X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaże Wam jeszcze moje małe bobo z filmiku co doktor zrobił 4 D n chwilę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 14:08

Kawokado, agus3004, Paula1991, Madzik84, madziak2202, Paula222, beatas, Magda34, Pola7, Helenucha Klucha, kirys, Lila2703 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Mulina Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, amniopunkcja nie taka straszna jak ja malują. Ważne, żeby lekarz wykluczył jakieś krwiaki, nadciśnienie czy inne problemy zwiększające ryzyko powikłań. Zabieg musi wykonać najlepszy lekarz jakiego znasz. Poronienia zdarzają się rzadziej niż podaje statystyka, bo technologia idzie bardzo szybko do przodu. Jeśli się zdecydujesz dopłać ok 600zł za szybki test. Wynik będziesz miała do dwóch dni, na pełne wyniki czeka się nawet miesiąc i więcej.
    Szkoda stresu na czekanie, tym bardziej że będzie dobrze. Zastanów się, czy nie możesz mieć biopsji kosmówki- ja zdecydowałam się na ten zabieg. Musiałam za niego zapłacić, ale wszystko odbyło się w ciągu tygodnia bez powikłań. Biopsje można zrobić wcześniej. Teraz jestem 2 tyg po biopsji, a do amniopunkcji mogłabym dopiero teraz podchodzić ze względu na wiek ciąży.
    Nifty odrzuciłam, bo to kolejna statystyka, bardziej wiarygodna niż PAPPA, ale jednak. Ja po PAPPIE miałam już dość statystyk i chciałam wiedzieć na 100%. Na wyniki też trzeba swoje odczekać, a stres strasznie wpływa na malucha.
    Trzymam kciuki i powodzenia.

HoniKa89, Kawokado, Madzik84 lubią tę wiadomość

Mulina
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulina wrote:
    Pati, amniopunkcja nie taka straszna jak ja malują. Ważne, żeby lekarz wykluczył jakieś krwiaki, nadciśnienie czy inne problemy zwiększające ryzyko powikłań. Zabieg musi wykonać najlepszy lekarz jakiego znasz. Poronienia zdarzają się rzadziej niż podaje statystyka, bo technologia idzie bardzo szybko do przodu. Jeśli się zdecydujesz dopłać ok 600zł za szybki test. Wynik będziesz miała do dwóch dni, na pełne wyniki czeka się nawet miesiąc i więcej.
    Szkoda stresu na czekanie, tym bardziej że będzie dobrze. Zastanów się, czy nie możesz mieć biopsji kosmówki- ja zdecydowałam się na ten zabieg. Musiałam za niego zapłacić, ale wszystko odbyło się w ciągu tygodnia bez powikłań. Biopsje można zrobić wcześniej. Teraz jestem 2 tyg po biopsji, a do amniopunkcji mogłabym dopiero teraz podchodzić ze względu na wiek ciąży.
    Nifty odrzuciłam, bo to kolejna statystyka, bardziej wiarygodna niż PAPPA, ale jednak. Ja po PAPPIE miałam już dość statystyk i chciałam wiedzieć na 100%. Na wyniki też trzeba swoje odczekać, a stres strasznie wpływa na malucha.
    Trzymam kciuki i powodzenia.
    Wysłałam ci zaproszenie żeby dowiedzieć się więcej :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mulina Debiutantka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjęłam, pytaj do woli.

Mulina
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati na spokojnie omowcie wszystko z mezem Mulina na pewno tez Ci cos podpowie bo wie juz jak to wyglada. Bede sie za Was modlić

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati napewno bedzie wszystko w porzadku ;)
    3mamy kciuki

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam się przywitać. Do tej pory Was czytałam (termin na czerwiec, 15tc), a do napisania skłoniła mnie sytuacja Pati - chciałam tylko powiedzieć, żebyś nie martwiła się na zapas - sama byłam w podobnej sytuacji. Biochemia wychodzi czasem zła i wszystko może mieć na to wpływ (u mnie np. choroba tarczycy). Poczytaj troszkę w necie, jeśli czujesz się na siłach - polecam forum ginekologiczne i temat dot. przezierności karkowej - jest tam bardzo dużo wpisów, bardzo dużo historii. Myślę, że pomoże w poukładaniu myśli.
    Trzymam za Was kciuki!

HoniKa89, Paula1991, Madzik84, madziak2202, Kawokado, beatas, mloda1995, kamenkaa, Helenucha Klucha, Lila2703, jovi81 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, każda z nas moze byc w takiej sytuacji i po to jest to forum, żebysmy sie wspierały!

Cass, witaj! Czyli z Twoim malenstwem wszystko w porządku?

Dziewczyny jak wygladaja Wasze wyniki rozyczki igg i cytomegalii igg? Bo ja na obu mam wynik >500 i nie wiem, czy to dobrze czy źle... A te normy są jakies dziwne i w zadne sie nie mieszcze;/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, przykro mi, że przechodzisz teraz przez te trudne chwile. Pappa to aż i tylko statystyka, nadal trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się ok i Twoje maleństwo było zdrowe. Jestem z Tobą myślami :*

Ja właśnie wróciłam z wizyty, wszystko ok, ale to nie czas na wklejanie fotki malucha...

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati musi być dobrze !! Przecież 1:82 to ogromna szansa na zdrową dzidzię ! Musi być ok :* Wspieram całym sercem !

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dawaj fotkę i opowiedz coś więcej! Takie to już życie jest, ze się szczęście z nieszczęściem przeplata. Pati wie, że ma nasze wsparcie i Ciebie też chcemy w sześciu wspierać ;)

Madzik84, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Leżałam we wrześniu na badaniach :) parę dni po badaniach cudownie zaszłam w ciażę - opłacało się :P Ja chodzę do dr Pabiana. Milewicz to ten taki hipopotam?:) Nie pomyślałam o tym, żeby zwiedzić tam porodówkę :/ A u kogo prowadzisz ciążę? Narutowicza ja na pewno bym nie wybrała ze względu na tego faceta. W której części Krakowa mieszkasz? Ja do Ujastka mam chyba najdalej :D W Rydygierze nie było jakichś super ekskluzywnych warunków, ale nie są takie złe te opinie na gdzierodzic.info. Ale pewnie wybiorę Ujastek koniec końców. Mamy różnicę tygodnia - może się spotkamy ;)
    Jajko niespodzianka, tak hipopotam i gbur:D nic się od niego nie można było dowiedzieć... Ja jestem spod Krakowa, teraz moją ciążę prowadzi dr Tylnicki.. Miło byłoby się spotkać: D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beats a daleko masz od Krk ?? Ja mam ok. 50 km :)

Ja w końcu zakupiłam rajstopy ;) bo by znowu był opierdziel od męża

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:36

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Beats a daleko masz od Krk ?? Ja mam ok. 50 km :)

Ja w końcu zakupiłam rajstopy ;) bo by znowu był opierdziel od męża
    Kuleczka ja mam okolo 45km :D jednak dlugo tam mieszkałam, studiowałam i tam tez chce rodzic:D nie ufam lekarzom w miejscu mojego obecnego zamieszkania.. Mamy beznadziejny szpital..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kuleczka ja mam okolo 45km :D jednak dlugo tam mieszkałam, studiowałam i tam tez chce rodzic:D nie ufam lekarzom w miejscu mojego obecnego zamieszkania.. Mamy beznadziejny szpital..

Beats żeby się jeszcze nie okazało że z tej samej miejscowości piszemy hahaha :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Madzik dawaj fotkę i opowiedz coś więcej! Takie to już życie jest, ze się szczęście z nieszczęściem przeplata. Pati wie, że ma nasze wsparcie i Ciebie też chcemy w sześciu wspierać ;)

No dobra ;) Przekonałaś mnie, ale mam nadzieję, że jednak nie zostanie to źle odebrane... :(
    Na samym początku maluszek pomachał do nas rączką i poszedł dalej spać, do teraz mamy z tego ubaw z mężem :) Wyniki krwi i siq dobre, serduszko biło, lekarz nie robił teraz żadnych pomiarów, powiedział, że na oko wielkość się zgadza, że to 11 tydzień z hakiem. 23.12 idziemy na genetyczne. Mogę się już zacząć więcej ruszać, najgorsze za nami :D Leków na razie mi nie odstawił, więc w tym temacie b/z.
    Dr powiedział, że jak byśmy się po świętach wybrali na genetyczne, to by było już widać płeć, a że my nie chcemy wiedzieć, oby tylko zdrowe było, to wizytujemy za niecałe 2 tygodnie i mamy mu wyraźnie za każdym razem przypominać, żeby się nie wygadał ;)

http://iv.pl/images/91745546385973013676_thumb.jpg

Kawokado, mmarzenak, Magda34, Misia15, Helenucha Klucha, kirys, Lila2703 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • beatas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, ja z Wadowic :P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wczoraj pożarłam z mężem o speców od podłogówki... chcą nam ciągnąć jakiś kabel (teraz! jak już mieszkanie wykończone!) do pieca i wiąże się to z rozłożeniem cokołów w kuchni... niby nic, ale jakbyście zobaczyły tych "specjalistów" (nazwa chyba od specjala) to od razy byście wiedziały o co mi chodzi :( ostatnio jak byli to tak jeden z nich capił, ze non stop obejmowałam porcelanę :/ ja chcę inną ekipę, mąż chowa głowę w piasek no i dostałam za przeproszeniem szajby... wydarłam się na niego tak, ze aż się ściany trzęsły. Dziś oczywiście mam kaca moralnego i cały dzień płaczę, a dzidziuś się mści wymiotami...
    Wiem, że mąż się stara i zarzyna dla nas i dla dzidziusia, a mi tak strasznie wczoraj nerwy puściły :/ jak przyjdą robić tę modernizację to się wynoszę do hotelu albo do mamy, bo nie zdzierżę.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to nie ja w stronę Tarnowa miejscowość na B i piwo u nas produkują :) więc powinnaś skojarzyć :)

ale w Suchej studiowałam to niedaleko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 15:49

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    No dobra ;) Przekonałaś mnie, ale mam nadzieję, że jednak nie zostanie to źle odebrane... :(
    Na samym początku maluszek pomachał do nas rączką i poszedł dalej spać, do teraz mamy z tego ubaw z mężem :) Wyniki krwi i siq dobre, serduszko biło, lekarz nie robił teraz żadnych pomiarów, powiedział, że na oko wielkość się zgadza, że to 11 tydzień z hakiem. 23.12 idziemy na genetyczne. Mogę się już zacząć więcej ruszać, najgorsze za nami :D Leków na razie mi nie odstawił, więc w tym temacie b/z.
    Dr powiedział, że jak byśmy się po świętach wybrali na genetyczne, to by było już widać płeć, a że my nie chcemy wiedzieć, oby tylko zdrowe było, to wizytujemy za niecałe 2 tygodnie i mamy mu wyraźnie za każdym razem przypominać, żeby się nie wygadał ;)

http://iv.pl/images/91745546385973013676_thumb.jpg

aa jaki maluszek!!!
    Fajnie, że chcecie mieć niespodziankę :) ja bym nie wytrzymała ;D I zazdroszczę, że możesz się już ruszać! Mam nadzieję, że 16.12 usłyszę, że łożysko poszło w górę i też mogę zacząć w miarę normalnie funkcjonować :) Fajnie też, ze wizyta tak szybko nie będzie ci się dłużyć :)

Madzik84 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: