X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Taaaa... Nawet nie dopuszcza do siebie że może być dziewczynka i w żartach mówi "no ale też będę kochał", a potem że szybko będziemy musieli robić następne
    Hehe jakbym słyszała mojego!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, a konta nie aktywujesz przez pocztę? Nic nowego na pocztę nie przychodzi? Powodzenia! (znam ten ból) ;)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Magda34, a konta nie aktywujesz przez pocztę? Nic nowego na pocztę nie przychodzi? Powodzenia! (znam ten ból) ;)

No nie przychodzi :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Jak szybko serduszko biło? U nas tez jak szalone 182 razy na minutę :O
    Ale to pewnie przeze mnie bo stres :)
    To znaczy, że moje się nie stresowalo 150 ;) ale cudownie jest je słyszeć. Jutro mam wizytę u mojej lekarki bo odbieram posiew jestem.ciekawa czy obejdzie się bez bakteri i ze wyniki morfologi i moczu tez będą good ;)
    Nasz szkrab do nas dziś machal i pokazywał jak ładnie wkłada ręce do buzi ale np nie chciał się obrócić żeby podejrzeć co chowa ;p

Helenucha Klucha, mmarzenak, mia6 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po prenatalnych i ja :)
    Wszystko super :) Pomiary, przepływy no wszystko, nie ma sie do czego przyczepić :) Serduszko 160 :) mam duuuużo zdjeć i mega dobry humor ;) Aha no i u mnie na 95% bedzie chłopczyk :) Mam zdjecie i jesli jednak miałaby być dziewczynka to byłabym w ciężkim szoku ;)
    No jeszcze poczekamy na wyniki Pappa i bedzie komplet :)

Bardzo się cieszę, że dzisiaj same dobre wiadomości :) Na mdłości mi tez pomagały mandarynki i winogrona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 21:28

Madzik84, Magda34, Paula222, beatas, Misia15, Helenucha Klucha, Dorjana, Lila2703, kirys, mmarzenak, xpaulinax, Kourtney, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    hahaha wy dziś o jedzeniu a mi wróciły mdłości ;D już myślałam, ze mam spokój a tu nagle wielki powrót ;) Mam nadzieje, że porcelanka mnie nie zawoła :D

Chyba wczoraj poczułam pierwsze ruchy :) mowię chyba, bo nie wiem jak to jest. Piszecie o bąbelkach w brzuchu a ja miałam takie uczucie podobne do skaczącej powieki (tylko nie wielokrotnie), albo takiego niebolesnego skurczu mięśnia po intensywnym treningu. Uczucie w głębi brzucha i nie widoczne na zewnątrz. Jasne, że to mogło być wszystko, ale wczoraj dałabym głowę, że Kuba przewrócił się na drugi bok :D dziś rano jak leżałam sobie jeszcze w łóżku to poczułam to samo :)

Irytuje mnie strasznie ta szaruga za oknem... Niby można by już palić światło, ale kurcze z drugiej strony aż tak nie trzeba i człowiek siedzi w takim półmroku :P
    to gratulacje pierwszych ruchów, no i do tego tak łaskocze :) ja czuję zdecydowanie od paru dni , dzisiaj 2razy :) malutka lubi hasać popołudniu :)
    na razie jest miło bo gilgocze, i z takim efektem bulgotania :)
    piękne uczucie :))

Helenucha Klucha, xpaulinax, mia6, Kawokado lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że dziś same dobre wieści :) Gratuluję ! :)

Agabtm lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :-)
    Ja mam cały czas takie podbrzusza, że chciałam jechać dziś na pogotowie. Mam je cały czas, ale ostatnie dni to koszmar, mogę tylko leżeć, żeby nie czuć bólu.
    Zaraz zaaplikuję luteinę, bo tydzień temu już ją miałam wziąć, ale dzień, dwa czułam się lepiej i stwierdziłam, że może się obędzie bez.
    Nawet no spa nie działa zbytnio.
    Wszystkie moje znajome dziwią się, jak im mówię, że mnie tak boli ciągle brzuch.
    Nie umiałam nawet parę dni temu chodzić po galerii, po 20 minut pojechaliśmy do domu i tyle było z zakupów.
    Żadna z Was nie pisze, że ma ciągły ból, więc tym bardziej podejrzewam, że to niepokojące.
    Byle do poniedziałku - wtedy mam wizytę. Albo jutro pojadę na izbę.
    :-(

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w którym jestes tygodniu? bo ja takie ciągnięcia brzucha mam od paru dni, to jest powód że dziecko rośnie i brzuch razem z nim..ale chwilami jest to bardzo uciążliwe i też mi nie pomaga nospa.

feegu6l.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b11b2e21b8fe.jpg

Pojechałam dziś z mężem do mojej mamy z kwiatami bo ma urodziny, a tam taka niespodzianka! Od niej i od mojej siostry z Anglii :) część nowych, a część używanych. Nowe body za £5 za 7 sztuk! Reszta wszystko za mniej niż £2!

P.S. Gratuluję udanych wizyt!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 00:40

Magda34, Joana33, madziak2202, mmarzenak, Agabtm, Kourtney, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 18 grudnia 2015, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt :-)
    Ja mam cały czas takie podbrzusza, że chciałam jechać dziś na pogotowie. Mam je cały czas, ale ostatnie dni to koszmar, mogę tylko leżeć, żeby nie czuć bólu.
    Zaraz zaaplikuję luteinę, bo tydzień temu już ją miałam wziąć, ale dzień, dwa czułam się lepiej i stwierdziłam, że może się obędzie bez.
    Nawet no spa nie działa zbytnio.
    Wszystkie moje znajome dziwią się, jak im mówię, że mnie tak boli ciągle brzuch.
    Nie umiałam nawet parę dni temu chodzić po galerii, po 20 minut pojechaliśmy do domu i tyle było z zakupów.
    Żadna z Was nie pisze, że ma ciągły ból, więc tym bardziej podejrzewam, że to niepokojące.
    Byle do poniedziałku - wtedy mam wizytę. Albo jutro pojadę na izbę.
    :-(

Ciężko ocenić bo nie wiem jaki masz próg bólu ale może jeżeli nie możesz wytrzymać to idź wcześniej do lekarza.

Joana33 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Pojechałam dziś z mężem do mojej mamy z kwiatami bo ma urodziny, a tam taka niespodzianka! Od niej i od mojej siostry z Anglii :) część nowych, a część używanych. Nowe body za £5 za 7 sztuk! Reszta wszystko za mniej niż £2!

Jakie cudowne !!!! Może grupowe zamówienie złożymy ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 06:45

• beatas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Helenuchna, piękne! W Anglii sa taniutkie ubrania, nie tylko dla dzieci... Tylko u nas tak zdzierają! Widzę, że już cała rodzinka sądzi, ze będzie chłopak:D ale byście mieli zaskoczenie:D

Trzymajcie kciuki za nas o 13! Znowu z tego stresu spać w nocy nie mogłam:D

Paula1991 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba trochę tak jest, że wszyscy wróżą chłopca, ale kupiły też parę rzeczy dla dziewczynki :) np. cudne ogrodniczki jeansowe, kamizelkę w różyczki i biały kombinezonik.
    Ciuchy mają niesamowicie tanie i mimo że musimy ich ceny brać razy 6 to i tak się opłaca!

Trzymam kciuki za wszystkie podglądane dziś maluszki! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    Hej dziewczyny mam mały problem pojawiło mi się dziś żółte upławy na wkładce zauważyłam i nieco boli podbrzusze. Z ostatnich zmian lękowych to wyższadawka euthyrox ze 100 na 150 i włączono mi duphaston. Z posiewu znowu jakieś bakterie ludzie kiedy ich nie będzie. Macie tez tak?

JA też mam od jakiegoś czasu żółty śluz, biorę luteinę dowcipnie. W ogólnym badaniu moczu ostatnio wyszły mi liczne bakterie, zrobiłam posiew i nie nic nie wyhodowali, więc jest dobrze. Mówiłam lekarzowi o tym śluzie, ale nie kazał mi się tym przejmować, oprócz zrobienia posiewu.

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) u nas 4 noc bezsennosci. A do tego biegunka ;( juz 3 dzien i nic nie zwiastuje konca. Ciekawe co mi lekarz powie. A poza tym to gratuluje udanych zakupow dla maluszkow.
    Ktos dzis wizytuje??

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaliczyłam swoją pierwszą jogę. Nie pamiętam która z dziewczyn poleciła tu filmiki z Larą Duttą, ale są super, a jeszcze ten spokojny melodyjny głos lektorki. Dzięki za link do tych ćwiczeń :D

Za to dziś w nocy dopadł mnie syndrom niespokojnych nóg...ehhh ale się wymęczyłam, a potem kot dopadł się do cylafonu, którym jest owinięta doniczka od choinki. Miałam ochotę ukatrupić zwierzaka, po tym, wszystkim wstałam z bólem głowy. Siedzę więc w pracy i marzę o poduszce i kołderce...idę zrobić małe capuccino...może pomoże.

cass lubi tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, słyszałyście o tej tragedii w Tychach? Moim mieście zresztą. 2 dzieci zabita na pasach, szły z mamą. Dzieciaczki w wieku 4 lat i roczne :( Straszne, co ta kobieta musi czuć...2 dzieci stracić na własnych oczach...:(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 08:33

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila - cieszę się, że Lara przypadła Ci do gustu :) Ja też wczoraj kolejny wieczór z nią spędziłam - naprawdę uspokaja, ale też ćwiczenia są niczego sobie.

Dobrego dnia!

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    a w którym jestes tygodniu? bo ja takie ciągnięcia brzucha mam od paru dni, to jest powód że dziecko rośnie i brzuch razem z nim..ale chwilami jest to bardzo uciążliwe i też mi nie pomaga nospa.

Jestem w 14tygodniu, no już od poniedziałku będzie 15 tydzień. Cały czas myślałam, że jak przyjdzie drugi trymestr, to bóle przejdą, a jest ciągle to samo. Poczekam poobserwuje dziś co się będzie działo.

m3sxdqk36px9niv0.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ