X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Boże dziewczyny...wpadnę w depresję przez te Wasze zakupy :) ja nie mam jeszcze dosłownie nic....po świetach biorę się za zakupy nie ma co :)

A co do farowania, to farbowałąm tydzień temu i bez problemowo poszło, jestem szatynką ale z duuuużą ilością siwych (ehhh poszłam po dziadku i mamie), farba wszystko pięknie chwyciłą..nie ma się czego bać :D

Jeju, ja też jestem w lesie z zakupami. Pewnie dopiero coś kupię jak się urzadzimy w nowym mieszkanku. Jestem taka niezdecydowana, ciagle zmieniam zdanie, w nowym mieszkaniu teraz malowanie, a ja co chwilę zmieniam pomysł na kolor farby. Własnie przemalowywują pokój Dzidziulka, bo zmieniła mi się koncepcja i wróciłam do pierwotnej. Całe szczeście podłogi wybrane. Musze jeszcze urządzić sypialnię, i też się nie mogę zdecydować :) Zwariować można :)

Co do farby to ja farbowałam niecały miesiąc temu, kupiłam farbę Biokap z serii Delicato czy jakoś tak, w aptece i sama sobie ufarbowałam włosy, w sumie tylko odrost. Kolor wyszedł taki jak powinien, chociaż trochę się zmywa, wydaje mi się, że moje siwulce zaczynaja prześwitywac, pewnie niedługo będę musiała znowu ufarbować.

km5s20mm65zq3gk8.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny jestem dopiero teraz, bo jeszcze byłam na zakupach, a jak dotarłam do domu, to musiałam najpierw zjeść późny obiad.
    Z dzidzią wszystko ok, NT 1,6 mm :-) kość nosowa widoczna :-) serduszko 168 ud/min, CRL 78 mm - tak urosło, że wg tego wymiaru wychodzi 13 tydzień i 3 dzień :-P Wierciło się niesamowicie, machało rączkami i nóżkami, całe aż podskakiwało. Z pół godziny przed wizytą zjadłam kanapki i kawałeczek czekolady, ale za to popijałam wodę z miodem i to pewnie ten miód :-P Ryzyka wyszły niskie, trisomia 21 1:1507, trisomia 18 i 13 poniżej 1:20000 (skorygowane). Płci niestety jeszcze nie poznałam :-( Ale ja tam między nóżkami nic nie widziałam...
    Jedynie co może niepokoić, to niskie ułożenie łożyska na przedniej ścianie... Cholera wogóle nie wiem co to znaczy. Położna powiedziała mi, żeby się tym nie martwić, a lekarz mówił, że może się jeszcze podnieść. Zalecał oszczędzać się, a jak zapytałam czy mogę np. sprzątać (w sensie odkurzać odkurzaczem, czy myć podłogi mopem) to mi powiedział, żebym sobie darowała. Na współżycie też nadal mamy zakaz.
    Wyniki krwi i moczu mam ok, tylko fosforany w moczu, na co zalecił mi Wodę Jana. Pije któraś?

Pati_89, Misia15, HoniKa89, Helenucha Klucha, mmarzenak, cass, Madzik84, Magda34, dais, mia6, xpaulinax, ansad lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys super wieści :)

kirys lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    AnnieLov piękne ciuszki! Bluza z pingwinem jest boska :) ja też z ubranek mam już wszystko. Plus ręczniki, kocyki i rożek. Pieluchy tetrowe i flanelowe też ale chyba za mało. Zostały duże gabaryty i kosmetyki.

A no i jestem ruda... :P
    To ile masz już tych ubranek?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Uff dziewczyny jestem dopiero teraz, bo jeszcze byłam na zakupach, a jak dotarłam do domu, to musiałam najpierw zjeść późny obiad.
    Z dzidzią wszystko ok, NT 1,6 mm :-) kość nosowa widoczna :-) serduszko 168 ud/min, CRL 78 mm - tak urosło, że wg tego wymiaru wychodzi 13 tydzień i 3 dzień :-P Wierciło się niesamowicie, machało rączkami i nóżkami, całe aż podskakiwało. Z pół godziny przed wizytą zjadłam kanapki i kawałeczek czekolady, ale za to popijałam wodę z miodem i to pewnie ten miód :-P Ryzyka wyszły niskie, trisomia 21 1:1507, trisomia 18 i 13 poniżej 1:20000 (skorygowane). Płci niestety jeszcze nie poznałam :-( Ale ja tam między nóżkami nic nie widziałam...
    Jedynie co może niepokoić, to niskie ułożenie łożyska na przedniej ścianie... Cholera wogóle nie wiem co to znaczy. Położna powiedziała mi, żeby się tym nie martwić, a lekarz mówił, że może się jeszcze podnieść. Zalecał oszczędzać się, a jak zapytałam czy mogę np. sprzątać (w sensie odkurzać odkurzaczem, czy myć podłogi mopem) to mi powiedział, żebym sobie darowała. Na współżycie też nadal mamy zakaz.
    Wyniki krwi i moczu mam ok, tylko fosforany w moczu, na co zalecił mi Wodę Jana. Pije któraś?
    A nie mówiłam :D super że wszystko ok :) moja babcia kiedyś piła wode Jana na poprawę pracy nerek :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam na opakowaniu, że ta woda jest bardzo moczopędna. No to będę miała niezłą jazdę z sikaniem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 19:59

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Wyczytałam na opakowaniu, że ta woda jest bardzo moczopędna. No to będę miała niezłą jazdę z sikaniem :-P
    Ja mam i bez wody hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratuluje ;)
    Z lozyskiem zartow nie ma. Ja tez mam nisko i zaslania mi droge, ktora maluch ma wyjsc, na szczescie juz troche sie przesunelo. Niemniej jednak sie oszczedzam. Mycie okien odpada, ale reszta na lajcie jak sobie podziele prace. Kuchnie potrafie pol dnia sprzatac ;)

Mnie nadal meczy bieguuunka:/

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Kirys gratuluje ;)
    Z lozyskiem zartow nie ma. Ja tez mam nisko i zaslania mi droge, ktora maluch ma wyjsc, na szczescie juz troche sie przesunelo. Niemniej jednak sie oszczedzam. Mycie okien odpada, ale reszta na lajcie jak sobie podziele prace. Kuchnie potrafie pol dnia sprzatac ;)

Mnie nadal meczy bieguuunka:/
    To może najedz się gorzkiej czekolady? Albo węgiel chyba tez można :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie zauważyłam, że jak sprzątam, to po 2 godzinach mam dość, czuję zmęczenie, więc słucham organizmu i sprzątam tak na raty :-P

mloda1995, mia6 lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    To może najedz się gorzkiej czekolady? Albo węgiel chyba tez można :)
    Wegiel juz wziety rano i popoludniu. Najwazniejsze zeby z malenstwem bylo ok bo boje sie, ze nie dostarczam mu odpowiednich skladnikow. Wszystko co jem wydalam. Oby przeszlo do oniedzialku bo brata pod opieka mam miec bo mama nie ma co z nim zrobic. Jak tak dalej pojdzie to odpuszcze

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    To ile masz już tych ubranek?

10 bodziaków z długim rękawem, 10 z krótkim, 5 pajacyków krótkich, 5 śpiochów, jeden grubszy pajacyk, 4 bluzy, ogrodniczki, koszulki, dwie pary spodni dresowych, dwie pary półśpiochów, dwie pary spodenek od piżamki, milion skarpetek, dwie pary rajstopek, dwie czapeczki kąpielowe, trzy zwykłe, jeden kapelusik. I trzy zestawy koszulka albo body ze spodenkami. Chyba dokupię jeszcze lekki śpiworek.
    Oprócz tego - trzy kocyki różnej grubości, rożek, pieluchy 8szt. (muszę dokupić), trzy ręczniki kąpielowe i to chyba wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 21:56

dais lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    ja tez mam lozysko na przedniej scianie i tydzien temu duzo sprzatalam,przemeczylam sie i wieczorem zaczelam plamic,wiec radze sie na serio oszczedzac.Teraz musze luteine brac do konca ciazy.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    10 bodziaków z długim rękawem, 10 z krótkim, 5 pajacyków krótkich, 5 śpiochów, jeden grubszy pajacyk, 4 bluzy, ogrodniczki, koszulki, dwie pary spodni dresowych, dwie pary półśpiochów, dwie pary spodenek od piżamki, milion skarpetek, dwie pary rajstopek, dwie czapeczki kąpielowe, trzy zwykłe, jeden kapelusik. I trzy zestawy koszulka albo body ze spodenkami. Chyba dokupię jeszcze lekki śpiworek.
    Oprócz tego - trzy kocyki różnej grubości, rożek, pieluchy 8szt. (muszę dokupić), trzy ręczniki kąpielowe i to chyba wszystko :)
    A Ty nie rodzisz czasem w lutym hehe :D ja tak na razie kupuje bez logiki ale chyba muszę przemyśleć te moje zakupy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A Ty nie rodzisz czasem w lutym hehe :D ja tak na razie kupuje bez logiki ale chyba muszę przemyśleć te moje zakupy :)

Hehe :D myślę, że jak będzie ciepło to będzie w samych pajacykach krótkich albo bodziakach. No ale wieczory dla takiego malucha są już chłodniejsze. Na pewno jeszcze bliżej terminu będę kupować jakieś fajne zestawy :)

A rożek i kocyk trzeba mieć do szpitala.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Hehe :D myślę, że jak będzie ciepło to będzie w samych pajacykach krótkich albo bodziakach. No ale wieczory dla takiego malucha są już chłodniejsze. Na pewno jeszcze bliżej terminu będę kupować jakieś fajne zestawy :)

A rożek i kocyk trzeba mieć do szpitala.
    Ja to jestem jeszcze daleko w tyle :) non stop coś oglądam ale nie kupuje :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja to jestem jeszcze daleko w tyle :) non stop coś oglądam ale nie kupuje :)

Mamy jeszcze dużo czasu! :) My w styczniu chcemy kupić komodę żebym miała gdzie upychać drobiazgi. Wózek zostawiłam na koniec.

P.S. W Rossmannie jest duża promocja na maść bepanthen (bardzo dobra, polecam) dwa opakowania w cenie jednego, ale tylko z kartą rossnne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 22:40

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Mamy jeszcze dużo czasu! :) My w styczniu chcemy kupić komodę żebym miała gdzie upychać drobiazgi. Wózek zostawiłam na koniec.

P.S. W Rossmannie jest duża promocja na maść bepanthen (bardzo dobra, polecam) dwa opakowania w cenie jednego, ale tylko z kartą rossnne.
    Znam wszystkie mamy ja stosują ale jest jej recenzja na blogu o.sroki i nie ma za dobrej oceny :) w sumie tam mało co ma :)

cass lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Znam wszystkie mamy ja stosują ale jest jej recenzja na blogu o.sroki i nie ma za dobrej oceny :) w sumie tam mało co ma :)

Sprawdzę sobie. Ja jej używam do zaleczenia podrażnień powstałych przez biegunki. Działa najlepiej. Z naturalnych dobry jest też linomag ale nie działa tak szybko, poza tym jest strasznie tłusty i brudzi tak, że nie można sprać. Sudocrem wiadomo :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Sprawdzę sobie. Ja jej używam do zaleczenia podrażnień powstałych przez biegunki. Działa najlepiej. Z naturalnych dobry jest też linomag ale nie działa tak szybko, poza tym jest strasznie tłusty i brudzi tak, że nie można sprać. Sudocrem wiadomo :)
    Ty tam przy tylu dzieciaczkach to masz jakieś doświadczenie :) na szczęście przyjeżdża z Niemiec moja ciocia choć tylko parę lat starsza i jest położną więc będę ja męczyć pytaniami :)
    A właśnie Ty sama prowadzisz żłobek czy masz kogoś jeszcze do pomocy?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ