X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety również nie na mój portfel ;) ale myślę że jeden komplecik na swieta w przyszłym roku zamówię :) nawet czapeczki czy kominy są świetne a w nich całą zimę można pochodzić :)

AnnieLov na Twojej stronce tez same cuda <3
    Zresztą wszystkie ciuszki dla dzieci są super :)

Dorjana myślę że wszystkie siedzimy jak na szpilkach.
    Ja całkiem zapomniałam ze jutro też moja kolej na 16.30 :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:01

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Jestem....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:35

beatas, Madzik84, Magda34, Pati_89, Astrate, Helenucha Klucha, Paula1991, ansad, mmarzenak, dais, Misia15, kirys, Paula222, jakka, Nelus, HoniKa89, DMR, mia6, Lila2703, fairy_tale, Kourtney lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, ze wszystko w porządku! <3 poznałaś płeć?:>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 17:19

Dorjana lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Jestem. Jestem.... Sorki ale badanie tak się opóźnilo że musiałam lecieć pi synka do żłobka :-P
    Nasza MISIA tradycyjnie to drobinka będzie, dobrze że przelozylismy badanie
    CRL - 55mm (pierwszy pomiar)
    Za drugim razem wyszło troszku więcej - 58mm,
    Nt- wyszło 1,7 ( lekarz nie widział żadnego zgrubienia
    ....i była kość nosowa!!!!
    Tak szczerze to strasznie formalny Pan typu nie przerywać, nie przeszkadzać...
    Aż strach się odezwać :-P

Dziś dzidzia wyjątkowo energicznie wierzgala... Wiec mieliśmy okazję obejrzeć jej nóżki, rączki, buziaka i serduszko ślicznie biło <3
    Juz nie mogę się doczekać wizyty u mojej gin bo tutaj to była jakaś masakra...

Dzięki dziewczyny za wsparcie, przyznam się szczerze że ostatnio mnie spotykalo wiele rozczarowań :-/
    Teraz jeszcze czekamy na badania z krwi.... U nas robią komplet i wyniki będą dopiero przekazane za tydzień :-/

Super wieści- zresztą wiedziałam, że takie będą:D

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Jestem. Jestem.... Sorki ale badanie tak się opóźnilo że musiałam lecieć pi synka do żłobka :-P
    Nasza MISIA tradycyjnie to drobinka będzie, dobrze że przelozylismy badanie
    CRL - 55mm (pierwszy pomiar)
    Za drugim razem wyszło troszku więcej - 58mm,
    Nt- wyszło 1,7 ( lekarz nie widział żadnego zgrubienia
    ....i była kość nosowa!!!!
    Tak szczerze to strasznie formalny Pan typu nie przerywać, nie przeszkadzać...
    Aż strach się odezwać :-P

Dziś dzidzia wyjątkowo energicznie wierzgala... Wiec mieliśmy okazję obejrzeć jej nóżki, rączki, buziaka i serduszko ślicznie biło <3
    Juz nie mogę się doczekać wizyty u mojej gin bo tutaj to była jakaś masakra...

Dzięki dziewczyny za wsparcie, przyznam się szczerze że ostatnio mnie spotykalo wiele rozczarowań :-/
    Teraz jeszcze czekamy na badania z krwi.... U nas robią komplet i wyniki będą dopiero przekazane za tydzień :-/
    no i widzisz :D super że wszystko dobrze :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, zazdroszczę takiej diety :) Ja mam fazę właśnie na tłuste i niezdrowe..a i najlepiej popić to wszystko jeszcze cola :P W pierwszej ciąży przytyłam około 20kg, przy wzroście 163 i ze startową wagą 56..także wyglądałam jak kulka ale bardzo szybko wszystko zgubiłam, mimo niedoczynności tarczycy i żadne rozstępy na brzuchu się pojawiły. Także kierując się doświadczeniem mam nadzieję, że i po tej ciąży szybko zgubię ;)

Magda34 szansa zawsze jest :) Przynajmniej 50% :D

Paula222, właśnie wiem bo sama mam siostrę o 2 lata starszą i z nikim nie mam takiego kontaktu :) Jeszcze o 3 będziecie walczyć, super :) Ja bym chciała kiedyś kiedyś jako taką wisienkę na torcie ;)

Madziak2202, śliczne ciuszki <3 Gdzie to? :)

Byłam dzisiaj na pierwszym przedstawieniu córki w przedszkolu. Boszzze jakie to było wzruszające i urocze <3 W takich chwilach zapomina się o wszelkich trudach macierzyństwa :)

dais, mia6, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate wrote:
    Helen, zazdroszczę takiej diety :) Ja mam fazę właśnie na tłuste i niezdrowe..a i najlepiej popić to wszystko jeszcze cola :P W pierwszej ciąży przytyłam około 20kg, przy wzroście 163 i ze startową wagą 56..także wyglądałam jak kulka ale bardzo szybko wszystko zgubiłam, mimo niedoczynności tarczycy i żadne rozstępy na brzuchu się pojawiły. Także kierując się doświadczeniem mam nadzieję, że i po tej ciąży szybko zgubię ;)

Magda34 szansa zawsze jest :) Przynajmniej 50% :D

Paula222, właśnie wiem bo sama mam siostrę o 2 lata starszą i z nikim nie mam takiego kontaktu :) Jeszcze o 3 będziecie walczyć, super :) Ja bym chciała kiedyś kiedyś jako taką wisienkę na torcie ;)

Byłam dzisiaj na pierwszym przedstawieniu córki w przedszkolu. Boszzze jakie to było wzruszające i urocze <3 W takich chwilach zapomina się o wszelkich trudach macierzyństwa :)

To mamy podobne smaki. Właśnie smażę placki ziemniaczane i do tego gulasz będzie. Ze zdrowych rzeczy zrobilam do tego saltke z tego mixu salat fresh line:) Ja w pierwszej ciąży przy rozwiązaniu mialam prawie 25 kg:/
    Pamiętam te przedstawienia w przedszkolu u córki, zawsze mi sie łezka w oku kręciła:) Teraz jest w 1 klasie, wiec koniec wspanialych przedstawien przedszkolych na jakies 3-4 lata dopóki pociecha we mnie nie pójdzie do przedszkola znów:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:00

Astrate lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

PAti !!! Ma_rka !!!! będzie dobrze - MUSI BYĆ !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:35

beatas, Nelus, Helenucha Klucha, Madzik84, mmarzenak, Agabtm, madziak2202, kirys, jakka, Paula1991, Magda34, DMR, Astrate, mia6, fairy_tale, Kourtney lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekna MISIA:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to cudowne wiadomości oby u nas jutro było tak samo ;) ja powoli się stresuje ta wizyta bo już będę miała wyniki krwi...

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjan piekna misia :) no to Cie maz załatwił hehe

Nelus ale Ty laska jesteś :) i piekny brzuszek miałaś poprzednio

Dziewczyny gratuluje wczorajszym i dzisiejszym wizytujacym :)

Wczoraj mi przyszły zamówione rajtki, dzis chcialam cos dobrac do nich z szafy a tu sie okazuje ze albo juz troche w biuście trzyma, albo za duze albo wszystkie sukienki na lato wiec zrobilam dzisiaj zakupy na all sukienek i tunik ;)

Podobno z 5.10.15 sa kiepskie ciuszki. Z Lidla sobie chwalą kolezanki. W pepco nie wiem jak gatunkowo niemowlęce ale dla dorosłych sa super ciuchy. Moze zalezy od ciucha i nie sa tez drogie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 20:17

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate wrote:

)

na stronie internetowej h&m :)
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0252683027.html

Astrate lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna super wieści !!! Bardzo się cieszę :) Kamień z serca :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:

Podobno z 5.10.15 sa kiepskie ciuszki. Z Lidla sobie chwalą kolezanki. W pepco nie wiem jak gatunkowo niemowlęce ale dla dorosłych sa super ciuchy. Moze zalezy od ciucha i nie sa tez drogie

No właśnie jedne śpiochy z 5.10.15. są takie raczej kiepskie - sztywny materiał i szorstkie gumowe wzory. Zobaczymy jak po praniu. Poza tym mają dziwne rozmiary, wzięłam dwa razy po 56 i różnią się ponad 5cm! W Lidlu nigdy nie kupowałam ubrań i nawet nie wiedziałam, że mają dla niemowląt.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Lidla Rzeczywiście ubranka fajne są ;) z Reserved Kids tez nie raz kupiliśmy i były miękkie i fajne ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki najmniejszy rozmiar ubranek kupujecie? My z mężem oboje jestesmy wysocy (ja ponad 1,70 m, a mąż ponad 1,80m) i wszyscy mówią, że będziemy mieć pewnie duże dziecko i nie ma co kupować mniejszych ciuszków jak na 62 cm, a ja mam mieszane uczucia. Chyba kupię też kilka ubranek 56 cm na wszelki wypadek, bo nie chcę żeby dziecko "pływało" w śpiochach

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niekoniecznie. Ja mam 168 cm, mąż 190cm a córka urodziła się w 38tyg z wagą 2650g i 48cm. Wszystkie ciuszki w rozmiarze newborn były na nią za duże i mąż musiał lecieć kupować te dla wczesniakow

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i ślicznych maluszków! Teraz już wszystko musi być dobrze, za dużo nieszczęść było na początku!
    Madziak co za ciuszki! Cudo!

beatas lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie mam w rozmiarze 50: body 2 szt. i 2 pajacyki.. W rozmiarze 56: body 2 szt. i jedne spodenki.. W rozmiarze 62: dwie pary spodenek..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana super wiadomość!

U mnie cukier nie działa :( nażarłam się kanapek z dżemem, jogurtu pitnego i popiłam całość mirindą i co?
    Kuba nie chciał współpracować :P leżał tylko rozkraczony i tyle, łapki wziął za głowę i nie ma pozowania ;) Na koniec jak doktor chciał zrobić zdjęcie to tradycyjnie odwrócił się tyłkiem ;) I tak mam tylko zdjęcie profilu

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4915fc019d9.jpg

Generalnie u nas wszystko w normie, następna wizyta za 5 (!!!) tygodni. Powiedziałam lekarzowi, że chyba oszaleje do tego czasu, a on tylko się śmiał, że ciąża uczy cierpliwości :P

Kourtney jak będziesz miała chwilę przerwy w odpoczywaniu to możesz mi wpisać Kubę na pierwszej stronie, dziś doktor był pewny na 300% ;)

beatas, miluszka, Madzik84, Misia15, HoniKa89, Nelus, mmarzenak, Magda34, Helenucha Klucha, Dorjana, Astrate, kirys, mia6, madziak2202, fairy_tale, xpaulinax, Kourtney lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ