (motylki), dotknelam reka i czuje delikatnie przemieszczanie w brzuchu, wiem ze to nie gazy bo je juz czuje od dawna a to jest zupelnie inne. Zawolalam meza i tez poczul, juz nie moge sie doczekac az maluch bedzie wiekszy i bedzie fikal. My sie wybieramy na 3d/4d w nastepny piatek liczac ze w Polsce nam plec okresla
I chyba kupimy calkiem inny wozek. Zaczelam szukac w necie i znalazlam sporo podobnych do bugaboo i tanszych, a ze pewnie bede chustowala malenstwo to nie widze sensu az tyle wydawac na wozek.
Madzik84, Helenucha Klucha, kirys, Misia15, Kawokado, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Podczytuję Was już jakiś czas, ale nie chciałam się udzielać zbyt wcześnie
Termin z ostatniego USG to 21 czerwca
Jestem już po badaniach prenatalnych, więc troszeczkę spokojniejsza
Pozdrawiam Was i wszystkim życzę nudnych ciąż!
Helenucha Klucha, Malena91, Madzik84, madziak2202, Lila2703, jovi81, xpaulinax, Magda34, mloda1995, jakka lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Pati_89 trzymam za Waszą trójeczkę kciuki i będę się modlić!
kasju Witamy, rozgość się i powiedz coś więcej o sobie
My tyle co wróciliśmy z zakupów, kupiliśmy już drobne rzeczy na święta no i najważniejsze - prezenty dla naszych chrześniakówNajgorsze z głowy
-
Pati_89 wrote:Podjęliśmy z mężem decyzję na amniopunkcję umówiłam się już na 18.12 na godz 11:40. Dobrze ze rano będzie szybciej z głowy. Wygrała amniopunkcja bo pokazuje więcej możliwych wad niż testy z krwi. To będzie ciężki tydzień ale też pełen nadziei. Jeszcze małego nie było w moim brzuszku a już przysparzał nam nerwów aż strach pomyśleć co będzie jak będzie miał naście lat
widziałam dziś przez chwilę tego łobuza jak sobie spał na brzuszku
Dziękuję dziewczyny za wszystko i proszę o modlitwę bo tylko to może pomóc
My kobiety jesteśmy w stanie więcej znieść niż myślimy :-*
Pati modlitwę masz zapewnioną! A jeśli sama chcesz się pomodlić, to polecam Nowennę Pompejańską, daje dużo spokoju i nie będziesz miała czasu na myślenie i zamartwianie się.HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Malena91 wrote:Aaaaaaaaaaa kupilam pierwsze ciuszki dla małego! Jaram się!
Ja też uwielbiam kupować te małe słodkie ciuszkidziś kupiłam cztery pajace - dwa z krótkimi rękawkami i nogawkami, jeden długi bez stópek i cały zbudowany, do tego dwie pary rajstopek na zimniejsze wieczory. Nie mogę się doczekać kiedy dojdzie. Aha wszystko w 5 10 15 za sto złotych!
A Ty co kupiłaś, masz foto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:29
Mały Ryś -
beatas wrote:Ja mialam na razie tylko igg zlecone.. Czyli wychodzi na to, ze mam przeciwciała na różyczkę i cmv.. A toksoplazmozy nie przechodziłam.. Dzięki:)
beatas lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
To może z takich bardziej prywatnych rzeczy, to od 22 sierpnia tego roku jestem szczęśliwą mężatką, w sumie o dzidziusia nie staraliśmy się długo, 12 października pojawiły się już dwie piękne kreseczki
mieliśmy to szczęście
mam 22 lata, mieszkam w woj. Śląskim, kończę studia
obronę mam pod koniec czerwca, więc mam nadzieję, że będzie mi dane bronić się w terminie
na ostatnich badaniach pan doktor określił nam płeć w 80%
i mam nadzieje, że się sprawdzi, bo zaraz po badaniach nakupowaliśmy z mężem dużo różowych ciuszków
W sumie od początku ciąży oszczędzam się ile tylko się da, nie pracuję, bo tyle co skończyła mi się umowa, której nie przedłużyłam
Z ciążowych dolegliwości, to do końca zeszłego tygodni męczyły mnie mdłości, a wymiotowałam tylko raz
a od jakiegoś tygodnia dzień w dzień boli mnie kość ogonowa i każda zmiana pozycji, czy to stojącej, siedzącej czy leżącej bez stęków i jęków graniczy z cudem
A jak długo pochodzę to ból promieniuje do któregoś z bioder
Ale nie mam co narzekać, taki urok, trzeba czuć, że się żyje
No, to rozpisałam się trochę, ale to tak tytułem wstępu no i informacji o mnie
Helenucha Klucha, Madzik84, Magda34, Joana33 lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Beatas, to trochę jest tak, że póki nie urodzisz i do ręki nie weźmiesz, to pewna nie jesteś, czy dziecko jest zdrowe. Żaden lekarz za rękę nie weźmie, w oczy nie spojrzy i nie powie: jest super! (choć uwierzcie, bardzo tego pragnęłam). Może to strasznie brzmi, ale pogodzić się z tym trzeba. A przynajmniej ja się pogodziłam.
A tak półżartem, jak tak pomyśleć, to zarówno poczęcie, jak i donoszenie o urodzeniu nie wspominając, to cud natury
Zazdroszczę Wam tego zakupowego szału. Mnie on przeraża, bo uświadamia, że to wszystko dzieje się naprawdę -
Pati, czekamy z niecierpliwoscia na dobre wyniki, bo na pewno takie będą!
Kasju, bedziemy rodzić w tym samym dniu:D
Helenuchna, Malena pochwalcie sie swoimi nabytkami!
Ja juz nie moge sie doczekasc 18.12, godz.13, kiedy to upewnie sie, ze z małym lokatorem wszystko w porzadku i dowiem sie, kto tam zamieszkuje: D wtedy tez rzuce sie w zakupowe szalenstwo:D