Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati_89 wrote:Ty tam przy tylu dzieciaczkach to masz jakieś doświadczenie
na szczęście przyjeżdża z Niemiec moja ciocia choć tylko parę lat starsza i jest położną więc będę ja męczyć pytaniami
A właśnie Ty sama prowadzisz żłobek czy masz kogoś jeszcze do pomocy?
Czytałam o tych niemieckich kosmetykach z Rossmanna i jestem zaskoczona, że są takie dobre! Koniecznie podpytaj o wszystko
Ja mam tylko czwórkę dzieci więc sama się nimi zajmuję
P.S. Bepanthen baby extra ma bardzo dobrą opinię sroki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2015, 23:05
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Czytałam o tych niemieckich kosmetykach z Rossmanna i jestem zaskoczona, że są takie dobre! Koniecznie podpytaj o wszystko
Ja mam tylko czwórkę dzieci więc sama się nimi zajmuję
P.S. Bepanthen baby extra ma bardzo dobrą opinię sroki! -
nick nieaktualnyJa narazienie mam jeszcze nic,prócz bodow jednych,które kupiłam z racji tego że na USG było wszystko dobrze.
Zacznę kupować jak poznam płeć. Niby jest jakiś tam przesad że kupuję się rzeczy po połowie bo można zapeszyc.
Z niczym się nie śpieszę mam czas jeszcze:)
-
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, pomocy
mam opryszczkę na pół twarzy, znacie jakieś bezpieczne sposoby na szybkie gojenie?
Mi wyszla na ustach ale powiem szczerze ze ciezko ja zwalczyc. Jedyne co mi pomaga to takie plastrki w aptece mozna kupic i one zasuszaja. Albo pasta do zebow posmaruj tez zasusza. Nie znam zadnego sposobu na szybka poprawe. Trzymaj sie
Czekamy na Mikołaja ❤ -
JajkoNiespodzianka wrote:Dziewczyny, pomocy
mam opryszczkę na pół twarzy, znacie jakieś bezpieczne sposoby na szybkie gojenie?
-
Witam się i ja w końcu w II trymestrze!
Z tej okazji święto, wczoraj się ufarbowałam, pierwszy raz od września albo i jeszcze lepiej...Wyszło super
Helenucha Klucha, Nelus, kirys, Agabtm, mmarzenak, Lila2703 lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Kuleczka, tez tak mialam po zbyt długich zakupach.. Leż i odpoczywaj!
Pati, mówisz, ze bepanthen jest lepszy niż sudocrem? W szoku jestem:D
Jajko Niespodzianka, niestety nie znam bezpiecznego sposobu na opryszczke:/ mąż ma zawsze jak go choroba złapie, ale sparuje wtedy maxibioticiem, w ciąży pewnie nie można go stosować.. Po tym szybko przechodzi..
Gdzie byłaś na usg genetycznym i u jakiego lekarza?
Quatriona, wszystko w porządku po upadku? -
beatas wrote:
Pati, mówisz, ze bepanthen jest lepszy niż sudocrem? W szoku jestem:D?większość mam które znam używa sudocrem, ale też np chusteczki nawilżane w których jest tylko chemia i tylko niektóre są naprawdę dobre i bez sztucznych gratisów
mia6 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny witam się jako szczęśliwa młoda mężatka
Karola1988, beatas, kirys, Madzik84, Agabtm, kuleczka777, mmarzenak, mloda1995, mia6, oldżi, Lila2703, Helenucha Klucha, jakka, Magda34, JennyXS, Kawokado, ansad, HoniKa89 lubią tę wiadomość
Blanka -
Witam
Właśnie siedzę i robię test obciążenia glukoza... Jeszcze ostatnie pobranie mi zostało,ciekawe jaki wyjdzie wynik bo ostatnio na czczo miałam 100...
Jajkoniespodzianka ja w poprzedniej ciąży tak miałam pani dermatolog kazała mi kupić zowirax w aptece i pomógł bardzo...
Munequita gratulacje
munequita lubi tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:ja tez mam lozysko na przedniej scianie i tydzien temu duzo sprzatalam,przemeczylam sie i wieczorem zaczelam plamic,wiec radze sie na serio oszczedzac.Teraz musze luteine brac do konca ciazy.
A wogóle to wciąż przeżywam te wczorajsze widokiNie mogę uwierzyć jak w niecałe dwa tygodnie Dzidzi urosło z 4 cm do 7 i już ma wszystko tak wyraźnie widoczne rączki i nóżki. Niestety lekarz nie dał mi żadnego zdjęcia takiego całościowego, tylko same takie techniczne potrzebne do pomiarów.
Następna wizyta 15 stycznia, to dopiero za 4 tygodnie, będę tęsknić za widokiem Maluszka.Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Na opryszczkę w ciąży stosuje się acyklowir lub po 1 trymestrze heviran - ale są to leki na receptę i zawsze trzeba stosować je pod nadzorem lekarza.
Opryszczka to był mój pierwszy zwiastun ciąży, ale bez paniki, jesli to nie pierwszy raz.
Ja stosowałam plastry compeed wtedy, bardzo je lubię.
Maść cynkowa też ponoć jest skuteczna oraz przykładanie wacika ze spirytusem.