Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry! Ja się witam w 17 tyg! Z tej okazji chyba dziś będzie ten pierwszy zakup
skoro podejrzewa doktor dziewczynkę to może coś w sam raz dla niej...
Powodzenia wizytującym!! (i farbującym;)).Magda34, Pati_89, Helenucha Klucha, Madzik84, mloda1995, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Na pewno będzie dobrze
ilość pecha na tym forum już się wyczerpała
Ja już zapowiedziałam mężowi że nigdy już nikt mnie na żadne prenatalne nie namówi hehe
Pati gratuluje nastawienia, chyba to jest najwazniejsze, zeby myślec poozytywnie!
Kirys, powodzenia na badaniach:)
Annielov, pochwal sie zakupami:D ja wczoraj tez musialam na pocieszenie i uspokojenie nerwow cos kupić dzidzi:D w ogole to sie wkurzylam, bo miesiac temu kupiłam spodnie ciazowe w h&mie za 149,99 zl, wczoraj wchodze, patrzę, a tu przecena na 40 zł!!!! I nawet moj rozmiar byl!Pati_89, kirys lubią tę wiadomość
-
Pati bardzo się cieszę, że wszystko poszlo dobrze
No i Twoje nastawienie mowi samo za siebie
jestem pewna, że wynik będzie prawidłowy
Kirys powodzenia! Trzymam kciuki
Wczoraj moj mąż z córka poszli na zakupy do Rossmana, a że obok był H&M to weszli, no i przynieśli torbę dzidziusiowych ubranePati_89, kirys lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o biegunke wirusową u matki karmiącej to nie ma obaw że zarazicie dziecko przez mleko, jak już to i tak zarazicie raczej drogą kropelkową tak jak innymi chorobami bez różnicy czy karmicie czy nie. Za to w mleku organizm matki wytwarza w czasie takiej choroby przeciwciała czyli jest od razu lekarstwem i szczepionką. Syn karmiony piersią lepiej przechodził wszelkie wirusowe biegunki gdy ja też chorowałam, raz on sam chorował i wylądował wtedy w szpitalu z odwodnieniem.
U mnie ostatnio nastrój kiepski, jakieś doliny mnie biorą. Jeszcze do tego dzieci przeziębione w domu siedzą zamiast być w przedszkolu. 03.12 miałam usg i z maluszkiem wszystko w najlepszym porządku. Miał wtedy 47mm i był o tydzień większy niż wg OM. Następną wizytę mam 04.01. Jak na razie jestem 1kg na minusie zobaczymy ile mi wtedy przybędzie. Ale dalej nie mam smaka na słodycze więc może niebędzie źle.wisienka, mia6 lubią tę wiadomość
-
Pati_89 dobrze, że mimo wszystko masz takie pozytywne myślenie!
ale tym Twoim farbowaniem trochę mnie przeraziłaśja nawet nie wiem jaki chcę kolor, po prostu muszę już pokryć siwe włosy.
Co do tych wakacji z maluchem to może rzeczywiście gdzieś bliżej niż do Egiptu, ale Polskie morze u nas nie wchodzi w grę, za zimno
AnnieLov musiało być ciężko z niemowlakiem w szpitalu tyle dni co?! jak sobie poradziliście?
Maggie-P to widzę, że masz już doświadczonego męża skoro sam umie kupić jakieś ciuszki?! zazdroszczęmój się odgraża że kupi śpioszki i śpiworek w moro...
Agathea życzę dużo siły z choruskami
Mały Ryś -
Udanych wizyt u fryzjera. Ja bylam w czwartek obciac wlosy i jestem bardzo zadowolona. Poszlam do kolezanki ze studiow, ktora zawsze robila mi fryzure tak jak chcialam i tym razem tez jej sie udalo. Duza zmiana, bo z wlosow do polowy lopatek zrobilam boba i mi jakos tak wygodnie. Pati bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku i wiem, ze jak dostaniesz wyniki to juz bedziesz mogla byc spokojna, bo dzidzius jest zdrowy.
Milej soboty, my dzis jedziemy z tesciami i synkiem odwiedzic jego pradziadka.Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Udanych wizyt u fryzjera. Ja bylam w czwartek obciac wlosy i jestem bardzo zadowolona. Poszlam do kolezanki ze studiow, ktora zawsze robila mi fryzure tak jak chcialam i tym razem tez jej sie udalo. Duza zmiana, bo z wlosow do polowy lopatek zrobilam boba i mi jakos tak wygodnie. Pati bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku i wiem, ze jak dostaniesz wyniki to juz bedziesz mogla byc spokojna, bo dzidzius jest zdrowy.
Milej soboty, my dzis jedziemy z tesciami i synkiem odwiedzic jego pradziadka.
no to rzeczywiście duża zmiana! ja też tak kiedyś zrobiłam i czułam się strasznie lekko! aż dziwnie było myć włosy, waliłam za dużo szamponu i suszyłam trzy sekundy
Mały Ryś -
nick nieaktualnyHelenucha Klucha no było ciężko ale jakoś daliśmy radę... Strach czy wszystko jest ok, czy to nie rotawirus, jeszcze widok tych wenflonów, płacz przy pobieraniu krwi - żadnej matce nie życzę takiego widoku ;/
Co do zakupów, nie chce mi się tego wyjmować więc z grubsza wam pokaże na obrazkach h&M i zary co kupiłam
Wiem że zaszalałam ale na święta babcie dały coś od siebie żebym kupiła coś maleństwu... i na święta dostałam sporą premię więc za to chciałam zaszaleć z wyprawkąA że za 3 dni zaczniemy 18 tydzień to w końcu od czegoś trza było zacząć, jeszcze w lutym kupimy wszystkie kosmetyki i inne pierdółki oraz kupię kilka pajaców w next, w kwietniu kupimy łóżeczko i wózek postawiliśmy na mime - normalnie mąż i ja jesteśmy w nim zakochani
I zabaweczki od mojej szefowej z pracy i pracowników
Ehh czas leci jak szalony, za 5 dni Święta i wesele znajomychW naszym domu od rana czuć Święta, zapach świeczek cynamonowych i pomarańczy, w piekarniku piecze się pierwsza część pierniczków, w tv lecą kolędy a w pokoju obok słyszę radość naszej małej Anielki i na dodatek w brzuszku czuć naszego małego bąbelka jestem szczęśliwa jak nigdy dotąd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 11:59
Madzik84, dais, Magda34, mia6, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Ja już po fryzjerce
Jestem mega zadowolona - w końcu !
Annielove woooow ale super dostałaś ( dzidziuś dostał) prezenty ! No no
HelenaKlucha a czemu boisz się farbowania ?Wow podziwiam, ja miałam już czarne, czerwone, blond... Ale ja swojego naturalnego nie lubię, no i lubię zmiany
-
AnnieLove Wy macie wesele znajomych, a my rocznicę ślubu
Mam nadzieję, że po dzisiejszych badaniach odetchnę i w pełni będę się cieszyć Świętami.
Narazie czekam w kolejce, jeszcze 4 osoby przede mną...Agabtm, dais lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
U mnie po wczorajszej wizycie ok pozbylam się bakterii posiew jałowy z tym, że morfologia średnia bo widać, że rozwija się jakiś stan zapalny mam zrobić w poniedziałek Crp i dać znać lekarce jaki wynik... W środę umówilam się do internisty żeby posłuchał czy nic na oskrzela nie idzie.
Kolejna wizyta w styczniu
ale maleństwo rosnie to najważniejsze.
TRZYMAM KCIUKI za wizyty dzisiaj te u lekarza jak i te u fryzjerabeatas, Madzik84, mia6 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
AnnieLov piękne ciuszki! Bluza z pingwinem jest boska
ja też z ubranek mam już wszystko. Plus ręczniki, kocyki i rożek. Pieluchy tetrowe i flanelowe też ale chyba za mało. Zostały duże gabaryty i kosmetyki.
A no i jestem ruda...Agabtm, Paula222, mloda1995, mia6, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:AnnieLov piękne ciuszki! Bluza z pingwinem jest boska
ja też z ubranek mam już wszystko. Plus ręczniki, kocyki i rożek. Pieluchy tetrowe i flanelowe też ale chyba za mało. Zostały duże gabaryty i kosmetyki.
A no i jestem ruda...
Boże dziewczyny...wpadnę w depresję przez te Wasze zakupyja nie mam jeszcze dosłownie nic....po świetach biorę się za zakupy nie ma co
A co do farowania, to farbowałąm tydzień temu i bez problemowo poszło, jestem szatynką ale z duuuużą ilością siwych (ehhh poszłam po dziadku i mamie), farba wszystko pięknie chwyciłą..nie ma się czego bać -
Lila2703 wrote:Boże dziewczyny...wpadnę w depresję przez te Wasze zakupy
ja nie mam jeszcze dosłownie nic....po świetach biorę się za zakupy nie ma co
A co do farowania, to farbowałąm tydzień temu i bez problemowo poszło, jestem szatynką ale z duuuużą ilością siwych (ehhh poszłam po dziadku i mamie), farba wszystko pięknie chwyciłą..nie ma się czego bać
Spokojnie każdy w swoim tempie. Ja nawet nie wiem kto u mnie siedzi, ale wszystko kupowałam tak że dziewczynka też będzie super wyglądać
Włosy naturalnie miałam ciemny brąz więc siwe było bardzo widać. Teraz mam t taki kasztanowyRok się nie mogłam zebrać a po tym pierwszym farbowaniu to czuję, że będę szaleć
Mały Ryś