X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agus3004 wrote:
    Kurde a myślałam, że tylko ja jestem wystraszona i jeszcze nie myślę o tych wszystkich rzeczach dla maleństwa, jak dziewczyny tu piszą o butelkach, fotelikach to czasami czytam to jakby z innej rzeczywistości, jakby mnie to nie dotyczyło

To ja mam tak samo, jak Ty...momentami nawet nie wie o czym dziewzyny mówią i jestem przerazona tym, ze nie ogarniam zupełnie tematu :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś wybrałam wózek :)

http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/baby-rossy-goya-x5-3w1_p_1096.html

Mam jeszcze czas do piątku żeby się wycofać ;)
    Macie jakieś niepokojące opinie na temat tego wózka? Bardzo mi się podoba i jest możliwość spacerówki z przodu i z tyłu tak samo jak gondoli.
    Na stronie jest tylko jedna opinia i wiadomo czasem sprzedawcy wystawiają dobra opinie żeby lepiej sprzedać :)
    Miał ktoś styczność z tym wózkiem? Zaznaczę ze mieszkam w mieście gdzie są raczej dobre chodniki wiec myślę że pod tym względem będzie dobry.
    Jakieś inne opinie?

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila i Agus mam tak samo jak Wy chociaż myślę że nadrobimy z wszystkim.
    Mmarzenak jak taka sytuacja powtórzy się w nocy to bez zastanowienia pędz na izbę.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kawokado Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka tak i to często! Zwłaszcza w 11 i 12tyg przed badaniem prenatlanym, okazało się, że tam umiejscowił się dzidziuś i jak wykonywałam gwałtowny ruch to własnie pojawiało się to kłucie. Teraz już dużo rzadziej mi się to zdarza dlatego mam nadzieję, że łożysko poszło w górę... ale na wszelki wypadek zapytaj o to swojego lekarza na następnej wizycie.

Angela85 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula1991 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dziewczyny, zaniepokoiłam sie.. jak wstawalam z łóżka, Nie bylo to gwałtowne, to dostalam takiego uklucia w okolicach prawej strony podbrzusza, ze musialam usiasc z bolu.... czy moze zdarzalo wam sie tak?

Patutka tak ja też raz tak miałam ale w sumie to się nie powtórzyło. Zawsze nim wstaje staram się trochę 'poćwiczyć' czyli skulic i wyprostować nogi parę razy i narazie nic się nie powtórzyło :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja tez dziś wybrałam wózek :)

http://www.entliczekpentliczeksklep.pl/wozki-dzieciece/wozki-dzieciece-wielofunkcyjne/baby-rossy-goya-x5-3w1_p_1096.html

Mam jeszcze czas do piątku żeby się wycofać ;)
    Macie jakieś niepokojące opinie na temat tego wózka? Bardzo mi się podoba i jest możliwość spacerówki z przodu i z tyłu tak samo jak gondoli.
    Na stronie jest tylko jedna opinia i wiadomo czasem sprzedawcy wystawiają dobra opinie żeby lepiej sprzedać :)
    Miał ktoś styczność z tym wózkiem? Zaznaczę ze mieszkam w mieście gdzie są raczej dobre chodniki wiec myślę że pod tym względem będzie dobry.
    Jakieś inne opinie?

nie znalazłam opinii o tym wózku :( a "macałaś" go w sklepie czy ryzykujesz tylko przez internet? Jak tylko przez net to zawsze możesz odstąpić w ciągu 14 dni :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMR wrote:
    Kurcze, ucina mi połowę postu. Czy to wina tego, że piszę z telefonu ? Juz 2 razy edytowałam wpis powyżej i nadal to samo :/

Ja zawsze pisze z telefonu i ucina mi posty gdy wstawiam jakas ikonke. Wkurzające! Zawsze mam wrażenie ze moje posty są bez emocji bo nie mogę wstawić nawet gluiego uśmiechu buuu

201703012752.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:08

2016 🩷

2020 🩵

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka nie panikuj, bo dzidziuś tego nie lubi! Póki nie plamisz nie panikuj, osobiście wychodze z założenia, ze każde bóle/ciagnięcia są normalne póki nie towarzyszą im inne niepokojące objawy.

Chyba zdecyduje się na cesarkę... czytam o znieczuleniu i przeciwwskazania są gdy wystepują spadki ciśnienia, a u mnie rośnie, wiec powinno być ok. Ech chcę już środę, chcę zobaczyć maleństwo i zadać setki pytań :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 21:40

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    nie znalazłam opinii o tym wózku :( a "macałaś" go w sklepie czy ryzykujesz tylko przez internet? Jak tylko przez net to zawsze możesz odstąpić w ciągu 14 dni :)

Będę go maca właśnie w piątek :) tak się umowilam bo i wtedy wyplata to można co nieco wydać :D

Kawokado lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:09

2016 🩷

2020 🩵

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Patutka nie panikuj, bo dzidziuś tego nie lubi! Póki nie plamisz nie panikuj, osobiście wychodze z założenia, ze każde bóle/ciagnięcia są normalne póki nie towarzyszą im inne niepokojące objawy.

Chyba zdecyduje się na cesarkę... czytam o znieczuleniu i przeciwwskazania są gdy wystepują spadki ciśnienia, a u mnie rośnie, wiec powinno być ok. Ech chcę już środę, chcę zobaczyć maleństwo i zadać setki pytań :P

Czemu nie naturalnie ? Ja bym spróbowała, podobno kobieta czuje się dumna i spełniona :) to pierwsze dziecko? Ja myślałam o naturalnym w wodzie, spotkanie z położna mam w następny piątek to zapytam jej jak to wygląda i czy jest możliwość w tym szpitalu który wybrałam :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie panikuje, tylko sie boje czy nic sie nie stalo.... nigdy tak sie nie zdarzylo i jest to troche niepokojace.....boje sie....

Nie martw się Patutka, macica się rozciąga cały czas. Napewno wszystko z bobaskiem dobrze :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dzwonilam do swojego lekarza, kazal mi odpoczywac i jesli do rana sytuacja sie powtorzy jechac na ip
    Marzenak, miałam taka sama sytuacje 5 grudnia, panikowalam, ale lekarz zapytał czy sie nie przemeczalam.. Faktycznie przesadzilam wtedy z zakupami, dlatego kazał mi odpoczywac i gdyby się powtórzyło jechać na ip.. Także lez i spokojnie:)

Paula1991, niestety czasem w obawie o zycie matki lepiej zrobić cesarke:(

Patutka, ja czesto miewam takie kłucia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 21:52

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się naturalnego ze względu na migreny, występują u mnie przy wzroście ciśnienia śródczaszkowego, zwyczajnie się boję, że mi żyłka w głowie pęknie.
    Do tego jak mam wybierać między pielęgnowaniem blizny w kroczu, a na podbrzuszu to w ciemno wybieram podbrzusze.
    Po naturalnym moja mama miała endometriozę, ciotka miała 7 lat temu cc i twierdzi, ze w życiu nie chciałaby rodzić naturalnie.
    Za planowanym cc przemawia tez to, że masz podaną dokładną godzinę i datę, ja mieszkam na wsi, bez samochodu i taka wiedza wiele by mi ułatwiła ;)
    Ech sama nie wiem, a decyzję musze podjąć "na już", bo w srodę chcę podpisać umowę z kliniką.

Paula1991 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk puk, witam się po dłuuuuugim tu niebyciu ;)

co u Was??, bo nadrabiać to bym musiała 3 dni...

Paula1991, Kawokado, xpaulinax, Kourtney lubią tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy po takim ukluciu boli was jeszcze przez chwile delikatnie podbrzusze?

2016 🩷

2020 🩵

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado w tej sytuacji pewnie bierz cesarkę :) co prawda ja też się chciałam na to zdecydować ale przez obawy o ból i w ogóle to wszystko. No ale z jednej strony lepiej znać datę i godzinę :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak miło Cię znów czytać :D
    Sylwiak jeśli nie masz nic przeciwko wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek bo chciałam się poradzić. Tez mieszkam w Londynie :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ