X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Wpadłam na chwilę dać Wam info jakby któraś chciała książkę Ciężarówką przez 9 miesięcy to właśnie dostałam info na maila że jest dostępna w jednej księgarni w dobrej cenie http://bonito.pl/k-467409-ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-okolicach więc jak któraś chce to kupować bo mało jest dostępnych :)

Ktoś tam pytał o książki to ja polecam jeszcze Dziecko dla odważnych, Leszek Talko fajnie napisana :)

Madzik84, Kawokado, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was stosuje bio oil albo ma porównanie z innym kremem ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana,ja też lubię mieć wszystko pod kontrolą i wiedzieć od razu. Niestety nie da się tak w każdej sytuacji. Myślę, że twój maluszek będzie bardzo dobrze przebadany i póki nie wiesz czy dzieje się coś poważnego, nie zamartwiaj się. Jeśli zostało coś zauważone teraz, to nie znaczy, że dzidzi się coś złego dzieje - tak myślę. Może - tak jak dziewczyny pisały - to coś na chwilę obecną niepokojącego okaże się na kolejnym badaniu, że już będzie ok, że jakaś zmiana się cofnie czy "coś" rozwija się prawidłowo.
    Jedyne co stresujące to ten czas, że musisz czekać, by dowiedzieć się czegoś więcej. Znam to. ALe trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was stosuje bio oil albo ma porównanie z innym kremem ?

Kuleczka, jeśli chodzi o bio oil to nie polecam. Tutaj jest skład:

Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Retinyt Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Calendula Officinalis Extract, Glycine Soja Oil, BHT, Bisabolol, Parfum, Alpha-lsomethyl lonone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 26100

Wpisz go tutaj http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php

I kliknij analizuj.

Bardzo dużo żółtych i czerwonych składników, co znaczy, że jest słaby bardzo jeśli chodzi o skład.

Ja polecam eko olej arganowy, kokosowy i ze słodkich migdałów - czyste kosmetyki bez chemii.

Jeśli chodzi o gotowe kosmetyki to dobry skład ma Mustela.

Agabtm, cass lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny no ale się wnerwiłam!!!
    Ja wiem, ze zyjemy w chorym kraju, ale to wszystko dzięki chorym ludziom :/ Wrzuciałam na swoją tablicę na fejsa obrazek dotyczący WOŚP z podpisem, że pani pawłowicz powinna się przejść do rodziców dzieci, które żyją dzięki sprzętowi kupionemu przez fundacje i powiedzieć im, że ona nie chce żeby te dzieci żyły. Cała ta afera wokół WOŚP mega mnie wpienia, bo ja jestem jednym z takich dzieci, które korzystały ze sprzętu fundacji, ale!
    Moja "MĄDRA" koleżanka, prawnik, wykształcona kobieta napisała mi komentarz, że z tego sprzętu korzystają głównie dzieci z in vitro, bo RODZĄ SIĘ SŁABSZE OD NORMALNYCH DZIECI!
    NO NIC MNIE TAK NIE WNERWIA JAK ROZRÓŻNIANIE DZIECI PO SPOSOBIE ZAPŁODNIENIA!!!
    A ta ustawa, że dzieciom z in vitro wpisuje się to w papiery, do których mają dostęp urzednicy (od listopada 2015) kojarzy mi się z nie powiem jaką ustawą wprowadzoną w niemczech w 1935 roku :/ :/ :/

Nie rozumiem co kogo obchodzi w jaki sposób został poczęty drugi człowiek!

No tak się zdenerwowałam, ze aż się Kuba zaczął wiercić :/
    i jeszcze te durne mądrości, ze lepiej adoptować... no tak szkoda tylko, ze 90% dzieci z domów dziecka nie można adoptować bo ich rodzice nie są pozbawieni praw rodzicielskich, ale co tam lepiej głupio gadać nie mając pojęcia :/

Uch... jak się mnie gin zapytał wypełniając papiery o sposób poczęcia to też na niego naskoczyłam :P aż się facet zdziwił i powiedział, że takie przepisy, ze musi teraz pytać... ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:55

cass, Joana33, Magda34, MADZIA 87, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, ja zawsze myślałam tak: każdy ma prawo do swojego zdania i ja to naprawdę szanuję. Jednocześnie takie osoby nie rozumieją, że ich wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka...

I zawsze się zastanawiałam, czemu ludzie mają taki ogromny pociąg do ustawiania czyjegoś życia - przecież ustawa o in vitro nie NAKAZUJE, tylko daje MOŻLIWOŚĆ. Jak ktoś się z nią nie zgadza, to nie korzysta, wybiera naprotechnologię, czy adopcję...

I jak komuś przez gardło może przejść mówienie, że dzieci z in vitro są słabsze albo że mają bruzdę, albo że teraz będą "oznakowane" w papierach. Tragedia.

Kawokado, jakka, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, dzieki za wieści, jutro na pewno sie wybiorę!

Ja tez korzystałam ze sprzętu WOSP.. Nie wnikam czy wszystkie pieniądze przekazują na dzieci - ważne, ze ich działalność jest naprawde widoczna.. Wystarczy przejść sie na jakikolwiek oddział szpitalny..

Co do in vitro, to jestem katoliczką, ale gdyby nie udalo mi sie zajść w ciążę naturalnie (jeden z lekarzy mi powiedzial, ze nie będę miec dzieci)to na pewno bym się zdecydowala.. Cass dobrze to ujela: Kto chce, niech korzysta. Poglądy innych tez trzeba szanować.. Ale podejrzewam, ze ta strasznie hejtujaca część społeczeństwa to ci, którzy są szczęśliwymi rodzicami i nie mieli problemu z posiadaniem dzieci...

Kawokado lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, nie martw sie na zapas! Skoro genetyk nic nie powiedzial, to na pewno jest wszystko w porządku!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja stosuję bio oil, wcześniej używałam palmersa. zapach palmersa powodował u mnie mdłości, używałam też oliwki babydream fur mama ale kiepsko się wchłaniał, co spowodowało że odstawiłam do na półkę mimo, że inne dziewczyny zachwalały. Bio oil poleciła mi koleżanka i jak dla mnie strzał w dziesiątkę, szybko się wchłania, jest bardzo wydajny i pięknie pachnie. Na próbę kupiłam o pojemności 60 ml, jak się skończy zamówię na pewno większe opakowanie. A Ty kuleczka stosowałaś bio oil czy przymierzasz się do zakupu?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Normalnie skopie Wam tyłki, chyba nadrobie Was dopiero po urlopie :D
    Teraz bardzo nie mam czasu, korzystam z Polski :)
    Dzisiaj przyszły wyniki PAPPA i wg mnie są bardzo dobre :)
    Nie rozumiem co prawda pierwszej części, ale reszta jest ok
    T21 1:21000
    T18 1:51000
    T13 1:51000

Także jest dobrze :)

beatas, Madzik84, Pati_89, Kawokado, Joana33, Misia15, cass, Agabtm, HoniKa89, Lila2703, dais, xpaulinax lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Hej dziewczyny !
    Normalnie skopie Wam tyłki, chyba nadrobie Was dopiero po urlopie :D
    Teraz bardzo nie mam czasu, korzystam z Polski :)
    Dzisiaj przyszły wyniki PAPPA i wg mnie są bardzo dobre :)
    Nie rozumiem co prawda pierwszej części, ale reszta jest ok
    T21 1:21000
    T18 1:51000
    T13 1:51000

Także jest dobrze :)
    Cieszę się Paula:)

Miluszka, ja wlasnie zamowilam bio oil, bo dużo dobrego o nim słyszałam:)

Paula1991 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana nie będę powtarzać tego co już pisały wcześniej dziewczyny, sądzę tak samo jak one:-) to co chciałam dodać to czy ktoś ewentualnie wspominał Ci przy serduszku maluszka o dodatkowym badaniu? W okresie usg połówkowego jak są wskazania robi się jeszcze dodatkowo echo serca płodu. Pomaga to zdiagnozować i wykluczyć wiele wad. Trzymam mocno kciuki.

Cieszę się Paula i gratuluję.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Twój test Pappa wyszedl super :)

Wiecie co ja to ciagle niemotę sie nadziwić ludziom hejtującym WOŚP :( Jako nastolatka angażowałam sie w tą akcję bardzo mocno, co roku bylam wolontariuszką i od rana do wieczora biegałam z puszką po mieście. Moje dzieci nie zostały poczęte przez In Vitro, a korzystały ze sprzętów oznaczonych serduszkiem... Z resztą jakim prawem ktokolwiek ma czelność dzielić w taki sposób... Ludzie potrafią być podli :( uważam, że Owsiak zrobił coś niewyobrażalnego i nikt wczesniej ani pozniej nie zrobił tyle dobrego. Zagotowałam sie tak, że wrrrrrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:40

Kawokado, Paula1991, xpaulinax lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka właśnie sie przymierzam do kupna czegos bo juz mnie zaczyna swedziec brzuch czasami i rece juz suche sie robia. Ja nie lubie sie kremowad ani olejowac wiec chodzi mi o wchlanianie itd. kolezanki w sumie tez stosowaly ten oil i chwalily sobie ale chcialam poznać wasze zdanie jeszcze.

Dziewczyny gratulacje z udanych dzisiejszych wizyt.

Dorjan nic sie nie stresuj.
    Nelus super ze wszystko dobrze i NIE przemeczaj sie kobieto , ja juz dostalam ochrzan od koleżanek wiec teraz nastepne będę ochrzaniac ;)

Zamówiłam sobie ta książkę zobaczymy co to tam ciekawego wyczytamy :)

Einin dzieki za linka jutro posprawdzam sobie

Pisalyscie o miesiącach mi juz od niedzieli w belli pisze 5 miesiąc, a na suwaczku dalej jestem w przedziale miedzy 4 a 5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 20:24

f2w3skjoxrbw67ni.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin dziękuję za link, fajny analizator :D

sprawdziłam swój ulubiony olejek do kąpieli i ma 4x zielone i 2x żółte ( to chyba nie tak źle :)
    jak by ktoś lubował się w kąpielach to polecam : 148qkcp.png
    po wyjściu z wanny czuję się cała mięciutka i nawilżona :) działa jak oliwka.

na początku ciąży bałam się kąpieli, ale kupiłam sobie termometr do wody dla dzieci i sprawdzam temperaturę.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:

sprawdziłam swój ulubiony olejek do kąpieli i ma 4x zielone i 2x żółte ( to chyba nie tak źle :)

na początku ciąży bałam się kąpieli, ale kupiłam sobie termometr do wody dla dzieci i sprawdzam temperaturę.

To całkiem nieźle.:)
    Ja unikam tych z przewaga żółtych i czerwonych, ale jak cos się zaczyna od parafiny, jak Bio Oil to nie może być dobrze.
    Czytam bloga dziewczyny, która używa olejówi i po 2 tyg. Od urodzenia 2 dziecka wyglada jakby nigdy nie była w ciazy.:)

To mnie motywuje.;) wkleję link potem.

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie lubiłam się smarować, a takie wynalazki jak olejki do kąpieli ratowały mi skórę :)
    mam w rodzinie experta ( szwagierka prowadzi bloga: www.agatabielecka.pl
    i to dzięki niej zaczęłam używać jakiekolwiek kosmetyki.
    na święta dostałam takie słodkie babeczki do kąpieli o zapachu pierniczków: kb7fjm.png

Agabtm, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:

Z tej serii są też świetne peelingi :) Mam też krem do rąk, ale nie jest on już aż tak rewelacyjny.
    Ja na gwiazdkę dostałam żel do kąpieli English Rose Stara Mydlarnia i choć może sama bym tego zapachu nie wybrała, to i tak sobie chwalę :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm jak dostaniesz l4 to korzystaj, spacerki, odwiedziny u znajomych. Zajmiesz sie zbieraniem rzeczy dla dziecka i Ci zleci :)

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link do ciekawego bloga: http://www.losfruittismama.com/ :)

A jak sprawdzacie temperaturę wody w wannie? Na oko?

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ