Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati_89 wrote:No wreszcie to włączyli
Ja wczoraj zaczęłam 17 tydzieńi mam do was pytanie
czy mogłybyście w jakiś sposób ( choc wiem ze to trudne) opisać ruchy dziecka? Bo mi się cos zdaje ale jako że to pierwsza ciąża to nie wiem czego sie spodziewać
ja poczułam takiego bąbla z powietrza z prawej strony brzucha ( taki jak w butli w której robione jest wino)i to podobno takie uczucie
niestety zdarzyło się to tylko dwa razy i czekam z utęsknieniem na następne wybryki
-
Dzień dobry wszystkim po świętach
Ja dziś odpoczywam od 3-dniowego "kolędowania po rodzinie"...na szczęście do końca roku mam jeszcze zwolnienie lekarskie, więc mogę naładować akumulatory. W rodzinie radość wielka,bo nasi rodzice dowiedzieli się o płci dopiero w święta - dostali pod choinkę maleńkie niebieskie skarpetki
-
Kawokado wrote:My zdecydowaliśmy się na navington galeon - mały czołg na nasze błotko i brak chodników
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df1f35643c59.jpg
Mąż będzie go zamawiał w marcu lub kwietniu, nic innego już nie szukamy, bo od czytania opinii na forach oczopląsu można dostać
ano i bierzemy taki kolor w razie gdyby udało się zmajstrować kiedyś drugie
My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
http://www.navington.com/shop/corvet/
Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.
-
witam sie również w 18 tyg. to juz 5 miesiąc z tego co piszą na belly to juz większą połowa za nami
Kourtney bardzo ladne zdjęciaja odpoczywam, wczoraj sie zdenerwowalam tylko bo mi sie moja psina wyslizgnela z szelek i prawie na ulice wyleciała i wogole nie słuchała mnie tylko gonilam ja jak głupia bo poleciała za psem. Takie to male a takie nie posłuszne. Przestarszylam sie bo wcześniej mi sie śniło ze ja samochód potrącił.
Jutro wizyta u gin, a rano musze odebrac wyniki i wypis ze szpitala
Pochwale sie ze dostaliśmy pod choinkę zestaw 5 par body z tygryskiem z kubusia Puchatka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:38
-
cass wrote:Ach, belly zrobił niespodziankę tym "niedziałaniem"
Witam się w 18 tygodniu z poświątecznym brzuchem
Ktoś ostatnio pytał o wózki - mnie przerażało buszowanie w necie i szukanie wózka, jak również to, że ceny są mocno zawyżone (trochę sobie myślę, że to taki smutny biznes...). Nam od razu w oko wpadł Amelis, również dlatego, że to polska produkcja, obserwuję ich od jakichś trzech miesięcy i na dziś jesteśmy na niego zdecydowani. W styczniu jedziemy obejrzeć go do sklepu stacjonarnego.
Czekam też na nową serię wiosenną, bo z tego co widzę mają wózki sezonowe.
https://www.amelis-colour.com/
Ja też jestem zakochana w Amelisiei najchętniej już bym go kupiła ale teraz się wstrzymam jak mówisz że mogą być nowe kolory
dzięki za cenną informacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:53
cass lubi tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Mi też belly nie działała.. Zazdroszcze Wam tych ruchow! Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie później poczuje..
jestem juz zmęczona tymi świętami, jedzeniem i siedzeniem! Ostatnio, co rano, po przebudzeniu oprocz skurczy nóg (lekarz mówił, ze to normalne), mam tez skurcze brzucha.. Ma ktoras z Was tak? Bo nie wiem, czy to normalne i czy sie martwić..
-
Misia15, tak się ostatnio na fejsie chyba wygadali, że szykują nowe kolory. Bo np. na zimę mieli ten wózek beżowy w gwiazdki..., więc liczę, że może pojawią się nowe serie limitowane
Mnie na szczęście skurcze nóg omijają, brzucha też. Pobolewa tylko, ale to nic nowego.
U mnie dziś pogoda zupełnie niespacerowa, więc siedzimy z psem w domu. Za to przy otwartym oknie
A co do ruchów, to ja czuję bąble, najpierw delikatne, z dnia na dzień mocniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 15:15
Misia15 lubi tę wiadomość
-
Mi tez belly nie działało. Myślałam że to mój telefon szwankuje
Koło mnie rodzice zaczynają skakać, bo się w końcu dowiedzieli i cieszą
Ja nie mam bardzo apetytu przez te święta, nie wiem czemu a tak wszystko ładnie wygląda. Oby śniadanie i tyle
Najbardziej się ciesze, ze mdłości minęły
A no i witam się w 15 tygodniuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:13
MADZIA 87 lubi tę wiadomość
-
xpaulinax wrote:My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
http://www.navington.com/shop/corvet/
Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.
no my wybraliśmy galeon przez wahaczeale corvet lepszy jeżeli mylicie o składaniu go do auta, bo mniejszy. My nie mamy samochodu, wiec nie miało to dla nas aż takiego znaczenia
ach no i witam się w 19 tygodniu! Jak ten czas leci... Podobno w tym tygodniu dzidzia uczy się reagować na głośne dźwięki w okolicy brzucha zobaczymy cz poczuje trzepotanie jak nasz jamnior się rozszczekaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:16
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
No to sobie zrobiłam wycieczkę po galerii handlowej
Myślałam, że załapię się na poświąteczne wyprzedaże i obkupię się w ciążowe ciuchy. Przeszłam wszystkie sklepy odzieżowe i w ŻADNYM nie było ani jednego ciucha ciążowego (pytałam obsługi). Nawet H&M to porażka, jak się okazuje nie w każdym jest dział ciążowy
Także drogie warszawskie ciężarówki, szczerze odradzam Galerię Mokotów, omijać szerokim łukiem, nie ma NIC, nawet ceny ciuszków dla dzieci to obłęd
Zmarnowałam tylko czas i siły
A już powoli robi mi się dramat z ubraniami - na świąteczną wizytę u teściów spodnie musiałam dopiąć na... spinacz biurowy
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.
Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.Madzik84 lubi tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.
Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.
Kuleczka, u mnie niestety to nie przejdzie, bo ja jakaś niewymiarowa jestem i muszę najpierw ciuch pomacać i przymierzyć, bo 95% rzeczy źle leżyA chciałam się połasić na wyprzedaże...
Z rajstopami faktycznie ciężko, większość ciśnie w brzuch (nawet noszone pod brzuchem uwierają), ale niektóre zwykłe pasują idealnie, ale muszę naciągnąć je prawie pod pachy
HoniKa89 lubi tę wiadomość
Ja się jutro wybieram na zakupy ciążowe, sponie jeszcze dopinam bez spinacza:D ale lada moment...obym coś znalazłam w rozsądnej cenie...
A co do rajstop to koleżanka poleciła mi te :
https://www.gatta.pl/pl/dla-niej/rajstopy/rajstopy-ciazowe/
używała w ciąży i była barzo zadowolona, chyba wypróbuję. -
beatas wrote:Madzik, ja w h&m kupiłam 3 pary spodni ciążowych po 40 zl i 60 zl! Natomiast miesiąc wczesniej kupiłam za 149zl te, które tez byly teraz za 40 zl!!
Ooooch, to zazdroszczę polowania na ciuchy!Niestety nie w każdym h&m jest dział ciążowy
Dzisiaj przekonałam się o tym na własnej skórze, a też mi się słabo robi w sklepach, więc zezłościłam się, że wycieczka na marne
Ja kupiłam w zeszłym tygodniu 2 pary spodni ciążowych w h&m, niestety po pełnej cenie, na przecenie były tylko same rozmiary 34. Ale nie żałuję ani złotówki, co za wygoda
Może coś uda mi się upolować na przecenie. Muszę tez kupić sobie kurtkę zimową, większą, żeby pochodzić w niej do marca. W mojej niedługo przestanę się dopinać
Kourtney, piękne zdjęcia! Śliczna z Was para. Pytałaś o plany na Sylwestra, ja bedę się rozpakowywac po przeprowadzce, o ile uda nam się przeprowadzić heh Jutro ruszają z podłogami. No i powoli zaczynam pakować nasze graty od jutra. Mam tylko nadzieję, że sił starczy. Dzisiaj jakaś krostka wyskoczyła mi w kaciku ust, mam nadzieję, że to nie zajad i brak witamin ehh