X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    NO to wiem co czujes, mnie też od wczoraj ćmi, a dziś to już boli...Miłęj zabawy :D

Dzięki:) Mam nadzieje, że głowa mi na to pozwoli. Co do ruchów to wczoraj wieczorem jak leżałam juz w łóżku to wydawało mi się, że czuje delikatne ruchy, ale stwierdziłam, że to raczej za wcześnie. Choć w drugiej ciąży ruchy czuje się szybciej

DMR witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dais niech mały szybko wraca do zdrowia :)

Powiem Wam że zaczyna mnie to przerażać te wszystkie wybory rzeczy dla maleństwa i wogóle strach przed opieką

Witam DMR :)
    Kurde a myślałam, że tylko ja jestem wystraszona i jeszcze nie myślę o tych wszystkich rzeczach dla maleństwa, jak dziewczyny tu piszą o butelkach, fotelikach to czasami czytam to jakby z innej rzeczywistości, jakby mnie to nie dotyczyło

jakka lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dorjana, dois - super, że już poczulyscie ruchy! Alez Wam zazdroszcze!

Dois, zdrowka dla synka, bo lot z chorym dzieckiem to nic przyjemnego: (

Dziewczyny, jakich butelek używałyście/zamierzacie używać? Bo je się zastanawiam między aventem, tommee tippee, a lovi?

Ja używam wszystko Lovi, butelki, smoczki :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze wczoraj byłam u swojej Doktor z wynikami z prenatalnych, i podejrzeliśmy dziudziulinka... Spał do góry nogami z rozkraczonymi nogami jak żaba :D Potwierdził się SYNUŚ <3

Ja kolejny dzień leże w łożku i się lecze... kupiłam dzisiaj krople do nosa z serii Prenalen dla kobiet w ciąży... zobaczymy czy coś pomogą.. katar mi nie daje żyć :(

Agabtm, dais, Magda34, Madzik84, Helenucha Klucha, Kourtney lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze wczoraj byłam u swojej Doktor z wynikami z prenatalnych, i podejrzeliśmy dziudziulinka... Spał do góry nogami z rozkraczonymi nogami jak żaba :D Potwierdził się SYNUŚ <3

Ja kolejny dzień leże w łożku i się lecze... kupiłam dzisiaj krople do nosa z serii Prenalen dla kobiet w ciąży... zobaczymy czy coś pomogą.. katar mi nie daje żyć :(

Gratuluje Synka :)

HoniKa89 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam na 100% ruchy. Maz kupił moja ulubiona czekoladę i zjadłam prawie całą tabliczkę, potem poszłam połozyc Livie spać i jak tak leżałam bez ruchu to mnie maluszek pomyzial kilka razy. Chyba lubi słodkie

HoniKa89, mmarzenak, Agathea, Quatriona, Madzik84, Helenucha Klucha, Kourtney, jakka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki to livia miała kilka różnych. Np Tommee tippee nie chciała w ogole ssac, tylko avent natural do mleczka a kaszke z classic z tymi kreskami

201703012752.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    O Boże i czosnek do tego...bleee. Nie lubię czosnku zwłaszcza surowego, dziś jednak kazałąm mężowi przygotowac na śniadanie dla mnie kanapki, w których poukrywał czosnek :D zjadłąm, ale za to teraz masakra, odbija mi się nim bez przerwy, jest mi niedobrze...ehhh> Miałam jeszcze soebie zrobić herbatkę imbirową, ale muszę odczekać kilka godzin, bo teraz chyba bym zwymiotowała.
    Lila może trudno w to uwierzyć, ale w tej mieszance czosnek nie jest prawie wogóle wyczuwalny. Użyj 1 małego ząbka, rozgnieć go i zalej wrzącym wywarem z imbiru, a potem przecedź. Jak dasz dostatecznie dużo cytryny i miodu, to naprawdę go nie będziesz czuła, a swoje zdziała. Rozumiem Cię, bo też mnie teraz odrzuciło od czosnku, a wcześniej bardzo lubiłam, ale też nie surowy i w nie za dużych ilościach.

Lila2703 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 dziękuję!!! :)

Neluś zazdroszczę! Ja się nie mogę doczekać... Chociaż powiem Wam, przeraża mnie ten pędzący czas... Zanim się obejrzymy będziemy MAMAMI !!! <3

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się nie mogę doczekać pierwszych ruchów! Nie wiem czy je od razu rozpoznam :-P ojej na wszystko muszę czekać, bo jestem do tyłu względem większości z Was.

Dla mnie też temat buteleczek i innych akcesoriów dla maluszków to nieznane obszary, ale wszystkie wasze rady czytam i nawet co nieco sobie notuję :-) Jak przyjdzie do zakupu, to może nie będę aż tak zielona.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mam robic? jakies 30min bylam w toalecie i mialam plame na majtkach taka kawa z mlekiem i delikatnie na papierze to samo. Teraz mam czysto i leze. Mam jechac na ip?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechać, pewnie nic złego się nie dzieje a będziesz spać spokojnie!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • DMR Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie,
    Nazywam się Gosia i mam 24 lata to moja pierwsza ciąża :)) juz się nie mogę doczekać,aż poczujemy z mężem pierwsze ruchy. Jesteśmy po badaniach prenatalnych i wszystko było ok ( 30.11). Lekarz mówi, że prawdopodobnie dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:09

agus3004, Misia15, Kawokado, Paula1991, Madzik84, kamenkaa, mloda1995, Magda34, Helenucha Klucha, xpaulinax, Kourtney, mia6 lubią tę wiadomość

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ja bym pojechała dla spokojności ;) Niech sprawdzą bo inaczej bedziesz sie martwić. Ja z plamieniami mam rożne doświadczenia... Ostatnio np nie działo sie nic złego, ale dostałam Luteinę ;)

Pati Kochana trzyma kciuki <3 wierzę, że wszystko bedzie dobrze :)

Mili_Vanili gratuluję zakupu mieszkania :)

Wszystkim dziewczynom po wizytach serdecznie gratuluję :) Ja już trzęsę portkami przed wizytą w poniedziałek i badaniami prenatalnymi w czwartek :/

Co do butelek to przy córci mieliśmy Avent, a przy synku na początku Medela (nie zaburza ssania), a pozniej Tommy Tippy i wszystkie były ok ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • DMR Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ucina mi połowę postu. Czy to wina tego, że piszę z telefonu ? Juz 2 razy edytowałam wpis powyżej i nadal to samo :/

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak pojedź dla świętego spokoju, u mnie plamienia nie były groźne wynikały z ułożenia dzidzi i tego, ze za bardzo się przemęczałam. Może się nasprzątałaś dziś i to od tego?

DMR witaj ponownie ;) szczerze to nie mam pojęcia moja komórka w ogóle odmawia współpracy z tym forum ;)

W końcu wybraliśmy wózek! I nic już nie czytam, bo myślałam, że osiwieję :P Zdecydowaliśmy się na navington galeon - taki mały czołg na nasze błoto ;D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2080&%3CosCsid%3E

Można kupić 2w1, ale zdecydowaliśmy się, że na razie kupujemy gondolę, a spacerówkę kupimy jak dziecko podrośnie i będziemy mogli je "przymierzyć" czy mu wygodnie itd :) na szczęście navington daje taką możliwość. Można też zamocować maxi cosi z odpowiednią przejściówką, więc w sumie spełnia wszystkie moje wymagania i ma niezłe opinie.

Od paru dni mam oczy w mokrym miejscu, nie wiem czy będzie tak do środy? Jeżeli tak to dramat :P

Jeżeli chodzi o butelki to zamierzam kupować avent :) już nawet jedną mam :D nie wytrzymałam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:40

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMR wrote:
    Kurcze, ucina mi połowę postu. Czy to wina tego, że piszę z telefonu ? Juz 2 razy edytowałam wpis powyżej i nadal to samo :/

Witam Cię serdecznie :-) mi ucina posty jak pisze z telefonu lub tableta ale tylko wtedy gdy wstawiamy jakieś emitony bądź buźki. Sprawdź co wstawilas za wyrazem dziewczynka może jakiś emitony Buzka itp. Spróbuj usunąć to i powinno ci wejść :-) u mnie to zadziałało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:42

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado bardzo ladny wózek :)

Ja to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę z tymi wozkami

mmarzenak jedz ja tez mialam na papierze i odrazu do szpitala mialam skierowanie, moze sie faktycznie przemeczylas za bardzo

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do swojego lekarza, kazal mi odpoczywac i jesli do rana sytuacja sie powtorzy jechac na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 20:33

Kawokado lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej klinice jest zniżka jeżeli zdecyduje się podpisać umowę na poród do 24 grudnia... czas na decyzje: poród naturalny czy cesarka?
    Martwie się tymi migrenami... zapytam oczywiście lekarza w środę jak będę na wizycie, która metoda jego zdaniem byłaby najlepsza dla dziecka i dla mnie, ale może wy wiecie coś na temat migren i porodu?
    Najbardziej martwię się tym wzrostem ciśnienia śródczaszkowego... ból po cesarce czy w trakcie naturalnego pomijam uważam, że wszystko jest do przeżycia, boję się tylko żeby mi żyłka w głowie nie trzasnęła :/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ