Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Ja chciałabym Helenkę a mój mąż Hanię :) jeszcze przed badaniami śniło mi się, że mam córeczkę Hanię, wiec pewnie tak zostanie! Ale podoba nam sie jeszcze Eliza :)
    Hanki fajne dziewczyny ale straszne lobuziaki przynajmniej moja 15miesieczna

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 trzymam kciuki.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko wracajcie z tych wizyt z super wieściami :)

ja jeszcze w pracy, a obiad na szczęście zrobiony - spaghetti, mąż wczoraj zadziałał, znaczy trochę mięsa wpadnie ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula kciuki hehe tylko go nie oblej :)

Mnie też od dwóch dni ciągnie na dole a jak leżę to przy pachwinie tak jakby mi ktoś miał zaraz urwać nogę i to tylko przy lewej, a mąż każe mi na lewym boku spać.
    Ostatnio mi mówi że mam siedzieć prosto na krześle bo mu gniotę dziecko

Hahaha mój też tak mówi :P albo że nie mogę oglądać mojego ulubionego serialu the walking dead bo to za straszne dla jego syna.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja już z horrorami i tym podobnymi filmami też się musiałam pożegnać na samym początku, bo nie wolno oglądać strasznych filmów

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany... rozmawiacie o jedzeniu ... mniami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:35

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci, że coś w tym jest bo ostatnio jak oglądałam film gdzie facet nagle wyskoczył spod ziemi to aż podskoczyłam ze strachu i brzuch mnie rozbolał. Od tego czasu wybieram lekkie i zabawne np. wczoraj wleciało ugly truth :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kiki ja też mam mniejsza dawkę lutinus z trzech tabletek do jednej i dodatkowo ten duphaston Dwa razy dziennie. Jak miałam 3×lutinus to był spokój ale cena tygodniowo 200zl zabijala. Fakt faktem byli lepiej bo nie czułam żadnego dyskomfortu. Poinformowałam swoją lekarke ale brak odzewu

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Hej Kiki ja też mam mniejsza dawkę lutinus z trzech tabletek do jednej i dodatkowo ten duphaston Dwa razy dziennie. Jak miałam 3×lutinus to był spokój ale cena tygodniowo 200zl zabijala. Fakt faktem byli lepiej bo nie czułam żadnego dyskomfortu. Poinformowałam swoją lekarke ale brak odzewu

200zł. tygodniowo? O boże! To z refundacją czy bez?

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez bo tak to po in vitro koszty o których się nie mówi. My mieliśmy wszystko prywatnie a lutinus jest przepisywany tylko przy wspomaganych ciążach ze względu na lepsze działanie niż standardowej luteiny ale teraz już odczuwam ze jest różnica bo zeszłam do jednej tabletki na noc a w ciągu dnia duphaston Dwa razy

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki :D
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/aac2b5d86226d69f]aac2b5d86226d69fmed.jpg[/URL]

Mam 54.6 mm, NT= 1.2 :)
    Wszystko dobrze :) widziałam żołądek, pęcherz i rączki dzidzi więcej nie chciała pokazać :)
    Polowkowe juz mi ustalili i akurat trafili w Damiana urodziny czyli 5 lutego :)

beatas, Helenucha Klucha, Madzik84, mmarzenak, HoniKa89, cass, Astrate, fairy_tale, Quatriona, Helen, Magda34, kirys, MADZIA 87, oldżi, Joana33, madziak2202, jakka, xpaulinax, mia6, ansad, Kawokado lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 super ze wszystko dobrze. Ciotka Agnieszka się cieszy :d

Paula1991 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Hahaha mój też tak mówi :P albo że nie mogę oglądać mojego ulubionego serialu the walking dead bo to za straszne dla jego syna.
    Helenuchna, widzę, że Twòj mąż też już sobie syna wymyślił?: D mój caly czas do brzucha mówi "synku"! Jak tam jest córeczka to chyba sie pogniewa na tatusia:D a mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która miała dużo włosków, sliczna była po prostu! I dalismy jej na imir Liliana! Chyba od Marzenak to imie wytrzasnęłam, bo zupełnie inne planuje dla dziewczynki:D

Paula, mandarynki dobre na wszystko:D cieszę się, że z dzidzią w porządku:)

Paula1991, mmarzenak lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, widzę, że Twòj mąż też już sobie syna wymyślił?: D mój caly czas do brzucha mówi "synku"! Jak tam jest córeczka to chyba sie pogniewa na tatusia:D a mi sie dzisiaj śniło, że urodziłam córeczkę, która miała dużo włosków, sliczna była po prostu! I dalismy jej na imir Liliana! Chyba od Marzenak to imie wytrzasnęłam, bo zupełnie inne planuje dla dziewczynki:D

Taaaa... Nawet nie dopuszcza do siebie że może być dziewczynka i w żartach mówi "no ale też będę kochał", a potem że szybko będziemy musieli robić następne :P

Liliana piękne imię i ile fajnych zdrobnień!

mmarzenak, beatas lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prentalnych wszystko wporzadku ;);) jestem taka szczęśliwa serce walilo jak szalone dzidzi. Kość nosowa była przeziernosc super test pappa tez bardzo dobrze nic tylko cieszyć się z 13 tygodnia ;);)

Madzik84, HoniKa89, cass, Misia15, Astrate, mmarzenak, fairy_tale, Helenucha Klucha, Quatriona, Magda34, kirys, Joana33, jakka, beatas, Dorjana, xpaulinax, nick nieaktualny, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Astrate Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :) Teraz już będzie tylko z górki i do czerwca szybko nam czas minie ;)

Quatriona, też mam Hanie i potwierdzam w 1000000% straszne łobuzy :P

Ja tez w tej ciąży nie oglądam horrorów, w poprzedniej oglądałam '6 stóp pod ziemią' (nie powiem wciąga) ale moja depresja poporodowa opierała się właśnie na głównym wątku tego filmu...dlatego teraz tylko lekkie seriale/filmy ;)

Ale smaka robicie! Ja bym zjadła sushi albo pysznego steka :D

Quatriona lubi tę wiadomość

f2w3rjjg4d4ehzn8.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Po prentalnych wszystko wporzadku ;);) jestem taka szczęśliwa serce walilo jak szalone dzidzi. Kość nosowa była przeziernosc super test pappa tez bardzo dobrze nic tylko cieszyć się z 13 tygodnia ;);)

Jak szybko serduszko biło? U nas tez jak szalone 182 razy na minutę :O
    Ale to pewnie przeze mnie bo stres :)

Helen, Agabtm lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :) super ze z dzieciaczkami wszystko w porządku

To ja moze nie bede jednak próbowała tych horrorów ;)

Do mojego jak tylko dotarło ze bedzie dzidzi to zaczął mowic jako do chłopca i do naszej psiunki tez mówił ze bedzie braciszek hehe ;)

W niedziele mialam nad ranem sen i maz sie pyta co mi sie śniło hehe strasznie wyrazny sen był

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi ja też jestem z Jaworzna ! Ale super :-)

Ja po wizycie. Wszystko ok, Michaś ma ponad 9 cm. Pisze juz po imieniu bo płeć na 100 % znana :-) dzisiaj siedział po turecku rozkraczony i pokazywał swoje klejnoty :-D
    Mam dokończyć brać luteine i już więcej nie brać :-) podobnie z kwasem foliowym. No i mam lykac żelazo i jakieś witaminy prenatalne bo wg lekarki jestem za chuda ? No niby przybralam jedynie 0,5 kg od początku ciąży ale nie jestem za chuda...
    Ah i mamy pozwolenie na <3 mąż się cieszy :-D

Helenucha Klucha, Madzik84, Paula1991, Magda34, Astrate, HoniKa89, cass, kirys, Paula222, oldżi, Agabtm, madziak2202, jakka, beatas, Misia15, Dorjana, fairy_tale, mmarzenak, xpaulinax, nick nieaktualny, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)
    Kurde wylogowalo mnie z kompa i za cholere żadne hasło nie pasuje:/ Jak mnie z telefonu wywali to nie bede miała dostepu do belly. Wysłałam @ o nowe hasło, wpisuje i wyskakuje komunikat, że musze aktywować konto. Kuźwa, ale jak skoro nie pamietam hasla a nowe nie da sie aktywować:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ