Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawokado wrote:pregna plus jest dostępna w rossmanie?! o holender to chyba jednak dupę ruszę z domu dziś :p nie mogę jej dostać w żadnej aptece! Wczoraj 4 zwiedziłam i już myślałam, ze zadzwonie do gina i go ochrzanie, ze mi każe brać takie nie kupowalne tabletki
I przypomniało mi się co chciałam napisać! Neluś ty odśnieżasz?! ZWARIOWAŁAŚ?!! Kobieto ty masz leżeć i pachnieć teraz! Wiadomo przy dziecku robić, ale cała reszta może leżeć... Ja tam czuje się całkiem dobrze, ale mężowi czasem mówie, że jakoś tak mi słabo.. taka biedna jestemMoże i świnia ze mnie, ale ile się teraz nauczy tyle moje - ma mi pomagać po porodzie a nie, ze wraca z pracy siada do kompa i nic nie robi królewicz
Widziałam dzisiaj na własne oczy, całe trzy opakowania!Była pregna plus, pregna dha i ze trzy inne preparaty dla ciężarnych. Całe stado kosmetyków Baby Dream fur mama i wszelkich innych.
Przy mnie mąż tak skacze, że chwilami aż mi głupio. Wszystko stara się robić sam w domu, udało mi się dla siebie wyszarpać zmywanie garów i robienie prania, a tak to wyręcza mnie we wszystkim. Na zakupy chodzimy razem, ale do dźwigania dostaję... listę zakupówW święta z bratową (też w ciąży) siedziałyśmy jak księżniczki, a panowie zasuwali
Mąż mi tłumaczy, że on się cieszy z ciąży i martwi o mnie, żeby znowu coś się nie stało, choć nie chce, żebym czuła się zniewolona
Lila2703, madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Ja tez nie rezygnuje z prowadzenia samochodu! Przynajmniej na razie.. Zresztą bylabym wtedy uziemiona, bo mąż całe dnie w pracy, wiec nawet na badania nie mialabym jak dotrzec:P
Za ile ta pregnea w promocji w rossmanie? Zawsze kupuje w aptece magicznej za 37 zł.
Joana, Marka, Pati, trzeba być dobrej myśli! -
Cześć ciężarówki:) Wiem, że był kiedyś temat odnośnie książek, ale nie mogę znaleźć tej stronki. Zastanawiam się nad kilkoma pozycjami:
"Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" Karp Harvey,
"Mamo,tato co wy na to" P. Zawitkowski,
"Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff.
Któraś z Was czytała? A może coś innego polecacie?
Pozdrawiam:)
-
Madzik zazdroszczę
ja to muszę sie ogadac żeby zrobil to i to, jak nie pokaze palcem co trzeba zrobić to sam nie ogarnie. Ja juz odpuscilam zmywanie podłogi, niech teraz mąż ogarnia, myje tylko gary i pranie robię. Wczoraj mówiłam wyciąg kropidlo bo ksiadz nomdwa razy patrzyl nie znalazł, ja za pierwszym razem znalazłam
Dziewczynki kciuki za wyniki na które czekacie
Nelus i jak przeszło Ci ? -
oldżi wrote:Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?
zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze"
-
beatas wrote:Pierwsze słyszę
zwlaszcza, ze teraz chyba kazda kobieta w ciazy bierze witaminy! Przynajmniej te, ktore ja znam:D i rodzą dzieci w "normalnym rozmiarze"
O. Ja nie biorę. Suplementom w stylu multiwitamin nie wierzę. Biorę tran (bo omega i wit. D) i żelazo (bo tarczyca) -
oldżi wrote:Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?
No właśnie slyszalam o tym. W pierszej ciąży brałam i córka miala 57 cm i 3280 g wiec normalnaZa to ja bylam ogromna w yamtej ciąży:/ A teraz gin powiedzial,ze mam brac tylko kwas foliowy i nie wiem co robić. Teraz chodze do innego gin niz w 1 ciąży
Magda34
-
Magda34, mi lekarz powiedział, że jak chcę brać multiwit. - mogę. On na pewno każe mi dostarczać omega-3 i żelazo, a jak pojawią się skurcze to magnez.
Niestety, sporo suplementów nie jest badanych i właściwie nie wiadomo, co się zażywa. Do tego "wypełniacze" tabletek.
No, trudna sprawa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 19:57
Magda34 lubi tę wiadomość
-
ma_rka, Joana33, Pat_89 mysle o Was i trzymam kciuki, żeby Wasze pełne stresu oczekiwanie zakończyło poczucie ulgi i radość
Wracając do hemoroidów to w pierwszej ciąży nie mialam, ale niestety dorobiłam sie ich przy porodzieBól okrutny i tak naprawdę nic nie pomagało na długo... W drugiej ciąży zaczęły mi dokuczać tak, że nie bylam w stanie siedzieć, a że nie chcialam za bardzo stosować leków to przekopałam internet i znalazlam cos co przynosi ulgę
Nazywa sie to Anurex, moze stosowanie nie jest super przyjemne, ale przy tym bólu bylam gotowa na wszystko
Mogę Wam polecić z czystym sumieniem.
Co do witamin w ciazy to przy córci brałam urodziła sie ważąc 2750 i miała 50cm, przy synku nie brałam i miał 54cm przy wadze 3740, więc chyba nie ma regółyPati_89, Joana33 lubią tę wiadomość