X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No wreszcie to włączyli :)
    Ja wczoraj zaczęłam 17 tydzień :D i mam do was pytanie :) czy mogłybyście w jakiś sposób ( choc wiem ze to trudne) opisać ruchy dziecka? Bo mi się cos zdaje ale jako że to pierwsza ciąża to nie wiem czego sie spodziewać :)

ja poczułam takiego bąbla z powietrza z prawej strony brzucha ( taki jak w butli w której robione jest wino) :) i to podobno takie uczucie :) niestety zdarzyło się to tylko dwa razy i czekam z utęsknieniem na następne wybryki :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu :)

Dwa razy w ubiegłym tygodniu poczułam dziwne "pikanie" w podbrzuszu, przypominające trochę tik w oku ;) Biorę magnez, więc zastanawiam się czy to już to... :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim po świętach :) Ja dziś odpoczywam od 3-dniowego "kolędowania po rodzinie"...na szczęście do końca roku mam jeszcze zwolnienie lekarskie, więc mogę naładować akumulatory. W rodzinie radość wielka,bo nasi rodzice dowiedzieli się o płci dopiero w święta - dostali pod choinkę maleńkie niebieskie skarpetki :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    My zdecydowaliśmy się na navington galeon - mały czołg na nasze błotko i brak chodników ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df1f35643c59.jpg

Mąż będzie go zamawiał w marcu lub kwietniu, nic innego już nie szukamy, bo od czytania opinii na forach oczopląsu można dostać ;)
    ano i bierzemy taki kolor w razie gdyby udało się zmajstrować kiedyś drugie ;)

My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
    http://www.navington.com/shop/corvet/
    Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.

zi13ikgnbtapo19b.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie również w 18 tyg. to juz 5 miesiąc z tego co piszą na belly to juz większą połowa za nami ;)

Kourtney bardzo ladne zdjęcia :) ja odpoczywam, wczoraj sie zdenerwowalam tylko bo mi sie moja psina wyslizgnela z szelek i prawie na ulice wyleciała i wogole nie słuchała mnie tylko gonilam ja jak głupia bo poleciała za psem. Takie to male a takie nie posłuszne. Przestarszylam sie bo wcześniej mi sie śniło ze ja samochód potrącił.

Jutro wizyta u gin, a rano musze odebrac wyniki i wypis ze szpitala
    Pochwale sie ze dostaliśmy pod choinkę zestaw 5 par body z tygryskiem z kubusia Puchatka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:38

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Ach, belly zrobił niespodziankę tym "niedziałaniem" :)

Witam się w 18 tygodniu z poświątecznym brzuchem ;)

Ktoś ostatnio pytał o wózki - mnie przerażało buszowanie w necie i szukanie wózka, jak również to, że ceny są mocno zawyżone (trochę sobie myślę, że to taki smutny biznes...). Nam od razu w oko wpadł Amelis, również dlatego, że to polska produkcja, obserwuję ich od jakichś trzech miesięcy i na dziś jesteśmy na niego zdecydowani. W styczniu jedziemy obejrzeć go do sklepu stacjonarnego.
    Czekam też na nową serię wiosenną, bo z tego co widzę mają wózki sezonowe.

https://www.amelis-colour.com/

Ja też jestem zakochana w Amelisie :-) i najchętniej już bym go kupiła ale teraz się wstrzymam jak mówisz że mogą być nowe kolory :-) dzięki za cenną informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:53

cass lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też belly nie działała.. Zazdroszcze Wam tych ruchow! Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie później poczuje.. :( jestem juz zmęczona tymi świętami, jedzeniem i siedzeniem! Ostatnio, co rano, po przebudzeniu oprocz skurczy nóg (lekarz mówił, ze to normalne), mam tez skurcze brzucha.. Ma ktoras z Was tak? Bo nie wiem, czy to normalne i czy sie martwić..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15, tak się ostatnio na fejsie chyba wygadali, że szykują nowe kolory. Bo np. na zimę mieli ten wózek beżowy w gwiazdki..., więc liczę, że może pojawią się nowe serie limitowane :)

Mnie na szczęście skurcze nóg omijają, brzucha też. Pobolewa tylko, ale to nic nowego.

U mnie dziś pogoda zupełnie niespacerowa, więc siedzimy z psem w domu. Za to przy otwartym oknie :)

A co do ruchów, to ja czuję bąble, najpierw delikatne, z dnia na dzień mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 15:15

Misia15 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez belly nie działało. Myślałam że to mój telefon szwankuje :)

Koło mnie rodzice zaczynają skakać, bo się w końcu dowiedzieli i cieszą :D

Ja nie mam bardzo apetytu przez te święta, nie wiem czemu a tak wszystko ładnie wygląda. Oby śniadanie i tyle :(

Najbardziej się ciesze, ze mdłości minęły :)

A no i witam się w 15 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:13

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
    http://www.navington.com/shop/corvet/
    Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.

no my wybraliśmy galeon przez wahacze :) ale corvet lepszy jeżeli mylicie o składaniu go do auta, bo mniejszy. My nie mamy samochodu, wiec nie miało to dla nas aż takiego znaczenia :)

ach no i witam się w 19 tygodniu! Jak ten czas leci... Podobno w tym tygodniu dzidzia uczy się reagować na głośne dźwięki w okolicy brzucha zobaczymy cz poczuje trzepotanie jak nasz jamnior się rozszczeka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:16

xpaulinax lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie zrobiłam wycieczkę po galerii handlowej :/ Myślałam, że załapię się na poświąteczne wyprzedaże i obkupię się w ciążowe ciuchy. Przeszłam wszystkie sklepy odzieżowe i w ŻADNYM nie było ani jednego ciucha ciążowego (pytałam obsługi). Nawet H&M to porażka, jak się okazuje nie w każdym jest dział ciążowy :/ Także drogie warszawskie ciężarówki, szczerze odradzam Galerię Mokotów, omijać szerokim łukiem, nie ma NIC, nawet ceny ciuszków dla dzieci to obłęd :/ Zmarnowałam tylko czas i siły :( A już powoli robi mi się dramat z ubraniami - na świąteczną wizytę u teściów spodnie musiałam dopiąć na... spinacz biurowy ;)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.

Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.

Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.

Kuleczka, u mnie niestety to nie przejdzie, bo ja jakaś niewymiarowa jestem i muszę najpierw ciuch pomacać i przymierzyć, bo 95% rzeczy źle leży :( A chciałam się połasić na wyprzedaże...
    Z rajstopami faktycznie ciężko, większość ciśnie w brzuch (nawet noszone pod brzuchem uwierają), ale niektóre zwykłe pasują idealnie, ale muszę naciągnąć je prawie pod pachy :D

HoniKa89 lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jutro wybieram na zakupy ciążowe, sponie jeszcze dopinam bez spinacza:D ale lada moment...obym coś znalazłam w rozsądnej cenie...
    A co do rajstop to koleżanka poleciła mi te :
    https://www.gatta.pl/pl/dla-niej/rajstopy/rajstopy-ciazowe/

używała w ciąży i była barzo zadowolona, chyba wypróbuję.

• beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ja w h&m kupiłam 3 pary spodni ciążowych po 40 zl i 60 zl! Natomiast miesiąc wczesniej kupiłam za 149zl te, które tez byly teraz za 40 zl!!

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, ja w h&m kupiłam 3 pary spodni ciążowych po 40 zl i 60 zl! Natomiast miesiąc wczesniej kupiłam za 149zl te, które tez byly teraz za 40 zl!!

Oooo ja jutro się wybieram do hm....obym miała tyle szcześcia :D

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim H&M przed świętami zostały już tylko jeansy ciążowe w rozmiarze 34, więc życzę szczęścia! ;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Ooooch, to zazdroszczę polowania na ciuchy! :) Niestety nie w każdym h&m jest dział ciążowy :( Dzisiaj przekonałam się o tym na własnej skórze, a też mi się słabo robi w sklepach, więc zezłościłam się, że wycieczka na marne :(

• beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. Ja byłam w kilku i tez tylko 34, ale to akurat na mnie, wiec mi sie udalo:P i faktycznie mniejsze h&m'y nie maja działu ciążowego..

xpaulinax lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zeszłym tygodniu 2 pary spodni ciążowych w h&m, niestety po pełnej cenie, na przecenie były tylko same rozmiary 34. Ale nie żałuję ani złotówki, co za wygoda :) Może coś uda mi się upolować na przecenie. Muszę tez kupić sobie kurtkę zimową, większą, żeby pochodzić w niej do marca. W mojej niedługo przestanę się dopinać :)

Kourtney, piękne zdjęcia! Śliczna z Was para. Pytałaś o plany na Sylwestra, ja bedę się rozpakowywac po przeprowadzce, o ile uda nam się przeprowadzić heh Jutro ruszają z podłogami. No i powoli zaczynam pakować nasze graty od jutra. Mam tylko nadzieję, że sił starczy. Dzisiaj jakaś krostka wyskoczyła mi w kaciku ust, mam nadzieję, że to nie zajad i brak witamin ehh

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ