X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ty tam przy tylu dzieciaczkach to masz jakieś doświadczenie :) na szczęście przyjeżdża z Niemiec moja ciocia choć tylko parę lat starsza i jest położną więc będę ja męczyć pytaniami :)
    A właśnie Ty sama prowadzisz żłobek czy masz kogoś jeszcze do pomocy?

Czytałam o tych niemieckich kosmetykach z Rossmanna i jestem zaskoczona, że są takie dobre! Koniecznie podpytaj o wszystko :)

Ja mam tylko czwórkę dzieci więc sama się nimi zajmuję :)

P.S. Bepanthen baby extra ma bardzo dobrą opinię sroki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 23:05

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Czytałam o tych niemieckich kosmetykach z Rossmanna i jestem zaskoczona, że są takie dobre! Koniecznie podpytaj o wszystko :)

Ja mam tylko czwórkę dzieci więc sama się nimi zajmuję :)

P.S. Bepanthen baby extra ma bardzo dobrą opinię sroki!
    A mi chodziło o sudocrem ale jestem rozkojarzona hehe pomyliłam je :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie mam nic dla dzieciaka i mysle, że mam jeszcze czas na zakupy :) obym tylko pózniej ze wszystkim zdążyła :)
    Na szczęście mam Was i pewnie kwestie wyprawki obgadamy na 100%!

Lila2703 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazienie mam jeszcze nic,prócz bodow jednych,które kupiłam z racji tego że na USG było wszystko dobrze.
    Zacznę kupować jak poznam płeć. Niby jest jakiś tam przesad że kupuję się rzeczy po połowie bo można zapeszyc.
    Z niczym się nie śpieszę mam czas jeszcze:)

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomocy :( mam opryszczkę na pół twarzy, znacie jakieś bezpieczne sposoby na szybkie gojenie?

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziewczyny, pomocy :( mam opryszczkę na pół twarzy, znacie jakieś bezpieczne sposoby na szybkie gojenie?

Mi wyszla na ustach ale powiem szczerze ze ciezko ja zwalczyc. Jedyne co mi pomaga to takie plastrki w aptece mozna kupic i one zasuszaja. Albo pasta do zebow posmaruj tez zasusza. Nie znam zadnego sposobu na szybka poprawe :(. Trzymaj sie

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Rozpoczynam 17 tydzień :D

Pati_89, Agabtm, Madzik84, Magda34, Helenucha Klucha, aneczka2015, Nelus, mmarzenak, Lila2703, HoniKa89 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Sok z cytryny, plasterek przykładaj. Będzie szczypało jak diabli ale pomoże. Może udaj się do lekarza bo z opryszczka w ciąży nie ma żartów.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w 17 tygodniu. Chyba wczoraj przesadzilam z zakupami bo chyba rano mialam plame przy wycieraniu ale nie jestem pewna na 100 % wiec dzis odoczywam i obserwuje

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w końcu w II trymestrze! :D

Z tej okazji święto, wczoraj się ufarbowałam, pierwszy raz od września albo i jeszcze lepiej... ;) Wyszło super :D

Helenucha Klucha, Nelus, kirys, Agabtm, mmarzenak, Lila2703 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, tez tak mialam po zbyt długich zakupach.. Leż i odpoczywaj!

Pati, mówisz, ze bepanthen jest lepszy niż sudocrem? W szoku jestem:D

Jajko Niespodzianka, niestety nie znam bezpiecznego sposobu na opryszczke:/ mąż ma zawsze jak go choroba złapie, ale sparuje wtedy maxibioticiem, w ciąży pewnie nie można go stosować.. Po tym szybko przechodzi..
    Gdzie byłaś na usg genetycznym i u jakiego lekarza?

Quatriona, wszystko w porządku po upadku?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko ja nie polecam tych plasterków, moim zdaniem zamiast wysuszac rana się pod tym jeszcze bardziej rozognia... Przynajmniej mój maz tak miał Io na dodatek obok wyszło mu kilka nowych...

mia6 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie na kazdego dziala cis innego. Ale z opryszczka to jest tak ze jak juz wychodzi to ciezko sobie z nia poradzic :(

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Pati, mówisz, ze bepanthen jest lepszy niż sudocrem? W szoku jestem:D?
    Tak tylko wyczytałam na tym blogu. Dziewczyna robi tam konkretną analizę składników. Ja dzieci nie mam więc i doświadczenia mi brak :) większość mam które znam używa sudocrem, ale też np chusteczki nawilżane w których jest tylko chemia i tylko niektóre są naprawdę dobre i bez sztucznych gratisów :)

mia6 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witam się jako szczęśliwa młoda mężatka :)

Karola1988, beatas, kirys, Madzik84, Agabtm, kuleczka777, mmarzenak, mloda1995, mia6, oldżi, Lila2703, Helenucha Klucha, jakka, Magda34, JennyXS, Kawokado, ansad, HoniKa89 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Gratulacje :D

munequita lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) Właśnie siedzę i robię test obciążenia glukoza... Jeszcze ostatnie pobranie mi zostało,ciekawe jaki wyjdzie wynik bo ostatnio na czczo miałam 100...

Jajkoniespodzianka ja w poprzedniej ciąży tak miałam pani dermatolog kazała mi kupić zowirax w aptece i pomógł bardzo...

Munequita gratulacje ;-)

munequita lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja tez mam lozysko na przedniej scianie i tydzien temu duzo sprzatalam,przemeczylam sie i wieczorem zaczelam plamic,wiec radze sie na serio oszczedzac.Teraz musze luteine brac do konca ciazy.
    Ojoj wzięłam sobie Twoje słowa do serca, zrobię wszystko, żeby tylko z Maluszkiem było ok.
    A wogóle to wciąż przeżywam te wczorajsze widoki <3 Nie mogę uwierzyć jak w niecałe dwa tygodnie Dzidzi urosło z 4 cm do 7 i już ma wszystko tak wyraźnie widoczne rączki i nóżki. Niestety lekarz nie dał mi żadnego zdjęcia takiego całościowego, tylko same takie techniczne potrzebne do pomiarów.
    Następna wizyta 15 stycznia, to dopiero za 4 tygodnie, będę tęsknić za widokiem Maluszka.

Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Gratuluję i życzę duuużo miłości!

Einin, munequita lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 20 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opryszczkę w ciąży stosuje się acyklowir lub po 1 trymestrze heviran - ale są to leki na receptę i zawsze trzeba stosować je pod nadzorem lekarza.
    Opryszczka to był mój pierwszy zwiastun ciąży, ale bez paniki, jesli to nie pierwszy raz.:)

Ja stosowałam plastry compeed wtedy, bardzo je lubię.:)

Maść cynkowa też ponoć jest skuteczna oraz przykładanie wacika ze spirytusem.

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ