X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w spodnie ciążowe z h&m w ogóle się nie mieszczę :( nie mogę przełożyć nogi takie straszne rury robią :P za to te z C&A są mega wygodne :) no i w c&a noszę rozmiar 38 więc i sumienie spokojniejsze :P jak widzę na metce 3 IKSY to mnie coś trafia :P

u mnie kręcenie się po galeriach odpada, bo ostatnio strasznie słaba jestem dziś nie poszliśmy do kina, bo mi się ciemno przed oczami zrobiło w ccc :/

co do rajstop kupiłam jakieś ciążowe w rossmannie i byłam mega zadowolona póki mi ich pies nie zaciągnął w przypływie nadmiernej radości :P kosztowały całe 11zł, więc zamierzam ponowić zakup ;)

Madzik84 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam, że C&A mają ciuszki dla cieżarówek :) Przejrzałam własnie ich stronkę i na pewno wybiorę się tam w przyszłym tygodniu :) Dzięki za info :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

u mnie kręcenie się po galeriach odpada, bo ostatnio strasznie słaba jestem dziś nie poszliśmy do kina, bo mi się ciemno przed oczami zrobiło w ccc :/

Mam to samo... A do kina też nie, bo szkoda by mi było tracić połowę filmu na bieganie na siku :D

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam rajstopy ciążowe z gatty :-) zakupiłam je na święta i jestem z nich zadowolona. Naciagaja się wysoko na brzuch, nic mi się nie zwija, nie uwiera. Kupię jeszcze raz.
    Madzik84 wiem że sklep typowo dla ciężarówek jest w Wola parku. Nie byłam tam osobiście ale znajoma już kilkakrotnie ostatnio coś tam kupowała, w tym spodnie. Ja póki co chodzę w sukienkach i tunikach bo w spodnie żadne się już nie mieszcze.

Madzik84, Agabtm, Lila2703 lubią tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Polecam rajstopy ciążowe z gatty :-) zakupiłam je na święta i jestem z nich zadowolona. Naciagaja się wysoko na brzuch, nic mi się nie zwija, nie uwiera. Kupię jeszcze raz.
    Madzik84 wiem że sklep typowo dla ciężarówek jest w Wola parku. Nie byłam tam osobiście ale znajoma już kilkakrotnie ostatnio coś tam kupowała, w tym spodnie. Ja póki co chodzę w sukienkach i tunikach bo w spodnie żadne się już nie mieszcze.

Jakka, po powrocie z nieudanych zakupów doczytałam w necie, że jak h&m to właśnie tylko wola park lub arkadia! :D Ale dla mnie to cała wyprawa na drugi koniec miasta, a w komunikacji tak samo źle, jak i już w sklepie :( Padnę na twarz, zanim dojadę... No ale co zrobić, garderoba kurczy się w szybkim tempie, trzeba zacisnąć zęby i coś wybrać ;)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 20:13

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane po Świętach ile przybyło kg? :D

trzymajcie dziś kciuki o 18 mamy wizytę stresuje się bardzo, bo czuje się super, brzuszka nadal nie ma :( boje się :(

Agabtm, mmarzenak, Paula1991, xpaulinax, Magda34, Madzik84, Lila2703 lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    A mi dopiero dziś odpaliło Belly :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:43

• cass Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa, powodzenia! I bez stresu, ekscytację włącz :):)

ja właśnie urlop zaczęłam oficjalnie poświąteczny i... nie mam co robić. Posprzątałam, psa na długi spacer wzięłam, internety przekopałam i co? To jest problem - jak się nie potrafi wypoczywać w wolne :/

U mnie ciążowe ubranie w hm, spodnie już kupione i też niestety wyprzedaże już tylko na numer 34. O C&A nie wiedziałam, zajdę sprawdzić, czy i co mają. Może też dla małej coś wpadnie. Chociaż ja wyprzedaż poświąteczną już sobie zaplanowałam - lista książek zrobiona! Jeśli któraś z Was lubi posiedzieć z książką, to polecam aros.pl - świetne ceny i sporo nowości wydawniczych :)

Dobrego dnia!

Dorjana, mi gin powiedział, że w razie przeziębiena: paracetamol (do 6 tabsów jeśli dobrze zapamiętałam / na dobę), rutinoscorbin i cholinex. Oczywiście prócz sposobów naturalnych. Mnie na szczęście już połówka paracetamolu pomaga... A wysoka ta gorączka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 09:38

xpaulinax lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie :-)
    A mi dopiero dziś odpaliło Belly :-/
    Myślałam że zeswiruje.... Od wczoraj mam gorączkę i totalne osłabienie.
    Nie wiem co robić???
    Iść do lekarza??? Czy domowymi sposobami się leczyć???
    Boję się o naszego Bąbelka :-(
    Troszkę boli mnie brzuszek :'(
    A może lepiej dobijac się do swojej gin???
    Jak jest już gorączka to domowe sposoby nie pomogą ja 10 dni leczylam się domowymi sposobami i to nic nie dało teraz jestem na antybiotyku dzisiaj kończe jutro do Lekarza na kontrolę idę.
    Doradzam by pójść odrazu do Lekarza a nie czekać aż przejdzie samo.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0300652002.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0253953002.html

ja od wczoraj leżę plackiem, bo czuje "tam w środku " takie dziwne skubanie co jakieś 10-15 minut. jest to bardzo dziwne uczucie, niby ból bardzo delikatny jednak frustrujący. dziś wizyta o 17.00 jak zawsze cieszę się bardzo na wizytę dziś czuję się poddenerwowana, zaraz mi serce wyskoczy.

Pati_89 lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ps. Co do sklepu w wola parku z ciuchami ciazowymi, to nie jest to sklep na normalna kieszen. Sa Tam ceny ktore potrafia zaskoczyc... :)
    A to tego nie wiedziałam. Bardzo cenna informacja :-)

Dorjana jak wysoką masz gorączkę? Bierz paracetamol na obniżenie temperatury i domowe sposoby. Ja na Twoim miejscu dobijalabym się do gin. Raz że może coś doradzi co pomoże a dwa uspokoisz się Ty sama. Odpoczywaj i kuruj się.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja ważę się co tydzień we wtorek, jak rozpoczyna mi się kolejny tydzień ciąży. Więc okaże się jutro :-P Myślę że wreszcie przytyłam, bo brzuszek coraz bardziej widoczny, a najbardziej jak sobie pojem ;-)

Dopadłam książkę Język niemowląt i powoli będę się wgryzać w temat :-)

Myszaa, madziak powodzenia na wizytach! Nie denerwujcie się, bo to nic nie pomoże, a tylko szkodzi.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie mam tylko 37 a wczoraj wieczorem było 37,8
    Czy to dużo??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:43

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Magdo Ty moja Kochana, napisałam Ci, ze bylam w wola parku 20.12 Tam dział ciążowy został zlikwidowany i nie ma, tez sie zezloscilam.... woec tu musze Ci powiedziec, ze jssli tak to ruszaj dupke do arkadii skoro Tam sa, Ale ja od obslugi w wp slyszalam, ze blue city na bank.

Ps. Co do sklepu w wola parku z ciuchami ciazowymi, to nie jest to sklep na normalna kieszen. Sa Tam ceny ktore potrafia zaskoczyc... :)

Polityka prorodzinna psia mać, jak widać galerie handlowe nie są dla ciężarówek... ;) Teraz zanim wyjdę z domu, to dzwonię do konkretnego sklepu i zapytam, czy warto się fatygować, arkadia i bc daleeeko.

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

trzymajcie dziś kciuki o 18 mamy wizytę stresuje się bardzo, bo czuje się super, brzuszka nadal nie ma :( boje się :(

Wole nie sprawdzać ile kg przybyło, wystarczy,że czuję,że sporo ;)
    Kazda ciąża jest inna, ja mam duży brzuch :/ Koleżanka do 6 miesiąca nie miała wogóle brzucha, więc się nie martw a ciesz figurą :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana może czyms się strułaś :/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem nadal 1kg mniej i brzucha w ogole nie mam,jestem ciekawa kiedy on zacznie rosnac. A wy macie juz duze brzuszki?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

U mnie znów 2 kg więcej :) czyli łącznie od początku ciąży 5 :-o ale nie wymiotowałam a zajadałam mdłości i teraz też non stop jem :)

Na pewno wszystko będzie dobrze nie ma sie co stresować bo to nie pomaga :)

madziak2202 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:

Zero, nadal 3,5 kg na minusie, a brzuch rośnie ;)

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ