X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie cenne informacje dotyczące ubranek :) Do Lidla mam bardzo bliziutko, więc będę poszukiwać tam ubranek. Póki co oglądam na internecie z h&m'u i next'a i zamówiłam już kilka "neutralnych" ;) Ja wizytuję w poniedziałek 21 grudnia- już nie mogę się doczekać :D

xpaulinax lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj wyprzedaż do 50 % w C&A na wszystko internetowo i stacjonarnie :) jak któraś zainteresowana to brać bo są fajne ciuszki dla bobasów

Patrzcie jakie słodkie http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/wyprzedaz/niemowleta/odziez-dla-noworodka/wszystkie-produkty-dla-noworodka/pizama-niemowleca-161175-1.html?sort=price+asc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:50

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że same dobre wieści z wczoraj ! Bardzo się cieszę :) Oby dziś też same dobre były :)

Wg myślicie nad tym, jakie burze będą tu w czerwcu ??? :D Pewnie codziennie ktoś będzie rodzić :) Już nie mogę się doczekać :)

mloda1995 hmm sama nie wiem, na pewno jakieś osłabienie cię dopadło, w ciąży zwykle temp jest ciut wyższa jak 36.6 a co mówić mniej...

Paula1991, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje :O
    Znowu zobaczę moja dzidzie juz nie mogę się doczekać a to jeszcze 6 h :(
    No i dzisiaj wszystkie badania,włącznie z PAPPA.
    W Anglii przysługują wszystkim kobietom które chcą je zrobić kompletnie za darmo bez względu na wiek. Wiec czemu nie, zawsze robią je po usg pewnie w zależności jakby się kobieta rozmyslila bo kość nosowe i ilość płynu będą ok.
    Ja mam teraz super tydzień, dziś wizyta, w sobotę do Polski w końcu ! I w poniedziałek usg 4d dla rodziców na prezent świąteczny, bo jeszcze nie wiedzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 10:24

Helenucha Klucha, mia6, Madzik84, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę mam prenatalne i już się zaczynam stresować :/ Wczoraj odebrałam wyniki Papp-y, ale to same badania biochemiczne, bez oceny ryzyka, więc te wyniki to jakaś czarna magia, nic z nich nie wiadomo...

Wczoraj wieczorem miałam spięcie z mężem, dziś jak obudził mnie pęcherz po 4, to już nie mogłam zasnąć, dopiero jak mąż wstał o 6, to jeszcze trochę dospałam. Kiepski mam dziś nastrój, a takie ładne słoneczko u nas, chyba się zmuszę do wyjścia na spacer, póki świeci, bo popołudniu mają przyjść chmurzyska.

Kuleczka a jak z jakością tych ciuszków C&A ?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys u Ciebie słoneczko a u mnie tak szaro , że zaraz chyba światło będę palić :P

Paula1991 to kciuki daj znać po badaniach co i jak :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Kuleczka a jak z jakością tych ciuszków C&A ?

Ja sobie chwalę ciuchy z c&a bo mam ich trochę i niektóre to mam nawet 3 lata

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja dzisiaj tez dobrze nie pospalam. O 3 się obudziłam na siku tez i zaraz jeść mi się zachciało, zjadłam 2 kanapki i zasnelam po 2 godzinach się obudziłam z jakimś schizem ze gaz się ulatnia albo że coś się gdzieś pali. Było strasznie gorąco, zaczęliśmy otwierać okna i wyłączać kaloryfery. Nie wiem co mi się stało w głowę :D
    Damian poszedł na kanapę spać żebym miała więcej powietrza i tak pospalam do 9 :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniach usg genetycznym, NT prawidłowe, przepływy prawidłowe, kość nosowa widoczna. Doktor sugerowała, że nie ma wskazań do pappa, wiec zrezygnowałam.:)

Na 90% chłopak! Na życzenie :) będzie Mikołaj.:)

Paula1991, Helenucha Klucha, mia6, Paula222, Madzik84, mmarzenak, madziak2202, Lila2703, Joana33, kirys, beatas, fairy_tale, jakka, Kawokado, Agabtm, Dorjana lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin a w którym jesteś tygodniu? :)

Gratuluję chlopaczka :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, dziewczyny, co z tym PAPPA? Ile z Was robiło biochemię? Widziałam już kilka wpisów podobnych do Einin, że lekarz nie widział wskazań do PAPPa, więc nie była biochemia robiona.

Powiem Wam, że mnie ona tyle nerwów kosztowała - bo przy idealnym USG samo białko miałam niskie, co wpłynęło na wyliczone ryzyko. Masakra. Zastanawiam się, czy przy ewentualnej kolejnej ciąży zdecydowałabym się na tę biochemię...

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam ciuszki w rozmiarze 52! Są w Pinokio :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 tydzień, termin na 24.06.:)

Pappa to statystyka, dobrze robić, jak chce sie cos potwierdzić, ale doktor mi powiedziała, ze często wprowadza niepotrzebne zamieszanie. Tam bierze sie pod uwagę wiek, który tez bardzo zaburza informacje, bo 70% dzieci z wadami rodzą kobiety poniżej 35 roku życia.
    Z tego co czytałam na forum ginekologicznym, to właśnie częste sa sytuacje jak Twoja Cass, ze tylko niepotrzebny stres wywołuje a nic nie znaczy.

Kocham świat dzisiaj, dziękuję za uwagę!:D

mia6, cass, Paula1991, Madzik84, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomości :) Kciuki za dzisiejsze pomyślne wizyty.
    Kurcze Wy już tutaj konkretnie z ubrankami szalejecie, a ja ciągle mam jakieś obawy, że to za wcześnie. Może w końcu się skuszę? Szczególnie jak zobaczę jakąś promocję ;) Przeglądam co tydzień gazetki z Lidla, bo właśnie słyszałam, że dobre gatunkowo ubranka tam są, ale póki co nic nie ma dla bobasków.

Miłego dnia :)

Paula222 lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to forum gin. pokazało jak bardzo testy mieszają w głowach. I nikomu tego nie życzę, bo nerwy są ogromne. I szkoda, że nikt nie zwraca uwagi także na to, jaki ten stres ma na nas wpływ.

No ale nic. Póki co czekam na dziewuchę i zakładam, że ZDROWĄ. Może nawet jakieś ubranko kupię... Wy dziewczyny to już szalejecie, a mi ciężko iść i kupić, bo ciągle się boję, że zapeszę. Nie wiem skąd takie durne myśli :/

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Jestem. Jestem.... Sorki ale badanie tak się opóźnilo że musiałam lecieć pi synka do żłobka :-P
    Nasza MISIA tradycyjnie to drobinka będzie, dobrze że przelozylismy badanie
    CRL - 55mm (pierwszy pomiar)
    Za drugim razem wyszło troszku więcej - 58mm,
    Nt- wyszło 1,7 ( lekarz nie widział żadnego zgrubienia
    ....i była kość nosowa!!!!
    Tak szczerze to strasznie formalny Pan typu nie przerywać, nie przeszkadzać...
    Aż strach się odezwać :-P

Dziś dzidzia wyjątkowo energicznie wierzgala... Wiec mieliśmy okazję obejrzeć jej nóżki, rączki, buziaka i serduszko ślicznie biło <3
    Juz nie mogę się doczekać wizyty u mojej gin bo tutaj to była jakaś masakra...

Dzięki dziewczyny za wsparcie, przyznam się szczerze że ostatnio mnie spotykalo wiele rozczarowań :-/
    Teraz jeszcze czekamy na badania z krwi.... U nas robią komplet i wyniki będą dopiero przekazane za tydzień :-/

Super, ze wszystko dobrze, bardzo się cieszę !!!!

Dorjana lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Tak, to forum gin. pokazało jak bardzo testy mieszają w głowach. I nikomu tego nie życzę, bo nerwy są ogromne. I szkoda, że nikt nie zwraca uwagi także na to, jaki ten stres ma na nas wpływ.

No ale nic. Póki co czekam na dziewuchę i zakładam, że ZDROWĄ. Może nawet jakieś ubranko kupię... Wy dziewczyny to już szalejecie, a mi ciężko iść i kupić, bo ciągle się boję, że zapeszę. Nie wiem skąd takie durne myśli :/

Kochana niczym się nie martw! Kupuj jak coś Ci wpadnie w rękę zwłaszcza że znasz już płeć :) ja nie znam i mam już prawie komplet ubranek :P teraz jest dobry sezon na letnie ciuszki bo są bardzo przecenione.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku jeżeli chodzi o PAPPA to po prostu takie potwierdzenie. Jeżeli lekarz powie ze wszystko jest idealne to się w ogóle stresować nie będę. Ja brałam sporo leków przez moje życie wiec wole sobie sprawdzić. Nawet sterydy w tamtym roku ze względu na stawy. Nie wiadomo co zostało w organizmie i co może zaszkodzić dziecku. Chociaż przez ostatnio rok po sterydach to nie brałam nawet silnych środków przeciwbólowych jak ketanol który miałam od lekarza, byłam silna i znosilam bol bo zależało mi na zdrowej ciazy która planowaliśmy od dawna. W przeciągu tego roku były tylko 2 cykle z bromergonem jeżeli chodzi o leki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:39

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :)

Też bym coś już kupiła, ale jak mi się rzuci coś fajnego w oczy to trzeba płeć znać heh
    Na razie wiem tyle że komodę będę musiała zamówić 2 mies wcześniej

Co do testu Pappa to jak przyjechałam na badanie to myślałam że to tylko usg będzie a pielęgniarka mi zaczęła krew pobierać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 11:42

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny i kciukam za wizytujące! :)

Ja dzisiaj 3 razy wstawałam i dobudzić się nie mogę, zaliczyłam pierwszy ciążowy koszmar senny :( Masakra...

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ