X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poświątecznie :) Podczytałam, widzę super wieści z wizyt, coraz więcej ciuszków macie.... Super :)

U nas święta super, synek dostał dużo zabawek, ja zestaw do hybrydy :)

Mam wizytę 6 stycznia o 18. Po sylwestrze zacznę odliczać :)

Po świętach strach na wagę stanąć...

A dziś w nocy śniło mi się że byłam już na końcówce ciąży i zaczął się poród...ehh

Jasiu już nieźle się dobija, wieczorami nawet puka porządnie że czuć pod ręką :) Super :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokaże wam domek mojego synusia :)

zdjęcie z lata/ i zdjęcie z dzisiejszego poranka :)
    jestem w tej samej koszulce, obecnie ciężko mi nią zakryć cały brzuszek aby się pępek co chwilę nie pokazywał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:45

Paula222, miluszka, Joana33, Helenucha Klucha, mmarzenak, Madzik84, xpaulinax, eidth, Magda34, Misia15, jakka, Agabtm, kirys, Pati_89, ansad lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula śmieszna sprawa, mi też się sił poród dzisiaj.

Paula222 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa ja też mam nisko łożysko, gin powiedziała, że powinno pójść do góry i przepisała mi acard. Też mi to zaprząta głowę ale myślę, że jakby było coś nie tak, to pewnie położyłaby mnie do szpitala.

Co do snów, to rzeczywiście śmiesznie bo mi dziś może nie sam poród ale moment już po, jak mały do cyca się przystawiał i później to pamiętam z mojego snu właśnie jak go karmiłam piersią w domu i spał mi po karmieniach po 4 godziny (marzenie ;-) ), myślę, że ten sen stąd, że często myślę o karmieniu piersią, dużo zaczęłam czytać i przeglądać różne fora i artykuły, aż się przyśniło ;-)

Madziak, kurcze, ja też wolałabym wiedzieć ile ma cm, kiedy masz następną wizytę? Wyglądasz super! :-) jaki ładny brzuszek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:56

madziak2202 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie. Mnie traktują zupełnie normalnie! W wigilię obsługiwałam 8 osób i nikt nawet nie pisnał słowa ze może powinnam odpocząć. Noszę ciężary, gotuje, piorę, ciągnę sanki po śniegu, odśnieżam podjazd itp

Śnieg....gdzie coś takiego występuje ??? :D

wisnia11 lubi tę wiadomość

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po świętach, nie pisałam ostatnio, ale czytałam Was.
    Spędziłam kilkadziesiąt godzin albo kilkaset w ostatnich dniach na czytaniu o testach Nifty, Harmony i o amnio. Chyba wiem już wszystko na ten temat. W końcu zdecydowałam się na Nifty, właśnie wróciłam z badania krwi. Teraz czekanie na wynik. CZuję się tak niespokojna. Boję się choć wiem, że musi być dobrze.
    Myślę czy dobrze zrobiłam robiąc Nifty a nie amnio, na który mnie namawiała moja gin.

I jeszcze jedno, jeśli któraś z Was ma sposób na hemoroidy to proszę napiszcie. Maść stosuję od 6 dni i nie pomaga, a ledwo siedzę, tak boli (mam akurat chyba te zaawansowane stadium, bo hemoroidy zewnętrzne), problem mam momentami z chodzeniem. Zaparcia od tygodnia już nie mam, były tydzień temu, ale teraz ok.Nie wiem już co stosować.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie w sprawie pasów ...maz pprosił, zebym Was zapytała :D hehe już obczaił, że się tu z Wami mocno konsultuję :D
    Cóż znając go pewnie kupimy, bo w sumie dzieciaczek najważnejszy a my często jeździmy autem.

A tak z innej vzeczk czy wy też macie takie problemy ze spaniem jak ja...od ja wiem 3-4 tygodni nie przesypiam żadnej nocy porządnie, potrafię po 8 razy w nocy wstawać na siku, ale najgorsze jest to, że sie totalnie przy tym wybudzam i mam problemy z zaśnieciem, rzucam się na łóżku, nie mogę znależć miejsca, a na dodatek moja ulubiona pozycja spania na brzuchu odpada. Dzisiaj w nocy chciało mi się już płakać z bezsilności. A przecież to dopiero 15 tydzień, brzuch jeszcze nie przeszkadza, nic mnie mnie nie uciska, a już takie nieprzyjemnosći :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Do połowy drugiego trymestru nie ma przeciwwskazań do prowadzenia przez kobiety auta, bo pasy bezpieczeństwa idealnie leżą na miednicy. Później istnieje pewne zagrożenie: brzuch jest większy i trudno idealnie zapiąć pas, by nie miał z nim styczności. Brzuch krępuje również ruchy za kierownicą. Jazda na fotelu pasażera, najlepiej z wyłączonymi poduszkami powietrznymi, to znacznie lepsze rozwiązanie"

Co do adaptera to ja mam ten z BeSafe. Zakupiłam go z myślą o prowadzeniu samochodu, bardzo się przydał. Od początku ciąży go używałam, bo miałam wrażenie, że mi przeszkadza pas pod brzuchem. Mogliby zrobić łatwiejsze zapięcie do siedzenia - ta przeplatanka potrafi zdenerwować, szczególnie jak się jest w samochodzie męża pasażerem a w swoim kierowcą i trzeba go częściej przenosić. Rzeczywiście w spódnicy gorzej się dopiąć, ale oczywiście można, jedyny warunek żadnych' obcych' w samochodzie bo robi się miniówka :) Ogólnie polecam jest bardzo wygodnie. Miałam też okazje skorzystać z innej firmy z przypięciami po bokach i uważam, ze był gorszy, bo nie odsuwał pasa wystarczająco nisko.

Lila2703 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)

U nas wigilia też była pod wpływem emocji, moja siostra i szwagierka są w ciąży, mają mieć termin na początek września. Moja dalsza rodzina dowiedziała się dopiero w Święta przy rozdawaniu prezentów. Kupiliśmy balon z napisem "It's a boy" zapakowaliśmy go w karton + włączyliśmy film na płycie z badania 3D. Wzruszeń nie było końca, było aż 32 osoby więc dość sporo jak na jeden dzień.

Agabtm, Helenucha Klucha, madziak2202 lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, łapią Was skurcze w nogach? Mnie już 3 noc z rzędu ale dziś było apogeum, co się przekręciłam albo ruszyłam nogą to łapał mnie skurcz w łydce ale nie z tyłu nogi tylko z przodu, na piszczeli a dopiero później jak jak w porę nie wstałam to z tyłu, dobrze że jutro mam wizytę kontrolną u gin to może coś poradzi, pewnie magnez. Ciężko z tym bólem, kiedyś miewałam skurcze ale jak pomyślę o wstawaniu w nocy w bardziej zaawansowanej ciąży przez te skurcze to będzie ciężko...

Joanna trzymam kciuki za wyniki Nifty! Kiedy masz je mieć? A jeżeli chodzi o hemoroidy to maść którą stosujesz przepisał Ci lekarz czy to maść z apteki? Może przydałaby się wizyta u specjalisty?

Ja póki co nie planowałam zakupu adaptera, ale może pomyślę ?

Wczoraj byliśmy w galerii na zakupach ale szybko zrezygnowaliśmy, nic nie kupiliśmy, tłum ludzi, duszno, przepychanki, nie wytrzymałam i wróciliśmy do domu ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam łożysko na przedniej ścianie i się martwię..co Wam mówił lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:48

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja też mam łożysk na przedniej ścianie i się martwię..co Wam mówił lekarz?

Ja też mam przednia ścianę i to w ogóle nie powód do zmartwień. Po prostu ruchy możesz poczuć później bo jest amortyzacja. Martwić się mogłabyś gdybyś miała łożysko przodujące. Ale to na jakiej ścianie jest umiejscowione nie ma znaczenia.

A ja jestem już po badaniach u specjalisty. Pobierali również krew na test PAPPA. Wyniki są już, ale odbiór razem z wizytą u genetyka ze względu na podwyższone nt. Przypomnę, że u mojej lekarki było ono 3,1 mm, a u specjalisty 2,89 mm. Więc troszkę mniejsze. Czekam cały czas na tą wizytę u genetyka. Aż powie jakie jest statystycznie prawdopodobieństwo. Cała reszta była super. Kość nosowa się też znalazła i to całkiem pokaźna :P narządy ok, więc jedynie te nt podwyższone. Lekarz mówił, że przy crl 8,23 cm przezierność jest na górnej granicy normy. Niczym mnie nie zaniepokoił, ale wiadomo- podwyższone nt + coś tam z krwią i wyniki mogą być kiepskie. Nastawiam się na amniopunkcję, bo pewnie prawdopodobieństwo wyjdzie duże. Krew musiałaby być super chyba. Trzymajcie kciuki, 5 stycznia mam wizytę u genetyka.

Agabtm lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, oczekiwanie na wynik Nifty to 9 dni roboczych.
    A co do maści na hemoroidy to taka z apteki, jedna z lepszych podobno. No ale nie pomaga na razie.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    "Do połowy drugiego trymestru nie ma przeciwwskazań do prowadzenia przez kobiety auta, bo pasy bezpieczeństwa idealnie leżą na miednicy. Później istnieje pewne zagrożenie: brzuch jest większy i trudno idealnie zapiąć pas, by nie miał z nim styczności. Brzuch krępuje również ruchy za kierownicą. Jazda na fotelu pasażera, najlepiej z wyłączonymi poduszkami powietrznymi, to znacznie lepsze rozwiązanie"

Dżizys, gdzie takie bzdury napisali?! Aż mi się włosy na głowie zjeżyły! Poduszki powietrzne służą do zabezpieczenia przed uderzeniem w przednią szybę oraz ochrony naszego kręgosłupa przed poważnymi urazami, już lepiej przesiąść się na prawy fotel i odsunąć go, ale absolutnie nie wyłączać poduszki! Skoro pozbawienie się takiej ochrony to "lepsze" rozwiązanie, to proponuję na jeden dzień zamienić się ze mną na kręgosłupy - niestabilność kręgów i wielopoziomowa dyskopatia - POLECAM! Las rąk? ;)
    Internet jest jak kartka papieru, przyjmie wszystko i nie zawsze są to pewne i sprawdzone informacje. Trochę już siedzę w branży motoryzacyjnej i za każdym razem bolą mnie takie rewelacje :/
    Co do prowadzenia samochodu w ciąży - skoro częstym objawem jest rozkojarzenie, to samemu stwarza się zagrożenie na drodze i tym bardziej powinno się zrezygnować z siadania za fajerką.
    Ale to tylko moje zdanie, róbta co chceta ;)

cass, wisnia11, Helenucha Klucha, dais, xpaulinax lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, Joana33 trzymam kciuki za dobre wyniki!

co do hemoroidów moja kuzynka cierpiała na nie przy obu ciążach. pozwoliłam sobie do niej zadzwonić i ta maść nazywa się PROKTOSEDON; maść ta jest niby bez recepty ale użycie konsultowała z lekarzem, bo zawiera jakieś sterydy! dodatkowo robiła sobie nasiadówki, a także używała żelu do higieny z kory dębu i rumianku.

też mam problemy ze spaniem w nocy, budzę się ok 2 i nie mogę spać. wtedy odpalam gierkę w telefonie i sama nie wiem kiedy usypiam :)

http://opaski-babi.pl/pl/p/Czapka-Kokardy-czarne-z-polarkiem-minky/192

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:21

Joana33 lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    ma_rka, Joana33 trzymam kciuki za dobre wyniki!

co do hemoroidów moja kuzynka cierpiała na nie przy obu ciążach. pozwoliłam sobie do niej zadzwonić i ta maść nazywa się PROKTOSEDON; maść ta jest niby bez recepty ale użycie konsultowała z lekarzem, bo zawiera jakieś sterydy! dodatkowo robiła sobie nasiadówki, a także używała żelu do higieny z kory dębu i rumianku.

Dziękuję za informacje co do tych nieprzyjemnych dolegliwości. Ja mam maść posterisan. Jutro kupię potrzebne składniki do nasiadówki. :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, też mam problemy z hemoroidami, na szczęście póki co są jednodniowe (tylko raz w życiu miałam przez kilka dni na zewnątrz i to jest naprawdę okropieństwo). Jak tak o tym myślę, to chyba dlatego, że przyzwyczajona jestem do wizyt w toalecie codziennie, więc jak nie uda się, to się zmuszam no i... Poza tym podrażniam jeszcze papierem, ale już się zaopatrzyłam w chusteczki nawilżane, takie dla dzieciaków (Dada lavender, sroka skład sprawdziła). Mam zawsze w domu czopki herbapolu, ale gdzieś wyczytałam, że nie do stosowania w ciąży. Zapytam na kolejnej wizycie, w co się zaopatrzyć.
    A Tobie Joana życzę szybkiego pozbycia się problemu, bo to mega uciążliwe - bardzo mi przykro, że Ci się przytrafiło.

PS i kaczka się w końcu naprawiła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:46

Kawokado, Joana33, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 co do prowadzenia samochodu w pełni podzielam twoją opinię, przestałam jeździć w połowie I trymestru, bo chciało mi się wymiotować podczas jazdy... teraz mdłości dużo mniejsze, ale rozkojarzona jestem potwornie. W życiu nie wsiadłabym za kierownicę!

ma_rka, Joana33 trzymam kciuki za wyniki na pewno wszystko okaże się w porządku!

Miałam odnieść się jeszcze do czegoś i zapomniałam... i tak mam przez cały czas :P

Madzik84, dais lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny, łapią Was skurcze w nogach? Mnie już 3 noc z rzędu ale dziś było apogeum, co się przekręciłam albo ruszyłam nogą to łapał mnie skurcz w łydce ale nie z tyłu nogi tylko z przodu, na piszczeli a dopiero później jak jak w porę nie wstałam to z tyłu, dobrze że jutro mam wizytę kontrolną u gin to może coś poradzi, pewnie magnez. Ciężko z tym bólem, kiedyś miewałam skurcze ale jak pomyślę o wstawaniu w nocy w bardziej zaawansowanej ciąży przez te skurcze to będzie ciężko...

Miluszka ja mam skurcze prawej strony ciała to lekarz kazał brać magnez b6 2x1 tabletce i powiedział że powinien trochę pomoc :-)

Dziewczyny dzisiaj byłam na wizycie kontrolnej i mimo że nie widziałam naszego Groszka to usłyszałam bicie jego serduszka i słychać było jak się mega wierci :-) na USG połówkowe zapisałam się na 25 stycznia :-) już nie mogę się doczekać kiedy znowu zobaczymy maluszka bo ostatni raz widzieliśmy Groszka 26 listopada...

cass, Kawokado, Agabtm, Magda34, Madzik84, Helen, miluszka, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Kurde, też mam problemy z hemoroidami, na szczęście póki co są jednodniowe (tylko raz w życiu miałam przez kilka dni na zewnątrz i to jest naprawdę okropieństwo). Jak tak o tym myślę, to chyba dlatego, że przyzwyczajona jestem do wizyt w toalecie codziennie, więc jak nie uda się, to się zmuszam no i... Poza tym podrażniam jeszcze papierem, ale już się zaopatrzyłam w chusteczki nawilżane, takie dla dzieciaków (Dada lavender, sroka skład sprawdziła). Mam zawsze w domu czopki herbapolu, ale gdzieś wyczytałam, że nie do stosowania w ciąży. Zapytam na kolejnej wizycie, w co się zaopatrzyć.
    A Tobie Joana życzę szybkiego pozbycia się problemu, bo to mega uciążliwe - bardzo mi przykro, że Ci się przytrafiło.

PS i kaczka się w końcu naprawiła ;)

a ja kaczkę dalej widzę tam gdzie wcześniej ;) ach te kaczki :D
    dzięki za polecenie chusteczek! Właśnie muszę wpaść na bloga sroki i znaleźć sobie jakiś krem do twarzy, bo mam już taką masakrę, że aż strach patrzeć :P
    A niby chłopak! Wg. przesądów powinnam wyładnieć! Powinno być jakieś biuro do spraw niesprawdzonych przesądów gdzie można by składać zażalenia :P

Misia15, Lila2703, cass lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ