Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Wpadłam na chwilę dać Wam info jakby któraś chciała książkę Ciężarówką przez 9 miesięcy to właśnie dostałam info na maila że jest dostępna w jednej księgarni w dobrej cenie http://bonito.pl/k-467409-ciezarowka-przez-9-miesiecy-przewodnik-po-ciazy-i-okolicach więc jak któraś chce to kupować bo mało jest dostępnych
Ktoś tam pytał o książki to ja polecam jeszcze Dziecko dla odważnych, Leszek Talko fajnie napisanaMadzik84, Kawokado, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Dorjana,ja też lubię mieć wszystko pod kontrolą i wiedzieć od razu. Niestety nie da się tak w każdej sytuacji. Myślę, że twój maluszek będzie bardzo dobrze przebadany i póki nie wiesz czy dzieje się coś poważnego, nie zamartwiaj się. Jeśli zostało coś zauważone teraz, to nie znaczy, że dzidzi się coś złego dzieje - tak myślę. Może - tak jak dziewczyny pisały - to coś na chwilę obecną niepokojącego okaże się na kolejnym badaniu, że już będzie ok, że jakaś zmiana się cofnie czy "coś" rozwija się prawidłowo.
Jedyne co stresujące to ten czas, że musisz czekać, by dowiedzieć się czegoś więcej. Znam to. ALe trzymam kciuki, że będzie wszystko dobrze. -
kuleczka777 wrote:Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was stosuje bio oil albo ma porównanie z innym kremem ?
Kuleczka, jeśli chodzi o bio oil to nie polecam. Tutaj jest skład:
Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Retinyt Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Tocopheryl Acetate, Anthemis Nobilis Flower Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Calendula Officinalis Extract, Glycine Soja Oil, BHT, Bisabolol, Parfum, Alpha-lsomethyl lonone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene, Linalool, CI 26100
Wpisz go tutaj http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php
I kliknij analizuj.
Bardzo dużo żółtych i czerwonych składników, co znaczy, że jest słaby bardzo jeśli chodzi o skład.
Ja polecam eko olej arganowy, kokosowy i ze słodkich migdałów - czyste kosmetyki bez chemii.
Jeśli chodzi o gotowe kosmetyki to dobry skład ma Mustela.Agabtm, cass lubią tę wiadomość
-
dziewczyny no ale się wnerwiłam!!!
Ja wiem, ze zyjemy w chorym kraju, ale to wszystko dzięki chorym ludziomWrzuciałam na swoją tablicę na fejsa obrazek dotyczący WOŚP z podpisem, że pani pawłowicz powinna się przejść do rodziców dzieci, które żyją dzięki sprzętowi kupionemu przez fundacje i powiedzieć im, że ona nie chce żeby te dzieci żyły. Cała ta afera wokół WOŚP mega mnie wpienia, bo ja jestem jednym z takich dzieci, które korzystały ze sprzętu fundacji, ale!
Moja "MĄDRA" koleżanka, prawnik, wykształcona kobieta napisała mi komentarz, że z tego sprzętu korzystają głównie dzieci z in vitro, bo RODZĄ SIĘ SŁABSZE OD NORMALNYCH DZIECI!
NO NIC MNIE TAK NIE WNERWIA JAK ROZRÓŻNIANIE DZIECI PO SPOSOBIE ZAPŁODNIENIA!!!
A ta ustawa, że dzieciom z in vitro wpisuje się to w papiery, do których mają dostęp urzednicy (od listopada 2015) kojarzy mi się z nie powiem jaką ustawą wprowadzoną w niemczech w 1935 roku
Nie rozumiem co kogo obchodzi w jaki sposób został poczęty drugi człowiek!
No tak się zdenerwowałam, ze aż się Kuba zaczął wiercić
i jeszcze te durne mądrości, ze lepiej adoptować... no tak szkoda tylko, ze 90% dzieci z domów dziecka nie można adoptować bo ich rodzice nie są pozbawieni praw rodzicielskich, ale co tam lepiej głupio gadać nie mając pojęcia
Uch... jak się mnie gin zapytał wypełniając papiery o sposób poczęcia to też na niego naskoczyłamaż się facet zdziwił i powiedział, że takie przepisy, ze musi teraz pytać... ech
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 15:55
cass, Joana33, Magda34, MADZIA 87, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Kawokado, ja zawsze myślałam tak: każdy ma prawo do swojego zdania i ja to naprawdę szanuję. Jednocześnie takie osoby nie rozumieją, że ich wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka...
I zawsze się zastanawiałam, czemu ludzie mają taki ogromny pociąg do ustawiania czyjegoś życia - przecież ustawa o in vitro nie NAKAZUJE, tylko daje MOŻLIWOŚĆ. Jak ktoś się z nią nie zgadza, to nie korzysta, wybiera naprotechnologię, czy adopcję...
I jak komuś przez gardło może przejść mówienie, że dzieci z in vitro są słabsze albo że mają bruzdę, albo że teraz będą "oznakowane" w papierach. Tragedia.Kawokado, jakka, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Kawokado, dzieki za wieści, jutro na pewno sie wybiorę!
Ja tez korzystałam ze sprzętu WOSP.. Nie wnikam czy wszystkie pieniądze przekazują na dzieci - ważne, ze ich działalność jest naprawde widoczna.. Wystarczy przejść sie na jakikolwiek oddział szpitalny..
Co do in vitro, to jestem katoliczką, ale gdyby nie udalo mi sie zajść w ciążę naturalnie (jeden z lekarzy mi powiedzial, ze nie będę miec dzieci)to na pewno bym się zdecydowala.. Cass dobrze to ujela: Kto chce, niech korzysta. Poglądy innych tez trzeba szanować.. Ale podejrzewam, ze ta strasznie hejtujaca część społeczeństwa to ci, którzy są szczęśliwymi rodzicami i nie mieli problemu z posiadaniem dzieci...Kawokado lubi tę wiadomość
-
kuleczka777 wrote:Mam jeszcze pytanie czy któraś z Was stosuje bio oil albo ma porównanie z innym kremem ?
-
Hej dziewczyny !
Normalnie skopie Wam tyłki, chyba nadrobie Was dopiero po urlopie
Teraz bardzo nie mam czasu, korzystam z Polski
Dzisiaj przyszły wyniki PAPPA i wg mnie są bardzo dobre
Nie rozumiem co prawda pierwszej części, ale reszta jest ok
T21 1:21000
T18 1:51000
T13 1:51000
Także jest dobrze
beatas, Madzik84, Pati_89, Kawokado, Joana33, Misia15, cass, Agabtm, HoniKa89, Lila2703, dais, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Hej dziewczyny !
Normalnie skopie Wam tyłki, chyba nadrobie Was dopiero po urlopie
Teraz bardzo nie mam czasu, korzystam z Polski
Dzisiaj przyszły wyniki PAPPA i wg mnie są bardzo dobre
Nie rozumiem co prawda pierwszej części, ale reszta jest ok
T21 1:21000
T18 1:51000
T13 1:51000
Także jest dobrze
Miluszka, ja wlasnie zamowilam bio oil, bo dużo dobrego o nim słyszałam:)Paula1991 lubi tę wiadomość
-
Dorjana nie będę powtarzać tego co już pisały wcześniej dziewczyny, sądzę tak samo jak one:-) to co chciałam dodać to czy ktoś ewentualnie wspominał Ci przy serduszku maluszka o dodatkowym badaniu? W okresie usg połówkowego jak są wskazania robi się jeszcze dodatkowo echo serca płodu. Pomaga to zdiagnozować i wykluczyć wiele wad. Trzymam mocno kciuki.
Cieszę się Paula i gratuluję.
Paula1991 lubi tę wiadomość
-
Paula Twój test Pappa wyszedl super
Wiecie co ja to ciagle niemotę sie nadziwić ludziom hejtującym WOŚPJako nastolatka angażowałam sie w tą akcję bardzo mocno, co roku bylam wolontariuszką i od rana do wieczora biegałam z puszką po mieście. Moje dzieci nie zostały poczęte przez In Vitro, a korzystały ze sprzętów oznaczonych serduszkiem... Z resztą jakim prawem ktokolwiek ma czelność dzielić w taki sposób... Ludzie potrafią być podli
uważam, że Owsiak zrobił coś niewyobrażalnego i nikt wczesniej ani pozniej nie zrobił tyle dobrego. Zagotowałam sie tak, że wrrrrrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 19:40
Kawokado, Paula1991, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Miluszka właśnie sie przymierzam do kupna czegos bo juz mnie zaczyna swedziec brzuch czasami i rece juz suche sie robia. Ja nie lubie sie kremowad ani olejowac wiec chodzi mi o wchlanianie itd. kolezanki w sumie tez stosowaly ten oil i chwalily sobie ale chcialam poznać wasze zdanie jeszcze.
Dziewczyny gratulacje z udanych dzisiejszych wizyt.
Dorjan nic sie nie stresuj.
Nelus super ze wszystko dobrze i NIE przemeczaj sie kobieto , ja juz dostalam ochrzan od koleżanek wiec teraz nastepne będę ochrzaniac
Zamówiłam sobie ta książkę zobaczymy co to tam ciekawego wyczytamy
Einin dzieki za linka jutro posprawdzam sobie
Pisalyscie o miesiącach mi juz od niedzieli w belli pisze 5 miesiąc, a na suwaczku dalej jestem w przedziale miedzy 4 a 5Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 20:24
Paula1991 lubi tę wiadomość
-
Einin dziękuję za link, fajny analizator
sprawdziłam swój ulubiony olejek do kąpieli i ma 4x zielone i 2x żółte ( to chyba nie tak źle
jak by ktoś lubował się w kąpielach to polecam :
po wyjściu z wanny czuję się cała mięciutka i nawilżonadziała jak oliwka.
na początku ciąży bałam się kąpieli, ale kupiłam sobie termometr do wody dla dzieci i sprawdzam temperaturę.
-
madziak2202 wrote:Einin dziękuję za link, fajny analizator
sprawdziłam swój ulubiony olejek do kąpieli i ma 4x zielone i 2x żółte ( to chyba nie tak źle
na początku ciąży bałam się kąpieli, ale kupiłam sobie termometr do wody dla dzieci i sprawdzam temperaturę.
To całkiem nieźle.
Ja unikam tych z przewaga żółtych i czerwonych, ale jak cos się zaczyna od parafiny, jak Bio Oil to nie może być dobrze.
Czytam bloga dziewczyny, która używa olejówi i po 2 tyg. Od urodzenia 2 dziecka wyglada jakby nigdy nie była w ciazy.
To mnie motywuje.wkleję link potem.
-
ja nigdy nie lubiłam się smarować, a takie wynalazki jak olejki do kąpieli ratowały mi skórę
mam w rodzinie experta ( szwagierka prowadzi bloga: www.agatabielecka.pl
i to dzięki niej zaczęłam używać jakiekolwiek kosmetyki.
na święta dostałam takie słodkie babeczki do kąpieli o zapachu pierniczków:
Agabtm, mmarzenak, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
madziak2202 wrote:Einin dziękuję za link, fajny analizator
Z tej serii są też świetne peelingiMam też krem do rąk, ale nie jest on już aż tak rewelacyjny.
Ja na gwiazdkę dostałam żel do kąpieli English Rose Stara Mydlarnia i choć może sama bym tego zapachu nie wybrała, to i tak sobie chwalę