X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    pregna plus jest dostępna w rossmanie?! o holender to chyba jednak dupę ruszę z domu dziś :p nie mogę jej dostać w żadnej aptece! Wczoraj 4 zwiedziłam i już myślałam, ze zadzwonie do gina i go ochrzanie, ze mi każe brać takie nie kupowalne tabletki :P

I przypomniało mi się co chciałam napisać! Neluś ty odśnieżasz?! ZWARIOWAŁAŚ?!! Kobieto ty masz leżeć i pachnieć teraz! Wiadomo przy dziecku robić, ale cała reszta może leżeć... Ja tam czuje się całkiem dobrze, ale mężowi czasem mówie, że jakoś tak mi słabo.. taka biedna jestem ;) Może i świnia ze mnie, ale ile się teraz nauczy tyle moje - ma mi pomagać po porodzie a nie, ze wraca z pracy siada do kompa i nic nie robi królewicz :P

Widziałam dzisiaj na własne oczy, całe trzy opakowania! :D Była pregna plus, pregna dha i ze trzy inne preparaty dla ciężarnych. Całe stado kosmetyków Baby Dream fur mama i wszelkich innych.

Przy mnie mąż tak skacze, że chwilami aż mi głupio. Wszystko stara się robić sam w domu, udało mi się dla siebie wyszarpać zmywanie garów i robienie prania, a tak to wyręcza mnie we wszystkim. Na zakupy chodzimy razem, ale do dźwigania dostaję... listę zakupów ;) W święta z bratową (też w ciąży) siedziałyśmy jak księżniczki, a panowie zasuwali :D Mąż mi tłumaczy, że on się cieszy z ciąży i martwi o mnie, żeby znowu coś się nie stało, choć nie chce, żebym czuła się zniewolona ;)

Lila2703, madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ja również prowadzę normalnie samochód i nie odczuwam dyskomfortu ;) jednak jak siedzę jako pasażer to mam wrażenie, że wróciła mi choroba lokomocyjna jaka miałam w dzieciństwie ;)

Rozumiem Cię doskonale :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Śnieg....gdzie coś takiego występuje ??? :D

W zachodniej Kanadzie. Zasypalo nas na święta

Helenucha Klucha, Lila2703, jakka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie rezygnuje z prowadzenia samochodu! Przynajmniej na razie.. Zresztą bylabym wtedy uziemiona, bo mąż całe dnie w pracy, wiec nawet na badania nie mialabym jak dotrzec:P

Za ile ta pregnea w promocji w rossmanie? Zawsze kupuje w aptece magicznej za 37 zł.

Joana, Marka, Pati, trzeba być dobrej myśli!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Asia2015 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciężarówki:) Wiem, że był kiedyś temat odnośnie książek, ale nie mogę znaleźć tej stronki. Zastanawiam się nad kilkoma pozycjami:
    "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" Karp Harvey,
    "Mamo,tato co wy na to" P. Zawitkowski,
    "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff.

Któraś z Was czytała? A może coś innego polecacie?

Pozdrawiam:)

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Za ile ta pregnea w promocji w rossmanie? Zawsze kupuje w aptece magicznej za 37 zł.

W programie rossnę jest bodajże z 39 na 29 zł.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    W programie rossnę jest bodajże z 39 na 29 zł.
    W takim razie jutro ruszam po witaminki, bo akurat mi sie kończą:D

Madzik84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik zazdroszczę :) ja to muszę sie ogadac żeby zrobil to i to, jak nie pokaze palcem co trzeba zrobić to sam nie ogarnie. Ja juz odpuscilam zmywanie podłogi, niech teraz mąż ogarnia, myje tylko gary i pranie robię. Wczoraj mówiłam wyciąg kropidlo bo ksiadz nomdwa razy patrzyl nie znalazł, ja za pierwszym razem znalazłam ;)

Dziewczynki kciuki za wyniki na które czekacie :)

Nelus i jak przeszło Ci ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie! Wiedziałam, ze mialam jeszcze o czymś napisac! Tak to jest, jak za duzo zaleglosci sie tutaj narobi... Nelus, bylas w końcu u lekarza?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenuchna, co tam slychac? Dawno Cie tu nie bylo! Tak jak Frozenki! A pamietam, ze mialysmy termin w tym samym dniu!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?

Misia15 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?
    Pierwsze słyszę:D zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze":D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pierwsze słyszę:D zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze":D

O. Ja nie biorę. Suplementom w stylu multiwitamin nie wierzę. Biorę tran (bo omega i wit. D) i żelazo (bo tarczyca) :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

No właśnie slyszalam o tym. W pierszej ciąży brałam i córka miala 57 cm i 3280 g wiec normalna :) Za to ja bylam ogromna w yamtej ciąży:/ A teraz gin powiedzial,ze mam brac tylko kwas foliowy i nie wiem co robić. Teraz chodze do innego gin niz w 1 ciąży

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, mi lekarz powiedział, że jak chcę brać multiwit. - mogę. On na pewno każe mi dostarczać omega-3 i żelazo, a jak pojawią się skurcze to magnez.

Niestety, sporo suplementów nie jest badanych i właściwie nie wiadomo, co się zażywa. Do tego "wypełniacze" tabletek.

No, trudna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:57

Magda34 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy tylko. A 6.01 zapytam gina czy brac cos jeszcze. I czasem magnez biore

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34, duza mialas core! U mnie w rodzinie to 49-53 jest norma:D tylko bratowa sie wylamala, bo miala synka 4,2kg i 57cm:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz luttagenu ktory mialam juz odstawiac i prenatal classic teraz przepisał mi asmag forte ( jony magnezu ) i tyle mam do brania.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy jak bylam z córka na położniczym to byla tam laska co urodzila synka co mial 60 cm i ważył 4500g i rodziła go naturalnie. Niezle:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka, Joana33, Pat_89 mysle o Was i trzymam kciuki, żeby Wasze pełne stresu oczekiwanie zakończyło poczucie ulgi i radość :)

Wracając do hemoroidów to w pierwszej ciąży nie mialam, ale niestety dorobiłam sie ich przy porodzie :( Ból okrutny i tak naprawdę nic nie pomagało na długo... W drugiej ciąży zaczęły mi dokuczać tak, że nie bylam w stanie siedzieć, a że nie chcialam za bardzo stosować leków to przekopałam internet i znalazlam cos co przynosi ulgę ;) Nazywa sie to Anurex, moze stosowanie nie jest super przyjemne, ale przy tym bólu bylam gotowa na wszystko :/ Mogę Wam polecić z czystym sumieniem.

Co do witamin w ciazy to przy córci brałam urodziła sie ważąc 2750 i miała 50cm, przy synku nie brałam i miał 54cm przy wadze 3740, więc chyba nie ma regóły ;)

Pati_89, Joana33 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ