X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Madzik zazdroszczę :) ja to muszę sie ogadac żeby zrobil to i to, jak nie pokaze palcem co trzeba zrobić to sam nie ogarnie. Ja juz odpuscilam zmywanie podłogi, niech teraz mąż ogarnia, myje tylko gary i pranie robię. Wczoraj mówiłam wyciąg kropidlo bo ksiadz nomdwa razy patrzyl nie znalazł, ja za pierwszym razem znalazłam ;)

Ha! Przed ciążą u nas też panowała zasada "jak facet obiecał, że coś zrobi, to zrobi, nie trzeba mu przypominać co pół roku" ;) A teraz jakoś sam się do wszystkiego garnie, albo mnie przegania, jak się za coś wezmę :)
    Co do męskiego szukania:
    http://www.xdpedia.com/upload/images/kobiety_maja_moce_magiczne_2013-07-16_00-37-24_middle.jpg

:D

Pati_89 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze coś dziwnego dzieje się w moim brzuchu a ja nie mam bladego pojęcia czy to to :) jakby mnie prąd przechodził w środku. Juz pare dni zdarzało się po prawej stronie brzucha ale myślałam że to jajnik teraz siedzę sobie w wannie pełen relaks i bach z lewej strony parę już razy. Czyżby to Michał się rozpychał? Zazdroszczę wam doświadczenia że wiecie co to ruchy ja nie mam dalej pojęcia :D chyba bd mnie musiał zdrowo kopnąć żebym wiedziała :P

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Wtedy jak bylam z córka na położniczym to byla tam laska co urodzila synka co mial 60 cm i ważył 4500g i rodziła go naturalnie. Niezle:)
    Mój mąż ma takie geny też był z niego klocek 4,5 kg. Teściowa urodziła naturalnie taką czwórkę! Podziwiać :) ja wiele mniejsza nie byłam bo 3,5 i czasami się zastanawiam czy moje dziecko też będzie z tych większych :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik niezły obrazek, az wstawilam sobie na fb :)

Co do mojego to jak siadzie przy kompie to nic nie widzi wokół siebie tak jakby byl w jakiejs otchłani.

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mój mąż ma takie geny też był z niego klocek 4,5 kg. Teściowa urodziła naturalnie taką czwórkę! Podziwiać :) ja wiele mniejsza nie byłam bo 3,5 i czasami się zastanawiam czy moje dziecko też będzie z tych większych :)

No całkiem możliwe, że Wasze dziecko bedzie z tych wiekszych po Was :)

Co do ruchów to całkiem możliwe, że to co czujesz to jest TO :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:36

Pola7 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Madzik niezły obrazek, az wstawilam sobie na fb :)

Co do mojego to jak siadzie przy kompie to nic nie widzi wokół siebie tak jakby byl w jakiejs otchłani.

Kuleczka, na tę otchłań to jest nawet nazwa :D Ale nie będę Ci spojlerować :P Obejrzyj w wolnej chwili:
    https://youtu.be/qkstyUCyVtU

Kawokado lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej ginekolog ale ma włączona autopatyczna sekretarkę ze wróci dopiero 4.01 wiec zadzwoniłam na infolinię spytać o radę położna w szpitalu i kazała przyjechać na emergency. Od wczoraj mam skurcze i różowo brunatne plamienia. Trzymajcie prosze kciuki żeby moje maleństwo żyło!!! Tego najbardziej się boje

HoniKa89 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dzwoniłam do mojej ginekolog ale ma włączona autopatyczna sekretarkę ze wróci dopiero 4.01 wiec zadzwoniłam na infolinię spytać o radę położna w szpitalu i kazała przyjechać na emergency. Od wczoraj mam skurcze i różowo brunatne plamienia. Trzymajcie prosze kciuki żeby moje maleństwo żyło!!! Tego najbardziej się boje
    Wierzę że będzie dobrze :-* ale musisz sie oszczędzać nie możesz tak szaleć!

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ozesz
    .. to mogę się czuć wyjątkowo może dlatego,że to pierwsza ciąża.
    Kurcze to może sama powinnaś powiedzieć ludziom wokół, których się otaczasz, że coś jest za ciężkie albo że musisz odpocząć bo nie możesz się przemecza. Ja tez wykonuje wszystkie prace domowe, chodzę do pracy etc, etc, ale jednak odczuwam wokół siebie troskę moich bliskich lub innych pracowników o mój stan zdrowia i samopoczucia ;)
    Właściwie to tylko jedna osoba w pracy stwierdziła, że zły moment sobie wybrałam na dziecko i ze kto przejmie moje obowiązki jak pójdę na l4. Po takim tekście mega się zdenerwowalam i nie zostawiłam tego bez komentarza.

W poprzedniej ciąży byłam ze swoją rodziną przez jakiś czas i tez nade mną skakali i dmuchali, teraz sami z znajomi wiec to nie to samo. A mąż ostatnio mnie tylko wkurza i mało gadamy wiec nawet mu nic nie mowie bo nie potrzebuje jego litości. Teraz jest na nartach. Kolezanka zawiezie mnie do szpitala i zaopiekuje się w tym czasie moja córka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:25

201703012752.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus pisz jak coś się dowiesz. Myślę ze z dzidzia wszystko w porządku, ale na pewno warto to sprawdzić i może Ci coś przepiszą na te twardnienia.
    Trzymam kciuki za dobre wyniki waszych amnio, nimfy i pappa.
    Dobranoc wszystkim

madziak2202 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymamy kciuki! będzie wszystko dobrze!

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Kuleczka, na tę otchłań to jest nawet nazwa :D Ale nie będę Ci spojlerować :P Obejrzyj w wolnej chwili:
    https://youtu.be/qkstyUCyVtU
    Jak ten facet mądrze mówi :D a jak zadał pytanie o czym myślisz to padłam bo sama taj robię i pytam męża a ten odpowiada "o niczym" :D

Madzik84 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    W poprzedniej ciąży byłam ze swoją rodziną przez jakiś czas i tez nade mną skakali i dmuchali, teraz sami z znajomi wiec to nie to samo. A mąż ostatnio mnie tylko wkurza i mało gadamy wiec nawet mu nic nie mowie bo nie potrzebuje jego litości. Teraz jest na nartach. Kolezanka zawiezie mnie do szpitala i zaopiekuje się w tym czasie moja córka
    Nie rozumiem przecież to też jego dziecko! A jak nie daj Boże się coś stanie to będziecie obwiniać siebie nawzajem. Nie znam ani Ciebie ani jego ale mam męża i już się nauczyłam że mu trzeba wszystko mówić bo on sie nie domyśli nigdy w życiu. W tobie pewnie hormony szaleją ale miej na uwadze dziecko :-* przykro mi jak faceci sie tak zachowują w stosunku do swoich żon ale czasami same do tego doprowadzamy :(
    Daj znam szybko znać bo się denerwujemy :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • jakka Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy mocno kciuki Nelus :-)

zud33e3kf02ij2v9.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak hormony szaleją we mnie. Płacze otatnio kilka razy dziennie a mąż nic nie rozumie. Ogólnie to od wigili nie gadamy bo mieliśmy kanadyjskich gości którzy ni wiedzą co to polska wigilia i wszystko było na mojej głowie. A mąż sobie oglądał z kumplem hokeja przez całe święta a na koniec stwierdził że niepotrzebne tyle gotowałam. I jak tu nie płakać?

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a powiedziałaś mu o tym? Ze to dla ciebie męczące żeby chociaż odrobinę ci pomógł bo nie dajesz rady? To sa tłuki niestety i wszystko im trzeba mówić a juz najlepiej poprosić bo tylko on potrafi to tak dobrze zrobić albo jemu to taj dobrze wychodzi.
    Mój mąż niektóre soboty sprzatal dom bo ja pracowałam do wieczora i za każdym razem chodził za mną jak pies czekając aż go pochwalę :) pewnego razu nie wytrzymałam i mu powiedziałam ze on jakos nie zauważa jak ja posprzątam a jego trzeba chwalić jakby zrobil nie wiadomo co:) i sie nauczyłam że lepiej chwalić za byle pierdołe :)

kuleczka777, Kawokado, Madzik84, kirys, mloda1995 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus nie stresuj sie i nie przemeczaj, to tez wszystko od nerwów idzie i tak to wychodzi ja tez sie przeciazylam w sobote i troche powkurzalam na mojego i w niedziele bach do szpitala. Trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sprząta i gotuje gdy ma wolne ale w święta robił popisuwe przy kolegach. zona w kuchni a on ogląda sport z kumplami. To mnie wkurwilo bo nie jestem kucharka i kelnerka i on dobrze o tym wie. Gdy jesteśmy sami to dzielimy obowiązki

201703012752.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś trzymam kciuki Kochana! Będzie dobrze <3 Jak bedziesz mogła to daj nam znać co u Ciebie :*

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nelus, czekam na informację, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze!
    Możliwe, że to z nerwów i zmęczenia..

Co do mężów, to faktycznie, w naszym stanie, każde słowo może wywołać histerię.. Mi nawet czasem żal mojego faceta:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ