X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No wreszcie to włączyli :)
    Ja wczoraj zaczęłam 17 tydzień :D i mam do was pytanie :) czy mogłybyście w jakiś sposób ( choc wiem ze to trudne) opisać ruchy dziecka? Bo mi się cos zdaje ale jako że to pierwsza ciąża to nie wiem czego sie spodziewać :)

ja poczułam takiego bąbla z powietrza z prawej strony brzucha ( taki jak w butli w której robione jest wino) :) i to podobno takie uczucie :) niestety zdarzyło się to tylko dwa razy i czekam z utęsknieniem na następne wybryki :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 15 tygodniu :)

Dwa razy w ubiegłym tygodniu poczułam dziwne "pikanie" w podbrzuszu, przypominające trochę tik w oku ;) Biorę magnez, więc zastanawiam się czy to już to... :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim po świętach :) Ja dziś odpoczywam od 3-dniowego "kolędowania po rodzinie"...na szczęście do końca roku mam jeszcze zwolnienie lekarskie, więc mogę naładować akumulatory. W rodzinie radość wielka,bo nasi rodzice dowiedzieli się o płci dopiero w święta - dostali pod choinkę maleńkie niebieskie skarpetki :)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    My zdecydowaliśmy się na navington galeon - mały czołg na nasze błotko i brak chodników ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/df1f35643c59.jpg

Mąż będzie go zamawiał w marcu lub kwietniu, nic innego już nie szukamy, bo od czytania opinii na forach oczopląsu można dostać ;)
    ano i bierzemy taki kolor w razie gdyby udało się zmajstrować kiedyś drugie ;)

My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
    http://www.navington.com/shop/corvet/
    Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.

zi13ikgnbtapo19b.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie również w 18 tyg. to juz 5 miesiąc z tego co piszą na belly to juz większą połowa za nami ;)

Kourtney bardzo ladne zdjęcia :) ja odpoczywam, wczoraj sie zdenerwowalam tylko bo mi sie moja psina wyslizgnela z szelek i prawie na ulice wyleciała i wogole nie słuchała mnie tylko gonilam ja jak głupia bo poleciała za psem. Takie to male a takie nie posłuszne. Przestarszylam sie bo wcześniej mi sie śniło ze ja samochód potrącił.

Jutro wizyta u gin, a rano musze odebrac wyniki i wypis ze szpitala
    Pochwale sie ze dostaliśmy pod choinkę zestaw 5 par body z tygryskiem z kubusia Puchatka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:38

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Ach, belly zrobił niespodziankę tym "niedziałaniem" :)

Witam się w 18 tygodniu z poświątecznym brzuchem ;)

Ktoś ostatnio pytał o wózki - mnie przerażało buszowanie w necie i szukanie wózka, jak również to, że ceny są mocno zawyżone (trochę sobie myślę, że to taki smutny biznes...). Nam od razu w oko wpadł Amelis, również dlatego, że to polska produkcja, obserwuję ich od jakichś trzech miesięcy i na dziś jesteśmy na niego zdecydowani. W styczniu jedziemy obejrzeć go do sklepu stacjonarnego.
    Czekam też na nową serię wiosenną, bo z tego co widzę mają wózki sezonowe.

https://www.amelis-colour.com/

Ja też jestem zakochana w Amelisie :-) i najchętniej już bym go kupiła ale teraz się wstrzymam jak mówisz że mogą być nowe kolory :-) dzięki za cenną informacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 13:53

cass lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też belly nie działała.. Zazdroszcze Wam tych ruchow! Ja mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie później poczuje.. :( jestem juz zmęczona tymi świętami, jedzeniem i siedzeniem! Ostatnio, co rano, po przebudzeniu oprocz skurczy nóg (lekarz mówił, ze to normalne), mam tez skurcze brzucha.. Ma ktoras z Was tak? Bo nie wiem, czy to normalne i czy sie martwić..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15, tak się ostatnio na fejsie chyba wygadali, że szykują nowe kolory. Bo np. na zimę mieli ten wózek beżowy w gwiazdki..., więc liczę, że może pojawią się nowe serie limitowane :)

Mnie na szczęście skurcze nóg omijają, brzucha też. Pobolewa tylko, ale to nic nowego.

U mnie dziś pogoda zupełnie niespacerowa, więc siedzimy z psem w domu. Za to przy otwartym oknie :)

A co do ruchów, to ja czuję bąble, najpierw delikatne, z dnia na dzień mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 15:15

Misia15 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez belly nie działało. Myślałam że to mój telefon szwankuje :)

Koło mnie rodzice zaczynają skakać, bo się w końcu dowiedzieli i cieszą :D

Ja nie mam bardzo apetytu przez te święta, nie wiem czemu a tak wszystko ładnie wygląda. Oby śniadanie i tyle :(

Najbardziej się ciesze, ze mdłości minęły :)

A no i witam się w 15 tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:13

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    My też zastanawiamy się nad Navingtonem, tyle, że model Corvet:
    http://www.navington.com/shop/corvet/
    Planujemy w styczniu pojeździć po sklepach i przyjrzeć mu się z bliska.

no my wybraliśmy galeon przez wahacze :) ale corvet lepszy jeżeli mylicie o składaniu go do auta, bo mniejszy. My nie mamy samochodu, wiec nie miało to dla nas aż takiego znaczenia :)

ach no i witam się w 19 tygodniu! Jak ten czas leci... Podobno w tym tygodniu dzidzia uczy się reagować na głośne dźwięki w okolicy brzucha zobaczymy cz poczuje trzepotanie jak nasz jamnior się rozszczeka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 17:16

xpaulinax lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie zrobiłam wycieczkę po galerii handlowej :/ Myślałam, że załapię się na poświąteczne wyprzedaże i obkupię się w ciążowe ciuchy. Przeszłam wszystkie sklepy odzieżowe i w ŻADNYM nie było ani jednego ciucha ciążowego (pytałam obsługi). Nawet H&M to porażka, jak się okazuje nie w każdym jest dział ciążowy :/ Także drogie warszawskie ciężarówki, szczerze odradzam Galerię Mokotów, omijać szerokim łukiem, nie ma NIC, nawet ceny ciuszków dla dzieci to obłęd :/ Zmarnowałam tylko czas i siły :( A już powoli robi mi się dramat z ubraniami - na świąteczną wizytę u teściów spodnie musiałam dopiąć na... spinacz biurowy ;)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.

Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Madzik poszukaj na allegro sa fajne spodnie albo na olx używane. Ja kupiłam używane z h&m jak nowe za 30 zl.

Kupilam tez ostatnio rajstopy ale nie polecam lepiej kupić zwykle i pod brzuchem nosić, niby ten sam rozmiar jedne ledwo na brzuch wchodza, a drugie lecą bo za duże.

Kuleczka, u mnie niestety to nie przejdzie, bo ja jakaś niewymiarowa jestem i muszę najpierw ciuch pomacać i przymierzyć, bo 95% rzeczy źle leży :( A chciałam się połasić na wyprzedaże...
    Z rajstopami faktycznie ciężko, większość ciśnie w brzuch (nawet noszone pod brzuchem uwierają), ale niektóre zwykłe pasują idealnie, ale muszę naciągnąć je prawie pod pachy :D

HoniKa89 lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jutro wybieram na zakupy ciążowe, sponie jeszcze dopinam bez spinacza:D ale lada moment...obym coś znalazłam w rozsądnej cenie...
    A co do rajstop to koleżanka poleciła mi te :
    https://www.gatta.pl/pl/dla-niej/rajstopy/rajstopy-ciazowe/

używała w ciąży i była barzo zadowolona, chyba wypróbuję.

• beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ja w h&m kupiłam 3 pary spodni ciążowych po 40 zl i 60 zl! Natomiast miesiąc wczesniej kupiłam za 149zl te, które tez byly teraz za 40 zl!!

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Madzik, ja w h&m kupiłam 3 pary spodni ciążowych po 40 zl i 60 zl! Natomiast miesiąc wczesniej kupiłam za 149zl te, które tez byly teraz za 40 zl!!

Oooo ja jutro się wybieram do hm....obym miała tyle szcześcia :D

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim H&M przed świętami zostały już tylko jeansy ciążowe w rozmiarze 34, więc życzę szczęścia! ;)

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Ooooch, to zazdroszczę polowania na ciuchy! :) Niestety nie w każdym h&m jest dział ciążowy :( Dzisiaj przekonałam się o tym na własnej skórze, a też mi się słabo robi w sklepach, więc zezłościłam się, że wycieczka na marne :(

• beatas Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak.. Ja byłam w kilku i tez tylko 34, ale to akurat na mnie, wiec mi sie udalo:P i faktycznie mniejsze h&m'y nie maja działu ciążowego..

xpaulinax lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam w zeszłym tygodniu 2 pary spodni ciążowych w h&m, niestety po pełnej cenie, na przecenie były tylko same rozmiary 34. Ale nie żałuję ani złotówki, co za wygoda :) Może coś uda mi się upolować na przecenie. Muszę tez kupić sobie kurtkę zimową, większą, żeby pochodzić w niej do marca. W mojej niedługo przestanę się dopinać :)

Kourtney, piękne zdjęcia! Śliczna z Was para. Pytałaś o plany na Sylwestra, ja bedę się rozpakowywac po przeprowadzce, o ile uda nam się przeprowadzić heh Jutro ruszają z podłogami. No i powoli zaczynam pakować nasze graty od jutra. Mam tylko nadzieję, że sił starczy. Dzisiaj jakaś krostka wyskoczyła mi w kaciku ust, mam nadzieję, że to nie zajad i brak witamin ehh

km5s20mm65zq3gk8.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ