X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Ci faceci to na prawdę z innej planety są :/ jak na początku ciąży mój mąż dostał opierdol za nic a wlasciwie za troskę o mnie to potem ja miałam wyrzuty sumienia i poszukałam w necie artykuł dla przyszłych ojców pisany przez ojców jak zrozumieć kobietę w ciąży i szybko mi wybaczył :) też mnie czasem doprowadza do szału bo za głośno oddycha ale cóż trzeba z nim żyć hehe :)
    Myślę że jak twój mąż dowie sie o twoim stanie i wizycie na pogotowiu to jeszcze dostaniesz opieprz że mu nic nie powiedzialas :)

beatas, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ma racje! Mnie moj tez czasem irytuje, ale jak sie dowie, ze chociażby brzuch mnie zaboli to panikuje jak szalony!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, co tam slychac? Dawno Cie tu nie bylo! Tak jak Frozenki! A pamietam, ze mialysmy termin w tym samym dniu!

Cześć dziewczyny! :) czytam czytam, ale nie mam kiedy odpisać. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dobre wyniki!

Dziś byliśmy podglądać robalka :) za Waszymi radami wcisnęłam w siebie kilka łyżeczek nutelli i dzidziuś odstawiał prawdziwe tańce hulańce! Płeć na 90% męska.

Misia15, Madzik84, beatas, kirys, madziak2202, miluszka, Agabtm, mmarzenak, xpaulinax, jakka, HoniKa89, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam kciuki żeby było dobrze! Daj znać jak będziesz po badaniu.
    Mam nadzieję, że szybko dogadasz się z mężem. Mój też czasami odstawia takie akcje... Np. teraz siedzi przed kompem i czeka aż mu podam kolację pod nos, aż mam ochotę walnąć go tym talerzem w łeb! :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, jak wróci z nart i zadzwoni gdzie jestem to zacznie panikować i będzie przepraszał. Tak to z nim jest

201703012752.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci...są z Marsa :) Nie przejmuj się Mężem, szkoda Twoich nerwów.
    Daj znać co powiedzieli w szpitalu

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus koniecznie daj znać co powiedzieli na pogotowiu!

Uwielbiam ten filmik o mózgach :D "pudełko nicości" miażdży :D

Byłam w rossmannie i upolowałam mleczko do ciała fur mama, żeby jeszcze udało się dorwać ten krem do masażu! :(
    Kupiłam też pregne plus (29.99zł z kartą rossnę) i rajstopy :) W prezencie dostałam jakiś płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży, ale chyba nie będę go używać... boję się :P od początku ciąży używam ochronnego płynu z ziaji i póki co nic się nie przyplątało, więc chyba lepiej nic nie zmieniać.

Madzik84 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, trzymam kciuki, żeby z maleństwem było wszystko ok! Nie myśl już źle o mężu i czym Ci podpadł, bo jeszcze bardziej się nakręcasz, staraj się wyciszyć i skupić na otrzymaniu pomocy. Myśl pozytywnie :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki, pomogły! Po 6 h siedzenia na pogotowiu w końcu zrobili mi usg. Dzidzia ziewala sobie i widocznie była znudzona tym szpitalem hehe serduszko pięknie biło! Szyjka jest w normie, zamknięta. Bez czystej kri. Tylko śluz wymieszany z krwią ale to może być spowodowane pęknięciem jakiejś żyłki a skurcze mogą być sygnałem ze się ostatnio nie oszczędzalam. Teraz będę leżeć i pachnieć, no dobra może trochę będę też zajmować się moim dzieckiem hehe ah no i mazprzyjechal do mnie i się pogodzilismy, właśnie umyl naczynia i każe mi iść spać! Jestem taka szczęśliwa!
    Miłego dnia wszystkim
    Ja mam 22, jutro czeka mnie jeszcze jedno usg lepszym sprzętem żeby dokładnie zbadać dzidzie

beatas, mloda1995, Magda34, madziak2202, miluszka, mmarzenak, Paula222, xpaulinax, cass, Misia15, Kawokado, Madzik84, jakka, HoniKa89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, cieszę się, że z dzidzią wszystko w porządku, a dodatkowo jeszcze, że wszystko się ułożyło:)

Helenuchna, czyli jednak nasi faceci sobie wybrali płeć:P ja mam w większości chlopiece rzeczy, wiec aż sie boje, co to będzie, jak 12 stycznia (wtedy ma ostatecznie potwierdzić płeć) mi lekarz powie, ze jednak dziewczynka:D chyba bede wymieniać:D

Kawokado, a nie wiesz do kiedy ta promocja ba pregna? Bo dopiero jutro będę miała okazję pojawić sie w Rossmanie..

Nelus lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem stwierdziliśmy ze dzidzia wyglądała na chłopca. Livia na usg była taka drogniutka, mała główka i zadarty nosek a teraz zobaczyliśmy taka duża głowe i wyraźną szczękę hehe to pewnie nic nie znaczy ale mąż juz sie cieszy ze będzie miał z kim grać w hokeja!

201703012752.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    My z mężem stwierdziliśmy ze dzidzia wyglądała na chłopca. Livia na usg była taka drogniutka, mała główka i zadarty nosek a teraz zobaczyliśmy taka duża głowe i wyraźną szczękę hehe to pewnie nic nie znaczy ale mąż juz sie cieszy ze będzie miał z kim grać w hokeja!
    A kiedy macie szanse poznać płeć? Miałaś iść spać! Musisz teraz wypoczywać :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Neluś cieszę się, że wszystko w porządku :) Mój synek tez po szczęce na zdjęciu USG poznał, ze bedzie chłopczyk ;) mieliśmy z tego niezly ubaw do momentu az dr na prenatalnych powiedział ze na 95% bedzie chłopak ;) Na co młody po wybuchu wielkiej radości stwierdzi: Przeciez Wam mówiłem ;)

Paula222, beatas lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś super że z dzidzią ok. Widzisz, dziecko dało Ci znać, o kogo teraz masz dbać najbardziej!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Byłam w rossmannie i upolowałam mleczko do ciała fur mama, żeby jeszcze udało się dorwać ten krem do masażu! :(
    Kupiłam też pregne plus (29.99zł z kartą rossnę) i rajstopy :) W prezencie dostałam jakiś płyn do higieny intymnej dla kobiet w ciąży, ale chyba nie będę go używać... boję się :P od początku ciąży używam ochronnego płynu z ziaji i póki co nic się nie przyplątało, więc chyba lepiej nic nie zmieniać.
    Sprawdź sobie czy jest recenzja tego płynu do higieny intymnej na blogu "Sroka o". Ja tam ostatnio poczytałam i kupiłam jakiegoś zwyklaka z Rossmanna i jest super. Ma neutralny zapach, a nie lubię jak kosmetyki pachną zbyt intensywnie, zwłaszcza teraz, gdy węch wyczulony jak u psa myśliwskiego :-P

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia2015 wrote:
    Cześć ciężarówki:) Wiem, że był kiedyś temat odnośnie książek, ale nie mogę znaleźć tej stronki. Zastanawiam się nad kilkoma pozycjami:
    "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" i "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy" Karp Harvey,
    "Mamo,tato co wy na to" P. Zawitkowski,
    "Pierwszy rok życia dziecka" H. Murkoff.

Któraś z Was czytała? A może coś innego polecacie?

Pozdrawiam:)
    Właśnie też ostatnio myślałam o nabyciu jakiejś książki o rozwoju niemowląt, narazie mam Język niemowląt i jest super, ale nie ma w nim opisu typowego rozwoju.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny skoro już mowa o witaminach, to czy słyszałyście takie głosy, że jak się je witaminy przez całą ciaze to dzieci rodzą się bardzo duże?
    A ja słyszałam, że dzieci rodzą się duże, jak matka miała cukrzycę ciążową.
    Moja mama urodziła czworo dzieci powyżej 4 kg naturalnie :-) Ale wtedy to chyba nie badali cukrzycy w ciąży.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ciesze się, że wszystko dobrze :)

Asia2015 co do tych książek to mam w domu "Pierwszy rok życia dziecka" i powiem, że taka sobie, fajna, ale szału nie ma ;)Patrząc na to teraz jako matka :) Ostatnio koleżanka mi wysłała na @ Język niemowląt, ale jeszcze nie zaglądałam nawet do tego.

A tak wogóle to witam się w 18 tyg. Jeszcze 2 i połówka ciąży za mną :)

Kawokado lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nelus super że wszystko dobrze :-* a teraz nie próbuj podjazdu odśnieżać bo cię znajdę :D

A dziś znowu czuję prądy w brzuchu tylko po prawej stronie :)
    Boże chyba za trzy dni zaczynam 5 miesiąc :-o eee na pewno to dobrze liczę :D

madziak2202, Kawokado, Madzik84, Lila2703 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No Nelus super że wszystko dobrze :-* a teraz nie próbuj podjazdu odśnieżać bo cię znajdę :D

A dziś znowu czuję prądy w brzuchu tylko po prawej stronie :)
    Boże chyba za trzy dni zaczynam 5 miesiąc :-o eee na pewno to dobrze liczę :D

Podział ciąży na tygodnie i miesiące przedstawia się następująco:
    1 miesiąc ciąży trwa od 0 do 4 tygodnia ciąży,
    2 miesiąc ciąży trwa od 5 do 9 tygodnia ciąży,
    3 miesiąc ciąży trwa od 10 do 13 tygodnia ciąży,
    4 miesiąc ciąży trwa od 14 do 18 tygodnia ciąży,
    5 miesiąc ciąży trwa od 19 do 22 tygodnia ciąży,
    6 miesiąc ciąży trwa od 23 do 26 tygodnia ciąży,
    7 miesiąc ciąży trwa od 27 do 31 tygodnia ciąży,
    8 miesiąc ciąży trwa od 32 do 36 tygodnia ciąży,
    9 miesiąc ciąży trwa od 37 do 40 tygodnia ciąży.
    Miesiące i tygodnie ciąży
    Przyjmuje się, że:
    - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
    - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
    - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
    - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
    - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
    - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
    - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
    - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
    - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ