Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasju piękna ta Wasza historia
I poważne dolegliwości ciążowe Cię ominęły, nic tylko się cieszyć! A tego bólu kości ogonowej to współczuję, jesteś taka młodziutka i już takie bóle? Dziewczyny tu polecały taką poduszkę do spania w ciąży Motherhood, może Ci coś pomoże.
Ja przeszło 9 lat przepracowałam za biurkiem i przyplątały mi się dolegliwości kręgosłupa, ale narazie mam spokój, może to dzięki temu, że nie chodzę do pracy, tylko na zwolnieniu spokojnie w domku siedzę.kasju lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziękuję
kirys, no właśnie, noszę się z zamiarem kupna tej poduszki, bo ten ból jednak trochę utrudnia funkcjonowanie
a nUż, pomoże, sen na plecach będzie w końcu ograniczony
No niestety, ból jednakowy jak moja mama, kiedy była w ciąży, może mam podobną budowę biodrową do niej
a też miała tyle lat, opowiadała mi, że pod koniec ciąży potrzebowała dwóch krzeseł do siedzenia - żeby kość ogonowa była w przerwie między jednym a drugim
a później wypróbowała dmuchane kółko ratunkowe dla dzieci
Cyrk
Ja właśnie nie miałam siedzącego trybu życia, studiuję fizjoterapię, pracowałam jako pomoc nauczyciela w przedszkolu, więc to mówi samo przez się
Taki mój urok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:57
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
kasju wrote:Dziękuję
kirys, no właśnie, noszę się z zamiarem kupna tej poduszki, bo ten ból jednak trochę utrudnia funkcjonowanie
a nóż, pomoże, sen na plecach będzie w końcu ograniczony
No niestety, ból jednakowy jak moja mama, kiedy była w ciąży, może mam podobną budowę biodrową do niej
a też miała tyle lat, opowiadała mi, że pod koniec ciąży potrzebowała dwóch krzeseł do siedzenia - żeby kość ogonowa była w przerwie między jednym a drugim
a później wypróbowała dmuchane kółko ratunkowe dla dzieci
Cyrk
Ja właśnie nie miałam siedzącego trybu życia, studiuję fizjoterapię, pracowałam jako pomoc nauczyciela w przedszkolu, więc to mówi samo przez się
Taki mój urok
kasju lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przepraszam za dygresję ale już kolejna osoba pisze wyrażenie "a nuż" przez u kreskowane. Tu nie chodzi o nóż sztuciec, bo to nie miałoby sensu. To wyrażenie, którego używa się kiedy, chce się żeby rzecz o której mowa się spełniła. Dlatego piszę się "a nuż", nie "a nóż", a już na pewno nie "a nóż widelec"
Nie obrażajcie się i też poprawiajcie moje błędymusimy się cały czas uczyć, żeby przekazywać wiedzę naszym dzieciom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:55
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Dziewczyny przepraszam za dygresję ale już kolejna osoba pisze wyrażenie "a nuż" przez u kreskowane. Tu nie chodzi o nóż sztuciec, bo to nie miałoby sensu. To wyrażenie, którego używa się kiedy, chce się żeby rzecz o której mowa się spełniła. Dlatego piszę się "a nuż", nie "a nóż", a już na pewno nie "a nóż widelec"
Nie obrażajcie się i też poprawiajcie moje błędymusimy się cały czas uczyć, żeby przekazywać wiedzę naszym dzieciom
Pola7 lubi tę wiadomość
2017-7tc💔 -
beatas wrote:Kasju, poduszka naprawdę pomaga:) ja miałam straszne bóle, już nawet panikowałam, że cos nie tak.. Wczoraj pierwsza noc z poduszką i dzisiaj prawie nie boli:D a lekarz powiedział dokładnie to, co Ty: taka Pani uroda:P
Bo np. po dłuższym chodzeniu ból promieniuje do prawego lub lewego biodra. Masaże niestety nie pomagają
2017-7tc💔 -
Dorjana wrote:witajcie,
czy w grupie jest ksiegowa-kadrowa ??
Potrzebuje porady związana z lista plac - czy któraś z was może mi pomóc???
Pytaj proszę, bezpośrednio nie zajmuję się płacami, ale spróbuję Ci pomóc. Jeśli nie uda mi się samej Ci pomóc ,to w poniedziałek w pracy mogę spokojnie podpytać kompetentnej osobyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:39
-
Ehhh chyba coś mnie bierze ...wrrrr, kicham od wczoraj i mam wrażenie ze przytyka mi jedną dziurkę od nosa i ćmi mnie momentami głowa...plisssss tylko nie żadne przeziębienie, już jedno zaliczyłam kilka tygodni temu...
Mąż poszedł na spotkanie z kolegami z pracy, ja siedzę pod kocykiem, piję herbatę z miodem i imbirem ( raczej zmuszam się do picia...bleee) i modlę żeby to coś nie rozwinęło się w coś więcej.Zaraz chyba pościelę wyrko i się wygrzewam...kurcze jestem zła, bo przecież dbam o siebie, ciepło się ubieram, unikam chorych itp...w żaden sposób nie przyczyniłam sie w ciągu ostatniego tygodnia do tego żeby mnie coś teraz brało
-
Helenucha w ciazy mozg kobiety inaczej funkcjonuje i tak jakby głupiej wiec trzeba przymykac oko czasami
Lila to pod kocyk i sie kurowac
Dorjana pytaj moze pomożemy
witam nowe dziewczyny, coraz wiecej czerwcowek
ja dzis kupilam mojej psiuni sukienkę w biedronce z napisane ulubienica MikołajaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:50
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za przywitanie:) tak z Bytomia. To moja pierwsza ciąża staraliśmy się rok z mężem o maleństwo i w sumie trafiłam w dobre ręce, bo zmieniłam lekarza i miałam monitoring cyklu i jak za dotknięciem czarodziejskiej ręki:)
Mieliśmy tydzień temu prenatalne ale maleństwo miało 3,9 cm a do badania musi mieć 4 więc kazano nam przyjechać 17 grudnia.
Co do moich badań niestety mam bakterię w moczu i miałam antybiotyk w poniedziałek powtarzam posiew i mocz oraz morfologię zobaczymy czy nastąpiła jakaś poprawa:)
Lila2703 - ja również kocyk herbatka z sokiem malinowym i imbirem i pod kocykiem od wczorajczuję już poprawę. Ja zaliczyłam już jelitówkę miesiąc temu.
Pati jestem z Tobą myślami trzymam za Was kciuki !! :*Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm wrote:Dziękuje za przywitanie:) tak z Bytomia. To moja pierwsza ciąża staraliśmy się rok z mężem o maleństwo i w sumie trafiłam w dobre ręce, bo zmieniłam lekarza i miałam monitoring cyklu i jak za dotknięciem czarodziejskiej ręki:)
Mieliśmy tydzień temu prenatalne ale maleństwo miało 3,9 cm a do badania musi mieć 4 więc kazano nam przyjechać 17 grudnia.
Co do moich badań niestety mam bakterię w moczu i miałam antybiotyk w poniedziałek powtarzam posiew i mocz oraz morfologię zobaczymy czy nastąpiła jakaś poprawa:)
Lila2703 - ja również kocyk herbatka z sokiem malinowym i imbirem i pod kocykiem od wczorajczuję już poprawę. Ja zaliczyłam już jelitówkę miesiąc temu.
Pati jestem z Tobą myślami trzymam za Was kciuki !! :*
Od jelitówki broń mnie Boże! Chociaż właśnie sobie uświadomiłam że byłam dziś już 3 razy w toalecie i to nie na sikanku...o nie......!!!!!!!!!! No nic, zabieram tyłek z pod kocyka i ścielę. hmm z drugiej strony przy jelitówce chyba się raczej nie kichaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:59
-
nick nieaktualnyCzeac dziewczyny. My wypoczywamy
http://iv.pl/images/40086311380072647306_thumb.jpg
http://iv.pl/images/34060331375573778538_thumb.jpg
http://iv.pl/images/42927831005354356882_thumb.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:20
Kiki97, Quatriona, Paula222, Paula1991, Kawokado, Magda34, kirys, Joana33, MerlinMo, dais, Helenucha Klucha, Nelus, Malena91, munequita, Lila2703, jakka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTroszle nadrobilam. Gratuluje poznania plci. Napiszcie mi prosze jeszcze raz co komu mam wpisac na liste plec i imie jak juz macie
jutro uzupelnie
Pati kochana trzymajsie. Wierze ze u ciebie tez wszystko dobrze sie skonczy jak umniekamenkaa, Malena91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agabtm wrote:Nie na pewno nie kicha, możesz być spokojna
a 3 razy to na jelitówkę nie wskazuje. Mi pomaga imbir od wczoraj herbata z sokiem malinowym i mega duże ilości herbaty z miodem i cytryną
cały czas trzeba coś pić.
Ufff ulga
Wiem ze trzeba dużo pić, staram się, ale o dziwo w ciąży mam problem z piciem, jem bez problemu, a picie mi nie wchodzi...zmuszam się do picia właściwie wszystkiego od herbatek przez soki po wodę...nie wiem czemu...
Kiedyś jedna ciężaróweczka mi poradziłą picie miodu "odstanego" tzn, na wieczór łyżeczkę miodu rozpuszcza się w wodzie, zostawia na noc, rano dolewa troszkę ciepłej wody i dodaje sok z cytryny. Nie mam pojęcia czy to działa, ale raczej nie zaszkodzi, więc już przygotowałam soebie mieszankę na jutro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:30