X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Magda :)

Według tej rozpiski i Bell na urodzinki rozpocznę 6 miesiąc :)

Jadę dziś do mamy przejrzeć ubranka po bliźniaczkach oby tam było cos neutralnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:52

Magda34, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, super, że wszytsko dobrze!

Pati, to ja też ;-)
    Dziś na 20:00 wizyta kontrolna u gin, mam nadzieję że bakterie zwalczone!

Pati_89, mmarzenak lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    GRATULUJĘ CUDOWNYCH WIEŚCI z wizyt i trzymam kciuki za kolejne !!!
    NELUS uważaj na siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:44

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a po czym tak sądzisz? Tylko po tej wizycie kontrolnej?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a co się dzieje? Jak sie mocno niepokoisz to spróbuj dostać sie do lekarza wczesniej, żeby sie uspokoić :)
    Ech ja też ciągle mam w sobie jakis lęk :( Przez poprzednią ciążę, którą staciłoby, teraz ciągle sie boje...

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus dobrze, że z dzidzia jest ok ;) daj się rozpieszczac nawet znajomym u mnie wszyscy zwariowali na punkcie mojej ciąży pomimo tego, że część z nich ma swoje dzieci.
    No i decyzja jaką musze podjąć po wczorajszej wizycie u rodzinnego to pójście na l4 ze względu na to, że szybko łapie infekcję. Musze uporządkować sprawy w pracy po nowym roku jakoś do końca stycznia i gdzieś w lutym pozostanę w domku ze względu na wirusy i częste infekcje;( boje się takiej stagnacji domowej.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus cieszę się, ze wszystko w porządku. Teraz się oszczędzaj. My dzisiaj ostatni dzień w a Polsce i czas wracać do rzeczywistości, aż tak dziwnie po tych 2 tygodniach. Co, do wagi dzieci to nie sądzę aby 4 kg dziecko było związane z cukrzycą, bo synek tyle ważył a mój cukier przez cala ciążę był w niebie i sama niewiele przytyłam, ale był też długi. U męża wszyscy wysocy i teściowa też rodziła 4kg dzieciaki. Mam nadzieje, ze teraz dziecko będzie troszkę mniejsze, bo się bardzo namęczyłam przy synku. My oboje musimy, ze to córeczka ale przekonamy się mam nadzieje za miesiąc. Miłego dnia, ja mam kolejna wizytę u dentysty i na myśl o bólu aż mi słabo.

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna no co Ty musi być dobrze, nie nakręcaj się. Może po prostu woli mieć Cię na oku :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba znalazłam sposób na zaparcia - bynajmniej na mnie podziałał!
    wczoraj rano zjadłam 3 sztuki kiwi, a na wieczór jeszcze 2. dziś rano pozbyłam się wszystkiego w błyskawicznym tempie, nawet porannej inki nie zdążyłam wypić :D

sposób znalazłam w internecie.

cass, Magda34 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    chyba znalazłam sposób na zaparcia - bynajmniej na mnie podziałał!
    wczoraj rano zjadłam 3 sztuki kiwi, a na wieczór jeszcze 2. dziś rano pozbyłam się wszystkiego w błyskawicznym tempie, nawet porannej inki nie zdążyłam wypić :D

sposób znalazłam w internecie.
    U mnie juz odpada :/ uczulenie... na samą myśl o kiwi wszystko mnie swędzi hehe :) ale ta przegotowana woda z rana też działa :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, skąd ten pesymizm? Coś się stało?

Neluś, dobrze, że wszystko dobrze :)

Kirys, ten płyn do higieny z rossmana jest super. Co więcej, można nim myć też buzię, jeśli ktoś jest uczulony albo ma wrażliwą cerę oraz włosy, żeby nie obciążać szamponami z SLS, które są wszędzie. Dla mnie to mega kosmetyk np. na wyjazdy - biorę tylko ten ;) W domu też używam właśnie do włosów na przemian z mocniejszym, oczyszczającym - i nie mam żadnych problemów, a bardzo mnie skóra głowy swędziała :(

madziak2202, fajnie z tym kiwi. I jeszcze kupa (nomen omen;)) witaminy C.

Dobrego dnia dziewczyny, u mnie mróz i cudowne słońce - długi spacer poranny zaliczony, aż policzki całe rumiane :)

madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś też mroźno ale słońca póki co nie widać :/

Aaaaa witam w 17 tygodniu :D Coraz bliżej połowy ;)

cass, Kawokado, Madzik84, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he... pesymizm??? to nie pesymizm tylko moje życie ;P
    Pełnie niespodzianek i nagłych zwrotów akcji ;P
    Zawsze pod górkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 00:45

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dorjana nie strasz :/ może cos znaleźli nie groźnego i czekają czy minie no nie wiem :/ a twoja lekarka też nic nie powiedziała?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna moim zdaniem jakby coś było nie tak to lekarka powinna Cię poinformować, a nie trzymać to dla siebie. W końcu to nie o jej dziecko a o Twoje chodzi, więc wydaje mi się , że masz mylne przeczucie ;)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, na takim etapie szansa na pomyłki jest spora, lekarze pewnie zachowują czujność, ale wiele nieprawidłowości pozornych, widocznych teraz, się cofa, także nie martw się na zapas.

Trzymam kciuki, forum to dobre miejsce, żeby się wymarudzić. :)

Dorjana, cass lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, lekarze nie mogę nie mówić Tobie o jakichś problemach. Skoro nic nie powiedział ani jeden, ani drugi, to nic się nie dzieje. I tak jak napisała Einin, wraz ze wzrostem dziecka sporo ewentualnych zmian się cofa, dużo też się wyjaśnia, bo dzidzia większa, więc lepiej widać.

I chciałam powiedzieć, że super masz podejście do badań! Ja też uważam, że PAPPA to statystyka, niemniej jednak ważny jest obraz USG, a na drugim badaniu prenatalnym jest on już bardzo wyraźny. I bardzo dużo może powiedzieć i pozwolić na przygotowanie się do porodu nie tylko nam, ale przede wszystkim personelowi medycznemu w razie gdyby okazało się, że coś z dzidzią jest nie tak.

Czekaj spokojnie na badanie - pamiętasz, jak byłaś zestresowana tą konsultacją z lekarzem? A wszystko wyszło dobrze! Trzeba być dobrej myśli, bo inaczej człowiek może zwariować :):)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas promocja na pregne jest do 7 stycznia :)

Nelus cieszę się, że wszystko w porządku z dzidziusiem i w domu! :) Odpoczywaj teraz i niczym się nie stresuj.

Dorjana wydaje mi się, ze to dokładne przyglądanie się dzidzi na USG wynika raczej z tego, ze skoro wcześniej była taka sytuacja jak była to nie chcą być odpowiedzialni za ewentualne przeoczenie jakiejś wady, dlatego robią ci USG staranniej ;) I skończ z tym czarnowidztwem, bo urodzisz jakiegoś polityka czy innego morderce ;D (zawsze tak mówię jak mnie ktoś zdenerwuje, ze przez niego na bank urodze morderce, albo co gorsza polityka :P)
    Szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko!

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz w zupełności rację Einin... tak bardzo bym chciała aby wszystko się unormowało a jeśli tak się nie stanie to jednak spokój zapewni mi wiedza i ewentualne przygotowanie.

...ale czekanie jest trudne :P bllleeee....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:34

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorajna ja mojemu lekarzowi ufam i wierzę, bo wiem, że jak w 1 ciąży był problem - za duże komory mózgowe u synka, od razu odesłał mnie do specjalisty i wytłumaczył czym to może grozić itp. Nic nie ukrywał. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Ale to może zależy od lekarza.Mój jak coś nie gra nie owija w bawełnę.
    Trzymam kciuki aby jednak wszystko było ok u Cb :)

Dorjana lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ