Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    NO to wiem co czujes, mnie też od wczoraj ćmi, a dziś to już boli...Miłęj zabawy :D

Dzięki:) Mam nadzieje, że głowa mi na to pozwoli. Co do ruchów to wczoraj wieczorem jak leżałam juz w łóżku to wydawało mi się, że czuje delikatne ruchy, ale stwierdziłam, że to raczej za wcześnie. Choć w drugiej ciąży ruchy czuje się szybciej

DMR witaj :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dais niech mały szybko wraca do zdrowia :)

Powiem Wam że zaczyna mnie to przerażać te wszystkie wybory rzeczy dla maleństwa i wogóle strach przed opieką

Witam DMR :)
    Kurde a myślałam, że tylko ja jestem wystraszona i jeszcze nie myślę o tych wszystkich rzeczach dla maleństwa, jak dziewczyny tu piszą o butelkach, fotelikach to czasami czytam to jakby z innej rzeczywistości, jakby mnie to nie dotyczyło

jakka lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dorjana, dois - super, że już poczulyscie ruchy! Alez Wam zazdroszcze!

Dois, zdrowka dla synka, bo lot z chorym dzieckiem to nic przyjemnego: (

Dziewczyny, jakich butelek używałyście/zamierzacie używać? Bo je się zastanawiam między aventem, tommee tippee, a lovi?

Ja używam wszystko Lovi, butelki, smoczki :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jeszcze wczoraj byłam u swojej Doktor z wynikami z prenatalnych, i podejrzeliśmy dziudziulinka... Spał do góry nogami z rozkraczonymi nogami jak żaba :D Potwierdził się SYNUŚ <3

Ja kolejny dzień leże w łożku i się lecze... kupiłam dzisiaj krople do nosa z serii Prenalen dla kobiet w ciąży... zobaczymy czy coś pomogą.. katar mi nie daje żyć :(

Agabtm, dais, Magda34, Madzik84, Helenucha Klucha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Dziewczyny ja jeszcze wczoraj byłam u swojej Doktor z wynikami z prenatalnych, i podejrzeliśmy dziudziulinka... Spał do góry nogami z rozkraczonymi nogami jak żaba :D Potwierdził się SYNUŚ <3

Ja kolejny dzień leże w łożku i się lecze... kupiłam dzisiaj krople do nosa z serii Prenalen dla kobiet w ciąży... zobaczymy czy coś pomogą.. katar mi nie daje żyć :(

Gratuluje Synka :)

HoniKa89 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poczułam na 100% ruchy. Maz kupił moja ulubiona czekoladę i zjadłam prawie całą tabliczkę, potem poszłam połozyc Livie spać i jak tak leżałam bez ruchu to mnie maluszek pomyzial kilka razy. Chyba lubi słodkie

HoniKa89, mmarzenak, Agathea, Quatriona, Madzik84, Helenucha Klucha, nick nieaktualny, jakka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o butelki to livia miała kilka różnych. Np Tommee tippee nie chciała w ogole ssac, tylko avent natural do mleczka a kaszke z classic z tymi kreskami

201703012752.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    O Boże i czosnek do tego...bleee. Nie lubię czosnku zwłaszcza surowego, dziś jednak kazałąm mężowi przygotowac na śniadanie dla mnie kanapki, w których poukrywał czosnek :D zjadłąm, ale za to teraz masakra, odbija mi się nim bez przerwy, jest mi niedobrze...ehhh> Miałam jeszcze soebie zrobić herbatkę imbirową, ale muszę odczekać kilka godzin, bo teraz chyba bym zwymiotowała.
    Lila może trudno w to uwierzyć, ale w tej mieszance czosnek nie jest prawie wogóle wyczuwalny. Użyj 1 małego ząbka, rozgnieć go i zalej wrzącym wywarem z imbiru, a potem przecedź. Jak dasz dostatecznie dużo cytryny i miodu, to naprawdę go nie będziesz czuła, a swoje zdziała. Rozumiem Cię, bo też mnie teraz odrzuciło od czosnku, a wcześniej bardzo lubiłam, ale też nie surowy i w nie za dużych ilościach.

Lila2703 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 dziękuję!!! :)

Neluś zazdroszczę! Ja się nie mogę doczekać... Chociaż powiem Wam, przeraża mnie ten pędzący czas... Zanim się obejrzymy będziemy MAMAMI !!! <3

kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się nie mogę doczekać pierwszych ruchów! Nie wiem czy je od razu rozpoznam :-P ojej na wszystko muszę czekać, bo jestem do tyłu względem większości z Was.

Dla mnie też temat buteleczek i innych akcesoriów dla maluszków to nieznane obszary, ale wszystkie wasze rady czytam i nawet co nieco sobie notuję :-) Jak przyjdzie do zakupu, to może nie będę aż tak zielona.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co mam robic? jakies 30min bylam w toalecie i mialam plame na majtkach taka kawa z mlekiem i delikatnie na papierze to samo. Teraz mam czysto i leze. Mam jechac na ip?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jechać, pewnie nic złego się nie dzieje a będziesz spać spokojnie!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • DMR Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ponownie,
    Nazywam się Gosia i mam 24 lata to moja pierwsza ciąża :)) juz się nie mogę doczekać,aż poczujemy z mężem pierwsze ruchy. Jesteśmy po badaniach prenatalnych i wszystko było ok ( 30.11). Lekarz mówi, że prawdopodobnie dziewczynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:09

agus3004, Misia15, Kawokado, Paula1991, Madzik84, kamenkaa, mloda1995, Magda34, Helenucha Klucha, xpaulinax, nick nieaktualny, mia6 lubią tę wiadomość

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ja bym pojechała dla spokojności ;) Niech sprawdzą bo inaczej bedziesz sie martwić. Ja z plamieniami mam rożne doświadczenia... Ostatnio np nie działo sie nic złego, ale dostałam Luteinę ;)

Pati Kochana trzyma kciuki <3 wierzę, że wszystko bedzie dobrze :)

Mili_Vanili gratuluję zakupu mieszkania :)

Wszystkim dziewczynom po wizytach serdecznie gratuluję :) Ja już trzęsę portkami przed wizytą w poniedziałek i badaniami prenatalnymi w czwartek :/

Co do butelek to przy córci mieliśmy Avent, a przy synku na początku Medela (nie zaburza ssania), a pozniej Tommy Tippy i wszystkie były ok ;)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • DMR Nowa

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ucina mi połowę postu. Czy to wina tego, że piszę z telefonu ? Juz 2 razy edytowałam wpis powyżej i nadal to samo :/

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
    Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
    Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
    Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama!
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak pojedź dla świętego spokoju, u mnie plamienia nie były groźne wynikały z ułożenia dzidzi i tego, ze za bardzo się przemęczałam. Może się nasprzątałaś dziś i to od tego?

DMR witaj ponownie ;) szczerze to nie mam pojęcia moja komórka w ogóle odmawia współpracy z tym forum ;)

W końcu wybraliśmy wózek! I nic już nie czytam, bo myślałam, że osiwieję :P Zdecydowaliśmy się na navington galeon - taki mały czołg na nasze błoto ;D

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2080&%3CosCsid%3E

Można kupić 2w1, ale zdecydowaliśmy się, że na razie kupujemy gondolę, a spacerówkę kupimy jak dziecko podrośnie i będziemy mogli je "przymierzyć" czy mu wygodnie itd :) na szczęście navington daje taką możliwość. Można też zamocować maxi cosi z odpowiednią przejściówką, więc w sumie spełnia wszystkie moje wymagania i ma niezłe opinie.

Od paru dni mam oczy w mokrym miejscu, nie wiem czy będzie tak do środy? Jeżeli tak to dramat :P

Jeżeli chodzi o butelki to zamierzam kupować avent :) już nawet jedną mam :D nie wytrzymałam ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:40

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMR wrote:
    Kurcze, ucina mi połowę postu. Czy to wina tego, że piszę z telefonu ? Juz 2 razy edytowałam wpis powyżej i nadal to samo :/

Witam Cię serdecznie :-) mi ucina posty jak pisze z telefonu lub tableta ale tylko wtedy gdy wstawiamy jakieś emitony bądź buźki. Sprawdź co wstawilas za wyrazem dziewczynka może jakiś emitony Buzka itp. Spróbuj usunąć to i powinno ci wejść :-) u mnie to zadziałało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 19:42

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado bardzo ladny wózek :)

Ja to jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę z tymi wozkami

mmarzenak jedz ja tez mialam na papierze i odrazu do szpitala mialam skierowanie, moze sie faktycznie przemeczylas za bardzo

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwonilam do swojego lekarza, kazal mi odpoczywac i jesli do rana sytuacja sie powtorzy jechac na ip

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 20:33

Kawokado lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej klinice jest zniżka jeżeli zdecyduje się podpisać umowę na poród do 24 grudnia... czas na decyzje: poród naturalny czy cesarka?
    Martwie się tymi migrenami... zapytam oczywiście lekarza w środę jak będę na wizycie, która metoda jego zdaniem byłaby najlepsza dla dziecka i dla mnie, ale może wy wiecie coś na temat migren i porodu?
    Najbardziej martwię się tym wzrostem ciśnienia śródczaszkowego... ból po cesarce czy w trakcie naturalnego pomijam uważam, że wszystko jest do przeżycia, boję się tylko żeby mi żyłka w głowie nie trzasnęła :/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ