X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam o 11:40 ale to taka orientacyjna godzina, bo tam są zawsze opóźnienia. Pewnie więc będzie w godzinach popołudniowych.

Magda34 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 ja wizytuje dzien po Tobie ;) to sie naczekamy na podejrzenie maluszkow

Magda34 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Magda34 ja wizytuje dzien po Tobie ;) to sie naczekamy na podejrzenie maluszkow

No, cała wieczność:/ Potem znów pod koniec stycznia bede miala Połówkowe:) Czyli w styczniu będą 2 wizyty:)

mloda1995 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja się witam w 17 tyg! Z tej okazji chyba dziś będzie ten pierwszy zakup ;) skoro podejrzewa doktor dziewczynkę to może coś w sam raz dla niej...
    Powodzenia wizytującym!! (i farbującym;)).

Magda34, Pati_89, Helenucha Klucha, Madzik84, mloda1995, Lila2703 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Na pewno będzie dobrze :D ilość pecha na tym forum już się wyczerpała :D
    Ja już zapowiedziałam mężowi że nigdy już nikt mnie na żadne prenatalne nie namówi hehe :)
    Pati, mi mąż po mojej wczorajszej panice zapowiedział, ze zadnych wiecej badań nie robimy, bo ja sie wykoncze.. Zobaczymy, co moj gin powie.. Ale ogladalam płytkę z badania i powiem Wam, ze w internecie ta fala zwrotna polega na tym, ze te wskazniki sa wszystkie zupełnie na dole i sa duże... U nas przerwynikowo cos bylo na dole i bylo to o wieeeele mniejesze niz to, co na gorze.. Wiec moze faktycznie nie ma się czym martwic.. Nie wiem, czy zrozumialyscie cos z tego, co napisałam:D

Pati gratuluje nastawienia, chyba to jest najwazniejsze, zeby myślec poozytywnie!

Kirys, powodzenia na badaniach:)

Annielov, pochwal sie zakupami:D ja wczoraj tez musialam na pocieszenie i uspokojenie nerwow cos kupić dzidzi:D w ogole to sie wkurzylam, bo miesiac temu kupiłam spodnie ciazowe w h&mie za 149,99 zl, wczoraj wchodze, patrzę, a tu przecena na 40 zł!!!! I nawet moj rozmiar byl!

Pati_89, kirys lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo się cieszę, że wszystko poszlo dobrze :) No i Twoje nastawienie mowi samo za siebie ;) jestem pewna, że wynik będzie prawidłowy :D

Kirys powodzenia! Trzymam kciuki <3

Wczoraj moj mąż z córka poszli na zakupy do Rossmana, a że obok był H&M to weszli, no i przynieśli torbę dzidziusiowych ubrane ;)

Pati_89, kirys lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Agathea Znajoma

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o biegunke wirusową u matki karmiącej to nie ma obaw że zarazicie dziecko przez mleko, jak już to i tak zarazicie raczej drogą kropelkową tak jak innymi chorobami bez różnicy czy karmicie czy nie. Za to w mleku organizm matki wytwarza w czasie takiej choroby przeciwciała czyli jest od razu lekarstwem i szczepionką. Syn karmiony piersią lepiej przechodził wszelkie wirusowe biegunki gdy ja też chorowałam, raz on sam chorował i wylądował wtedy w szpitalu z odwodnieniem.
    U mnie ostatnio nastrój kiepski, jakieś doliny mnie biorą. Jeszcze do tego dzieci przeziębione w domu siedzą zamiast być w przedszkolu. 03.12 miałam usg i z maluszkiem wszystko w najlepszym porządku. Miał wtedy 47mm i był o tydzień większy niż wg OM. Następną wizytę mam 04.01. Jak na razie jestem 1kg na minusie zobaczymy ile mi wtedy przybędzie. Ale dalej nie mam smaka na słodycze więc może niebędzie źle.

wisienka, mia6 lubią tę wiadomość

vukXp2.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 dobrze, że mimo wszystko masz takie pozytywne myślenie! :)
    ale tym Twoim farbowaniem trochę mnie przeraziłaś :P ja nawet nie wiem jaki chcę kolor, po prostu muszę już pokryć siwe włosy.

Co do tych wakacji z maluchem to może rzeczywiście gdzieś bliżej niż do Egiptu, ale Polskie morze u nas nie wchodzi w grę, za zimno ;)

AnnieLov musiało być ciężko z niemowlakiem w szpitalu tyle dni co?! jak sobie poradziliście?

Maggie-P to widzę, że masz już doświadczonego męża skoro sam umie kupić jakieś ciuszki?! zazdroszczę :D mój się odgraża że kupi śpioszki i śpiworek w moro...

Agathea życzę dużo siły z choruskami :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanych wizyt u fryzjera. Ja bylam w czwartek obciac wlosy i jestem bardzo zadowolona. Poszlam do kolezanki ze studiow, ktora zawsze robila mi fryzure tak jak chcialam i tym razem tez jej sie udalo. Duza zmiana, bo z wlosow do polowy lopatek zrobilam boba i mi jakos tak wygodnie. Pati bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku i wiem, ze jak dostaniesz wyniki to juz bedziesz mogla byc spokojna, bo dzidzius jest zdrowy.
    Milej soboty, my dzis jedziemy z tesciami i synkiem odwiedzic jego pradziadka.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Udanych wizyt u fryzjera. Ja bylam w czwartek obciac wlosy i jestem bardzo zadowolona. Poszlam do kolezanki ze studiow, ktora zawsze robila mi fryzure tak jak chcialam i tym razem tez jej sie udalo. Duza zmiana, bo z wlosow do polowy lopatek zrobilam boba i mi jakos tak wygodnie. Pati bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku i wiem, ze jak dostaniesz wyniki to juz bedziesz mogla byc spokojna, bo dzidzius jest zdrowy.
    Milej soboty, my dzis jedziemy z tesciami i synkiem odwiedzic jego pradziadka.

no to rzeczywiście duża zmiana! ja też tak kiedyś zrobiłam i czułam się strasznie lekko! aż dziwnie było myć włosy, waliłam za dużo szamponu i suszyłam trzy sekundy :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha no było ciężko ale jakoś daliśmy radę... Strach czy wszystko jest ok, czy to nie rotawirus, jeszcze widok tych wenflonów, płacz przy pobieraniu krwi - żadnej matce nie życzę takiego widoku ;/

Co do zakupów, nie chce mi się tego wyjmować więc z grubsza wam pokaże na obrazkach h&M i zary co kupiłam :)

Wiem że zaszalałam ale na święta babcie dały coś od siebie żebym kupiła coś maleństwu... i na święta dostałam sporą premię więc za to chciałam zaszaleć z wyprawką :) A że za 3 dni zaczniemy 18 tydzień to w końcu od czegoś trza było zacząć, jeszcze w lutym kupimy wszystkie kosmetyki i inne pierdółki oraz kupię kilka pajaców w next, w kwietniu kupimy łóżeczko i wózek postawiliśmy na mime - normalnie mąż i ja jesteśmy w nim zakochani :)

62992c6e70d4a036med.jpg
    606eccff6e85e344med.jpg
    1be179dbf53f263cmed.jpg
    27529d89a97737e3med.jpg
    00117474b5d086famed.jpg
    85969ad24f9f6610med.jpg
    I zabaweczki od mojej szefowej z pracy i pracowników :)

6e773814c5c8119amed.jpg

Ehh czas leci jak szalony, za 5 dni Święta i wesele znajomych :) W naszym domu od rana czuć Święta, zapach świeczek cynamonowych i pomarańczy, w piekarniku piecze się pierwsza część pierniczków, w tv lecą kolędy a w pokoju obok słyszę radość naszej małej Anielki i na dodatek w brzuszku czuć naszego małego bąbelka jestem szczęśliwa jak nigdy dotąd <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:59

Madzik84, dais, Magda34, mia6, Kourtney lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po fryzjerce :) Jestem mega zadowolona - w końcu !

Annielove woooow ale super dostałaś ( dzidziuś dostał) prezenty ! No no :)

HelenaKlucha a czemu boisz się farbowania ? :) Wow podziwiam, ja miałam już czarne, czerwone, blond... Ale ja swojego naturalnego nie lubię, no i lubię zmiany ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 gratulacje chłopaka teraz możesz szaleć z zakupami :)

AnnieLov piękne ciuszki, ale masz już ładny zapas :) ja to dopiero 2 szt. hehe

Powodzenia na wizytach i u fryzjerów :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Powodzenia na wizytacg!
    Annielov piekne ciuszki. Mi sie te z H&M bardzo podobaja :-)
    Wiecie co przewrocilam sie pare minut temu z Hania na ręku... Upadlam na kolana ale sie teraz boje czy wszystko bedzie dobrze :-(

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLove Wy macie wesele znajomych, a my rocznicę ślubu ;-) Mam nadzieję, że po dzisiejszych badaniach odetchnę i w pełni będę się cieszyć Świętami.
    Narazie czekam w kolejce, jeszcze 4 osoby przede mną...

Agabtm, dais lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona a nic nie boli ? Oby było ok, ja kiedyś jak byłam już po terminie głupia bujałam się na krześle i z niego spadłam prosto na tyłek, ale nic mi nie było...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wczorajszej wizycie ok pozbylam się bakterii posiew jałowy z tym, że morfologia średnia bo widać, że rozwija się jakiś stan zapalny mam zrobić w poniedziałek Crp i dać znać lekarce jaki wynik... W środę umówilam się do internisty żeby posłuchał czy nic na oskrzela nie idzie.
    Kolejna wizyta w styczniu
    ale maleństwo rosnie to najważniejsze.
    TRZYMAM KCIUKI za wizyty dzisiaj te u lekarza jak i te u fryzjera ;););)

beatas, Madzik84, mia6 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)

Wysłany: 19 grudnia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov piękne ciuszki! Bluza z pingwinem jest boska :) ja też z ubranek mam już wszystko. Plus ręczniki, kocyki i rożek. Pieluchy tetrowe i flanelowe też ale chyba za mało. Zostały duże gabaryty i kosmetyki.

A no i jestem ruda... :P

Agabtm, Paula222, mloda1995, mia6, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    AnnieLov piękne ciuszki! Bluza z pingwinem jest boska :) ja też z ubranek mam już wszystko. Plus ręczniki, kocyki i rożek. Pieluchy tetrowe i flanelowe też ale chyba za mało. Zostały duże gabaryty i kosmetyki.

A no i jestem ruda... :P

Boże dziewczyny...wpadnę w depresję przez te Wasze zakupy :) ja nie mam jeszcze dosłownie nic....po świetach biorę się za zakupy nie ma co :)

A co do farowania, to farbowałąm tydzień temu i bez problemowo poszło, jestem szatynką ale z duuuużą ilością siwych (ehhh poszłam po dziadku i mamie), farba wszystko pięknie chwyciłą..nie ma się czego bać :D

Wysłany: 19 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Boże dziewczyny...wpadnę w depresję przez te Wasze zakupy :) ja nie mam jeszcze dosłownie nic....po świetach biorę się za zakupy nie ma co :)

A co do farowania, to farbowałąm tydzień temu i bez problemowo poszło, jestem szatynką ale z duuuużą ilością siwych (ehhh poszłam po dziadku i mamie), farba wszystko pięknie chwyciłą..nie ma się czego bać :D

Spokojnie każdy w swoim tempie. Ja nawet nie wiem kto u mnie siedzi, ale wszystko kupowałam tak że dziewczynka też będzie super wyglądać :)

Włosy naturalnie miałam ciemny brąz więc siwe było bardzo widać. Teraz mam t taki kasztanowy :) Rok się nie mogłam zebrać a po tym pierwszym farbowaniu to czuję, że będę szaleć :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ