X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    pregna plus jest dostępna w rossmanie?! o holender to chyba jednak dupę ruszę z domu dziś :p nie mogę jej dostać w żadnej aptece! Wczoraj 4 zwiedziłam i już myślałam, ze zadzwonie do gina i go ochrzanie, ze mi każe brać takie nie kupowalne tabletki :P

I przypomniało mi się co chciałam napisać! Neluś ty odśnieżasz?! ZWARIOWAŁAŚ?!! Kobieto ty masz leżeć i pachnieć teraz! Wiadomo przy dziecku robić, ale cała reszta może leżeć... Ja tam czuje się całkiem dobrze, ale mężowi czasem mówie, że jakoś tak mi słabo.. taka biedna jestem ;) Może i świnia ze mnie, ale ile się teraz nauczy tyle moje - ma mi pomagać po porodzie a nie, ze wraca z pracy siada do kompa i nic nie robi królewicz :P

Widziałam dzisiaj na własne oczy, całe trzy opakowania! :D Była pregna plus, pregna dha i ze trzy inne preparaty dla ciężarnych. Całe stado kosmetyków Baby Dream fur mama i wszelkich innych.

Przy mnie mąż tak skacze, że chwilami aż mi głupio. Wszystko stara się robić sam w domu, udało mi się dla siebie wyszarpać zmywanie garów i robienie prania, a tak to wyręcza mnie we wszystkim. Na zakupy chodzimy razem, ale do dźwigania dostaję... listę zakupów ;) W święta z bratową (też w ciąży) siedziałyśmy jak księżniczki, a panowie zasuwali :D Mąż mi tłumaczy, że on się cieszy z ciąży i martwi o mnie, żeby znowu coś się nie stało, choć nie chce, żebym czuła się zniewolona ;)

Lila2703, madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ja również prowadzę normalnie samochód i nie odczuwam dyskomfortu ;) jednak jak siedzę jako pasażer to mam wrażenie, że wróciła mi choroba lokomocyjna jaka miałam w dzieciństwie ;)

Rozumiem Cię doskonale :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Śnieg....gdzie coś takiego występuje ??? :D

W zachodniej Kanadzie. Zasypalo nas na święta

Helenucha Klucha, Lila2703, jakka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie rezygnuje z prowadzenia samochodu! Przynajmniej na razie.. Zresztą bylabym wtedy uziemiona, bo mąż całe dnie w pracy, wiec nawet na badania nie mialabym jak dotrzec:P

Za ile ta pregnea w promocji w rossmanie? Zawsze kupuje w aptece magicznej za 37 zł.

Joana, Marka, Pati, trzeba być dobrej myśli!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Asia2015 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki:) Wiem, że był kiedyś temat odnośnie książek, ale nie mogę znaleźć tej stronki. Zastanawiam się nad kilkoma pozycjami:
    "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" Karp Harvey,
    "Mamo,tato co wy na to" P. Zawitkowski,
    "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff.

Któraś z Was czytała? A może coś innego polecacie?

Pozdrawiam:)

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Za ile ta pregnea w promocji w rossmanie? Zawsze kupuje w aptece magicznej za 37 zł.

W programie rossnę jest bodajże z 39 na 29 zł.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    W programie rossnę jest bodajże z 39 na 29 zł.
    W takim razie jutro ruszam po witaminki, bo akurat mi sie kończą:D

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik zazdroszczę :) ja to muszę sie ogadac żeby zrobil to i to, jak nie pokaze palcem co trzeba zrobić to sam nie ogarnie. Ja juz odpuscilam zmywanie podłogi, niech teraz mąż ogarnia, myje tylko gary i pranie robię. Wczoraj mówiłam wyciąg kropidlo bo ksiadz nomdwa razy patrzyl nie znalazł, ja za pierwszym razem znalazłam ;)

Dziewczynki kciuki za wyniki na które czekacie :)

Nelus i jak przeszło Ci ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie! Wiedziałam, ze mialam jeszcze o czymś napisac! Tak to jest, jak za duzo zaleglosci sie tutaj narobi... Nelus, bylas w końcu u lekarza?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenuchna, co tam slychac? Dawno Cie tu nie bylo! Tak jak Frozenki! A pamietam, ze mialysmy termin w tym samym dniu!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?

Misia15 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?
    Pierwsze słyszę:D zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze":D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pierwsze słyszę:D zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze":D

O. Ja nie biorę. Suplementom w stylu multiwitamin nie wierzę. Biorę tran (bo omega i wit. D) i żelazo (bo tarczyca) :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

No właśnie slyszalam o tym. W pierszej ciąży brałam i córka miala 57 cm i 3280 g wiec normalna :) Za to ja bylam ogromna w yamtej ciąży:/ A teraz gin powiedzial,ze mam brac tylko kwas foliowy i nie wiem co robić. Teraz chodze do innego gin niz w 1 ciąży

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, mi lekarz powiedział, że jak chcę brać multiwit. - mogę. On na pewno każe mi dostarczać omega-3 i żelazo, a jak pojawią się skurcze to magnez.

Niestety, sporo suplementów nie jest badanych i właściwie nie wiadomo, co się zażywa. Do tego "wypełniacze" tabletek.

No, trudna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:57

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy tylko. A 6.01 zapytam gina czy brac cos jeszcze. I czasem magnez biore

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, duza mialas core! U mnie w rodzinie to 49-53 jest norma:D tylko bratowa sie wylamala, bo miala synka 4,2kg i 57cm:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz luttagenu ktory mialam juz odstawiac i prenatal classic teraz przepisał mi asmag forte ( jony magnezu ) i tyle mam do brania.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy jak bylam z córka na położniczym to byla tam laska co urodzila synka co mial 60 cm i ważył 4500g i rodziła go naturalnie. Niezle:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, Joana33, Pat_89 mysle o Was i trzymam kciuki, żeby Wasze pełne stresu oczekiwanie zakończyło poczucie ulgi i radość :)

Wracając do hemoroidów to w pierwszej ciąży nie mialam, ale niestety dorobiłam sie ich przy porodzie :( Ból okrutny i tak naprawdę nic nie pomagało na długo... W drugiej ciąży zaczęły mi dokuczać tak, że nie bylam w stanie siedzieć, a że nie chcialam za bardzo stosować leków to przekopałam internet i znalazlam cos co przynosi ulgę ;) Nazywa sie to Anurex, moze stosowanie nie jest super przyjemne, ale przy tym bólu bylam gotowa na wszystko :/ Mogę Wam polecić z czystym sumieniem.

Co do witamin w ciazy to przy córci brałam urodziła sie ważąc 2750 i miała 50cm, przy synku nie brałam i miał 54cm przy wadze 3740, więc chyba nie ma regóły ;)

Pati_89, Joana33 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ