Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmarzenak wrote:Jesteście już umowione na drugie prenatalne? W którym tygodniu najlepiej sie umowic?
Ja się jeszcze nie zapisałam, ale moja ginka mówiła, żeby najlepiej zrobić usg połówkowe w 21 tygodniu. Muszę policzyć kiedy to będzie i wtedy się zapiszeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:18
-
skoro wieczorem się brzuszek powiększa, to przez wieczorne wzdęcia:P przynajmniej tak mi mówił lekarz! ja mam dalej niewielki brzuszek, ale jak ubiorę obcisłą bluzkę to coś widać
po świętach nic nie przybrałam na wadze.. nadal 50 kg, czyli 3kg na plusie..
też nie umawiam się już nigdzie na połówkowe, bo mój lekarz robi to badanie:P a nie chcę się znowu denerwować niekompetencją lekarki.. 12.01 mam wizytę, ale to za wcześnie będzie, więc zobaczymy, na kiedy mnie zapisze na kolejną...
gratuluje udanych wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:59
-
Patutka wrote:Kochanie pojechalabym za Ciebie Ale srednio mi sie chce:P w ogole bezzmiennie od 13 tygpdni wylazic z domu na dalekie podroze, non stop bym tylko spala!
A arkadia przeciez jest tak daleko, to cale 6 przystankow!:p
Też coś jeszcze nie czuję tego zrywu energii drugiego trymestru xD
A arkadia dla mnie to 40 minut jazdy metrem, trzęsie i śmierdzi, nie mam na to siły, przynajmniej jeszcze nie...
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt![*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
mmarzenak wrote:Jesteście już umowione na drugie prenatalne? W którym tygodniu najlepiej sie umowic?
Ja jesztem umowiona na 3 lutego, dokładnie 8 tygodni po pierwszym czyli 20 tydzień. Lekarka jeszcze nawizycie kazał mi się dokładnie tak umówic. -
AnnieLov wrote:My wróciliśmy z wizyty
Synuś ma się dobrze, od początku do końca prezentował rodzicom swoje klejnociki, buszował po całym brzuszku, wiercił się, ssał kciuka, kopał nóżkami lekarz potwierdził że rozwija się wspaniale, według lekarza jest już na etapie 18t4d, pomiary również ma w normie, mierzy 14,5 cm i waży 160 gDostałam skierowania na badania moczu i morfologie, zapisał mnie na kolejną wizytę za 2 tygodnie, dość szybko ale to ze względu na badanie połówkowe, dostałam piękne 3 zdjęcia, jedno z 2D i resztę z 3D no i termin wychodzi raczej na 28 maj
Wiem że mało tu się udzielam ale jakoś nie mam czasu, tu święta, tu wesele, a jak mam czas to też chcę odpocząć i zawsze coś, ale dzielnie was podczytuję i przynajmniej wiem że u was też ok
Oto nasz okruszek, z mężem ustaliliśmy że synuś będzie miał na imię MarcelMam nadzieje że zdania już nie zmienię
Jakie piękne zdjęcie:)Magda34
-
15 tydzień czas zacząć
Ja dziś właśnie kupiłam w hm te spodnie 34 ...aż się dziwię ale za 40zł warto było, drugie kupiłam w innym sklepie, ale takie jak chciałm czarne dżnsy i troszkę lużniejsze na wszelki wypadek. Więcej par póki co nie planuję, zwłaszcza że mama krawcowa i jakby co to pokombinuje, już nawet ma pomysł jak przerowbić moje ulubione spdnice na ciążówki.
Dokonałam tez pierwszych zakupów dzieciaczkowych, 2 body z długim rękawkiem, do tego mama kupiłą jeszcze jedne i malusie akarpetki ..cudne to wszystko,a mama jak zwykle mama kochana. Mąż też zrobił mi prezent , w sklepie w którym kupiłam te drozsze spdnie mieli bezalkoholowe wino!!!!! specjalnie dla kobiet w ciąży , więc teraz sączę i jest mi taaak dobrze. Cudownego mam męża.
Co do przypływu energii, to u mnie różnie bywa , raz jest lepiej jak dziś (moze to myśl o zakupach mnie pobudziła), a raz gorzej jak wczoraj.
Dorjana, ja bym czekałą dopóko gorączka nie osiągnie co najmniej 38 stopni, bo niższa to w dużej mierze działąnie progesteronu.
Wszystkim wizytującym w najbliższych dniach jak zwykle życzę powidzeniaMagda34, Helenucha Klucha, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
jestem po wizycie
nasze maleństwo waży już 232g!
niestety nie mam zdjęcia, bo tak skupiłyśmy się na rozszyfrowywaniu płci malucha, że pani gin zapomniała cyknąć
ciężko było, bo mały zasłaniał się jak mógł (rączkami i nóżkami), ale niby ma być chłopak (na 80%).beatas, Misia15, Helen, Magda34, kirys, Agabtm, jakka, Madzik84, Dorjana, myszaaa, Helenucha Klucha, mmarzenak, xpaulinax, ansad lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny drogie mam jeszcze pytanie , zwłąszcza do tych, którre już raz mamami były...używałyście może adapterów do pasów samochodowych, dzięki którym pasy nie uciskają brzuszka jak już większy jest? Jakie macie doświadczenia, czy w ogóle warto w to inwestować, tanie to nie jest i mąz się zastanawia czy mi kupić, a mi szkoda wydawać kasy na coś co średnio się przydaje.
Dzięki za pomoc -
hej dziewczyny dawno mnie nie bylo musze nadrobic posty zalegle. powiedzcie mi czy wy tez tak macie ze czujecie sie az nadto dobrze jakby nic sie nie dzialo w tym brzuchu? ja juz w czwrtek mam badanie genetyczne o 15,00 i oblecial mnie standardowy strach czy mam cos w brzuchu cos za spokojnie tam... wiem wiem pomyslicie ze co ona juz by chciala ruchy czuc ale tak jakos mnie ogarnia strach czy rosnie ten dzidzius. z objawow to mam ale apetyt i wzrost wagi a tak poza tym nic wiecej... ratujcie moj umysl
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
czesc dziewczyny, długo się nie odzywałam, bo miałam pełno pracy przed swietami a i same swieta szybko upłynęły
zrobilismy z mezem niespodziankę dla dziadków na 60rocznice slubu i powiedzielismy im ze zostaną pradziadkami, bardzo się ucieszyli, niespodziewali się totalnie..nawet mamy nagranie z ich reakcji
AnnieLove śliczny Marcelek i jakie piękne zdjęcie
dzis bylismy na badaniach i mamy 10nutowy filmiknagrany aparatem, ale wszystko ładnie widać
waży już 254gramywszystko w normach, co za radość
połówkowe mam 12stycznia
beatas, madziak2202, Magda34, kirys, Madzik84, Helenucha Klucha, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
MADZIA 87 wrote:hej dziewczyny dawno mnie nie bylo musze nadrobic posty zalegle. powiedzcie mi czy wy tez tak macie ze czujecie sie az nadto dobrze jakby nic sie nie dzialo w tym brzuchu? ja juz w czwrtek mam badanie genetyczne o 15,00 i oblecial mnie standardowy strach czy mam cos w brzuchu cos za spokojnie tam... wiem wiem pomyslicie ze co ona juz by chciala ruchy czuc ale tak jakos mnie ogarnia strach czy rosnie ten dzidzius. z objawow to mam ale apetyt i wzrost wagi a tak poza tym nic wiecej... ratujcie moj umysl
jak brzuch rosnie, to dzidzia też -
MADZIA 87 wrote:hej dziewczyny dawno mnie nie bylo musze nadrobic posty zalegle. powiedzcie mi czy wy tez tak macie ze czujecie sie az nadto dobrze jakby nic sie nie dzialo w tym brzuchu? ja juz w czwrtek mam badanie genetyczne o 15,00 i oblecial mnie standardowy strach czy mam cos w brzuchu cos za spokojnie tam... wiem wiem pomyslicie ze co ona juz by chciala ruchy czuc ale tak jakos mnie ogarnia strach czy rosnie ten dzidzius. z objawow to mam ale apetyt i wzrost wagi a tak poza tym nic wiecej... ratujcie moj umysl
-
Ja również za bardzo nie odczuwam tego, że jestem w ciąży noooo jedynie męczy mnie wchodzenie wysoko po schodach a tak to super
jedynie przypominają mi o tym ludzie dookoła mówiąc nie rób, zostaw, chyba nie powinnaś, jak się czujesz, może ogórka albo coś słodkiego....
Aaaaaa zapomniałam o najważniejszym... Chodzenie do toalety przypominam mi, że to stan wyjątkowy
Wokół Was też tak wszyscy skaczą??
MADZIA 87, mloda1995, Lila2703 lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
beatas wrote:Madzia, który tydzien? Ja tez nic nie czuje:D czasem jakieś bulgotanie.. Myślę, że kiedy wreszcie będę czuła ruchy to się uspokoje:D
zaczal sie 14widze po obwodzie i piersiach ze sa "nie moje" bo wieksze ;P kupilam z mega oporami spodnie z tym pasem w HiM bo maz nalegal bo stwierdzil ze sie cisne niepotrzebnie a ja po prostu tak sie boje uwierzyc w ta ciaze ze az nie moge sie przelamac do zakupow. No chyba ze zobacze te wszystkie spioszki ciuszki to to stoje jak wryta i czuje ze musze kupic no ale poki co biore na wstrzymanie az do 31 grusdnia wtedy mam badania genetyczne
Agabtm, mloda1995 lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)