X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, zamówiłam ten sam kocyk - właśnie czekam na przesyłkę, bo dzisiaj powinna przyjść: D zadowolona jestes?

Co do pościeli, też nie kupuje.. Na początek kocyk i podusię, urocze kompleciki znalazłam na laluu! Ochraniacz do łóżeczka i rożek też tam zamówie;)

Repose, na pewno wszystko będzie dobrze:) skoro czujesz ruchy to możesz być spokojna!

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kuleczka :) w bankach zawsze mi sie goraco robi :p

Dais moj synek wlasnie wywalil prawie 400 pileczek na podloge (maz mu kupil takie cos na pilki jak dmuchany zamek wlasnie wszystkie powkladalam spowrotem i chyba mam zawal on to robi 4 razy dziennie!! Poszukam bajeczek i zobaczymy jak pojdzie tu bede go mogla oddac do przedszkola tylko jak bedzie sam sie zalatwial...

Beatas dziekuje za mile slowa dam znac 20 stycznia po polowkowym wtedy sie na pewno uspokoje ^^ A wstawisz zdjecia kocyka i posusi?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Beatas dziekuje za mile slowa dam znac 20 stycznia po polowkowym wtedy sie na pewno uspokoje ^^ A wstawisz zdjecia kocyka i posusi?

Wkleje link, bo jeszcze nie zamówiłam:) chcę byc pewna jaka płeć, bo zamówie z rozem lub z niebieskim, zeby do pokoiku pasowalo:)

https://www.laluu.pl/zestawy-kocyk-poduszka/zestawy-1/zestaw-kocyk-poduszka-płaska-s-detail

Zakochałam się w ich asortymencie:D

Jeśli chodzi o nocniczek, to spróbuj czytac z malym ksiazeczki o nauce korzystania z toalety:) byla taka swietna ksiazeczka, której nazwy teraz nie moge sobie przypomniec:/ czytalam ja z dzieciakami kilka razy dziennie i pomagało:)

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ladny ^^
    Popatrze sobie co maja chociaz moge pomarzyc o kupnie bo wysylki za granice pewnie nie prowadza :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po synku mam taka mala, cieniutka kolderke, ale uzywalam ja dopiero jak wyrosl ze spiworkow (czyli jak mial ok roczku). Teraz tez pewnie bede wolala spiworki i pieluszki tetrowe w lecie. Ksiazeczka to dobry pomysl, ale my szwedzkiego jeszcze nie umiemy na tyle aby mu czytac takie, a do polskich dostepu nie mamy. Probowalismy tez sadzac misie, ale skonczylo sie na tym, ze synek ciagle je tam trzymal zamiast sam isc na nocnik. Sprawdz tez co woli twoj maly, bo nasz w ogole do nocnika nie jest zbyt chetny a toalete z podkladka bardzo lubi. Repose w jakim wieku jest twoj starszak? Beatas z tego co wiem to takiej wysokosci poduszki mozesz juz uzywac na bardzo malutkim dziecku, ja uzywalam moze od 4 miesiaca albo 6, nie pamietam.

Czy ktoras z was miala stycznosc z bujakiem Graco Sweet Snuggle Swing, bo jest teraz w duzej promocji i zastanawiam sie czy go kupic. Wydaje sie bardzo wygodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:05

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładne rzeczy w tym sklepie :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 latka i 9 miesiecy a jest w stanie caly dom rozniesc . Ukladam w szafie on wysypie z drugiej umyje okna on je lize i dotyka uff dlugo by wymieniac a nocnic to ewentualnie kapelusz :p

Ja mialam bujak ale nie pamietam jakiej firmy mi sie przydawal

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego chce kupic taka płaską, zeby juz dla maluszka była:) a jaki rozmiar tego kocyka powinnam zamowic do lozeczka? Bo nie wiem jakie sa standardowe dla niemowlakòw.. 50x70? Czy 75x100?

ta ksiazeczka, o ktorej pusałam w wiekszosci składała się z obrazków, tekstu tylko z dwa zdania, a była o chłopcu, który uczył sie korzystać z nocniczka i jego piesku:D wypróbowana na trójce dzieci - uwielbiały ją:D jak przypomnę sobie tytuł to napiszę!

Dais, wygooglowalam sobie - super jest:) ja kupiłam już fisher price papasan, bo tez znalazlam w okazyjnej cenie:) wlasnie dzis przyszła przesyłka i się rozpływam nad tym jaka jest słodka:D siostrze bujaczek sie bardzo przydał, bo mały był z tych, co uwielbiają rączki:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:15

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dziewczyny co mozna zrobic na obiad zeby dostarczyc dzidzi to co najlepsze a jednoczesnie nie pochlonac milionow kalori?

ja codziennie gotuję świeżą zupkę :) buraczkową, brokułową, dziś zajadam pomidorową - gotuję na nóżce z kurczaka, dużo pory, selera i marchewki - zabielam jogurtem naturalnym:) takie zupki jem nawet 3 x dziennie. na moje oko nie powinny mieć za dużo kalorii a na pewno moc witamin

Repose lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wspolczuje, moj jest raczej bardzo grzeczny, ale strasznie uparty. Jak ukladam w szafie to zazwyczaj daje mu 2 bluzki do zlozenia samemu i wtedy ma zajecie, z lizaniem okien to tez tak robil (taki urok), ale teraz sa za wysoko w aktualnym mieszkaniu. Ciesze sie, ze nie mamy takiego basenu z pilkami, bo pewnie tez by lubil je wyrzucac :P

My mielismy tylko krzeselko z wibracjami i muzyczka i przydawalo sie kiedy chcialam wziac prysznic lub troche posprzatac, ugotowac cos, ale jakos mnie nie zachwycalo. Synek tez sie szybko dosyc w nim nudzil, dlatego teraz mysle o czyms bardziej hustajacym.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik brzmi bardzo smacznie, az mi sie zachcialo takiej zupy :)
    Beatas wydaje mi sie, ze mniejsza wystarczy, standardowo materacyk zazwyczaj ma 60x120 lub 70x140, wiec lepiej aby nie byla tak duza jak materac.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pewnie by taki nie byl ale tatus mu pozwala na wszystko to sa efekty on ma telewizor w pokoju 2 letnie dziecko dla mnie to jest chore i basen z pilkami i zjezdzalnie hustawke itp a i nigdy bialych mebli dziecku nie kupujcie codziennie godzine je czyszcze (maly artysta z pisakami)Na dole mam takie podwojne okno balkonowe przez nie jest wyjscie do ogrodu tez codziennie je myje uff

Madziak jutro sobie ugotuje zupke dzis sobie robie warzywa z ryzem
    najgorsze jest osobne gotowanie dla mnie i meza bo on to baaaardzo tlusto jada i zupki nie ruszy

Beatas wszystkie ksiazeczki on rwie na kawaleczki uwielbia to robic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:24

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wasi lekarze liczą tygodnie? Mój niezależnie czy jest np. 19t1d czy 19t6d mówi, ze to 19sty tydzień i kropka;)Nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży i czasem jak mnie ktoś pyta, który tydzień to nie wiem co mówić. Położna się wycwaniła i pisze 19/20, chyba żeby lekarz się jej nie czepiał.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj robi tak samo dla niego to 18 czy 17 i tyle nie zwraca uwagi na dzien itp ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Trochę mnie nie było ale staram się nadrobić.

Pati kochana ale się cieszę że wyniki amnio są dobre ! Teraz możesz w pełni cieszyć się ciąża i być spokojniejsza :-*

Nelus oszczedzaj się a na pewno będzie dobrze,jesteście z dzidzia silni, dacie radę :-*

Oldżi w którym szpitalu planujesz rodzić ?

Ja zastanawia się nad szkołą rodzenia i ciężko mi zdecydować...
    Jeśli chodzi o ruchu to ja raz czuje nisko w podbrzuszu a raz zaraz pod pępkiem :-) chyba zależy jak się mały ułoży.

A do mnie właśnie dzisiaj przyszła przesyłka z kompletem kocyk i poduszka płaska minky :-) super jakość i materiał, polecam ! :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/47ca9bc8917a.jpg

miluszka, madziak2202, Madzik84, Kawokado, kirys, oldżi, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niee to 20sty! :)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith sliczny komplecik a to takie malutkie kwadratowe z metkami to co?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to taki gratis z polaru minky dookoła ma przeszyte kolorowe metki które dzieci uwielbiają ;-)

f2w343r8930pqaay.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolory szary+ żółty, szary + mięta lub szary + turkus, o takiej kolorystyce myślałam tylko póki co nie mogę się zdecydować ;-)
    Macie rację Dziewczyny z tą pościelą, po co ma potem leżeć przez rok i czekać, cenna rada! w takim razie odpuszczam szycie pościeli, zostały kocyki minky do łóżeczka i płaska podusia, ochraniacze do łóżeczka, komplet do wózka, rożek i ozdobne poduszki typu sowa, chmurka ;-) tylko pozostaje materiały wybrać ;-)

Beatas, ten kocyk ze smyka kocyk rewelacja, taki milutki :-) trafiony zakup :-) Byłam na laluu, piękne :-) właśnie z takich materiałów chciałam szyć :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:01

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez gotuję podwójnie, rano jak wstanę wstawiam zupę, zajmuje mi to trochę ponad godzinkę. w tym czasie zjadam sobie na śniadanko jakieś płatki kukurydziane albo kanapeczki. później zabieram się za gotowanie dla R :) on też lubi zjeść. zupka to takie przedbiegi obiadu dla niego. często robię dania, które mogę zapakować do zamrażarki i mieć "na za tydzień". pierogi mrożę jeszcze przed gotowaniem, ostatnio zrobiłam gar bigosu z białej kapusty ( z boczkiem, kiełbaską, koperkiem i koncentratem pomidorowym). trochę R zjadł na obiad, resztę zapakowałam w 2 litrowe słoiki i do zamrażarki. do tego kopytka. połowa ciasta do gara na obiad, druga połowa do zamrażarki. kiedy nie chce mi się robić obiadu bo nie mam siły, wyciągam słoik bigosu, rozmrażam kopytka i obiad gotowy. wszystkiego co gotuję robię więcej. leczo, sos do spaghetti, fasolkę po bretońsku. jedynie gotowych mięs i kotletów nie mrożę, bo to jest jednak o wiele lepsze jak jest świeże, prosto z patelni czy piekarnika:) jestem na L4 to teraz jest dużo łatwiej, niż jak się pracowało cały dzień.

polecam mrożenie ciasta na faworki "chrusty" :) świetnie się sprawdza jak dowiadujesz się że za 2 h przyjdą goście :)

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ