X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, piekne zdjecia! :)

Kurczę, ja tez się trochę obawiam tych kilogramów... Na wakacje udało mi się schudnąć i ważyłam ok. 59-60 kg przy wzroście 170 cm. Później przed ciązą było "standardowe" 61 kg, a teraz ważę już ok. 64-65 kg. Bedzie zabawa ze zrzucaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 09:40

9ewns65gxjq3gces.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Ołł...gafa....
    Myślałam że to dopiero jutro, a to już dziś!!!!
    Masakra!!!!
    Mam wizytę o 14!!!! Te okropne prenatalne!!!!!
    Ha ha... Śmiesznie by było jakbym przegapila :-P

Haha dobrze, że się kapłaś :) Ponoć w 2 trymestrze kobiety są bardziej rozkojarzone :) Widzę też to po sobie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 15 tygodniu !!! ( już ? :D )

Nelus przez ciebie popadnę w kompleksy :P

Mia mam ten sam problem... Dziś doznałam szoku, już przybyło mi 2,5 kg, nie wiem jak chociaż spowolnić ten przyrost ... :( Niby ćwiczę, nie wiadomo ile nie jem... Ehhh :/

Kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Madzik84, mia6 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    U nas to samo, owulacja z jajnika bez jajowodu ( wycięty ) ;) Też cud !

U nas dokładnie to samo! :D Prawy jajowód wycięty, lewy jajnik nie działa (nawet po Clo), a ciąża jest :D

Paula222 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O boże jakie laski na tym forum! :)

Też się zastanawiam nad pepco ale skoro już po jednym robią się szmaty to sobie odpuszczę. Chcemy więcej dzieci więc może lepiej zainwestować w lepsze gatunkowo. A w secondhand'ach jakie są?

P.S. Udanych wizyt! Nie stresujcie się będzie wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 10:32

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie byly same markowe ciuszki w ciucholandach, takie jak Marks spencer czy gap, h&m też są dobre gatunkowo i dużo wytrzymują. Ważne żeby bawełna była grubsza.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, ja nie wiem, gdzie te kilogramy podzialas, ale na zdjeciu ich na pewno nie widac:p mam nadzieje, ze tez tak bede weygladac w 30tyg:D

Jajko Niespodzianka, tez biore pregnea plus:) dha juz nie, bo gin mówił, ze w tej zwykłej sa dha, a tamten suplement mam zażywać jak będę karmić:)

Dais, zdrowka! Wizytujemy w tym samym dniu! Ja juz sie nie moge doczekac:D

Dorjana, ładnie byś dorobiła:D z tym rozkojarzeniem to prawda:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 17 tygodniu :D
    waga pokazuje +4 kg :)

Magda34, Madzik84, Lila2703, beatas, Quatriona, jakka, DMR, Kourtney lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 17 tygodniu:) trzymam kciuki za wszystkie wizytujące!

beatas, Helenucha Klucha, Quatriona, Madzik84, DMR, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja w pierwszej ciazy przytylam 15 kg i wygladalam jak czołg... Nie to co Nelus ktora miala tylko piekna piłeczkę.
    Co do ciuchow z pepco to faktycznie niektore to po dwoch praniach wyglądały jak szmaty do podłogi ale czesc zachowala praktycznie idealny stan. Mam tez troche z h&m i one caly czas wygladaja dobrze. Tyle ze ceny niektorych ciuszkow powalaja. Ja kupuje jak sa np. Przeceny czy promocje 3 za 2.
    Z 51015 niestety spodenki szybko sie zeszmacily. Fajne sa ciuszki z krasnala takiej polskiej firmy (kupowalam na marywilskiej w Warszawie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 11:00

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam w H&M, czekam właśnie na jakąś promocję. A co do 5 10 15 to zamówiłam dwie pary śpiochów, dwa pajacyki i dwie pary rajstopek. Wszystko poza jednymi śpiochami bardzo dobra jakość i o dziwo nie te najtańsze były takie sobie. W Tesco ciuszki też są spoko ale tylko dla niemowląt bo już dla starszych, które częściej się pierze szybko się psują i rozciągają. Chociaż siostra kiedyś przywiozła mi z Anglii i były dużo lepszej jakości! Nas chyba trochę dymają...

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze moge polecic ciuszki z lidla naprawde sa dobrej jakosci i ladnie sie trzymaja. Za to kupione w biedronce nie sa za fajne po praniu

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja jeszcze nic nie kupiłam w H&M, czekam właśnie na jakąś promocję. A co do 5 10 15 to zamówiłam dwie pary śpiochów, dwa pajacyki i dwie pary rajstopek. Wszystko poza jednymi śpiochami bardzo dobra jakość i o dziwo nie te najtańsze były takie sobie. W Tesco ciuszki też są spoko ale tylko dla niemowląt bo już dla starszych, które częściej się pierze szybko się psują i rozciągają. Chociaż siostra kiedyś przywiozła mi z Anglii i były dużo lepszej jakości! Nas chyba trochę dymają...
    H&m dla dzieci polecam! Dobra jakość, wytrzyma kilka dzieciakow:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mogę dołączyć? ;) Termin mam na 24.06 wiec chyba trafiłam w dobre miejsce ;) Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale stwierdziłam, że odezwę się dopiero po badaniach prenatalnych :) Na szczęście wyszły dobrze i prawdopodobnie moje drugie dziecię będzie chłopcem co jest dla mnie dużym szokiem bo całą wyprawkę mam dla dziewczynki włącznie z mocno różowym wózkiem po córce :P Ale w końcu mamy gender! ;)
    Co do ciuszków dla dzieci to polecam lindex ( absolutne <3 ) a także next są bardzo ładne i świetne jakościowo :) Najgorsze, jeżeli chodzi o jakość, to wg mnie pepco, 5 10 15 a także zara...ale może po prostu trafiałam na jakieś niedoróbki ;)

aa i mocno polecam blogi parentingowe na fejsbuczku, naprawdę można tam znaleźć dużo fajnych gadżetów i ciuszków dla maluchów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:25

beatas, Quatriona, cass, xpaulinax, Paula222, mmarzenak, Madzik84, Magda34, mia6, Helenucha Klucha, kirys, jakka, DMR, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate wrote:
    Mogę dołączyć? ;) Termin mam na 24.06 wiec chyba trafiłam w dobre miejsce ;) Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale stwierdziłam, że odezwę się dopiero po badaniach prenatalnych :) Na szczęście wyszły dobrze i prawdopodobnie moje drugie dziecię będzie chłopcem co jest dla mnie dużym szokiem bo całą wyprawkę mam dla dziewczynki włącznie z mocno różowym wózkiem po córce :P Ale w końcu mamy gender! ;)
    Co do ciuszków dla dzieci to polecam lindex ( absolutne <3 ) a także next są bardzo ładne i świetne jakościowo :) Najgorsze, jeżeli chodzi o jakość, to wg mnie pepco, 5 10 15 a także zara...ale może po prostu trafiałam na jakieś niedoróbki ;)

aa i mocno polecam blogi parentingowe na fejsbuczku, naprawdę można tam znaleźć dużo fajnych gadżetów i ciuszków dla maluchów :)
    Witaj astrate! Skoro bedzie chlopczyk, a masz juz córeczkę to super - bedzie parka!!
    Zgadzam sie, co do ubranek z zary.. Sa piekne, ale niestety kiepskie.. Lindexu nie znam, zaraz obczaje:)

Astrate, Lila2703 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio przeglądałam ciuchy w smyku, h&m i Pepco i te z Pepco były już w dotyku kiepskiej jakości. Miałam wrażenie, jakby były czymś spryskane - wiecie, jak to chińszczyzna z kontenerowców...no naprawdę, nie ubrałabym tego na takie maleńkie, delikatne ciałko :/

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate wrote:

Witaj Astrate! Napisz coś więcej o sobie :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate witamy serdecznie :) Ile ma Twoja córeczka ? Ja mam szczęście do chłopców bo drugi się trafił, ale za to z wyprawką problemu nie będzie bo mam wszystko :)

Astrate lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak będzie parka :) Boje się, że moja 3 latka zdominuje i 10x razy przeskoczy juniora...ale co zrobić będzie miał niezła szkołę życia od małego :P
    Coś więcej o sobie..hmm mam 29 lat, 3 letnią córkę męża i dwa koty ;) w końcu przyszedł czas na rodzeństwo i po ponad roku, z myślą boże może już być nawet chłopiec byle by było heheh, w końcu się udało :P

W ogóle strasznie się cieszę, że rodzimy w czerwcu...długie dni,ciepełko, letnie ciuszki :) Hanie urodziłam w listopadzie więc totalnie na odwrót, jak mąż wracał z pracy to pierwsze spacery odbywały się już w ciemnościach :P

Paula222, super! ja właśnie chciałam jednopłciowców ze względu na późniejsze relacje :) Jakoś łatwiej się tym dzieciom dogadać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 12:55

Helen, xpaulinax, Magda34, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski melduje sie po wizycie. Nie znam jeszcze plci ale maluch swietnie sie rozwija, badania prenatalne wyszly dobrze, tylko mama nadal wymiotuje juz nie tak czesto ale nadal. Maluch byl odwrocony plecami dzis i nie chcial pokazac co ma miedzy nogami :)

Helen, xpaulinax, Astrate, mmarzenak, Magda34, Lila2703, Madzik84, Dorjana, beatas, Misia15, mia6, Helenucha Klucha, ansad, Nelus, kirys, madziak2202, jakka, DMR, Kourtney lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ