X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

Taaak mi tak się robi jak za szybko / zbyt gwałtownie wstanę. Z Frankiem też tak miałam. Wstajesz, zarywa dół brzucha że nie można się wyprostować, jakby coś się naciągnęło.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak lepiej opowiadaj co u ciebie :D co porabiałas jak cię nie było?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mi się też tak zdarza jak kicham

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie denerwuj sie ;) ja jestem w 14 tygodniu a tez mam takie klucia. A od kilku dni bole brzucha... Czyli to chyba norma

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Daawno mnie tu nie było, jak wasze samopoczucia? Wszystko w porządku z bobasami? Ja mam wizytę u gina na wtorek i się dowiem czy wszystko ok, bo jakaś niespokojna jestem, cały czas też mam kłopoty z żołądkiem, porażka, ciągle boli, mało jem, a wręcz schudłam, wyniki też nie mam za dobre, bo krwinki czerwone i białe mam podwyższone, się okaże...

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak tak. Przy kichaniu tez mam :D tak po stronie jajników

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Patutka nie denerwuj sie ;) ja jestem w 14 tygodniu a tez mam takie klucia. A od kilku dni bole brzucha... Czyli to chyba norma
    Dzieki. Bo troche sie zaniepokoilam, nie powiem. A do usg jeszcze troszcze, A martwie sie o malca. Bol przeszedl po 10 minutach od wstania. Mam nadzieje, ze to nic takiego i Wszystko jest dobrze.

Dzieki dziewczyny.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    O tak tak. Przy kichaniu tez mam :D tak po stronie jajników
    Mi sie nigdy nie zdarzylo i Chyba wole Zeby sie nie zdarzylo....

2016 🩷

2020 🩵

• Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam że piszecie o kłuciu, że was ciągnie. Ja mam to samo, jak leżę na boku, to jakby brzusio ciągnął w dół i jak czasem gwałtownie wstanę to mnie zaboli mocniej, taki skurcz.
    A co do porodów naturalnych itp, dużo kobiet decyduje się nie cesarkę i nie wiem dlaczego, te co muszą to owszem, ale jak zdrowie pozwala to naturalnie jest chyba najlepiej, ja rodziłam pierwszą córkę naturalnie, siostra za to miała cesarkę i widziałam ją potem, to chyba to nic fajnego i dłużej się dochodzi do siebie, z mlekiem tez można mieć problemy chyba.

Kiki97 lubi tę wiadomość

rg50dqk3o9cksstr.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Najgorsze samopoczucie przeszlo jednak zaczelo mi sie jakies klucie w lewym posladku... przy lezeniu na plecach ciezko mi sie czasem przewrocic na bok, przy chodzeniu tez klucie... nogi do gory podniesc nie moge tak bardzo... ale poza tym ok. 3 tyg bylam w PL. za tydzien przylatuje mama. Za 4 dni przeprowadzka... w pon. polozna... no i pakowanie, ogarnianie...

Kawokado lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak czyli znów będziesz miała mega intensywnie, wiem, że może łatwo pisać, ale nie przemęczaj się! Jak sobie przypomnę jak się w sierpniu przeprowadzałam to brr.. teraz mam tylko jedną szafę do przeniesienia a zbieram się do tego jak sójka za morze ;)

Co do porodu to przeczytałam pół internetu i zdecyduje się na cesarkę, zobaczę co na to mój lekarz w środę powie ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

Tak, prawie codziennie to mam

201703012752.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja mam bóle brzucha cały czas. Czasem kłucie, czasem ciągły ból,zawsze boję się o dzieciątko a potem na badaniu okazuje się, że jest wszystko dobrze :-)

Teraz na prenatalnych w rubryce łożysko miałam napisane - tylna ściana nisko. Moja pani doktor nie wyjaśniła mi nic ale jak będę już niedługo na wizycie to ją zapytam o co chodzi i czy to coś złego.

Angela85 lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

Co do porodu to przeczytałam pół internetu i zdecyduje się na cesarkę, zobaczę co na to mój lekarz w środę powie ;)

Zazdroszczę Ci,że możesz porozmawiać o cc, bo moja gin nawet nie chce o tym słyszeć, mówiąc, że cc to poważna operacja itp. Dodam, że mam wskazanie od specjalisty innego nawet o rozważeniu cc ze względu na moje dolegliwości zdrowotne.
    Zastanawiam się poważnie czy nie znaleźć szpitala na Śląsku, który robi cc prywatnie. Dla każdego z boku to może wydawać się niepoważne - już się spotkałam z takimi opiniami - ale to moja sprawa, moja pierwsza ciążą, lata swoje już mam.
    Sporo ostatnio szukam info o szpitalach gdzie wykonuje się cc bez problemu pacjentce, mogę zapłacić, to chodzi bym miała komfort psychiczny. Ale póki co to chyba tylko Katowice wchodzą w grę, na jakimś forum dziewczyny pisały. Wczorj w tv pokazywali historię dziewczyny, która musiała rodzic naturalnie mimo astmy, nie miała sił przeć, bo astma przecież utrudnia oddychanie. I dzidziuś urodził się z komplikacjami...ehhhh nie myślę już o tym z rana w ndz, bo już się denerwuję.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Zazdroszczę Ci,że możesz porozmawiać o cc, bo moja gin nawet nie chce o tym słyszeć, mówiąc, że cc to poważna operacja itp. Dodam, że mam wskazanie od specjalisty innego nawet o rozważeniu cc ze względu na moje dolegliwości zdrowotne.
    Zastanawiam się poważnie czy nie znaleźć szpitala na Śląsku, który robi cc prywatnie. Dla każdego z boku to może wydawać się niepoważne - już się spotkałam z takimi opiniami - ale to moja sprawa, moja pierwsza ciążą, lata swoje już mam.
    Sporo ostatnio szukam info o szpitalach gdzie wykonuje się cc bez problemu pacjentce, mogę zapłacić, to chodzi bym miała komfort psychiczny. Ale póki co to chyba tylko Katowice wchodzą w grę, na jakimś forum dziewczyny pisały. Wczorj w tv pokazywali historię dziewczyny, która musiała rodzic naturalnie mimo astmy, nie miała sił przeć, bo astma przecież utrudnia oddychanie. I dzidziuś urodził się z komplikacjami...ehhhh nie myślę już o tym z rana w ndz, bo już się denerwuję.
    Joana,troche niepowazna ta Twoja ginekolog.. Mi moj gin od razu, jak dowiedział sie o moim naczyniaku, powiedział, ze na jego oko nie bede mogla przec i kazal sie skonsultowac z neurologiem, wiec cc raczej pewna... A ja strasznie chce rodzic sn, wymarzyłam sobie porod rodzinny:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 09:38

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas widzisz jak to jest,nic nie poradzę. Ja mam też wielką przepuklinę na kręgosłupie lędźwiowym, z promieniowaniem do nogi, co raz lub dwa razy w roku uniemozliwia mi chodzenie i leze biorac zastrzyki które stawiają mnie na nogi. Już miałam mieć operację, ale zrezygnowałam. Plus tego inne sprawy zdrowotne. Szkoda gadać... ;-(

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Beatas widzisz jak to jest,nic nie poradzę. Ja mam też wielką przepuklinę na kręgosłupie lędźwiowym, z promieniowaniem do nogi, co raz lub dwa razy w roku uniemozliwia mi chodzenie i leze biorac zastrzyki które stawiają mnie na nogi. Już miałam mieć operację, ale zrezygnowałam. Plus tego inne sprawy zdrowotne. Szkoda gadać... ;-(
    Proponuje, zebys szla do specjalisty, ktory napisze Ci oświadczenie, czy mozesz rodzić sn czy musisz miec cc..

Joana33 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:09

2016 🩷

2020 🩵

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Teraz na prenatalnych w rubryce łożysko miałam napisane - tylna ściana nisko. Moja pani doktor nie wyjaśniła mi nic ale jak będę już niedługo na wizycie to ją zapytam o co chodzi i czy to coś złego.[/QUOTE]

Cześć. Też mam tak zbudowane łożysko. Lekarz powiedział żebym się nie denerwować. Trzeba być pod obserwacja. Tak czasami się buduje łożysko. Kazał normalnie funkcjonować.:)

Joana33 lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzieki, jednakze ja sie przejade na ip, jak siostra tylko odbierze dzieci....
    Cala noc czulam ten brzuch... co prawda nie byly to niewiadomo jakie bole Ale byly... i nie przeszly po nospie ani dodatkowej luteinie...
    Boje sie strasznie.... i chce mi sie ryczec...
    Patutka, jak masz sie cały czas denerwować, to może faktycznie jedz.. Mnie cały czas coś kluje i ciągnie, ale wmawiam sobie, że tak ma być:P trzymam kciuki kochana, zeby wszystko było dobrze:P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ