X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju piękna ta Wasza historia :-) I poważne dolegliwości ciążowe Cię ominęły, nic tylko się cieszyć! A tego bólu kości ogonowej to współczuję, jesteś taka młodziutka i już takie bóle? Dziewczyny tu polecały taką poduszkę do spania w ciąży Motherhood, może Ci coś pomoże.
    Ja przeszło 9 lat przepracowałam za biurkiem i przyplątały mi się dolegliwości kręgosłupa, ale narazie mam spokój, może to dzięki temu, że nie chodzę do pracy, tylko na zwolnieniu spokojnie w domku siedzę.

kasju lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) kirys, no właśnie, noszę się z zamiarem kupna tej poduszki, bo ten ból jednak trochę utrudnia funkcjonowanie :) a nUż, pomoże, sen na plecach będzie w końcu ograniczony :) No niestety, ból jednakowy jak moja mama, kiedy była w ciąży, może mam podobną budowę biodrową do niej ;) a też miała tyle lat, opowiadała mi, że pod koniec ciąży potrzebowała dwóch krzeseł do siedzenia - żeby kość ogonowa była w przerwie między jednym a drugim :D a później wypróbowała dmuchane kółko ratunkowe dla dzieci :D Cyrk :D Ja właśnie nie miałam siedzącego trybu życia, studiuję fizjoterapię, pracowałam jako pomoc nauczyciela w przedszkolu, więc to mówi samo przez się :) Taki mój urok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:57

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Dziękuję :) kirys, no właśnie, noszę się z zamiarem kupna tej poduszki, bo ten ból jednak trochę utrudnia funkcjonowanie :) a nóż, pomoże, sen na plecach będzie w końcu ograniczony :) No niestety, ból jednakowy jak moja mama, kiedy była w ciąży, może mam podobną budowę biodrową do niej ;) a też miała tyle lat, opowiadała mi, że pod koniec ciąży potrzebowała dwóch krzeseł do siedzenia - żeby kość ogonowa była w przerwie między jednym a drugim :D a później wypróbowała dmuchane kółko ratunkowe dla dzieci :D Cyrk :D Ja właśnie nie miałam siedzącego trybu życia, studiuję fizjoterapię, pracowałam jako pomoc nauczyciela w przedszkolu, więc to mówi samo przez się :) Taki mój urok :)
    Kasju, poduszka naprawdę pomaga:) ja miałam straszne bóle, już nawet panikowałam, że cos nie tak.. Wczoraj pierwsza noc z poduszką i dzisiaj prawie nie boli:D a lekarz powiedział dokładnie to, co Ty: taka Pani uroda:P

kasju lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam za dygresję ale już kolejna osoba pisze wyrażenie "a nuż" przez u kreskowane. Tu nie chodzi o nóż sztuciec, bo to nie miałoby sensu. To wyrażenie, którego używa się kiedy, chce się żeby rzecz o której mowa się spełniła. Dlatego piszę się "a nuż", nie "a nóż", a już na pewno nie "a nóż widelec" :P

Nie obrażajcie się i też poprawiajcie moje błędy ;) musimy się cały czas uczyć, żeby przekazywać wiedzę naszym dzieciom :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 19:55

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziewczyny przepraszam za dygresję ale już kolejna osoba pisze wyrażenie "a nuż" przez u kreskowane. Tu nie chodzi o nóż sztuciec, bo to nie miałoby sensu. To wyrażenie, którego używa się kiedy, chce się żeby rzecz o której mowa się spełniła. Dlatego piszę się "a nuż", nie "a nóż", a już na pewno nie "a nóż widelec" :P

Nie obrażajcie się i też poprawiajcie moje błędy ;) musimy się cały czas uczyć, żeby przekazywać wiedzę naszym dzieciom :)
    Już poprawiam :P

Pola7 lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kasju, poduszka naprawdę pomaga:) ja miałam straszne bóle, już nawet panikowałam, że cos nie tak.. Wczoraj pierwsza noc z poduszką i dzisiaj prawie nie boli:D a lekarz powiedział dokładnie to, co Ty: taka Pani uroda:P
    Taką właśnie mam nadzieję, że i mi pomoże :) Bo np. po dłuższym chodzeniu ból promieniuje do prawego lub lewego biodra. Masaże niestety nie pomagają ;)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    witajcie,
    czy w grupie jest ksiegowa-kadrowa ??
    Potrzebuje porady związana z lista plac - czy któraś z was może mi pomóc???

Pytaj proszę, bezpośrednio nie zajmuję się płacami, ale spróbuję Ci pomóc. Jeśli nie uda mi się samej Ci pomóc ,to w poniedziałek w pracy mogę spokojnie podpytać kompetentnej osoby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:39

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh chyba coś mnie bierze ...wrrrr, kicham od wczoraj i mam wrażenie ze przytyka mi jedną dziurkę od nosa i ćmi mnie momentami głowa...plisssss tylko nie żadne przeziębienie, już jedno zaliczyłam kilka tygodni temu...
    Mąż poszedł na spotkanie z kolegami z pracy, ja siedzę pod kocykiem, piję herbatę z miodem i imbirem ( raczej zmuszam się do picia...bleee) i modlę żeby to coś nie rozwinęło się w coś więcej. :(:( Zaraz chyba pościelę wyrko i się wygrzewam...kurcze jestem zła, bo przecież dbam o siebie, ciepło się ubieram, unikam chorych itp...w żaden sposób nie przyczyniłam sie w ciągu ostatniego tygodnia do tego żeby mnie coś teraz brało :(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha w ciazy mozg kobiety inaczej funkcjonuje i tak jakby głupiej wiec trzeba przymykac oko czasami ;)

Lila to pod kocyk i sie kurowac

Dorjana pytaj moze pomożemy :)

witam nowe dziewczyny, coraz wiecej czerwcowek :)

ja dzis kupilam mojej psiuni sukienkę w biedronce z napisane ulubienica Mikołaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:50

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za przywitanie:) tak z Bytomia. To moja pierwsza ciąża staraliśmy się rok z mężem o maleństwo i w sumie trafiłam w dobre ręce, bo zmieniłam lekarza i miałam monitoring cyklu i jak za dotknięciem czarodziejskiej ręki:):) Mieliśmy tydzień temu prenatalne ale maleństwo miało 3,9 cm a do badania musi mieć 4 więc kazano nam przyjechać 17 grudnia.
    Co do moich badań niestety mam bakterię w moczu i miałam antybiotyk w poniedziałek powtarzam posiew i mocz oraz morfologię zobaczymy czy nastąpiła jakaś poprawa:)

Lila2703 - ja również kocyk herbatka z sokiem malinowym i imbirem i pod kocykiem od wczoraj :) czuję już poprawę. Ja zaliczyłam już jelitówkę miesiąc temu.

Pati jestem z Tobą myślami trzymam za Was kciuki !! :*

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, koniecznie do łóżeczka z ciepłą herbatką:)pogoda jest taka, że to na pewno nie Twoja wina..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Dziękuje za przywitanie:) tak z Bytomia. To moja pierwsza ciąża staraliśmy się rok z mężem o maleństwo i w sumie trafiłam w dobre ręce, bo zmieniłam lekarza i miałam monitoring cyklu i jak za dotknięciem czarodziejskiej ręki:):) Mieliśmy tydzień temu prenatalne ale maleństwo miało 3,9 cm a do badania musi mieć 4 więc kazano nam przyjechać 17 grudnia.
    Co do moich badań niestety mam bakterię w moczu i miałam antybiotyk w poniedziałek powtarzam posiew i mocz oraz morfologię zobaczymy czy nastąpiła jakaś poprawa:)

Lila2703 - ja również kocyk herbatka z sokiem malinowym i imbirem i pod kocykiem od wczoraj :) czuję już poprawę. Ja zaliczyłam już jelitówkę miesiąc temu.

Pati jestem z Tobą myślami trzymam za Was kciuki !! :*

Od jelitówki broń mnie Boże! Chociaż właśnie sobie uświadomiłam że byłam dziś już 3 razy w toalecie i to nie na sikanku...o nie......!!!!!!!!!! No nic, zabieram tyłek z pod kocyka i ścielę. hmm z drugiej strony przy jelitówce chyba się raczej nie kicha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:59

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na pewno nie kicha, możesz być spokojna :) a 3 razy to na jelitówkę nie wskazuje. Mi pomaga imbir od wczoraj herbata z sokiem malinowym i mega duże ilości herbaty z miodem i cytryną :) cały czas trzeba coś pić.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeac dziewczyny. My wypoczywamy :)
    http://iv.pl/images/40086311380072647306_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/34060331375573778538_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/42927831005354356882_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:20

Kiki97, Quatriona, Paula222, Paula1991, Kawokado, Magda34, kirys, Joana33, MerlinMo, dais, Helenucha Klucha, Nelus, Malena91, munequita, Lila2703, jakka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszle nadrobilam. Gratuluje poznania plci. Napiszcie mi prosze jeszcze raz co komu mam wpisac na liste plec i imie jak juz macie ;) jutro uzupelnie

Pati kochana trzymajsie. Wierze ze u ciebie tez wszystko dobrze sie skonczy jak umnie

kamenkaa, Malena91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i witam oczywiscie nowe mamusie ;)
    Agabtm,cass,kasju i Mulina;)

Agabtm, kasju, kamenkaa lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney w jakim hotelu wypoczywacie ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kourtney w jakim hotelu wypoczywacie ?
    W the grand resort w hurghanda

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajny hotelik ale widze ze male oblezenie co dobrze dla Was bo tam duzo Rosjan w tym okresie jest, bawcie sie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:31

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Nie na pewno nie kicha, możesz być spokojna :) a 3 razy to na jelitówkę nie wskazuje. Mi pomaga imbir od wczoraj herbata z sokiem malinowym i mega duże ilości herbaty z miodem i cytryną :) cały czas trzeba coś pić.

Ufff ulga :D
    Wiem ze trzeba dużo pić, staram się, ale o dziwo w ciąży mam problem z piciem, jem bez problemu, a picie mi nie wchodzi...zmuszam się do picia właściwie wszystkiego od herbatek przez soki po wodę...nie wiem czemu...

Kiedyś jedna ciężaróweczka mi poradziłą picie miodu "odstanego" tzn, na wieczór łyżeczkę miodu rozpuszcza się w wodzie, zostawia na noc, rano dolewa troszkę ciepłej wody i dodaje sok z cytryny. Nie mam pojęcia czy to działa, ale raczej nie zaszkodzi, więc już przygotowałam soebie mieszankę na jutro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 21:30

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ