Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dzisiaj byłam na wizycie, była straszne opóźnienie i weszliśmy po 3ech godzinach czekania
i chyba będzie dziewczynka, widać było wargi sromowe, na 100% będzie wiadomo za miesiąc.
więc się cieszę, bo moje przeczucia się sprawdzają
malutka wazy 164g i rozwojowo wg usg jest do przodu o 2dni
wszystko rozwija się jak należy, zakryła buźkę rączką i nie dało się jej zrobić zdjęcia
a na koniec się obruciła pupą, hehe...tak więc..marudna jak matka a i w trakcie wizyty widzielismy jak sobie łyka płyn i ruszała buźką..fajny widok..było widać jak smakuje, bo zjadłam przed wizytą 3bit-a bo niestety tylko takie paskudztwo w automatach.
Tak więc mimo wielu stresów w oczekiwaniu na badanie to jesteśmy z męzem bardzo zadowoleni, malutka była b.aktywna
A te bóle co mam na wieczór to normalna sprawa...
dostałam dodatkowe zlecenie na badania, bo mi lekko morfologia spadła i dostałam zelazo na receptę i udało mi się wydusić receptę na wit.D w kropelkach.
Idę pokazać wyniki za 2tygodnie
Kawokado, jakka, HoniKa89, Madzik84, Magda34, Paula1991, Helenucha Klucha, kirys, mmarzenak, Lila2703, xpaulinax, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Helen wrote:dzisiaj byłam na wizycie, była straszne opóźnienie i weszliśmy po 3ech godzinach czekania
i chyba będzie dziewczynka, widać było wargi sromowe, na 100% będzie wiadomo za miesiąc.
więc się cieszę, bo moje przeczucia się sprawdzają
malutka wazy 164g i rozwojowo wg usg jest do przodu o 2dni
wszystko rozwija się jak należy, zakryła buźkę rączką i nie dało się jej zrobić zdjęcia
a na koniec się obruciła pupą, hehe...tak więc..marudna jak matka a i w trakcie wizyty widzielismy jak sobie łyka płyn i ruszała buźką..fajny widok..było widać jak smakuje, bo zjadłam przed wizytą 3bit-a bo niestety tylko takie paskudztwo w automatach.
Tak więc mimo wielu stresów w oczekiwaniu na badanie to jesteśmy z męzem bardzo zadowoleni, malutka była b.aktywna
A te bóle co mam na wieczór to normalna sprawa...
dostałam dodatkowe zlecenie na badania, bo mi lekko morfologia spadła i dostałam zelazo na receptę i udało mi się wydusić receptę na wit.D w kropelkach.
Idę pokazać wyniki za 2tygodnie
super, że wszystko w porządku!Mała wstydnisia będzie
Co do bodziaków to byłam w pepco, h&m, smyku, tk maxie i paru "no name" w okolicy i wszystko z nadrukamiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:48
Helen lubi tę wiadomość
-
Helen, a miałaś robione badanie na poziom żelaza i wit. D?
Pytam, ponieważ sama biorę żelazo, ale nie w dużej dawce. Wit. D z tranem. Jednak nie robiłam badań, a trochę żałuję i się zastanawiam, czy nie poprosić o skierowanie (bo ja nie biorę żadnych multiwitamin, tylko tran i żelazo).Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 16:55
-
U nas po wczorajszej wizycie wszystko wyglada super
kość nosowa jest, przeziernść karkowa w zależności od ustawienia Dzidka wychodziła miedzy 1mm a 1,5mm więc super
przynajmniej na czwartkowe badania pojedziemy bez wielkiego stresu
Żeby nie było mam zdjecia to się pochwałę
A tutaj Dzidek pomachał do nas łapką
A mój synek patrząc na wszystkie fotki (dostaliśmy 4) powiedział z wielką powagą "Coś mi się zdaje, że to będzie chłopak", wiec pytam dlaczego tak myśli, a on na to "Zobacz ma taką szczękę jak ja"
Boszzzzz jakie Wy wszystkie chudzinki fajne jesteście, ja to niestety... Wieloryb rączejAha no i skusiłem sie na śliczne ubranka w H&M
Kawokado, Magda34, jakka, Paula1991, Paula222, Helenucha Klucha, Madzik84, kirys, mmarzenak, Helen, xpaulinax, ansad, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Maggi-P wrote:U nas po wczorajszej wizycie wszystko wyglada super
kość nosowa jest, przeziernść karkowa w zależności od ustawienia Dzidka wychodziła miedzy 1mm a 1,5mm więc super
przynajmniej na czwartkowe badania pojedziemy bez wielkiego stresu
Żeby nie było mam zdjecia to się pochwałę
A tutaj Dzidek pomachał do nas łapką
A mój synek patrząc na wszystkie fotki (dostaliśmy 4) powiedział z wielką powagą "Coś mi się zdaje, że to będzie chłopak", wiec pytam dlaczego tak myśli, a on na to "Zobacz ma taką szczękę jak ja"
Boszzzzz jakie Wy wszystkie chudzinki fajne jesteście, ja to niestety... Wieloryb rączejAha no i skusiłem sie na śliczne ubranka w H&M
aa jaki mały śliczny nosek!
w ogóle przepraszam, ze to napisze, ale jak czytam "Dzidek" to kojarzy mi się z piosenką Kaliny Jędrusik "Utwierdź mnie"
"Halo, Dzidek, jesteś jeszcze?
Halo, proszę nie rozłączać,
Nie, to nie międzymiastowa,
to między-ludzka!
Dzidek, nie opuszczaj przewodu"
I tak chodzę teraz po mieszkaniu i pomrukuje pod nosem
Wspaniale, ze przynosicie dziś z wizyt same dobre wiadomościHelen lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny!nie pisałam kilka dni, bo były mega ciężkie.
Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana... -
ma_rka wrote:hej dziewczyny!nie pisałam kilka dni, bo były mega ciężkie.
Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana...
jejku ma_rka biedactwobyłas tylko u tej jednej lekarki? Biedna nie wiem co ci napisać kompletnie
Trzymam kciuki żeby okazalo się w tej klinice, ze wszystko jest dobrze!!!
-
Helen, a wiec mamy kolejna dziewczynkę! Chyba faktycznie bedziue teraz wysyp płci żeńskiej:D
Maggi, ciezko sie oprzeć tym ubrankom:D super, ze z dzidzia wszystko dobrze:)
Ja już nie mogę wytrzymać do piątku, zaczynam juz schizowac, czy na pewno wszystko w porządku...Lila2703 lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:hej dziewczyny!nie pisałam kilka dni, bo były mega ciężkie.
Przezierność karkowa mierzona 4 razy w odstępie co 2 dni. Wynosi 3,1 mm. Kość nosowa wg.lekarki w ogóle nie widoczna ze względu na złe ułożenie główki. Nakaz badań prenatalnych. W czwartek jedziemy 120 km, do kliniki. Jestem załamana...
No co tyOjej oby wszystko było ok !!! Trzymam kciuki za czwartkowe badanie, musi być dobrze ...
-
Ma_rka, domnyslam sie, co musisz teraz przeżywać.. Ale postaraj sie być dobrej myśli.. Też bym poszła do innego lekarza, ale patrząc na wiek Twojej ciąży jest już za późno... Powiem Ci, ze sama mam usg geneteyczne w piatek i duzo teraz czytalam o tych wszystkich wadach.. Dziewczyny, tez byly spanikowane, a na usg polowkowym pojawila sie piekna kosc nosowa! Okazało sie, ze potrzebowala wiecej czasu na wykształcenie sie.. Jesli moge Ci cos doradzic, to raczej nie rob pappy, bo to tak naprawde jest tylko statystyka.. Ja w takiej sytuacji zrobilsbym nifty, bo amniopunkcji sie boje, chociaz mnostwo dziewczyn pisalo, ze wszystko u nich bylo w porządku po niej...
-
beatas wrote:Ma_rka, domnyslam sie, co musisz teraz przeżywać.. Ale postaraj sie być dobrej myśli.. Też bym poszła do innego lekarza, ale patrząc na wiek Twojej ciąży jest już za późno... Powiem Ci, ze sama mam usg geneteyczne w piatek i duzo teraz czytalam o tych wszystkich wadach.. Dziewczyny, tez byly spanikowane, a na usg polowkowym pojawila sie piekna kosc nosowa! Okazało sie, ze potrzebowala wiecej czasu na wykształcenie sie.. Jesli moge Ci cos doradzic, to raczej nie rob pappy, bo to tak naprawde jest tylko statystyka.. Ja w takiej sytuacji zrobilsbym nifty, bo amniopunkcji sie boje, chociaz mnostwo dziewczyn pisalo, ze wszystko u nich bylo w porządku po niej...
Co do terminu to za poźno nie jest na prenatalne jesli dziecko nie ma 8,5 cm. Dziś na usg miało 7,24 więc jeszcze jest czas. I zapewne będą to testy PAPPY. Ale u specjalisty, na innym sprzęcie mam nadzieje, że wyjaśni się coś. Do 3 mm niby jest norma. Staram się być dobrej myśli. Jedne co mnie martwi bardzo, to na zdjęciu usg, które dostałam dziś jakby nie było widać kości nosowej. Lekarką nie jestem, wiec to tylko moje spostrzeżenia. Jesli będą wskazania do amniopunkcji to się jej poddam.