X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można brać do 6 wegli przynajmniej mnie tak lekarz zalecił i piłam elektrolity żeby się nie odwodnic..... Uuuu takie wirusy są najgorsze. Mi lekarz jeszcze kazał brać loperamid ale nie wiem czy on nie jest na receptę. pić małymi lykami ale pić.

beatas lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił osłonke gastro
    Dietę lekkostrawna i duuuzo płynów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:38

beatas lubi tę wiadomość

• oleandra Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj meczy mnie jakas okropna biegunka:( do tego ciagke mdlosci - myslalam, ze wrocily, ale teraz sie zastanawiam czy to nie jakis wirus.. Ratujcie, jak sid tego pozbyć?:(
    Z metod naturalnych jedyne co mi do głowy przychodzi to banany - ja się tak ratowałam w święta -za radą lekarza. No i oczywiście pić, pić i jeszcze raz dużo pić żeby się nie odwodnić. Jak sie bardzo męczysz to może warto zapytać w aptece, tam na pewno Ci podpowiedzą coś bezpiecznego bez recepty.

beatas lubi tę wiadomość

• oleandra Znajoma

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam ostatnio zbyt wiele wolnego czasu więc rzadko mogę się udzielać na forum ale staram się nadrabiać czytaniem zaległości.
    Gratuluję wszystkim które w ostatnim czasie usłyszały na wizytach dobre wiadomości i mocno trzymam kciuki za te u których jest jakaś niepewność :)
    U nas krwiak tak się do mnie przyzwyczaił się że nie chce się odczepić ale podobno nie stanowi już zagrożenia dla ciąży więc przestałam się nim przejmować :)
    Z ostatniego badania USG wyszło wszystko prawidlowo i poznaliśmy płeć DZIEWCZYNKA.
    Biorąc pod uwagę że mamy już 1,5 rocznego chłopca to wszystko poszło zgodnie z planem i będzie parka :)
    Pozdrawiam wszystkich Sylwestrowo :D

Kawokado, Joana33, beatas, Madzik84, Pati_89, cass, Misia15, jakka, madziak2202, Magda34, kirys, dais, xpaulinax lubią tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się Sylwestrowo!
    Czekamy właśnie u lekarza, żeby podejrzeć naszego Niuniusia <3

Kawokado, beatas, Pati_89, Nelus, Agabtm, madziak2202, Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jakie plany na sylwestrowy wieczór ?

Nelus no no mi też wygląda na dziewczynkę :D

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś zaczynam 15 tydzień i o 15 mam wizytę na badanie genetyczne taki mam strach. A potem nasze plany sylwestrowe to domowka u nas każdy coś przywiezie mam nadzieje ze humor dziś mi dopisze bo narazie są nerwy i lęk. Buzki dla was i spełnienia marzeń życzę wam wszystkim na ten Nowy Rok :)

Magda34 lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny! Wyslalam meza do apteki po probiotyk i elektrolity, moze pani z apteki mu cos poleci..

Madzia, powodzenia na badaniach!

Oleandra, gratuluje córeczki!

My nie obchodzimy w tym roku sylwestra, nie mamy niestety nastroju do swietowania.. Moze cos obejrzymy i wypijemy picollo:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Nasze plany na sylwestra to Katowice Kraków i Wrocław na zmianę w Tv :D
    Aż dziwnie tak jakoś bo co roku gdzieś szaleliśmy a teraz nawet nie czuje że jest sylwester :)

Życzę wam aby ten nowy rok przyniósł same dobre wyniki badań wzorowe USG potem szybkie bezbolesne porody w terminie a potem już tylko radość z narodzonych bobasków :D

madziak2202, kirys, Dorjana, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie co dzisiaj robią ciężarówki? Haha
    My o 17.30 idżemy na obiad z 12 osobowa grupka znajomych, oczywiście z młodą bo nawet nie mamy z kim ja zostawić, potem wrócimy do domu i będzie kąpiel buzi i spanie a my posiedzimy przed tv ze znajomymi. Oni się upija i będą się bawić do rana, a ja pewnie padne z nudow chwile po polnocy

201703012752.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj śmigamy na domówkę :) będzie koleżanka która jest położną, więc trochę ją będę molestować :P

A mojej dziecinie udzielił się szampański nastrój i mam dziś energii że hoho!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czuje sylwestra;( zawsze szalelismy do bialego rana,jak sobie przypomne zeszlego sylwestra to lezka w oku sie kreci;(;( idziemy do mojej kuzynki,ona ma 4miesieczne dziecko wiec tez nie pije,maz ma zalobe po mamie wiec tez nie potanczymy,kupilam sobie picollo chlopaki sie pewnie upija i o 1 pewnie bedziemy w domu:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was..JA tylko na chwile z życzeniami i Juz Wam nie przeszkadzam,,,

Sylwester Nowy Rok i dzidziusiowy ROk 2016 sie dla Nas zacznie..
    Zycze Wam i Waszym Najblizszym Szczesliwego NOwego ROku Oby był Lepszy niz poprzedni .
    Spelnienia MArzen ... Zdrowych dzidziusiów lekkich Porodów :) i Spokojnej NUdnej ciazy

Buziaki :*

madziak2202, oleandra, Magda34, mmarzenak, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Sylwestra spędzam sama, mąż idzie na noc do pracy :-( poza tym nawet nie mam nastroju do świętowania, miałam iść do koleżanki ale mam taką chandrę że nawet o tym nie myślę, także Sylwestra spędzę przed tv z chipsami w ręku. Wczoraj wieczorem miałam wizytę kontrolną u gin, w moczu czysto, wynik wymazu ujemny ale za to wymaz z szyjki - dodatni, dostałam antybiotyk Zinnat i gynalgin. Do 8 stycznia muszę się wyleczyć. Wiadomo, bywają bakterie. Ale oprócz tego gin zauważyła jakieś niepokojące zmiany na szyjce macicy, 8 stycznia po wyleczeniu bakterii jeszcze raz będzie ją oglądać, wtedy mam dostać skierowanie na patologię ciąży na kolposkopię, prawdopodobnie pobiorą wycinek z szyjki do badań. Noc mam nieprzespaną, chodzę i myślę o tym, obawiam się najgorszego. No masakra wam powiem..

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

Zycze Wam i Waszym Najblizszym Szczesliwego NOwego ROku Oby był Lepszy niz poprzedni .
    Spelnienia MArzen ... Zdrowych dzidziusiów lekkich Porodów :) i Spokojnej NUdnej ciazy

Dziękujemy :) a czemu miałabyś przeszkadzać? Ostatnio wspominałyśmy że cos sie dawno nie odzywałaś :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    a ja Sylwestra spędzam sama, mąż idzie na noc do pracy :-( poza tym nawet nie mam nastroju do świętowania, miałam iść do koleżanki ale mam taką chandrę że nawet o tym nie myślę, także Sylwestra spędzę przed tv z chipsami w ręku. Wczoraj wieczorem miałam wizytę kontrolną u gin, w moczu czysto, wynik wymazu ujemny ale za to wymaz z szyjki - dodatni, dostałam antybiotyk Zinnat i gynalgin. Do 8 stycznia muszę się wyleczyć. Wiadomo, bywają bakterie. Ale oprócz tego gin zauważyła jakieś niepokojące zmiany na szyjce macicy, 8 stycznia po wyleczeniu bakterii jeszcze raz będzie ją oglądać, wtedy mam dostać skierowanie na patologię ciąży na kolposkopię, prawdopodobnie pobiorą wycinek z szyjki do badań. Noc mam nieprzespaną, chodzę i myślę o tym, obawiam się najgorszego. No masakra wam powiem..

miluszka, nie myśl za dużo. musisz się pozytywnie nastawić...dla dzidziusia! podobno teraz już potrafią rozróżnić nasze humory i gdy my jesteśmy zdenerwowane nasze dzieci też się denerwują.
    co do spędzania sylwestra, to mój wygląda identycznie. kupiłam paczkę cheetosów keczupowych i butle coli i będę oglądać tv :) mój R też dziś w pracy, wróci może po 2 w nocy.

miluszka lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy siedzieć sami z córką, ale wyszedl spontan i do nas przychodzą 2 pary:) W sumie to nie mam nastroju ma Sylwestra jakos w tym roku. Dobrze, że nie musze nigdzoe iść:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak zmiany na szyjce a to badanie to nawet przeczytać nie mogłam za pierwszym razem. Ach a mówią że ciąża to taki piękny stan a więcej chorujemy niż przez cały rok :) ale będzie dobrze zobaczysz ważne żeby sprawdzić co i jak i w miarę szybko zareagować :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

Witaj :D Kamenkaa:* Wzajemnie, wszystkiego najlepszego Kochana, dużo zdrowia, nudnej ciąży, lajtowego porodu hehe i spełnienia najskrytszych marzeń:*

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Kurcze co za końcówka roku..ale zobaczysz bedzie dobrze, musisz myśleć pozytywnie mimo wszystko. Za rok o tej porze bedziesz przytulać swojego maluszka kochanego :):*

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ