Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati, trzymam kciuki za zdrowie Twojego Maleństwa. Bądź dzielna Kochana.
Ja mam ostantio bardzo dziwne kłujące bóle lewego jajnika. Mam nadzieję, ze to normalne, w poniedziałek mam wizytę, więc się dowiem.
Zresztą miałam bardzo stresujący tydzień, bo finalizowaliśmy zakup mieszkania. Głowa mi pekała prawie 3 dni, dodatkowo miałam mdłości i wymiotowałam. W dodatku ciągle coś dziąło się nie po naszej myśli, więc masa stresu i nerwów. Całe szczęście to już za nami, pewnie w poniedziałek dostaniemy klucze. Dzisiaj jedziemy wybrac podłogę i kolor farby. A później przeprowadzkaNo i w końcu zacznę dzidziusiowe zakupy
Miłej soboty
-
Dorjana wrote:Witajcie,
U nas niestety strasznie trudna sytuacja w domku
Staram się nie stresować aby dzidzi nie zaszkodzić jednak ciężko jest zapanować nad emocjami.
Czy czujecie już ruchy waszych skarbusiow??
Bo Nasza MISIA już się przywitała, choć ciężko mi w to uwierzyć.
Podobno w kolejnej ciąży to mozliwe
Dorjana to super!A co dokładnie poczułaś? Czasami cos mi zabulgocze w brzuszku, ale nie wiem czy to właśnie TO
Ciekawa jestem strasznie jakie to uczucie.
-
Witajcie. Dais biedny synek. Mam nadzieje ze mu szybko przejdzie. U nas gila ciag dalszy i do tego straszny kaszel. Chyba znow sie wybierzemy do lekarza.
Helenucha Klucha udanej imprezy zycze. Tez bym chetnie zaliczyla taki kurs. Uwielbiam sushi:-)Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Moja corka po porodzie byla ubrana na niebiesko ale to ze wzgledu na to ze nie za bardzo lubie rozowy kolor. A juz dziewczynki ubrane od gory do dolu w róż. Obecnie moja coreczka posiada w szafie troche rozowych ubranek ale to glownie prezenty:-)
Malena91, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:Dorjana to super!
A co dokładnie poczułaś? Czasami cos mi zabulgocze w brzuszku, ale nie wiem czy to właśnie TO
Ciekawa jestem strasznie jakie to uczucie.
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Mili_Vanilli wrote:Pati, trzymam kciuki za zdrowie Twojego Maleństwa. Bądź dzielna Kochana.
Ja mam ostantio bardzo dziwne kłujące bóle lewego jajnika. Mam nadzieję, ze to normalne, w poniedziałek mam wizytę, więc się dowiem.
Zresztą miałam bardzo stresujący tydzień, bo finalizowaliśmy zakup mieszkania. Głowa mi pekała prawie 3 dni, dodatkowo miałam mdłości i wymiotowałam. W dodatku ciągle coś dziąło się nie po naszej myśli, więc masa stresu i nerwów. Całe szczęście to już za nami, pewnie w poniedziałek dostaniemy klucze. Dzisiaj jedziemy wybrac podłogę i kolor farby. A później przeprowadzkaNo i w końcu zacznę dzidziusiowe zakupy
Miłej soboty
Mnie głowa obudziła w nocy i boli wciążChyba zas są wiatry. Oczywiscie dzis idziemy na 30 urodziny do koleżanki a mnie zawsze co impreza musi boleć głowa:/
Dais życzę zdrówka dla synkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 11:03
Magda34
-
Dorajna gratulacje
Ja już kilka razy ,, miałam wrażenie '' , że czuję malucha, ale nie jestem jeszcze na 100 % pewna to nie mówię nawet mężowi
A pierwszego synka poczułam w 17 tyg, wiec pewnie lada dzień poczuję wyraźnie Jasia
-
Dorjana, dois - super, że już poczulyscie ruchy! Alez Wam zazdroszcze!
Dois, zdrowka dla synka, bo lot z chorym dzieckiem to nic przyjemnego: (
Dziewczyny, jakich butelek używałyście/zamierzacie używać? Bo je się zastanawiam między aventem, tommee tippee, a lovi? -
beatas wrote:Dorjana, dois - super, że już poczulyscie ruchy! Alez Wam zazdroszcze!
Dois, zdrowka dla synka, bo lot z chorym dzieckiem to nic przyjemnego: (
Dziewczyny, jakich butelek używałyście/zamierzacie używać? Bo je się zastanawiam między aventem, tommee tippee, a lovi? -
Z synkiem chyba troche lepiej, juz dluzszy czas nie wymiotowal, lezy i oglada bajki. Podejrzewam, ze przykeila mu sie skorka z winogrona, bo wczoraj jadla a juz tak raz mielismy. Oby juz minelo, bo sie martwie. Ja uzywalam lovi i aventu u nas sie dlugo sprawdzaly (synek byl dokarmiany butelka dodatkowo odkad skonczyl jakies 6 miesiecy), ale jak synek podrosl to wolal NUKa. Nuk mial wieksze smoczki i bardziej mu to chyba piers przypominalo. Nuk zostal z nami bardzo dlugo i dopiero jak mial wiecej zabkow smoczki zaczely byc przegryzane w tempie ekspresowym. A po nuku przyszedl czas na MAM i w sumie jeszcze czasem zazyczy sobie dostac w nich kakao, mimo ze juz duzy jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:13
-
Siostra wlasnie pdzy poierwszym dziecku uzywala aventu, ale to bylo lata temu i wtedy to byly jedyne lepsze butelki:P 4 lata temu przy maluchu używała lovi i wydawało mi sie, se sa duzo lepsze od aventu, bardzo naturalne.. Ale avent znowu porobil jakieś serie natural, z ktorymi szczerze mówiąc nie mialam stycznosci.. Tommee tippee spotykalam czesto, jak opiekowałam sie maluchami.. Chyba musze wszystkie dotknac, zeby zdecydowac..
Dais, możliwe, że siadło mu to na żołądeczku.. Sama ostatnio zjadlam rano winogrona i musialam je zwrócić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 12:24
-
Witam wszystkie Mamusie
Termin mamy między 11 a 13 czerwca
Dużo zdrówka życzymy wszystkim.madziak2202, dais, Helen, Paula1991, Magda34, kirys, mmarzenak, Lila2703, Madzik84, Helenucha Klucha, Kourtney, jakka lubią tę wiadomość
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
-
kirys wrote:Lila2703 też mam problem z piciem teraz. Ostatnio posmakowała mi woda z sokiem żurawinowym, zobaczymy na jak długo. O tym miodzie odstanym też słyszałam, choć ostatnio koleżanka, która hoduje pszczoły powiedziała mi, że ponoć nie powinno się tak robić, żeby długo miód rozpuszczony w wodzie siedział.
Mi na przeziębienie zawsze pomaga herbatka imbirowa: gotuję kilka plastrów świeżego korzenia imbiru, dodaję czosnku, soku z połowy cytryny na kubek i po ostygnięciu dużą łyżkę miodu. Jak nie będzie za dużo imbiru i pogotujesz go dosłownie 5 minut, a potem wyjmiesz z wody, to nie będzie za ostre. Działa zwłaszcza na pierwsze objawy choroby.
O Boże i czosnek do tego...bleee. Nie lubię czosnku zwłaszcza surowego, dziś jednak kazałąm mężowi przygotowac na śniadanie dla mnie kanapki, w których poukrywał czosnekzjadłąm, ale za to teraz masakra, odbija mi się nim bez przerwy, jest mi niedobrze...ehhh> Miałam jeszcze soebie zrobić herbatkę imbirową, ale muszę odczekać kilka godzin, bo teraz chyba bym zwymiotowała.
Na dodatek boli mnie głowa, mąż wrócił w nocy z piwkowania i tak chrapał, zę kilka razy aż mnie tym obudził, na nic było szturchanie, kopanie noga i moje desperackie "k... nie chrap!", nic nie działało. Jestem wykończona ...jedynym pocieszeniem jest to że katar się nie nasilaaOby tak dalej, bo jutro wybieramy się na Jarmark Bożonarodzeniowy we Wrocławiu i szkoda by było, gdybym musiałą zostać w domu.
-
Magda34 wrote:Mnie głowa obudziła w nocy i boli wciąż
Chyba zas są wiatry. Oczywiscie dzis idziemy na 30 urodziny do koleżanki a mnie zawsze co impreza musi boleć głowa:/
Dais życzę zdrówka dla synka
NO to wiem co czujes, mnie też od wczoraj ćmi, a dziś to już boli...Miłęj zabawy