Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wiecie co z tą wagą nie ma aż się tak katować, mi przybyło 4 kg, a mamy połowę 16 tygodnia. Jem normalnie, dużo warzyw , owoców, orzechów, dość zdrowo...przestałam jeść pączki, ale to zjadłam z ich z 5 na początku w Itr. trezba jeść zdrowo i to jest najwazniejsze i się nie zamarwtwiać..problem jest wtedy jak jemy za dużo słodkiego, cukrów, tłustego no to raczej trzeba przystopować bo to faktycznie może pójść w złym kierunku.
wiadomo, ze dziewczyny, które miały wymioty ze dopiero zaczną przybierać.
Ja wolę stopniowo, mam kontrolę nad skórą i swoim samopoczuciu.
Miłego dnia
i aneczka2015 gratuluję pozytywnej wizyty
Neluś bardzo ładna z ciebie kobitka
cass, Lila2703, mia6, aneczka2015, madziak2202 lubią tę wiadomość
-
Astrate wrote:Hej dziewczyny
Mogę dołączyć?Termin mam na 24.06 wiec chyba trafiłam w dobre miejsce
Podczytuje Was już od jakiegoś czasu ale stwierdziłam, że odezwę się dopiero po badaniach prenatalnych
Na szczęście wyszły dobrze i prawdopodobnie moje drugie dziecię będzie chłopcem co jest dla mnie dużym szokiem bo całą wyprawkę mam dla dziewczynki włącznie z mocno różowym wózkiem po córce
Ale w końcu mamy gender!
Co do ciuszków dla dzieci to polecam lindex ( absolutne) a także next są bardzo ładne i świetne jakościowo
Najgorsze, jeżeli chodzi o jakość, to wg mnie pepco, 5 10 15 a także zara...ale może po prostu trafiałam na jakieś niedoróbki
aa i mocno polecam blogi parentingowe na fejsbuczku, naprawdę można tam znaleźć dużo fajnych gadżetów i ciuszków dla maluchów
Witaj, super, że parka bedzie. Ja mam juz córkę i teraz licze na synka a jest szansa ponoćAstrate lubi tę wiadomość
Magda34
-
Astrate taaak masz rację , z tym dogadywaniem się. Ja mam 2 braci i 4 siostry, kontakt najlepszy z siostrą rok młodszą, z braćmi nie bardzo idzie się dogadać
My nie długo zawalczymy i o 3 dzidzięJak będzie chłopiec, dopiero będę miała ,,męską'' rodzinkę
Dorajna ja miałam na początku przez brzuch, ale maluch nie współpracował to miałam dopochwowe usg, no i w ten sposób poznałam płećWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 13:39
Dorjana, Astrate lubią tę wiadomość
-
Dorjana wrote:powiedzcie jak mialyscie badanie prenatalne ??
Przez brzuch czy od środka???
W pierwszej ciąży miałam przez brzuch ale teraz obawiam się że może być kiepsko bo mały siedzi głęboko
Jacwlasnie faszeruje się Michalkqmi
Oby Misia się obudziła i dała się obejrzeć dokładnie.... Choć na płci mi nie zależy za to na jej zdrówku bardzo!!!!Dorjana lubi tę wiadomość
-
Ja pewnie przez brzuch. W Anglii u Państwowych lekarzy nie widziałam nawet dopochwowego usg. U prywatnego Polskiego lekarza owszem. Dla Polskich ginekologów takie badanie to obowiązek przy wizycie u państwowego lekarza nie można na to liczyć
Oni tu dopiero macaja przy porodzie -
Dorjana wrote:Marzenka
Właśnie przeczytałam twój komentarz w pamiętniku
....i mam nadzieję że te lepsze dni dziś się rozpoczną
Bo jak na badaniach znów usłyszę że coś jest nie tak to nie wiem jak to wszystko ogarnę :'( -
madziak2202 wrote:
Uroczeale chłopczyka tez można fajnie ubrać! Ja sie tak jakos nastawilam na synka (mąż mnie nakręcił!), ze sie mocno zdziwie jak sie okaze, ze bedzie còra!
Dorjana, dawaj znać od razu po wizycie! Trzymam kciuki ✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 14:49
-
Dorjana wrote:Jeszcze czekam...
Najpierw pobrali krew a teraz koczujemy pod drzwiami na USG
He he... Pewnie jak wyjdzie kiepsko to szybko się nie odezwę :'(
Będę musiała swoje wyryczec :'(
Mam stresa
Jesteśmy z Tobą! Nie martw się na zapas, będzie dobrze
Mały Ryś -
Dorajna trzymam za Was kciuki z całych sił, musi być dobrze
Madziak śliczne ciuszkiTrochę mam żal, że mnie ominie całe to kupowanie ciuszków, bo już mam
Niby lepiej, ale chętnie bym pogrzebała w małych ciuszkach...
-
Helenucha Klucha wrote:O boże jakie laski na tym forum!
Też się zastanawiam nad pepco ale skoro już po jednym robią się szmaty to sobie odpuszczę. Chcemy więcej dzieci więc może lepiej zainwestować w lepsze gatunkowo. A w secondhand'ach jakie są?
P.S. Udanych wizyt! Nie stresujcie się będzie wszystko dobrze
Ja się zaopatruję w szmatlandachkupuję po 2 zł za sztukę body a gatunkowo bardzo dobre, mięciutkie, nie zniszczone marki mother care, george, next. Na prawdę lepiej się opłaca kupić takie dobre i używane niż szmatki właśnie z pepco. Mojemu siostrzeńcowi kupowałam "szmatowe" i pewnie już wrócą do mnie w stanie nie gorszym.
dais lubi tę wiadomość
Blanka -
Paula1991 wrote:Dorjana nie stresuj się, napewno z dzidzia wszystko ok !
Dziewczyny a widzialyscie ciuszki z tego sklepu internetowego?
http://sklep.littledotpleasure.com/
Cuda nad cudamiręcznie szyte i cudowne
Paula1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które mają słabe wyniki nt i inne. Nie martwcie się to przesłanie jedynie do dalszej diagnostyki. Zobaczcie temat "przeziernosc karkowa" na forum ginekologicznym. 90% przypadków kończy się dobrze i to z gorszymi wynikami. Mocno trzymam za Was kciuki.
Ja badania prenatalne mam jutro o 9:10, i też już lekko się stresuję.
Jestem po 24h podróży, nosa mi kapie, mam rozstrój żołądka i zdycham po zmianie czasu, mam nadzieję, że to nie wpłynie na wyniki.
Proszę o kciuki od rana, a najlepiej już od dzisiaj.Paula1991, Madzik84, Astrate, mia6, xpaulinax lubią tę wiadomość