SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

Taaak mi tak się robi jak za szybko / zbyt gwałtownie wstanę. Z Frankiem też tak miałam. Wstajesz, zarywa dół brzucha że nie można się wyprostować, jakby coś się naciągnęło.

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak lepiej opowiadaj co u ciebie :D co porabiałas jak cię nie było?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka mi się też tak zdarza jak kicham

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie denerwuj sie ;) ja jestem w 14 tygodniu a tez mam takie klucia. A od kilku dni bole brzucha... Czyli to chyba norma

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór. Daawno mnie tu nie było, jak wasze samopoczucia? Wszystko w porządku z bobasami? Ja mam wizytę u gina na wtorek i się dowiem czy wszystko ok, bo jakaś niespokojna jestem, cały czas też mam kłopoty z żołądkiem, porażka, ciągle boli, mało jem, a wręcz schudłam, wyniki też nie mam za dobre, bo krwinki czerwone i białe mam podwyższone, się okaże...

rg50dqk3o9cksstr.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak tak. Przy kichaniu tez mam :D tak po stronie jajników

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Patutka nie denerwuj sie ;) ja jestem w 14 tygodniu a tez mam takie klucia. A od kilku dni bole brzucha... Czyli to chyba norma
    Dzieki. Bo troche sie zaniepokoilam, nie powiem. A do usg jeszcze troszcze, A martwie sie o malca. Bol przeszedl po 10 minutach od wstania. Mam nadzieje, ze to nic takiego i Wszystko jest dobrze.

Dzieki dziewczyny.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    O tak tak. Przy kichaniu tez mam :D tak po stronie jajników
    Mi sie nigdy nie zdarzylo i Chyba wole Zeby sie nie zdarzylo....

2016 🩷

2020 🩵

• Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam że piszecie o kłuciu, że was ciągnie. Ja mam to samo, jak leżę na boku, to jakby brzusio ciągnął w dół i jak czasem gwałtownie wstanę to mnie zaboli mocniej, taki skurcz.
    A co do porodów naturalnych itp, dużo kobiet decyduje się nie cesarkę i nie wiem dlaczego, te co muszą to owszem, ale jak zdrowie pozwala to naturalnie jest chyba najlepiej, ja rodziłam pierwszą córkę naturalnie, siostra za to miała cesarkę i widziałam ją potem, to chyba to nic fajnego i dłużej się dochodzi do siebie, z mlekiem tez można mieć problemy chyba.

Kiki97 lubi tę wiadomość

rg50dqk3o9cksstr.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok. Najgorsze samopoczucie przeszlo jednak zaczelo mi sie jakies klucie w lewym posladku... przy lezeniu na plecach ciezko mi sie czasem przewrocic na bok, przy chodzeniu tez klucie... nogi do gory podniesc nie moge tak bardzo... ale poza tym ok. 3 tyg bylam w PL. za tydzien przylatuje mama. Za 4 dni przeprowadzka... w pon. polozna... no i pakowanie, ogarnianie...

Kawokado lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak czyli znów będziesz miała mega intensywnie, wiem, że może łatwo pisać, ale nie przemęczaj się! Jak sobie przypomnę jak się w sierpniu przeprowadzałam to brr.. teraz mam tylko jedną szafę do przeniesienia a zbieram się do tego jak sójka za morze ;)

Co do porodu to przeczytałam pół internetu i zdecyduje się na cesarkę, zobaczę co na to mój lekarz w środę powie ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

Tak, prawie codziennie to mam

201703012752.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja mam bóle brzucha cały czas. Czasem kłucie, czasem ciągły ból,zawsze boję się o dzieciątko a potem na badaniu okazuje się, że jest wszystko dobrze :-)

Teraz na prenatalnych w rubryce łożysko miałam napisane - tylna ściana nisko. Moja pani doktor nie wyjaśniła mi nic ale jak będę już niedługo na wizycie to ją zapytam o co chodzi i czy to coś złego.

Angela85 lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

Co do porodu to przeczytałam pół internetu i zdecyduje się na cesarkę, zobaczę co na to mój lekarz w środę powie ;)

Zazdroszczę Ci,że możesz porozmawiać o cc, bo moja gin nawet nie chce o tym słyszeć, mówiąc, że cc to poważna operacja itp. Dodam, że mam wskazanie od specjalisty innego nawet o rozważeniu cc ze względu na moje dolegliwości zdrowotne.
    Zastanawiam się poważnie czy nie znaleźć szpitala na Śląsku, który robi cc prywatnie. Dla każdego z boku to może wydawać się niepoważne - już się spotkałam z takimi opiniami - ale to moja sprawa, moja pierwsza ciążą, lata swoje już mam.
    Sporo ostatnio szukam info o szpitalach gdzie wykonuje się cc bez problemu pacjentce, mogę zapłacić, to chodzi bym miała komfort psychiczny. Ale póki co to chyba tylko Katowice wchodzą w grę, na jakimś forum dziewczyny pisały. Wczorj w tv pokazywali historię dziewczyny, która musiała rodzic naturalnie mimo astmy, nie miała sił przeć, bo astma przecież utrudnia oddychanie. I dzidziuś urodził się z komplikacjami...ehhhh nie myślę już o tym z rana w ndz, bo już się denerwuję.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Zazdroszczę Ci,że możesz porozmawiać o cc, bo moja gin nawet nie chce o tym słyszeć, mówiąc, że cc to poważna operacja itp. Dodam, że mam wskazanie od specjalisty innego nawet o rozważeniu cc ze względu na moje dolegliwości zdrowotne.
    Zastanawiam się poważnie czy nie znaleźć szpitala na Śląsku, który robi cc prywatnie. Dla każdego z boku to może wydawać się niepoważne - już się spotkałam z takimi opiniami - ale to moja sprawa, moja pierwsza ciążą, lata swoje już mam.
    Sporo ostatnio szukam info o szpitalach gdzie wykonuje się cc bez problemu pacjentce, mogę zapłacić, to chodzi bym miała komfort psychiczny. Ale póki co to chyba tylko Katowice wchodzą w grę, na jakimś forum dziewczyny pisały. Wczorj w tv pokazywali historię dziewczyny, która musiała rodzic naturalnie mimo astmy, nie miała sił przeć, bo astma przecież utrudnia oddychanie. I dzidziuś urodził się z komplikacjami...ehhhh nie myślę już o tym z rana w ndz, bo już się denerwuję.
    Joana,troche niepowazna ta Twoja ginekolog.. Mi moj gin od razu, jak dowiedział sie o moim naczyniaku, powiedział, ze na jego oko nie bede mogla przec i kazal sie skonsultowac z neurologiem, wiec cc raczej pewna... A ja strasznie chce rodzic sn, wymarzyłam sobie porod rodzinny:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 09:38

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas widzisz jak to jest,nic nie poradzę. Ja mam też wielką przepuklinę na kręgosłupie lędźwiowym, z promieniowaniem do nogi, co raz lub dwa razy w roku uniemozliwia mi chodzenie i leze biorac zastrzyki które stawiają mnie na nogi. Już miałam mieć operację, ale zrezygnowałam. Plus tego inne sprawy zdrowotne. Szkoda gadać... ;-(

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Beatas widzisz jak to jest,nic nie poradzę. Ja mam też wielką przepuklinę na kręgosłupie lędźwiowym, z promieniowaniem do nogi, co raz lub dwa razy w roku uniemozliwia mi chodzenie i leze biorac zastrzyki które stawiają mnie na nogi. Już miałam mieć operację, ale zrezygnowałam. Plus tego inne sprawy zdrowotne. Szkoda gadać... ;-(
    Proponuje, zebys szla do specjalisty, ktory napisze Ci oświadczenie, czy mozesz rodzić sn czy musisz miec cc..

Joana33 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:09

2016 🩷

2020 🩵

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Teraz na prenatalnych w rubryce łożysko miałam napisane - tylna ściana nisko. Moja pani doktor nie wyjaśniła mi nic ale jak będę już niedługo na wizycie to ją zapytam o co chodzi i czy to coś złego.[/QUOTE]

Cześć. Też mam tak zbudowane łożysko. Lekarz powiedział żebym się nie denerwować. Trzeba być pod obserwacja. Tak czasami się buduje łożysko. Kazał normalnie funkcjonować.:)

Joana33 lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • beatas Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzieki, jednakze ja sie przejade na ip, jak siostra tylko odbierze dzieci....
    Cala noc czulam ten brzuch... co prawda nie byly to niewiadomo jakie bole Ale byly... i nie przeszly po nospie ani dodatkowej luteinie...
    Boje sie strasznie.... i chce mi sie ryczec...
    Patutka, jak masz sie cały czas denerwować, to może faktycznie jedz.. Mnie cały czas coś kluje i ciągnie, ale wmawiam sobie, że tak ma być:P trzymam kciuki kochana, zeby wszystko było dobrze:P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ