X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w bon prixie macie jeszcze ciuszki darmowa dostawa do niedzieli. Jakie słodkie to wszystko http://www.bonprix.pl/kategoria/1014/ubranka-dla-niemowlat/?sortOrder=1&maxResults=59

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym Helenkę a mój mąż Hanię :) jeszcze przed badaniami śniło mi się, że mam córeczkę Hanię, wiec pewnie tak zostanie! Ale podoba nam sie jeszcze Eliza :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi Eliza piękne imię, tak miałam nazwać córkę, no ale będzie drugi syn ;)

oldżi lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamiętacie jeszcze o naszej tabelce?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wpk50rokoEOH0bPkX0bDbu8DLXbio4jWNTeWWWVKmSE/edit#gid=0

czasem tam zaglądam żeby zobaczyć kto wizytuje, ale informacje robią się przestarzałe ;)

Madzik84 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, mi tez tylko mandarynki pomagaja na mdlosci:D wladnie wrocilam z zakupow i kupilam 5 kg:D zjadam srednio 1-2kg dziennie:D do miesa tez mam jakies obrzydzenie.. Zjem do obiadu, ale nie jakos chetnie.. Za to szynek w ogole nie tkne! Na kwasne tez nie mam smaku.. Generalnie moglabym jesc tylko mwndarynki:D i ostatnio kam ochote na pepsi, ktore musze pic w ukryciu, bo mąż mi nie pozwala:D

Powodzenia dla wizytujacych! Czekamy na info!

Madzia, dobrze, ze teściowa przeżyła, bo z hormonami nie ma żartów:D

Oldżi witaj:) super, ze bedziesz miała córeczkę, mało płci pieknej w czerwcowkach:D

mloda1995, Madzik84, Monika.Monia lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oldżi :)

Co do jedzenia to Wam zazdroszczę że nie ciągnie Was do słodkiego ;)
    Mnie na początku odrzucało trochę od mięsa, teraz już trochę przeszło niby coś tam zjadłam np. fileta z kurczaka ale już w połowie jedzenia nie mogłam na niego patrzeć a co dopiero do buzi wziąść. Kiedyś zjadłam prawie cały słoik ogórków taką miałam ochotę, ostatnio mam jazdę na punkcie chrupków, chipsów ale to musi mnie nalecieć.

Lekarz kazał mi od początku jeść jogurt naturalny, jadłam przez kilka dni i już nie mogłam chyba mam wstręt do jogurtu przez dietę. No ale nic na siłę nie będę jeść. Ostatnio zajadam się mandarynkami, jabłkami bo tanie :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja tez ze slaska:) a skad dokladnie jestescie? co dzis na obiadek robicie?
    A ja z Bytomia na prenatalne dziś jadę do Katowic wizyta o 17;30 chyba oszaleje, a dziś jeszcze jakoś kiepsko się czuje ale to chyba wynik stresu.
    Trzymajcie za nas mocno kciuki ;)
    A na obiadek kotlet drobiowy, buraczki i ziemniaki pure ;p zabieram się zaraz za robienie obiadu ;)

mloda1995, mmarzenak, Madzik84, Kawokado, mia6 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moglabym jesc tylko slodkie ;) i duzo owocow, zwlaszcza gruszki. Mdlosci jak nie bylo tak nie ma. Mialam bliski kontakt z porcelana jakies 2 tyg temu po makreli w pomidorach. Tymczasem caly dzien jem kiełbasę

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    A ja z Bytomia na prenatalne dziś jadę do Katowic wizyta o 17;30 chyba oszaleje, a dziś jeszcze jakoś kiepsko się czuje ale to chyba wynik stresu.
    Trzymajcie za nas mocno kciuki ;)
    A na obiadek kotlet drobiowy, buraczki i ziemniaki pure ;p zabieram się zaraz za robienie obiadu ;)
    to trzymam kciuki za wizyte:) na pewno bedzie dobrze wiec sie nie stresuj!

Agabtm lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od tego pisania o jedzeniu to zrobiłam się głodna i musiałam wszamać bułkę z kiełbaską wiejską :)

Ostatnio miałam też taką ochotę na ziemniaki i tak mi smakowały och a dawno nie jadłam

mloda1995 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm powodzenia :)

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam ćwiczyć :) I myślę co tu dobrego przyrządzić dziś na kolację...

Macie jakieś smaczne sprawdzone przepisy na sałatkę ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Ja aktualnie wciąż przechodzę okres mdłości :(
    Rano to nic nie mogę jeść wszystko mi się cofa a zawsze głodna się budzę.
    Potem biorę witaminy które zaczęłam i jest lepiej, ale dzisiaj nawet kiedy tabelka trafiła do buzi została wypluta, bo mnie cofnelo... nie wiem co mam jeść :(
    Juz nawet płatki kukurydziane kupiła, ale też nie bardzo.
    Mi pomagają chrupki takie jak np flipsy itp ale nie mogę ich jeść co rano.
    Z imbirem nie ma szans to tez od razu mówię..
    Damian to patrzy na mnie i jest mu tak mnie szkoda ze się tak męczę.

Ja przez miesiąc miałam okropne mdłości (w dzień i w nocy). Najlepszym pomysłem było regularne jedzenie nie za dużych porcji, a klucz do sukcesu to zjeść coś będąc jeszcze w łóżku, tuż po przebudzeniu. Bo jak wstawałam głodna to coś mi się przewalało w żołądku i tak mnie mdliło, że śniadanie nie pomagało. Polecam Ci mieć na stoliku nocnym przygotowane już pokrojone jabłko lub ewentualnie banana jeśli lubisz.

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam mały problem pojawiło mi się dziś żółte upławy na wkładce zauważyłam i nieco boli podbrzusze. Z ostatnich zmian lękowych to wyższadawka euthyrox ze 100 na 150 i włączono mi duphaston. Z posiewu znowu jakieś bakterie ludzie kiedy ich nie będzie. Macie tez tak?

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, mi tez tylko mandarynki pomagaja na mdlosci:D wladnie wrocilam z zakupow i kupilam 5 kg:D zjadam srednio 1-2kg dziennie:D do miesa tez mam jakies obrzydzenie.. Zjem do obiadu, ale nie jakos chetnie.. Za to szynek w ogole nie tkne! Na kwasne tez nie mam smaku.. Generalnie moglabym jesc tylko mwndarynki:D i ostatnio kam ochote na pepsi, ktore musze pic w ukryciu, bo mąż mi nie pozwala:D

Powodzenia dla wizytujacych! Czekamy na info!

Madzia, dobrze, ze teściowa przeżyła, bo z hormonami nie ma żartów:D

Oldżi witaj:) super, ze bedziesz miała córeczkę, mało płci pieknej w czerwcowkach:D

Ja mam wstręt do mięsa,czasami z wielkim nie chce mi sie przełkne kotlecika mielonego albo wczoraj piersi z kurczaka z serem,ale zjadlam polowe i nagle odrzucenie i już dalej nie mogłam. Od paru dni mam wielką ochote na pomidory i szczypiorek,mmm chociaż na poczatku na pomidory też patrzeć nie moglam. Noo i cola moj też mi zabrania ale czasem gdzieś tam lyczka lub dwa wezmę. W końcu w ciąży nie wolno sobie odmawiać :)

beatas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Hej dziewczyny mam mały problem pojawiło mi się dziś żółte upławy na wkładce zauważyłam i nieco boli podbrzusze. Z ostatnich zmian lękowych to wyższadawka euthyrox ze 100 na 150 i włączono mi duphaston. Z posiewu znowu jakieś bakterie ludzie kiedy ich nie będzie. Macie tez tak?

Ja kończę brać progestteron dziś mam ostatnia tabletkę i też zauważyłam taki zoltawy śluz na wkladce od wczoraj,ale bez zapachu.dodatkowo od wczoraj jak chodze ciagnie mnie w dole brzucha ale jak już siedze to troszke przechodzi

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dieta bez większych zmian, oprócz wstrętu do słodkiego. Jem trochę więcej owoców, bo dokuczały mi niemiłosierne zaparcia, a tak to wcinam po staremu. Niestety krwiste steki musiały pójść w odstawkę, ale mięcho i wędliny wcinam namiętnie :D

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak to jest to mandarynki ! Rzecz święta od dnia dzisiejszego :D
    Jestem juz w drodze do szpitala, mam trochę czekoladowych gwiazdek z Milky Way będę zaraz wcinać :D no i mały Kubuś brzoskwiniowy mniam :D
    Ostatnio jak byłam na usg to lekarz powiedział, że mam pusty pęcherz. Teraz się tak opiłam wody ze jak mnie nacisnie to mu się tam zsikam :D
    Jeszcze pół godzinki :O
    Dziękuję za wszystkie kciuki :*

Madzik84, Agabtm, mloda1995, Helenucha Klucha, Joana33, mia6, beatas, Astrate, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymamy kciuki:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kciuki hehe tylko go nie oblej :)

Mnie też od dwóch dni ciągnie na dole a jak leżę to przy pachwinie tak jakby mi ktoś miał zaraz urwać nogę i to tylko przy lewej, a mąż każe mi na lewym boku spać.
    Ostatnio mi mówi że mam siedzieć prosto na krześle bo mu gniotę dziecko

Mi tez pomagały mandarynki albo pomarańcze jak czułam że robi mi się nie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 16:07

Paula1991 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ