X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic przeciwko nie mam, sama chętnie bym pochodziła po lumpeksach (co planuję, jak trochę więcej czasu będzie). Ale założyłam sobie, że jeśli coś kupię, to dla malucha większego, tak po 4, 5 miesiącu. Wcześniej postawię na nowe rzeczy (uzasadnienia brak, tak po prostu:)).

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, Helenuchna, pierwszy komplecik jest z mexxa, a reszta z h&mu! Powiem Wam, ze w mexxie odkrylam cudowne i swietne gatunkowo ciuszki dla bobaskow! Bylam w fashion hause w Sosnowcu i ten komplecik byl przeceniony z 89zl na 29zl! Nie moglam kupic nic wiecej, bo reszta jednak byla dostosowana pod konkretna płeć... Ale na pewno tam wrócę, jak będę wiedziała, kto tam u mnie mieszka:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Tak oglądam Wasze ubranka śliczne i nowiutkie i ciekawi mnie Wasze zdanie na temat ubranek kupowanych w sklepach z odzieżą używaną? Czy uznajecie w ogóle takie sklepy czy chcecie mieć wszystko nowiutkie dla dziecka? Ja osobiście bardzo lubię tzw. szmatlandy i ostatnio też rozglądam się w nich za ubrankami dziecięcymi :)

Ja nie mam nic przeciwko i na pewno coś bym kupiła tylko po prostu mi się nie chce. Wszystko kupuję przez Internet. Dzisiejsze zakupy były przy okazji spożywczych w Tesco ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziecku wiekszosc ubranek kupie w second handach,tam mozna znalezc prawdziwe perelki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:51

Lila2703, munequita lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Tak oglądam Wasze ubranka śliczne i nowiutkie i ciekawi mnie Wasze zdanie na temat ubranek kupowanych w sklepach z odzieżą używaną? Czy uznajecie w ogóle takie sklepy czy chcecie mieć wszystko nowiutkie dla dziecka? Ja osobiście bardzo lubię tzw. szmatlandy i ostatnio też rozglądam się w nich za ubrankami dziecięcymi :)
    Ja byłam i kupiłam 37 sztuk ubranek za 52 zl :) wybierałam te najładniejsze i w najlepszym stanie :) parę rzeczy kupię jak np do szpitala czy do lekarza :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaliczyłam przy okazji jeden sklep z dzieciaczkowymi rzeczami i zwariowałam od ogromu tych cudnych ciuszków, w rezultacie nic nie kupiłam, bo nie mogłam się zdecydować :D Zgodnei z moim postanowieniem, po Nowym Roku juz zaczynam powli zakupy.
    Po pozytywnych opiniach dziewczyn zamółiłąm sobie jednak ten kojec z motherhood. Dzisiaj jakoś wyjątkowo źle mi się spało i postanowilam sobie ulżyć, a co :)

Co do wagi to jak byłam w czwartek u swojego gina to wazyłąm 47,3 kg, czyli praktycznie tyle co na popredniej wizycie i w sumie tyle co przed ciążą. Ale ja mam tylko 161 cm wzrostu wiec raczej malutka jestem. Apetyt coraz bardziej mi dopisuje...wiec pewnie za miesiąc będzie więcej..

Dzisiaj w pracy wpadła nas odwiedzić koleżanka, świeża bo zaledwie 4miesieczna mama ze swoim szkrabem. Mama już po 40stce, po 13 latach przerwy została po raz drugi mamą. Jaki ten jej synek był słodki, potrzymałąm go chwilkę na rękach i to było cudowne uczucie, nawet sobie nie jestem w staie wyobrazić jak to jest trzymać swoje maleństwo :)

beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila, to widze, ze wazysz tyle, co ja:D znaczy ja wazylam, bo niestety teraz to mam juz 50kg, czyli 3+ :D
    Mam nadzieję, ze po ciąży to zgubie:P

Tez nie mam nic przeciwko second handom :)

Helenuchna, jak jakościowo z ciuszkami ze smyka? Widziałam mnóstwo cudownosci na ich stronie! Tylko nie mialam stycznosci z nimi..

Lila2703 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne ciuszki dziewczyny ;)co do wagi myślę, że nie ważne ile się przytyje a to żeby nie przeginac w złą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:15

Lila2703 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chętnie kupowałabym w secondhandach, ale nie umiem szukać :p no i u nas jest duużo ciuszków dla dziewczynek, wiec jak potwierdzi się chłopak to trzeba będzie szukać promocji ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie odzywalam się bo walczylam z przeziębienie i codziennymi bólami głowy ale dzisiaj juz trochę lepiej.

Beatas skąd jesteś ? Bo do fashion house mam rzut beretem :-)

Cudne te ciuszki...ją zamierzam po nowym roku pochodzić po second handach za ciuszkami bo czasem można nawet nowe z metkami kupić za niewielka cenę.
    Aczkolwiek nowe ciuszki też na pewno będę kupować bo niektóre są cudne. Jak tylko w czwartek na wizycie potwierdzi się chłopak to znaczne szaleństwo zakupowe:-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:24

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Helen, a miałaś robione badanie na poziom żelaza i wit. D? :)

Pytam, ponieważ sama biorę żelazo, ale nie w dużej dawce. Wit. D z tranem. Jednak nie robiłam badań, a trochę żałuję i się zastanawiam, czy nie poprosić o skierowanie (bo ja nie biorę żadnych multiwitamin, tylko tran i żelazo).
    mam brac zelazo i za tydzien zrobic badanie na aminotransferaza alaninowa i asparaginianowa w surowicy A o wit. D to proponuje poczytac artykuły, bo w tym momencie kazdy ma na to zapotrzebowanie, chyba ze nie zyje obecnie w pochmurnej Polsce.
    https://portal.abczdrowie.pl/witamina-d3-dzienne-zapotrzebowanie
    a ja nie jem ryb, więc wolę dmuchać na zimne.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo eidth mieszkasz w Sosnowcu ? :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar_ka będzie dobrze, wazne ze skierowali cię do dobrej kliniki, na pewno to błąd jak u Kourtney, nie załamuj się tylko przedwcześnie bo stres szkodzi dzidzi i to ona jest najwazniejsza.

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth ja już nie mogę się wprost doczekać tej czwartkowej wizyty ;) oby u mnie też można było już coś podejrzeć ;) w pracy chodzę radosna jak skowronek myśląc tylko o czwartku, że znowu będę widziała maleństwo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 21:49

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth, z Wadowic, ale czesto jezdzimy do fashion na zakupy:) chociaż ostatio ciężko mi tam coś znalezc, a dla ciężarne to juz w ogóle dyskryminowane - ani jednych spodni nie znalazlam!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Lila, to widze, ze wazysz tyle, co ja:D znaczy ja wazylam, bo niestety teraz to mam juz 50kg, czyli 3+ :D
    Mam nadzieję, ze po ciąży to zgubie:P

Tez nie mam nic przeciwko second handom :)

Helenuchna, jak jakościowo z ciuszkami ze smyka? Widziałam mnóstwo cudownosci na ich stronie! Tylko nie mialam stycznosci z nimi..

Bardzo dobre! Ja ubierałam mnóstwo dzieci w ciuszki z tego z sklepu i były naprawdę super. Co prawda te dla starszych np. trzyletnich u chłopców szybko przecierały się na kolanach (te tańsze), ale dla niemowlaków są fajne! No i mają body i śpiochy z długim rękawem z zakładką, czyli nie potrzeba rękawiczek niedrapek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 22:06

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Ooo eidth mieszkasz w Sosnowcu ? :)

Nie, w Jaworznie :-)

Beatas no to spory kawałek masz :-) ja tam w ogóle nie jezdze bo nic ciekawego nie znajdowałam :-)

Ja i patrzyłam sobie cudny zestaw bodziakow z next chyba po nowym roku go zamówie i jeszcze parę innych rzeczy
    http://pl.nextdirect.com/pl/g7358s2#900046

f2w343r8930pqaay.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Eidth ja już nie mogę się wprost doczekać tej czwartkowej wizyty ;) oby u mnie też można było już coś podejrzeć ;) w pracy chodzę radosna jak skowronek myśląc tylko o czwartku, że znowu będę widziała maleństwo ;)
    A który u Ciebie TC ? :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Nie, w Jaworznie :-)

Beatas no to spory kawałek masz :-) ja tam w ogóle nie jezdze bo nic ciekawego nie znajdowałam :-)

Ja i patrzyłam sobie cudny zestaw bodziakow z next chyba po nowym roku go zamówie i jeszcze parę innych rzeczy
    http://pl.nextdirect.com/pl/g7358s2#900046

Około 45 minut jazdy;) do mexxa sie przejdz - cudne ciuszki! A ten komplecik z next obledny <3

Helenuchna, widziałam właśnie, że coś tam ostatnio zamawialas, a nie chcialam brac w ciemno:) w takim razie, jak poznam płeć to robię tam wielkie zakupy:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, z tą wit. D jest tak, że teraz zapanował jakiś szał na nią. Masa suplementów, których nikt nie sprawdza plus nierobienie badań na poziom witaminy a branie w ciemno. W ciąży zapotrzebowanie się zwiększa, jasna sprawa. W moim przypadku wit.D jest ważna ze względu na chorą tarczycę - żelazo też mi "ucieka" właśnie przez hashimoto.
    No nic, w czwartek podpytam lekarza o badania :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ