X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugie rekawki na pewno sie przydadza faktycznie na wieczory. Ja odzwyskalam moje ubranka, ktore pozyczylam szwagierce, proponowala tez dziewczece, ale poki nie znamy plci nie zbieramy rozowych :) U nas najlepiej sprawdzal sie sudocream i do teraz czasem go uzywam jak maluch ma jakies mocniejsze zaczerwienienie. Bepanthen uzywalam tylko na sutki i byl lepszy niz maltan, jednak u nas srednio sie sprawdzal na podraznienia dzieciaczka. Jesli chodzi o emulsje do kapieli i pielegnacji to najlepsza byla emolium oraz oilatum, bo maly mial AZS przez alergie na bialko krowie. Niestety oba kosmetyki nie nalezy do najtanszych ale byly nieporownywalne. Na opryszcze nie mam sposobow, bo na szczescie nigdy w zyciu jej nie mialam. U nas kolejna wyzyta dopiero 20 stycznia, w 20 tygodniu ciazy i to juz ostatnia, potem zobaczymy maluszka dopiero po porodzie. Ogolnie gdyby ktoras szukala lekarza w Opolu to bylysmy na poprzednim USG u doktora Wiecka i chyba nigdy nie spotkalam lepszego ginekologa, niestety jest tylko prywatnie i troche sie ceni ale warto.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Ojoj wzięłam sobie Twoje słowa do serca, zrobię wszystko, żeby tylko z Maluszkiem było ok.
    A wogóle to wciąż przeżywam te wczorajsze widoki <3 Nie mogę uwierzyć jak w niecałe dwa tygodnie Dzidzi urosło z 4 cm do 7 i już ma wszystko tak wyraźnie widoczne rączki i nóżki. Niestety lekarz nie dał mi żadnego zdjęcia takiego całościowego, tylko same takie techniczne potrzebne do pomiarów.
    Następna wizyta 15 stycznia, to dopiero za 4 tygodnie, będę tęsknić za widokiem Maluszka.
    Rzeczywiście widok zapiera dech ;) U nas super widać było wargi i nosek jestem ciekawa jak się zmieni do stycznia. ;)
    Czytając o tym, że bylyscie u fryzjera poczułam ogromną chęć odświeżenia i również umówilam się na wtorek ;)
    Katar mi nie ustępuje.... Üuuuuuuu tak mnie wq że już nie mogę zrobiłam dzisiaj parowke z ręcznikiem na głowie tylko nie bardzo wiem jak często mam to Powtarzać?? Jakieś opinie??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Dziewczyny witam się jako szczęśliwa młoda mężatka :)

Gratulacje :)

munequita lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Gratulacje!! Dużo szczęścia i miłości :)

Na opryszczkę u mnie najlepiej działa przykładanie wacika ze spirytusem- wypala dziada ;) no i smarowanie przekrojonym ząbkiem czosnku. Trzeba też pamiętać, żeby dużo ciepłego pić - najlepszy jest rumianek.

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady :* Tak, to nie pierwszy raz, ale pierwszy w ciąży. Plasterki mi też nie bardzo pomagały, a to dlatego, że moja opryszczka jest większa niż plasterek :P :P Póki co ratuję się Amolem, Sudokremem i maścią z nagietka (domową). Już parzę rumianek i dezynfekuję ;) Dzięki Wam jeszcze raz.

aneczka2015, mloda1995, mia6 lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić że przed wczoraj poczułam ruchy synka :) Byłam pewna tak na 80 %, ale wczoraj powtórka wiele wyraźniejsza i dziś też :) Także jestem pewna na 100 % że to kruszynek mamusi <3

Madzik84, mloda1995, dais, Lila2703, kirys, mia6, mmarzenak, Helenucha Klucha, beatas, Magda34, Kawokado, HoniKa89 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Zapomniałam się pochwalić że przed wczoraj poczułam ruchy synka :) Byłam pewna tak na 80 %, ale wczoraj powtórka wiele wyraźniejsza i dziś też :) Także jestem pewna na 100 % że to kruszynek mamusi <3
    Pozazdrościć ;)
    Wlasnie patrze mam ten sam tydzien i dzien ciazy :D

Paula222 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie sie jesli jeszcze nie czujecie, w pierwszej ciazy poczulam dopiero ok 20 tygodnia, teraz duzo wczesniej. Przyjdzie taki dzien, a potem zostanie kopanie po zebrach i pecherzu :P

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie porady :* Tak, to nie pierwszy raz, ale pierwszy w ciąży. Plasterki mi też nie bardzo pomagały, a to dlatego, że moja opryszczka jest większa niż plasterek :P :P Póki co ratuję się Amolem, Sudokremem i maścią z nagietka (domową). Już parzę rumianek i dezynfekuję ;) Dzięki Wam jeszcze raz.
    Jajko, ja też korzystałam z amolu - zasuszałam i do tego polecam Ci maść na opryszczkę - ezaberan, można go stosować w ciąży, mi pomógł

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natchnęło mnie dziś na literki nad łóżeczko :) jakie cudeńka w głowie mi się już kręci hehe :)
    http://allegro.pl/showitem/description/5843768472.html

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a ja dzisiaj nie dosyć że miałam koszmarny sen o mojej mamie ( a Ona ma dziś urodziny :D), to obudziłam się z bólem głowy, potem "truuudna" wizyta w toalecie i pojawiło się lekko brązowe plamienie. Na początku ciązy miałam nawet krwawienie po takiej kibelkowej wizycie i między innymi dlatego dostałam luteinę... kurcze jestem zła, bo gin kazał mi w przyszłym tygodniu odstawić luteinę, ale chyba tego nie zrobię i przeciągnę to do następnej wizyty u niego w styczniu...
    Z dobrych wieści to posiew wyszedł dobrze :)..chociaż to...

Agabtm lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jednak w szpitalu :( , przestraszyłam sie jak zobaczylam krew na papierze a pozniej taki zakrzep jak glut , teraz juz mam taka brunatna koncowke tak jak sie ma na koncowke okresu. Z dzieckiem wszystko ok, fikalo jak talala i chyba to dziewczynka lekarz powiedzial ze na 90% ze zdziwilby sie jakby to sie okazał chłopiec ;)

Chcialabym zeby mi to przeszlo i jutro wypuścili ale wątpię.

I tak zaczelismy kolejny tydzień, lekarz nie wie skad to plamienie ake powiedzial ze jak nie wiadoko to dobrze, i mowil ze mam nisko czy osuwajace sie lozysko i na przedniej scianie, ale ze to powinno sie podnosić. I znowu zlapalam chyba grzybice nie wiadomo skąd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 19:18

f2w3skjoxrbw67ni.png

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka777 najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok, poleż, po odpoczywaj, wszystko będzie dobrze w szpitalu wiedzą co robią

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 trzymaj się dzielnie w tym szpitalu. Odpoczywaj i dbaj o siebie i Maluszkę :-)
    Ja się wczoraj dowiedziałam, że mam łożysko tak samo jak Ty: nisko i na przedniej ścianie i teraz cały czas się zastanawiam co mi wolno a co nie, żeby nie zaszkodzić. A powiedz czy przed tym plamieniem przemęczyłaś się jakoś?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka trzymaj się ciepło :*
    Dziewczyny pomóżcie coś na katar?? Bolą juz mnie zatoki szczękowe brałam apap pomogło na 2 godziny...
    Co z inhalacjami jak często można robić??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 19:40

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zakaz noszenia ciezkich rzeczy po ostatniej wizycie w szpitalu w pazdzierniku, wczoraj tylko poszlam sie przejsc do sklepu kupilam 3 pomarańcze i kilka bananów i jakies tam lekkie rzeczy i tyle i dzisiaj tak myślałam ze mi sie cos tam dzieje lezalam pol dnia i chcialam tylko umyc podłogę no to umylam i poczułam ze mam mokrzej niz zwykle. Kiedys mylam podlogi na kolanach z jakis mies temu i tylko bolaly mnie miesnie brzucha a tu masz ci takie rzeczy, nie czulam sie zmęczona za bardzo dzisiaj.

Lekarz powiedział ze mam sobie odpuscic sprzątanie, chyba trzeba jakas Pania zatrudnic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 20:17

f2w3skjoxrbw67ni.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Kuleczka trzymaj się ciepło :*
    Dziewczyny pomóżcie coś na katar?? Bolą juz mnie zatoki szczękowe brałam apap pomogło na 2 godziny...
    Co z inhalacjami jak często można robić??
    Inhalacje możesz robić tak jak u dzieciaków :w ciągu dnia najlepiej do godz 16 2-3 razy solą 3% a po godz 16 solą fizjologiczną dwa razy.

Agabtm lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Rzeczywiście trudno Was nadrobić. Dwa dni mnie nie było a to tyle stron doszło :)
    Jutro postaram się nadrobić jak dam rade :)

Pisze żeby się zameldować ze od 24 godzin jestem w Polsce i ten klimat mi odpowiada najbardziej. Lot był bardzo krótki. Miał być 2h15min a wyszło 1h50min :)
    Mdłości mi przeszły co do jedzenia, cały czas są na pastę do zębów i na różne zapachy.
    Mama podejrzewa coś, nawet się dziś pytała czy jestem w ciąży, ale zaprzeczył jak narazie. Muszą być cierpliwi jeszcze 3 dni :D
    Jutro o 10.10 mam usg 4d które będzie dla rodziców właśnie :)
    A no i w końcu : witam się w drugim trymestrze ! :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:07

Pati_89, Magda34, Helenucha Klucha, Nelus, Joana33, munequita, kirys, Madzik84, Misia15, mmarzenak, xpaulinax, Lila2703, Kawokado, ansad lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:

Gratulacje i wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2015, 23:14

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KULECZKA wypoczywaj:*

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ