X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego na ten następny rok co by już się do nas nie przyplątało i spokojnie doczekały do czerwca :) My też w domu z psiną będziemy zajadać chipsy, frytki i sałatkę :)

Miluszka nic się nie zamartwiaj, wyczytałam że to nic groźnego dla dzidziusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 13:56

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka niczym sie nie martw,bedzie dobrze:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane zycze Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku,zdrowych maluszkow i ciazy bez stresu:)

kirys, Agabtm lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Czytam Was od jakiegoś czasu, dzisiaj dostałam wynik amniopunkcji i jestem szczęśliwa mama zdrowej dziewczynki. Mam już 9 letniego syna. Jestem umówiona na usg połówkowe na 12.01

Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i pozytywnych wyników badan.

kirys, cass, kamenkaa, madziak2202, Misia15, Paula222, Joana33, Madzik84, Lila2703, Agabtm, mmarzenak, jakka, mia6, beatas, dais, Helenucha Klucha, Kawokado, Quatriona, xpaulinax lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj SShape! Rozgość się i napisz coś o sobie :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cos jest nie tak z moim suwaczkiem a nie wiem jak go edytować:( pomocy;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nasze plany na sylwestra to Katowice Kraków i Wrocław na zmianę w Tv :D
    Hehe u mnie to samo :-) Jak sobie odpocznę po obiedzie, to ruszam z sałatkami, mam w planie 3, w tym moja ulubiona czyli owocowa.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Chyba cos jest nie tak z moim suwaczkiem a nie wiem jak go edytować:( pomocy;)
    Kliknij "Ustawienia" (u samej góry strony), zakładka Społeczność i tam jest Twój podpis na forum. Najlepiej skopiuj link do suwaczka jeszcze raz.

SShape lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w domu - ale to już u nas tradycja, nie zostawiamy psa i jakoś zabawy nam się nie marzą. Co roku mamy tak, że Święta i Sylwester to taki czas tylko dla nas, po całym roku przepracowanym, zabieganym i w ogóle.
    Teraz celebrujemy tym bardziej, bo to ostatni koniec roku we dwójkę (no dobra, trójkę licząc psa...) :D

Dziewczyny, cudownego Nowego Roku - oby nie był gorszy!

xpaulinax lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziękujemy :) a czemu miałabyś przeszkadzać? Ostatnio wspominałyśmy że cos sie dawno nie odzywałaś :)
    BO tu mnie i tak nikt nie zauważa,,
    Pozatym widzisz wiem ze TY wspominałaś bo CI na to odpisałam coż nie zauwazyłaś ...
    POmimo to Najlepszego w NOwym ROku raz jeszcze.. !!! Dla Ciebie i dla Wszystkich innych :) bez wyjątku !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 23:56

Magda34 lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dziewczyny najlepszego na ten następny rok co by już się do nas nie przyplątało i spokojnie doczekały do czerwca :) My też w domu z psiną będziemy zajadać chipsy, frytki i sałatkę :)

Miluszka nic się nie zamartwiaj, wyczytałam że to nic groźnego dla dzidziusia
    Samo badanie nie jest groźne dla dziecka ale w zależności od wyniku stan rzeczy może się zmienić, kolposkopię wykonuje się aby wykryć lub wykluczyć zmiany rakowe na szyjce, jak o tym myślę to słabo mi się robi, po to pobiera się wycinek, jeżeli (nie daj Boże) potwierdzi się to czeka mnie cc, o tym mówiłą mi wczoraj gin, powiedziała że porozmawiamy 8 stycznia jak będzie więcej widać, póki co muszę zwalczyć bakterię.
    Kuleczka to w sumie nie będę sama w Sylwestra, będę z naszymi dwoma pieskami :-)

Kochane, dziękuję Wam za słowa otuchy, mąż zabrania mi czytania na ten temat

Mimo, że uwielbiałam ten Rok za to że udało się zajść w ciążę, to bardzo chcę, żeby się już skończył i żeby przyszły był szczęśliwy!
    [edit:] Madziak to bawimy się razem ;-) ja oprócz chipsów mam piccolo ;-)

Kochane życzę Wam wszystkiego co najlepsze na ten Nowy Rok :-) i abyśmy wszytkie rozpakowały się dopiero w czerwcu <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 18:21

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Witam,
    Czytam Was od jakiegoś czasu, dzisiaj dostałam wynik amniopunkcji i jestem szczęśliwa mama zdrowej dziewczynki. Mam już 9 letniego syna. Jestem umówiona na usg połówkowe na 12.01

Życzę wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i pozytywnych wyników badan.
    Witaj :) a jakie miałaś wskazania do amnio? Gratulacje:-* Ja tez czekam na wynik i wiem ile to stresu kosztuje :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    BO tu mnie i tak nikt nie zauważa,, wiec przeszlam gdzie indziej :)
    Pozatym widzisz wiem ze TY wspominałaś bo CI na to odpisałam coż nie zauwazyłaś ...
    POmimo to Najlepszego w NOwym ROku raz jeszcze.. !!! Dla Ciebie i dla Wszystkich innych :) bez wyjątku !
    Ja nie pamiętam co wczoraj robiłam :P

kamenkaa, cass lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku 2016! Dla nas wszystkich będzie to szczególny rok bo powitamy nasze małe serduszka na świecie <3 <3 <3
    My na sylwestra idziemy do znajomych i będziemy świętować przy Piccollo ;-)
    Nowy Rok będzie dla nas wszystkich wspaniały!

mmarzenak, Magda34, madziak2202, kirys, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja nie pamiętam co wczoraj robiłam :P

własnie otóż to...
    Sama się odpowiedziałas na pytanie :)
    pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 23:56

Magda34 lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    chyba znalazłam sposób na zaparcia - bynajmniej na mnie podziałał!
    wczoraj rano zjadłam 3 sztuki kiwi, a na wieczór jeszcze 2. dziś rano pozbyłam się wszystkiego w błyskawicznym tempie, nawet porannej inki nie zdążyłam wypić :D

sposób znalazłam w internecie.

Kurcze a jat tak nie lubię kiwi :(

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Witam się z Wami po krótkiej nieobecności... Przygotowania do Świąt i międzyczasie załatwianie spraw z nowym mieszkaniem pochłonęły mnie bez reszty. Jejku pędzicie z postami niczym PENDOLINO :D Nadrabiałam Was 3 dni, aż wreszcie się udało! Nie spamiętałam wszystkiego, prosze o wyrozumiałość pominięcia ważnego wątku...
    Dziewczyny czekające na amniopunkcję 3mam mocno kciuki!!! Będzie dobrze! :)
    Annielov dzidzia jak z obrazka!!! cudowny synek <3
    Dorjana wiele dziewczyn tutaj jest przykładem, że nie ma się co martwić na zapas... zrobisz dokładne połówkowe i wszystko będzie czarno na białym, a nie wydaje mi się żeby lekarz wzywał na konsultacje tylko dlatego że on się chciał czegoś dowiedzieć... bez informacji dla rodziców.
    Nelus powinnaś dostać porządne lanie! Cieszę się z szczęśliwego zakończenia.
    Ja niestety też mam swoje humorki i strasznie wnerwia mnie klikanie myszki przez Męża... Jak się zbliża wieczór ma to zabronione bo doprowadza mnie to do szewskiej pasji... :P
    Co do adapterów do samochodu, ja dostałam od Męża pod choinkę i to nie taki co się zapina w kroku a po bokach (opcja dla lubiących sukienki) no i chyba wygodniejsza od tej zapinanej w kroku.
    AAA dostałam jeszcze od Męża rogala ... <3 cudowna sprawa. Polecam!!!
    No i co jeszcze brzuszek rośnie, już widać że to ciąża ;) No i wybraliśmy już imię. Będzie Ludwiczek <3

A jakiej marki jest ten adapter...lubię sukienki :D

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka odrzuc czarne mysli i myśl pozytywnie, bedzie dobrze :)
    No zapomniałam o piccolo wlasnie ;)

miluszka, Monika.Monia lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff nadrobiłam prawie 3 dni :D

Kochane z okazji Nowego Roku życzę nam wszystkim przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania :D :D :D Duuuzo wsparcia od waszych mężów-chłopaków, przespanych nocy, szybkiego powrotu do formy sprzed ciąży, aby każdy kolejny dzień przynosił Wam radość ze spełniania się w tej najważniejszej roli - MAMY !!!!!

Dorjana..wiem że to trudne, bo w mojej naturze też nie leży optymizm, ale Kochana postaraj się trochę go zachować, wierzymy tu wszystkie ze będzie dobrze i nie zamartwiaj się że nam tu marudzisz...jesteśmy po to żeby sie wspierać.

Wszystkim dziewczynom po i przed kolejnymi badaniami życzę oczywiście samych pozytywnych wyników i do zobaczenia, a raczej przeczytania w Nowym Roku...ojej będę już bliżej 40 niż 30 lat...ehhh...ale co tam, mijający rok był najlepszym w moim życiu i jestem przekonana że 2016 będzie jeszcze lepszy ! Czego i Wam moje drogie życzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 16:10

Magda34, cass, kirys, Misia15, mloda1995, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellooo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:38

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ