X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado w H&M są albo w zwykłym sklepie dziecięcym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie ma to H&M przesyłkę dostarcza w ciągu 2-3 dni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0240836001.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wam udanych wizyt :)
    Niech bąbelki rosną zdrowo :)
    Ja się mało co udzielam ale podczytuję was cały czas na bieżąco :)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado a w pepco patrzyłaś albo w takich zwykłych dziecinnych sklepach

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj byłam na wizycie, była straszne opóźnienie i weszliśmy po 3ech godzinach czekania :/ i chyba będzie dziewczynka, widać było wargi sromowe, na 100% będzie wiadomo za miesiąc.
    więc się cieszę, bo moje przeczucia się sprawdzają :)
    malutka wazy 164g i rozwojowo wg usg jest do przodu o 2dni :)
    wszystko rozwija się jak należy, zakryła buźkę rączką i nie dało się jej zrobić zdjęcia ;)
    a na koniec się obruciła pupą, hehe...tak więc..marudna jak matka a i w trakcie wizyty widzielismy jak sobie łyka płyn i ruszała buźką..fajny widok..było widać jak smakuje, bo zjadłam przed wizytą 3bit-a bo niestety tylko takie paskudztwo w automatach.
    Tak więc mimo wielu stresów w oczekiwaniu na badanie to jesteśmy z męzem bardzo zadowoleni, malutka była b.aktywna :) :P
    A te bóle co mam na wieczór to normalna sprawa...
    dostałam dodatkowe zlecenie na badania, bo mi lekko morfologia spadła i dostałam zelazo na receptę i udało mi się wydusić receptę na wit.D w kropelkach :).
    Idę pokazać wyniki za 2tygodnie :)

Kawokado, jakka, HoniKa89, Madzik84, Magda34, Paula1991, Helenucha Klucha, kirys, mmarzenak, Lila2703, xpaulinax, Kourtney lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    dzisiaj byłam na wizycie, była straszne opóźnienie i weszliśmy po 3ech godzinach czekania :/ i chyba będzie dziewczynka, widać było wargi sromowe, na 100% będzie wiadomo za miesiąc.
    więc się cieszę, bo moje przeczucia się sprawdzają :)
    malutka wazy 164g i rozwojowo wg usg jest do przodu o 2dni :)
    wszystko rozwija się jak należy, zakryła buźkę rączką i nie dało się jej zrobić zdjęcia ;)
    a na koniec się obruciła pupą, hehe...tak więc..marudna jak matka a i w trakcie wizyty widzielismy jak sobie łyka płyn i ruszała buźką..fajny widok..było widać jak smakuje, bo zjadłam przed wizytą 3bit-a bo niestety tylko takie paskudztwo w automatach.
    Tak więc mimo wielu stresów w oczekiwaniu na badanie to jesteśmy z męzem bardzo zadowoleni, malutka była b.aktywna :) :P
    A te bóle co mam na wieczór to normalna sprawa...
    dostałam dodatkowe zlecenie na badania, bo mi lekko morfologia spadła i dostałam zelazo na receptę i udało mi się wydusić receptę na wit.D w kropelkach :).
    Idę pokazać wyniki za 2tygodnie :)

super, że wszystko w porządku! :D Mała wstydnisia będzie ;)

Co do bodziaków to byłam w pepco, h&m, smyku, tk maxie i paru "no name" w okolicy i wszystko z nadrukami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:48

Helen lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, a miałaś robione badanie na poziom żelaza i wit. D? :)

Pytam, ponieważ sama biorę żelazo, ale nie w dużej dawce. Wit. D z tranem. Jednak nie robiłam badań, a trochę żałuję i się zastanawiam, czy nie poprosić o skierowanie (bo ja nie biorę żadnych multiwitamin, tylko tran i żelazo).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:55

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wczorajszej wizycie wszystko wyglada super :) kość nosowa jest, przeziernść karkowa w zależności od ustawienia Dzidka wychodziła miedzy 1mm a 1,5mm więc super :) przynajmniej na czwartkowe badania pojedziemy bez wielkiego stresu ;)
    Żeby nie było mam zdjecia to się pochwałę ;)
    grPDO7.jpg

A tutaj Dzidek pomachał do nas łapką ;)
    RqwC0N.jpg

A mój synek patrząc na wszystkie fotki (dostaliśmy 4) powiedział z wielką powagą "Coś mi się zdaje, że to będzie chłopak", wiec pytam dlaczego tak myśli, a on na to "Zobacz ma taką szczękę jak ja" ;)

Boszzzzz jakie Wy wszystkie chudzinki fajne jesteście, ja to niestety... Wieloryb rączej :/ Aha no i skusiłem sie na śliczne ubranka w H&M ;)

Kawokado, Magda34, jakka, Paula1991, Paula222, Helenucha Klucha, Madzik84, kirys, mmarzenak, Helen, xpaulinax, ansad, Kourtney lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, piękne maleństwa :)

Dobrze że nie jestem sama w tych większych hehe ;)

Naprawdę nie dość ze wysokie to jeszcze chude. Tylko zazdrościć

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi-P wrote:
    U nas po wczorajszej wizycie wszystko wyglada super :) kość nosowa jest, przeziernść karkowa w zależności od ustawienia Dzidka wychodziła miedzy 1mm a 1,5mm więc super :) przynajmniej na czwartkowe badania pojedziemy bez wielkiego stresu ;)
    Żeby nie było mam zdjecia to się pochwałę ;)
    grPDO7.jpg

A tutaj Dzidek pomachał do nas łapką ;)
    RqwC0N.jpg

A mój synek patrząc na wszystkie fotki (dostaliśmy 4) powiedział z wielką powagą "Coś mi się zdaje, że to będzie chłopak", wiec pytam dlaczego tak myśli, a on na to "Zobacz ma taką szczękę jak ja" ;)

Boszzzzz jakie Wy wszystkie chudzinki fajne jesteście, ja to niestety... Wieloryb rączej :/ Aha no i skusiłem sie na śliczne ubranka w H&M ;)

aa jaki mały śliczny nosek! :D
    w ogóle przepraszam, ze to napisze, ale jak czytam "Dzidek" to kojarzy mi się z piosenką Kaliny Jędrusik "Utwierdź mnie" :D
    "Halo, Dzidek, jesteś jeszcze?
    Halo, proszę nie rozłączać,
    Nie, to nie międzymiastowa,
    to między-ludzka!
    Dzidek, nie opuszczaj przewodu"

I tak chodzę teraz po mieszkaniu i pomrukuje pod nosem :D :D :D

Wspaniale, ze przynosicie dziś z wizyt same dobre wiadomości :)

Helen lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HELEN, MAGGI-P gratuluje i cieszę się razem z Wami :)

Helen lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!nie pisałam kilka dni, bo były mega ciężkie.
    Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana...

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana...

jejku ma_rka biedactwo :( byłas tylko u tej jednej lekarki? Biedna nie wiem co ci napisać kompletnie :( Trzymam kciuki żeby okazalo się w tej klinice, ze wszystko jest dobrze!!!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tylko u niej.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze może warto by było zrobić badanie jeszcze u kogos? Pamietasz jak było u Kourtney? Może po prostu się pomyliła... W tej klinice na pewno przebadają cię jeszcze raz od góry do dołu. Będzie dobrze! Trzeba w to wierzyć!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, a wiec mamy kolejna dziewczynkę! Chyba faktycznie bedziue teraz wysyp płci żeńskiej:D

Maggi, ciezko sie oprzeć tym ubrankom:D super, ze z dzidzia wszystko dobrze:)

Ja już nie mogę wytrzymać do piątku, zaczynam juz schizowac, czy na pewno wszystko w porządku...

Lila2703 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:

No co ty :( Ojej oby wszystko było ok !!! Trzymam kciuki za czwartkowe badanie, musi być dobrze ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka, domnyslam sie, co musisz teraz przeżywać.. Ale postaraj sie być dobrej myśli.. Też bym poszła do innego lekarza, ale patrząc na wiek Twojej ciąży jest już za późno... Powiem Ci, ze sama mam usg geneteyczne w piatek i duzo teraz czytalam o tych wszystkich wadach.. Dziewczyny, tez byly spanikowane, a na usg polowkowym pojawila sie piekna kosc nosowa! Okazało sie, ze potrzebowala wiecej czasu na wykształcenie sie.. Jesli moge Ci cos doradzic, to raczej nie rob pappy, bo to tak naprawde jest tylko statystyka.. Ja w takiej sytuacji zrobilsbym nifty, bo amniopunkcji sie boje, chociaz mnostwo dziewczyn pisalo, ze wszystko u nich bylo w porządku po niej...

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ma_rka, domnyslam sie, co musisz teraz przeżywać.. Ale postaraj sie być dobrej myśli.. Też bym poszła do innego lekarza, ale patrząc na wiek Twojej ciąży jest już za późno... Powiem Ci, ze sama mam usg geneteyczne w piatek i duzo teraz czytalam o tych wszystkich wadach.. Dziewczyny, tez byly spanikowane, a na usg polowkowym pojawila sie piekna kosc nosowa! Okazało sie, ze potrzebowala wiecej czasu na wykształcenie sie.. Jesli moge Ci cos doradzic, to raczej nie rob pappy, bo to tak naprawde jest tylko statystyka.. Ja w takiej sytuacji zrobilsbym nifty, bo amniopunkcji sie boje, chociaz mnostwo dziewczyn pisalo, ze wszystko u nich bylo w porządku po niej...

Co do terminu to za poźno nie jest na prenatalne jesli dziecko nie ma 8,5 cm. Dziś na usg miało 7,24 więc jeszcze jest czas. I zapewne będą to testy PAPPY. Ale u specjalisty, na innym sprzęcie mam nadzieje, że wyjaśni się coś. Do 3 mm niby jest norma. Staram się być dobrej myśli. Jedne co mnie martwi bardzo, to na zdjęciu usg, które dostałam dziś jakby nie było widać kości nosowej. Lekarką nie jestem, wiec to tylko moje spostrzeżenia. Jesli będą wskazania do amniopunkcji to się jej poddam.

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ