X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) tak miałam dzisiaj amniopunkcje i choc byłam przerażona to poszło dobrze na prawdę nie ma się czego bać. Nic nie widziałam bo powiedziałam od razu lekarzowi że się z igłami nie lubimy i wolałam zamknąć oczy. Uczucie podobne do pobrania krwi lekko zaszczypało i tyle. Teraz mam nakaz leżenia i odpoczynku przez 3 dni lekkostrawnej diety i brania magnezu. Muszę powiedzieć że czuję się dobrze i dopisuje mi już humor. Teraz jesteśmy zdani na łaskę Boga.
    W nagrodę oglądałam dziś mojego Siusiaczka małego i od dziś go tak nazywam bo mi pokazał co tam ma :D miałam 3 usg pierwsze dłuższe z pomiarami drugie szybciutkie po zabiegu by sprawdzić akcję serca i trzecie po godzinie by sprawdzić czy wszystko ok.
    Dziękuję za pamięć i modlitwę:-* nie chciałam nic pisać rano bo po miałyście sie denerwować :) dla Waszych maluszków lepiej jak mamy są w dobrych nastrojach :D

Proszę dwie piękne kości udowe i mały bąbelek :)
    32d11d91c841926bmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:46

Helenucha Klucha, miluszka, Paula1991, beatas, Dorjana, Dorjana, Paula222, eidth, HoniKa89, munequita, mloda1995, kirys, Joana33, Magda34, jakka, mmarzenak, dais, Misia15, Agabtm, kamenkaa, Lila2703, madziak2202, mia6, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 tak się cieszę, że wszystko dobrze przebiegło. Kiedy będziesz miała wyniki? Musi być dobrze :)

No i gratuluję synka! Teraz zakupy zaczną się na całego :D

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati <3 <3 <3

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu czekalam na wiesci od Ciebie. Super ze dobrze poszło, teraz juz musi byc wszystko dobrze.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Beatas faktycznie siedzi po turecku :) fajnie to wygląda
    Mąż z przerażeniem zapytał panią doktor: "to on tak może?!" :D w ogóle śmiać mi się chcialo, bo w szoku był, ze dzidziuś sobie tam pływa, rusza się i macha łapkami:D a jak patrzył na inne zdjęcie, samnej buzi, to zdziwiony byl, ze dzidza jak my wyglada i ma oczka, szczękę, nosek:D teraz chodzi z tym zdjęciem i pokazuje: "tu ma rączkę, tu drugą, a to nóżka" :D ale mam z nim ubaw:D teraz juz bede go na każde usg zabierać, bo jednak bardzo to jego myslenie zmieniło: D jakos wczesniej nie dowierzał, że tam taki przawdziwy mały ludzik siedzi i sie rusza:D poza tym bardziej troskliwy się zrobił: D

Pati, cieszę się, że dobrze sie czujesz! Oby to był dobry znak! <3

Helenucha Klucha, mia6 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam weekendowo. Właśnie zbieram się do fryzjerki z polecenia, ciekawe czy w końcu zrobi mi tak włosy, że będę na 100 % zadowolona...

Pati super, że wszystko przebiegło dobrze :) No i gratuluję synusia ! :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Witam weekendowo. Właśnie zbieram się do fryzjerki z polecenia, ciekawe czy w końcu zrobi mi tak włosy, że będę na 100 % zadowolona...

Pati super, że wszystko przebiegło dobrze :) No i gratuluję synusia ! :)

Ja też dziś idę. Pierwszy raz w życiu będę farbować włosy! Nie wiem dlaczego ale strasznie się boję :P

Paula222 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się że wszystko poszło dobrze :-) nasz Michaś też 2 dni temu na wizycie siedział po turecku te Michaly chyba tak lubią :-P

f2w343r8930pqaay.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ciesze sie, ze czujesz sie dobrze i, ze wszystko dobrze przebieglo ;)
    Duzo chlopcow tu mamy widze

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Wstałam dzisiaj w bardzo dobrym humorze i mam nadzieje, że tak zostanie :)
    Mąż zrobił śniadanie do łóżka :D Teraz odpoczywamy a po południu jedziemy z moimi rodzicami doradzić im laptopa bo ich stary już odmawia posłuszeństwa.
    Uśmiechniętego dnia życzę :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super pozytywny ten Twój post. Oby już teraz było wszystko dobrze z Wami!

Dziś nasz wielki dzień - prenatalne! Nawet dobrze spałam i oby cały ten dzień był uśmiechnięty, jak życzy agus :-)

Magda34, beatas, Helenucha Klucha, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys po badaniach zabraknie Ci miejsca na buzi, żeby tak szeroko się uśmiechnąć. Wszystko będzie dobrze - wróżka Agnieszka prawdę Ci powie :P

kirys lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś 16 tydzień (15+0) :D a 16 zawsze była szczęśliwa i to w 16 cyklu się udało.
    We wrześniu wracaliśmy z Zakopanego był to początek cyklu prosiliśmy wtedy nad Czarnym Stawem o cud poczęcia i wracając już do domu od rana miałam w głowie jedną piosenkę i co siadamy do auta ruszamy i leci i wtedy mój mąż powiedział że to pewnie znak że teraz się uda :) dokładnie tą samą słyszałam wczoraj jadąc na badanie :) i jakoś mnie tak to pozytywnie nastawiło :D a co innego nam pozostało :)
    Na wyniki czekamy do 4 tygodni i myślę że nasza cierpliwość zostanie nagrodzona :)

eidth, kirys, mloda1995, cass, beatas, zouza, Helenucha Klucha, Madzik84, mmarzenak, Dorjana, Joana33, mia6, xpaulinax, ansad lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 tyle znaków to nie może być przypadek, Wasze maleństwo na pewno jest zdrowe :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ja też dziś idę. Pierwszy raz w życiu będę farbować włosy! Nie wiem dlaczego ale strasznie się boję :P
    Życzę powodzenia bo ja byłam tydzień temu i farba nie złapała tak jak powinna. Miałam mieć dużo ciemniejsze a i mój dość duży odrost dalej widać :)
    Nie mam zielonych ani nic z tych rzeczy tylko poprostu musiałabym chyba trzymać ta farbę z dwie godziny żeby złapała :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati 89 bardzo sie ciesze z udanej wizyty. To teraz czekamy na wyniki, które wiadomo, że będą dobre :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, ale Ci fajnie, że zobaczysz dzis maluszka:) Ja aż do 5.01 musze czekać jeszcze:/ O której masz badanie?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Pati super pozytywny ten Twój post. Oby już teraz było wszystko dobrze z Wami!

Dziś nasz wielki dzień - prenatalne! Nawet dobrze spałam i oby cały ten dzień był uśmiechnięty, jak życzy agus :-)
    Na pewno będzie dobrze :D ilość pecha na tym forum już się wyczerpała :D
    Ja już zapowiedziałam mężowi że nigdy już nikt mnie na żadne prenatalne nie namówi hehe :)

kirys, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Ale musiałaś wrócić wcześniej tak? Karmiłaś wtedy piersią czy mieszanką? Kurczę ja się nastawiam na swój pokarm, ale może właśnie wtedy w nim przejdzie coś szkodliwego dla dzidziola.

Wtedy karmiłam mm. Bo pokarm miałam tylko przez 4 miesiące. Z urlopu nie wracaliśmy wcześniej, byliśmy tam ok. 2 tygodnie, było ok dopóki nie wróciliśmy do domu do Polski, wtedy zaczęła się jazda z biegunką, pojechaliśmy do szpitala i po 2-3 dniach przeszło, ze szpitala wróciliśmy po 5 dniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tak się cieszę że wszystko potoczyło się dobrze, jesteś tak pozytywnie nastawiona że wynik nie może wyjść nie prawidłowy :)

Życzę wszystkim udanych wizyt i gratuluje mamusiom które wczoraj wróciły z pozytywnymi wieściami :)

Wczoraj przyszła do mnie przesyłka z zary, reserved i h&m - uzbierało się już 3 kartony ciuszków dla maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 09:31

Pati_89 lubi tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ