X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja chciałabym Helenkę a mój mąż Hanię :) jeszcze przed badaniami śniło mi się, że mam córeczkę Hanię, wiec pewnie tak zostanie! Ale podoba nam sie jeszcze Eliza :)
    Hanki fajne dziewczyny ale straszne lobuziaki przynajmniej moja 15miesieczna

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 trzymam kciuki.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wracajcie z tych wizyt z super wieściami :)

ja jeszcze w pracy, a obiad na szczęście zrobiony - spaghetti, mąż wczoraj zadziałał, znaczy trochę mięsa wpadnie ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula kciuki hehe tylko go nie oblej :)

Mnie też od dwóch dni ciągnie na dole a jak leżę to przy pachwinie tak jakby mi ktoś miał zaraz urwać nogę i to tylko przy lewej, a mąż każe mi na lewym boku spać.
    Ostatnio mi mówi że mam siedzieć prosto na krześle bo mu gniotę dziecko

Hahaha mój też tak mówi :P albo że nie mogę oglądać mojego ulubionego serialu the walking dead bo to za straszne dla jego syna.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja już z horrorami i tym podobnymi filmami też się musiałam pożegnać na samym początku, bo nie wolno oglądać strasznych filmów

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... rozmawiacie o jedzeniu ... mniami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:35

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że coś w tym jest bo ostatnio jak oglądałam film gdzie facet nagle wyskoczył spod ziemi to aż podskoczyłam ze strachu i brzuch mnie rozbolał. Od tego czasu wybieram lekkie i zabawne np. wczoraj wleciało ugly truth :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kiki ja też mam mniejsza dawkę lutinus z trzech tabletek do jednej i dodatkowo ten duphaston Dwa razy dziennie. Jak miałam 3×lutinus to był spokój ale cena tygodniowo 200zl zabijala. Fakt faktem byli lepiej bo nie czułam żadnego dyskomfortu. Poinformowałam swoją lekarke ale brak odzewu

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Hej Kiki ja też mam mniejsza dawkę lutinus z trzech tabletek do jednej i dodatkowo ten duphaston Dwa razy dziennie. Jak miałam 3×lutinus to był spokój ale cena tygodniowo 200zl zabijala. Fakt faktem byli lepiej bo nie czułam żadnego dyskomfortu. Poinformowałam swoją lekarke ale brak odzewu

200zł. tygodniowo? O boże! To z refundacją czy bez?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez bo tak to po in vitro koszty o których się nie mówi. My mieliśmy wszystko prywatnie a lutinus jest przepisywany tylko przy wspomaganych ciążach ze względu na lepsze działanie niż standardowej luteiny ale teraz już odczuwam ze jest różnica bo zeszłam do jednej tabletki na noc a w ciągu dnia duphaston Dwa razy

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki :D
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/aac2b5d86226d69f]aac2b5d86226d69fmed.jpg[/URL]

Mam 54.6 mm, NT= 1.2 :)
    Wszystko dobrze :) widziałam żołądek, pęcherz i rączki dzidzi więcej nie chciała pokazać :)
    Polowkowe juz mi ustalili i akurat trafili w Damiana urodziny czyli 5 lutego :)

beatas, Helenucha Klucha, Madzik84, mmarzenak, HoniKa89, cass, Astrate, fairy_tale, Quatriona, Helen, Magda34, kirys, MADZIA 87, oldżi, Joana33, madziak2202, jakka, xpaulinax, mia6, ansad, Kawokado lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 super ze wszystko dobrze. Ciotka Agnieszka się cieszy :d

Paula1991 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Hahaha mój też tak mówi :P albo że nie mogę oglądać mojego ulubionego serialu the walking dead bo to za straszne dla jego syna.
    Helenuchna, widzę, że Twòj mąż też już sobie syna wymyślił?: D mój caly czas do brzucha mówi "synku"! Jak tam jest córeczka to chyba sie pogniewa na tatusia:D a mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która miała dużo włosków, sliczna była po prostu! I dalismy jej na imir Liliana! Chyba od Marzenak to imie wytrzasnęłam, bo zupełnie inne planuje dla dziewczynki:D

Paula, mandarynki dobre na wszystko:D cieszę się, że z dzidzią w porządku:)

Paula1991, mmarzenak lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, widzę, że Twòj mąż też już sobie syna wymyślił?: D mój caly czas do brzucha mówi "synku"! Jak tam jest córeczka to chyba sie pogniewa na tatusia:D a mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która miała dużo włosków, sliczna była po prostu! I dalismy jej na imir Liliana! Chyba od Marzenak to imie wytrzasnęłam, bo zupełnie inne planuje dla dziewczynki:D

Taaaa... Nawet nie dopuszcza do siebie że może być dziewczynka i w żartach mówi "no ale też będę kochał", a potem że szybko będziemy musieli robić następne :P

Liliana piękne imię i ile fajnych zdrobnień!

mmarzenak, beatas lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prentalnych wszystko wporzadku ;);) jestem taka szczęśliwa serce walilo jak szalone dzidzi. Kość nosowa była przeziernosc super test pappa tez bardzo dobrze nic tylko cieszyć się z 13 tygodnia ;);)

Madzik84, HoniKa89, cass, Misia15, Astrate, mmarzenak, fairy_tale, Helenucha Klucha, Quatriona, Magda34, kirys, Joana33, jakka, beatas, Dorjana, xpaulinax, Kourtney, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Teraz już będzie tylko z górki i do czerwca szybko nam czas minie ;)

Quatriona, też mam Hanie i potwierdzam w 1000000% straszne łobuzy :P

Ja tez w tej ciąży nie oglądam horrorów, w poprzedniej oglądałam '6 stóp pod ziemią' (nie powiem wciąga) ale moja depresja poporodowa opierała się właśnie na głównym wątku tego filmu...dlatego teraz tylko lekkie seriale/filmy ;)

Ale smaka robicie! Ja bym zjadła sushi albo pysznego steka :D

Quatriona lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Po prentalnych wszystko wporzadku ;);) jestem taka szczęśliwa serce walilo jak szalone dzidzi. Kość nosowa była przeziernosc super test pappa tez bardzo dobrze nic tylko cieszyć się z 13 tygodnia ;);)

Jak szybko serduszko biło? U nas tez jak szalone 182 razy na minutę :O
    Ale to pewnie przeze mnie bo stres :)

Helen, Agabtm lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) super ze z dzieciaczkami wszystko w porządku

To ja moze nie bede jednak próbowała tych horrorów ;)

Do mojego jak tylko dotarło ze bedzie dzidzi to zaczął mowic jako do chłopca i do naszej psiunki tez mówił ze bedzie braciszek hehe ;)

W niedziele mialam nad ranem sen i maz sie pyta co mi sie śniło hehe strasznie wyrazny sen był

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi ja też jestem z Jaworzna ! Ale super :-)

Ja po wizycie. Wszystko ok, Michaś ma ponad 9 cm. Pisze juz po imieniu bo płeć na 100 % znana :-) dzisiaj siedział po turecku rozkraczony i pokazywał swoje klejnoty :-D
    Mam dokończyć brać luteine i już więcej nie brać :-) podobnie z kwasem foliowym. No i mam lykac żelazo i jakieś witaminy prenatalne bo wg lekarki jestem za chuda ? No niby przybralam jedynie 0,5 kg od początku ciąży ale nie jestem za chuda...
    Ah i mamy pozwolenie na <3 mąż się cieszy :-D

Helenucha Klucha, Madzik84, Paula1991, Magda34, Astrate, HoniKa89, cass, kirys, Paula222, oldżi, Agabtm, madziak2202, jakka, beatas, Misia15, Dorjana, fairy_tale, mmarzenak, xpaulinax, Kourtney, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)
    Kurde wylogowalo mnie z kompa i za cholere żadne hasło nie pasuje:/ Jak mnie z telefonu wywali to nie bede miała dostepu do belly. Wysłałam @ o nowe hasło, wpisuje i wyskakuje komunikat, że musze aktywować konto. Kuźwa, ale jak skoro nie pamietam hasla a nowe nie da sie aktywować:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ