X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro badanie nie było robione przez specjalistę od USG genetycznego, to naprawdę jeszcze się nie zamartwiaj! Tutaj każdy milimetr na znaczenie, a wiadomo, ze lepszy sprzęt będzie bardziej czuły! Trzymam kciuki za czwartek! Musi być dobrze!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, ja jestem dziś po wizycie, między nóżkami nie było widać nic jeszcze, więc tak po cichu nadal liczę na dziewczynkę ;) Dzidziuś ma 8,61 cm wszystko było OK. Pisałyście o tych "dziwnych kłuciach" - mi lekarz od razu je zdiagnozował, są to skurcze miednicy (nawet przy badaniu dotknął to newralgiczne miejsce - to było to, bo mocno zabolało). Ten ból nasili się w 3 trymestrze, więc w drugim trzeba "coś z tym zrobić". Mam chodzić na fizjoterapię, w czym widzę sens, więc jestem zapisana na piątek.

A to nasze Maleństwo:

e95f4f05b58c5835med.jpg

beatas, Pati_89, Madzik84, Magda34, kirys, mmarzenak, jakka, Misia15, Lila2703, Helen, xpaulinax, Nelus, ansad, Kourtney lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Pati i MA_rka ... dziewczyny trzymam kciuki za wasze badania i całym serduchem wspieram !!!! Ja jestem kiepską pocieszycielką gdyż własne stresy duszę w sobie.

Z własnego doświadczenia wiem że póki jest szansa to wszystko może się zmienić i mam nadzieję że tak u Was będzie.
    U naszego Misiaczka też nie było widać kości nosowej na ostatnim badaniu u naszej gin.
    Ale póki co trzeba czekać i mieć nadzieję.
    Wszystko ma znaczenie, ułożenie, widoczność ... No i oczywiście wielkość płodu...
    Dorjana, kiedy masz kolejną wizytę? Dokładnie, trzeba być dobrej myśli! Zamartwianiem się nie pomozemy dzidzi..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka jak ja Cie dobrze rozumiem... I choc wiem że żadne słowa cie nie pocieszą to masz ogromne szanse że lekarka ma slabszy sprzęt i jeszcze wszystko ulegnie zmienie. Ja wierzę że będzie dobrze tak u Ciebie jak i u mnie. My nie wierzymy że nasz Michał może być chory nie dopuszczam w ogóle takich myśli. Wiem że tylko płacz i ramiona męża przyniosą ci ulgę.
    Może jestem głupia ale cały czas mam nadzieje że jutro mój lekarz powie że jest wszystko dobrze i widzi kość nosowa i mam noe robić amniopunkcji. Jak pomyśle o tej igle w moim brzuch bo mnie aż trzepie.

Kochane cieszę się że wasze maluszki są zdrowe dbajcie o siebie by miały też spokojne domki :) te zdjęcia są takie śliczne że mogłabym na nie patrzeć non stop :D

Ja mam na plusie 3 kg ale zawsze miałam niedowagę więc to normalna reakcja organizmu że trzeba przytyć. W książce przeczytałam że jak np kobieta o prawidłowej wadze przytyje 10 kg to ta z niedowagą może z 18 kg. Ale się nie przejmuję trudno po porodzie będzie wycisk :D

Dwa dni piekłam z siostrą pierniki więc dziś odpoczywam ale co się przechylam to mi się w glowie kręci :)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Cześć Kochane, ja jestem dziś po wizycie, między nóżkami nie było widać nic jeszcze, więc tak po cichu nadal liczę na dziewczynkę ;) Dzidziuś ma 8,61 cm wszystko było OK. Pisałyście o tych "dziwnych kłuciach" - mi lekarz od razu je zdiagnozował, są to skurcze miednicy (nawet przy badaniu dotknął to newralgiczne miejsce - to było to, bo mocno zabolało). Ten ból nasili się w 3 trymestrze, więc w drugim trzeba "coś z tym zrobić". Mam chodzić na fizjoterapię, w czym widzę sens, więc jestem zapisana na piątek.

A to nasze Maleństwo:

e95f4f05b58c5835med.jpg

kurcze zapytam jeszcze jutro mojego o te kłucia, a czy twój lekarz mówił np jakie ćwiczenia można wykonywać żeby się tego pozbyć albo złagodzić?
    a co do dzidziusia to śliczne maleństwo :D i pewnie dziewczynka skoro nic nie widać! zazdroszczę ;) moze mi się uda "za drugim podejściem", a może sie okaze jutro że jednak siedzi we mnie Zuzia a nie Kuba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:18

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ma_rka jak ja Cie dobrze rozumiem... I choc wiem że żadne słowa cie nie pocieszą to masz ogromne szanse że lekarka ma slabszy sprzęt i jeszcze wszystko ulegnie zmienie. Ja wierzę że będzie dobrze tak u Ciebie jak i u mnie. My nie wierzymy że nasz Michał może być chory nie dopuszczam w ogóle takich myśli. Wiem że tylko płacz i ramiona męża przyniosą ci ulgę.
    Może jestem głupia ale cały czas mam nadzieje że jutro mój lekarz powie że jest wszystko dobrze i widzi kość nosowa i mam noe robić amniopunkcji. Jak pomyśle o tej igle w moim brzuch bo mnie aż trzepie.

Kochane cieszę się że wasze maluszki są zdrowe dbajcie o siebie by miały też spokojne domki :) te zdjęcia są takie śliczne że mogłabym na nie patrzeć non stop :D

Ja mam na plusie 3 kg ale zawsze miałam niedowagę więc to normalna reakcja organizmu że trzeba przytyć. W książce przeczytałam że jak np kobieta o prawidłowej wadze przytyje 10 kg to ta z niedowagą może z 18 kg. Ale się nie przejmuję trudno po porodzie będzie wycisk :D

Dwa dni piekłam z siostrą pierniki więc dziś odpoczywam ale co się przechylam to mi się w glowie kręci :)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :D

a jakie nt miałas? szczerze mówiąc ja tez wierze, ze to jakis bład, ze okaze sie wszystko ok. Ale gdyby mialo sie urodzic z wadami i cale zycie wegetowac to poddałabym sie zabiegowi...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney u mnie na 1 stronie Chłopczyk możesz dopisać , że będzie Jaś ;)

Dziewczyny ja mam nadzieję, że wszystkie urodzimy zdrowe dzieci ... Ja z pierwszym synkiem też miałam ,,trudny '' okres w ciąży, miał za duże komory mózgu, co groziło wodogłowiem... Na szczęście po miesiącu komory zmalały, nie rosły. I mam zdrowego jak ryba synka :) A łez wylałam całe morze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 18:42

Helenucha Klucha, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    a jakie nt miałas? szczerze mówiąc ja tez wierze, ze to jakis bład, ze okaze sie wszystko ok. Ale gdyby mialo sie urodzic z wadami i cale zycie wegetowac to poddałabym sie zabiegowi...
    Wszystkie wyniki miałam w normie nt 1,9 jak dobrze pamiętam tylko brak tej kości i test pappa z kiepskim wynikiem.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    hej dziewczyny!nie pisałam kilka dni, bo były mega ciężkie.
    Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana...

Może do innego lekarza idź,może ma kiepski sprzęt:/ Przykro mi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 19:01

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka, Pati_89 - współczuję Wam tego stresu, ale musicie być dobrej myśli i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za Wasze maleństwa i jestem z Wami całym sercem! :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    jeszcze a propos haftu to od miesiąca poluje na bodziaki BEZ NADRUKU... Chciałam mojemu dać pod choinkę takie małe bodziaki z wyhaftowanym małym krabikiem (tak na niego wołam w domu ;) ) i tekstem: "Synuś tatusia", ale nigdzie nie mogę dorwać ciuszka bez nadruku :( kiepski ze mnie poszukiwacz... Znalazłam na zalando 3 pak za 49zł, ale boje się, ze nie zdążę wolałabym coś stacjonarnego :/

Są w Tesco, dziś byłam :)

Kawokado lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    jeszcze a propos haftu to od miesiąca poluje na bodziaki BEZ NADRUKU... Chciałam mojemu dać pod choinkę takie małe bodziaki z wyhaftowanym małym krabikiem (tak na niego wołam w domu ;) ) i tekstem: "Synuś tatusia", ale nigdzie nie mogę dorwać ciuszka bez nadruku :( kiepski ze mnie poszukiwacz... Znalazłam na zalando 3 pak za 49zł, ale boje się, ze nie zdążę wolałabym coś stacjonarnego :/
    Ja tez widziałam w Tesco w takich 5-pakach bodajże byly nawet niebieskie bez nadruku :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47d2eaee2aaf.jpg

Macie kartę rossnne? Warto założyć bo są fajne promocje :)

A to moje dzisiejsze zakupy - body 12zł, czapeczki 11zł i kocyk za 25zł :)

Pati_89, beatas, Helen, munequita, xpaulinax lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego foto do góry nogami... :P ciuszki z Tesco. Patyczki i majtki poporodowe z Rossmanna 50% taniej druga para.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47d2eaee2aaf.jpg

Macie kartę rossnne? Warto założyć bo są fajne promocje :)

A to moje dzisiejsze zakupy - body 12zł, czapeczki 11zł i kocyk za 25zł :)
    Szalejesz :) ja sobie muszę w końcu ten plan zakupów zrobić bo te najpotrzebniejsze rzeczy mi się przypomną w maju :)

Widziałyście losowanie na euro '16? Moja rodzinka już się śmieje że nie dadzą rady wytrzeźwieć na pierwszy mecz Polaków :) termin mam na 11 a grają 12 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie pochwale moimi nabytkami:P

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df86d2d4e1ce.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/278c190144ac.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/263b4fed1872.jpg

Też mi początkowo do góry nogami dodało;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 20:04

Madzik84, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Szalejesz :) ja sobie muszę w końcu ten plan zakupów zrobić bo te najpotrzebniejsze rzeczy mi się przypomną w maju :)

Widziałyście losowanie na euro '16? Moja rodzinka już się śmieje że nie dadzą rady wytrzeźwieć na pierwszy mecz Polaków :) termin mam na 11 a grają 12 :)

Ciesz się, że nie masz terminu na 12, bo jeszcze nie miałby Cię kto na porodówkę odwieźć :D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas widzisz nie pomyślałam hehe choć nie znam takiej mamy która urodzina idealnie w terminie:)
    Słodkości te ubranka gdzie je znalazłaś?

beatas lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baets skąd ubranka? Przeurocze! :)

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak oglądam Wasze ubranka śliczne i nowiutkie i ciekawi mnie Wasze zdanie na temat ubranek kupowanych w sklepach z odzieżą używaną? Czy uznajecie w ogóle takie sklepy czy chcecie mieć wszystko nowiutkie dla dziecka? Ja osobiście bardzo lubię tzw. szmatlandy i ostatnio też rozglądam się w nich za ubrankami dziecięcymi :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ