Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie cenne informacje dotyczące ubranek
Do Lidla mam bardzo bliziutko, więc będę poszukiwać tam ubranek. Póki co oglądam na internecie z h&m'u i next'a i zamówiłam już kilka "neutralnych"
Ja wizytuję w poniedziałek 21 grudnia- już nie mogę się doczekać
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj wyprzedaż do 50 % w C&A na wszystko internetowo i stacjonarnie
jak któraś zainteresowana to brać bo są fajne ciuszki dla bobasów
Patrzcie jakie słodkie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/niemowleta/odziez-dla-noworodka/wszystkie-produkty-dla-noworodka/pizama-niemowleca-161175-1.html?sort=price+ascWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:50
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Super, że same dobre wieści z wczoraj ! Bardzo się cieszę
Oby dziś też same dobre były
Wg myślicie nad tym, jakie burze będą tu w czerwcu ???Pewnie codziennie ktoś będzie rodzić
Już nie mogę się doczekać
mloda1995 hmm sama nie wiem, na pewno jakieś osłabienie cię dopadło, w ciąży zwykle temp jest ciut wyższa jak 36.6 a co mówić mniej...
Paula1991, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Ja dziś wizytuje
Znowu zobaczę moja dzidzie juz nie mogę się doczekać a to jeszcze 6 h
No i dzisiaj wszystkie badania,włącznie z PAPPA.
W Anglii przysługują wszystkim kobietom które chcą je zrobić kompletnie za darmo bez względu na wiek. Wiec czemu nie, zawsze robią je po usg pewnie w zależności jakby się kobieta rozmyslila bo kość nosowe i ilość płynu będą ok.
Ja mam teraz super tydzień, dziś wizyta, w sobotę do Polski w końcu ! I w poniedziałek usg 4d dla rodziców na prezent świąteczny, bo jeszcze nie wiedzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:24
Helenucha Klucha, mia6, Madzik84, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Ja w sobotę mam prenatalne i już się zaczynam stresować
Wczoraj odebrałam wyniki Papp-y, ale to same badania biochemiczne, bez oceny ryzyka, więc te wyniki to jakaś czarna magia, nic z nich nie wiadomo...
Wczoraj wieczorem miałam spięcie z mężem, dziś jak obudził mnie pęcherz po 4, to już nie mogłam zasnąć, dopiero jak mąż wstał o 6, to jeszcze trochę dospałam. Kiepski mam dziś nastrój, a takie ładne słoneczko u nas, chyba się zmuszę do wyjścia na spacer, póki świeci, bo popołudniu mają przyjść chmurzyska.
Kuleczka a jak z jakością tych ciuszków C&A ?HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Kirys ja dzisiaj tez dobrze nie pospalam. O 3 się obudziłam na siku tez i zaraz jeść mi się zachciało, zjadłam 2 kanapki i zasnelam po 2 godzinach się obudziłam z jakimś schizem ze gaz się ulatnia albo że coś się gdzieś pali. Było strasznie gorąco, zaczęliśmy otwierać okna i wyłączać kaloryfery. Nie wiem co mi się stało w głowę
Damian poszedł na kanapę spać żebym miała więcej powietrza i tak pospalam do 9 -
Ja już po badaniach usg genetycznym, NT prawidłowe, przepływy prawidłowe, kość nosowa widoczna. Doktor sugerowała, że nie ma wskazań do pappa, wiec zrezygnowałam.
Na 90% chłopak! Na życzeniebędzie Mikołaj.
Paula1991, Helenucha Klucha, mia6, Paula222, Madzik84, mmarzenak, madziak2202, Lila2703, Joana33, kirys, beatas, fairy_tale, jakka, Kawokado, Agabtm, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Właśnie, dziewczyny, co z tym PAPPA? Ile z Was robiło biochemię? Widziałam już kilka wpisów podobnych do Einin, że lekarz nie widział wskazań do PAPPa, więc nie była biochemia robiona.
Powiem Wam, że mnie ona tyle nerwów kosztowała - bo przy idealnym USG samo białko miałam niskie, co wpłynęło na wyliczone ryzyko. Masakra. Zastanawiam się, czy przy ewentualnej kolejnej ciąży zdecydowałabym się na tę biochemię... -
13 tydzień, termin na 24.06.
Pappa to statystyka, dobrze robić, jak chce sie cos potwierdzić, ale doktor mi powiedziała, ze często wprowadza niepotrzebne zamieszanie. Tam bierze sie pod uwagę wiek, który tez bardzo zaburza informacje, bo 70% dzieci z wadami rodzą kobiety poniżej 35 roku życia.
Z tego co czytałam na forum ginekologicznym, to właśnie częste sa sytuacje jak Twoja Cass, ze tylko niepotrzebny stres wywołuje a nic nie znaczy.
Kocham świat dzisiaj, dziękuję za uwagę!mia6, cass, Paula1991, Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomości
Kciuki za dzisiejsze pomyślne wizyty.
Kurcze Wy już tutaj konkretnie z ubrankami szalejecie, a ja ciągle mam jakieś obawy, że to za wcześnie. Może w końcu się skuszę? Szczególnie jak zobaczę jakąś promocjęPrzeglądam co tydzień gazetki z Lidla, bo właśnie słyszałam, że dobre gatunkowo ubranka tam są, ale póki co nic nie ma dla bobasków.
Miłego dnia
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Tak, to forum gin. pokazało jak bardzo testy mieszają w głowach. I nikomu tego nie życzę, bo nerwy są ogromne. I szkoda, że nikt nie zwraca uwagi także na to, jaki ten stres ma na nas wpływ.
No ale nic. Póki co czekam na dziewuchę i zakładam, że ZDROWĄ. Może nawet jakieś ubranko kupię... Wy dziewczyny to już szalejecie, a mi ciężko iść i kupić, bo ciągle się boję, że zapeszę. Nie wiem skąd takie durne myśli -
Dorjana wrote:Jestem. Jestem.... Sorki ale badanie tak się opóźnilo że musiałam lecieć pi synka do żłobka
Nasza MISIA tradycyjnie to drobinka będzie, dobrze że przelozylismy badanie
CRL - 55mm (pierwszy pomiar)
Za drugim razem wyszło troszku więcej - 58mm,
Nt- wyszło 1,7 ( lekarz nie widział żadnego zgrubienia
....i była kość nosowa!!!!
Tak szczerze to strasznie formalny Pan typu nie przerywać, nie przeszkadzać...
Aż strach się odezwać
Dziś dzidzia wyjątkowo energicznie wierzgala... Wiec mieliśmy okazję obejrzeć jej nóżki, rączki, buziaka i serduszko ślicznie biło
Juz nie mogę się doczekać wizyty u mojej gin bo tutaj to była jakaś masakra...
Dzięki dziewczyny za wsparcie, przyznam się szczerze że ostatnio mnie spotykalo wiele rozczarowań
Teraz jeszcze czekamy na badania z krwi.... U nas robią komplet i wyniki będą dopiero przekazane za tydzień
Super, ze wszystko dobrze, bardzo się cieszę !!!!Dorjana lubi tę wiadomość
-
cass wrote:Tak, to forum gin. pokazało jak bardzo testy mieszają w głowach. I nikomu tego nie życzę, bo nerwy są ogromne. I szkoda, że nikt nie zwraca uwagi także na to, jaki ten stres ma na nas wpływ.
No ale nic. Póki co czekam na dziewuchę i zakładam, że ZDROWĄ. Może nawet jakieś ubranko kupię... Wy dziewczyny to już szalejecie, a mi ciężko iść i kupić, bo ciągle się boję, że zapeszę. Nie wiem skąd takie durne myśli
Kochana niczym się nie martw! Kupuj jak coś Ci wpadnie w rękę zwłaszcza że znasz już płećja nie znam i mam już prawie komplet ubranek
teraz jest dobry sezon na letnie ciuszki bo są bardzo przecenione.
Mały Ryś -
W moim przypadku jeżeli chodzi o PAPPA to po prostu takie potwierdzenie. Jeżeli lekarz powie ze wszystko jest idealne to się w ogóle stresować nie będę. Ja brałam sporo leków przez moje życie wiec wole sobie sprawdzić. Nawet sterydy w tamtym roku ze względu na stawy. Nie wiadomo co zostało w organizmie i co może zaszkodzić dziecku. Chociaż przez ostatnio rok po sterydach to nie brałam nawet silnych środków przeciwbólowych jak ketanol który miałam od lekarza, byłam silna i znosilam bol bo zależało mi na zdrowej ciazy która planowaliśmy od dawna. W przeciągu tego roku były tylko 2 cykle z bromergonem jeżeli chodzi o leki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:39
-
Gratuluję dziewczyny
Też bym coś już kupiła, ale jak mi się rzuci coś fajnego w oczy to trzeba płeć znać heh
Na razie wiem tyle że komodę będę musiała zamówić 2 mies wcześniej
Co do testu Pappa to jak przyjechałam na badanie to myślałam że to tylko usg będzie a pielęgniarka mi zaczęła krew pobieraćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:42