X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dzieki za linka :)

Ta strona do porównywania skladu cos mi nie chce dzialac, reszye linków podglądne jutro :) dzisiaj juz sie zbieram do spania

Ja nie sprawdzam temp bo wanna jest ale prysznic mamy z wanny zrobiony bo wanna krótka hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 21:45

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Link do ciekawego bloga: http://www.losfruittismama.com/ :)

A jak sprawdzacie temperaturę wody w wannie? Na oko?

Einin, ale z tą temp. to chodzi Ci o to, żeby kąpiąc się nie dopuścić do przegrzania? Czy o coś innego? :)

Einin lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Agabtm jak dostaniesz l4 to korzystaj, spacerki, odwiedziny u znajomych. Zajmiesz sie zbieraniem rzeczy dla dziecka i Ci zleci :)
    Taaak pewnie będę sprzątać w wszystkich zakątkach i układać wszystkie szafy ;) ale najważniejsze jest Zdrowie maleństwa nie mogę go narażać na ciągłe infekcje i branie antybiotyku.... może odnajde jakieś nowe hobby... ;)
    Jeśli chodzi o nawilżenie to ja stosuję palmers Dziennie i olejek jojoba od czasu do czasu.
    Co do kąpieli chodzi o to by woda nie była mega gorąca i na oko ją ustawiam nie stosuje termometru.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie przypuszczam, ze chodzi o to żeby nie była bardzo gorącą. To bylo moje pierwsze pyt do lekarza, bo sie naczytałam o przegrzaniu i w ogóle. I wiecie co? Spojrzał na mnie, lekko sie uśmiechnął i powiedział, ze organizm jest wyposażony w termoregulację (o.O) i ze trudno będzie mi sie przegrzać. Na co ja ze niech nie lekceważy zdolności kobiet do przesiadywania w gorącej wodzie ;)
    Taka sytuacja.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam w tesco termometr do wanienki w kształcie kaczuszki, kosztował ok 7 zł. chodzi o to żeby woda nie przekraczała 37–38˚C. cieplejsza jest niewskazana dla ciężarnych.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi o to zeby nie dostac krwotoku od zbyt goracej wody wlasnie bo tez sie tak moze zdarzyć

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Link do ciekawego bloga: http://www.losfruittismama.com/ :)

zaciekawił mnie :) i do tego można się nauczyć hiszpańskiego :D :D :D

Einin lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg. Dużo nie wiem oprócz tego że z dzieckiem wszystko ok i ze drugi blizniak jeszcze jest. Kazali nam iść na emergency i czekać na lekarza ale było jeszcze więcej ludzi niż wczoraj a czekałam aż 6h! Dzisiaj livka ma cos zły dzien i nie dalibyśmy rady cały dzień tam siedzieć. Moja gin dostanie wyniki w nowym roku to zadzwoni i mi powie co jest grane.
    Teraz patrze na zdjęcia i zastanawiam się jaka plec! Hmm

201703012752.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Byłam na usg. Dużo nie wiem oprócz tego że z dzieckiem wszystko ok i ze drugi blizniak jeszcze jest. Kazali nam iść na emergency i czekać na lekarza ale było jeszcze więcej ludzi niż wczoraj a czekałam aż 6h! Dzisiaj livka ma cos zły dzien i nie dalibyśmy rady cały dzień tam siedzieć. Moja gin dostanie wyniki w nowym roku to zadzwoni i mi powie co jest grane.
    Teraz patrze na zdjęcia i zastanawiam się jaka plec! Hmm

Nelus dodaj zdjęcie, pomożemy odgadnąć :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4035328_20151230_120258.jpg
    4035327_20151230_120303.jpg
    4035326_20151230_120313.jpg
    4035324_20151230_120332.jpg

HoniKa89, Madzik84, jakka, kirys, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po krótkiej nieobecności... Przygotowania do Świąt i międzyczasie załatwianie spraw z nowym mieszkaniem pochłonęły mnie bez reszty. Jejku pędzicie z postami niczym PENDOLINO :D Nadrabiałam Was 3 dni, aż wreszcie się udało! Nie spamiętałam wszystkiego, prosze o wyrozumiałość pominięcia ważnego wątku...
    Dziewczyny czekające na amniopunkcję 3mam mocno kciuki!!! Będzie dobrze! :)
    Annielov dzidzia jak z obrazka!!! cudowny synek <3
    Dorjana wiele dziewczyn tutaj jest przykładem, że nie ma się co martwić na zapas... zrobisz dokładne połówkowe i wszystko będzie czarno na białym, a nie wydaje mi się żeby lekarz wzywał na konsultacje tylko dlatego że on się chciał czegoś dowiedzieć... bez informacji dla rodziców.
    Nelus powinnaś dostać porządne lanie! Cieszę się z szczęśliwego zakończenia.
    Ja niestety też mam swoje humorki i strasznie wnerwia mnie klikanie myszki przez Męża... Jak się zbliża wieczór ma to zabronione bo doprowadza mnie to do szewskiej pasji... :P
    Co do adapterów do samochodu, ja dostałam od Męża pod choinkę i to nie taki co się zapina w kroku a po bokach (opcja dla lubiących sukienki) no i chyba wygodniejsza od tej zapinanej w kroku.
    AAA dostałam jeszcze od Męża rogala ... <3 cudowna sprawa. Polecam!!!
    No i co jeszcze brzuszek rośnie, już widać że to ciąża ;) No i wybraliśmy już imię. Będzie Ludwiczek <3

Kawokado, beatas, Madzik84, jakka, Nelus, oldżi, Agabtm, xpaulinax lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, po tak ślicznej delikatnej buzi sugeruję że będziesz miała drugą córunię :P

Nelus lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja widzę dziewczynkę ;)

Nelus lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja nie widzę :D a jak nie widzę to może dziewczynka? ;D

Honika a odpoczełaś choć trochę? Pamiętam wciąż jak to z tymi mieszkaniami, bo wprowadzaliśmy się w sierpniu - dziś mi się śniło, ze znów mamy stan surowy i trzeba wszystko ogarniać - KOOOSZMAAR!!! :P
    W ogóle ostatnio źle śpie przez te mega realne sny...

Słuchajcie dziewczyny zwłaszcza te co już są mamami :) czym wybielacie ubranka? Tzn dostałam mega pakę ubrań od ciotki i część wygląda jak nowa, a częśc niestety ma takie żółte przebarwienia :( Ciotka mówi, ze wszystko prała przed schowaniem, więc plamy wylazły w ciagu 7 lat leżenia w próżniowych workach... Zastanawiam się czy dałoby radę czymś to doprać, bo aż szkoda. Materiał jest ok tylko takie żółte plamy, jakby po oliwce?
    Dziś wszystko posegregowałam na miesiące i zrobiłam pierwsze wstępne pranie (60stopni) rzeczy 0-3miesiące i niestety plamy nie zeszły :(

Nelus lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Nelus ja nie widzę :D a jak nie widzę to może dziewczynka? ;D

Honika a odpoczełaś choć trochę? Pamiętam wciąż jak to z tymi mieszkaniami, bo wprowadzaliśmy się w sierpniu - dziś mi się śniło, ze znów mamy stan surowy i trzeba wszystko ogarniać - KOOOSZMAAR!!! :P
    W ogóle ostatnio źle śpie przez te mega realne sny...

Słuchajcie dziewczyny zwłaszcza te co już są mamami :) czym wybielacie ubranka? Tzn dostałam mega pakę ubrań od ciotki i część wygląda jak nowa, a częśc niestety ma takie żółte przebarwienia :( Ciotka mówi, ze wszystko prała przed schowaniem, więc plamy wylazły w ciagu 7 lat leżenia w próżniowych workach... Zastanawiam się czy dałoby radę czymś to doprać, bo aż szkoda. Materiał jest ok tylko takie żółte plamy, jakby po oliwce?
    Dziś wszystko posegregowałam na miesiące i zrobiłam pierwsze wstępne pranie (60stopni) rzeczy 0-3miesiące i niestety plamy nie zeszły :(

Teraz dopiero odpoczywam, a w zasadzie to juz mi się nudzi w domu bo mam wolne do 11 stycznia... Z mieszkaniem.. mamy stan surowy, jak dotad zrobione gładzie i pomalowane na biało. Z resztą ruszamy po Nowym Roku, przeraża mnie to strasznie. Jednak cieszę się że nie musimy być na miejscu, jedynie bedziemy doglądac poczynań, a ekipę mam w 100% sprawdzona więc troszkę mniej stresu.

• beatas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie widzę:D może to krwawienie spowodowane jest obecnością drugiej dzidzi?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Teraz dopiero odpoczywam, a w zasadzie to juz mi się nudzi w domu bo mam wolne do 11 stycznia... Z mieszkaniem.. mamy stan surowy, jak dotad zrobione gładzie i pomalowane na biało. Z resztą ruszamy po Nowym Roku, przeraża mnie to strasznie. Jednak cieszę się że nie musimy być na miejscu, jedynie bedziemy doglądac poczynań, a ekipę mam w 100% sprawdzona więc troszkę mniej stresu.

To dobrze, ze ekipa sprawdzona! To zdejmuje duży ciężar z ramion... my większość robiliśmy sami i nie mam ochoty na żaden remont przez najbliższe 10 lat :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę ze większość jest za dziewczynka hehe dowiem się dopiero za miesiąc buuu!
    Krwawienie i skurcze moga być przez to ze mój organizm wariuje i próbuje pozbyć się blizniaczka
    Co do wybielania ubrań to jestem pewna ze są u was wybielacze bezpieczne dla dzieci, ja nie mieszkam w Polsce wiec nie powiem nazwy. Tutaj używałam do pierwszego roku życia wszystkie środki piorące przeznacxone dla dzieci. Teraz juz jadę na zwykłych. Ale nie ma się co oszukiwać jeśli będzie to stara zolta plama po mleku czy np po mojej ukochanej marchewce, to nie ma opcji żeby zeszła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:25

201703012752.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Co do adapterów do samochodu, ja dostałam od Męża pod choinkę i to nie taki co się zapina w kroku a po bokach (opcja dla lubiących sukienki) no i chyba wygodniejsza od tej zapinanej w kroku.

HoniKa, fajnego masz męża :) Jakiej firmy jest ten adapter? Jak się uda, to chcę przetestować oba :P

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj meczy mnie jakas okropna biegunka:( do tego ciagke mdlosci - myslalam, ze wrocily, ale teraz sie zastanawiam czy to nie jakis wirus.. Ratujcie, jak sid tego pozbyć?:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ