X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam naszemu synkowi jak byl maly sama taki kocyk z metkami, bo jest super, ale szkoda mi bylo kasy. Mialam kocyk, zmniejszylam go, doszylam metki i rozne ksztalty z reszty kocyka, jakies motylki etc i maly na nim lubil lezec i lapac co sie da, sprawdzalo sie lepiej niz mata edukacyjna, bo z niej ciagle sie zczolgiwal, dla mnie srednio trafiony zakup.
    U mnie licza skonczone tygodnie, ale jak np wychodzi 17 tygodni 6 dni to juz wpisuja 18 tydzien.
    Ja wlasnie mam dylemat z fotelikiem dla dziecka, bo niby maxi cosi cabriofix ma wszedzie najlepsze wyniki w testach, ale waham sie jeszcze miedzy besafe izi bo ma regulacje oparcia i jest do 18 kg, a w testach tez wychodzi niewiele gorzej.

miluszka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak Nie mam pojecia jak sie robi faworki . . jak bylam mala to moja mama robila.
    Podziwiam cie, bo mi nic sie nie chce ale chyba tez zaczne wiecej gotowac i mrozic bo padne.

Edith pierwszy raz cos takiego widze ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith bardzo ładny komplet, ten sensorek z metkami szeleści? Ciekawi mnie co te szeleszczące mają w środku, muszę poczytać ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    My mielismy tylko krzeselko z wibracjami i muzyczka i przydawalo sie kiedy chcialam wziac prysznic lub troche posprzatac, ugotowac cos, ale jakos mnie nie zachwycalo. Synek tez sie szybko dosyc w nim nudzil, dlatego teraz mysle o czyms bardziej hustajacym.

U siostry się naprawdę taka huśtawka bardzo przydała:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith, gdzie zamawialaś komplecik? Zawsze lepiej zamówić ze sprawdzonej firmy:) laluu mi się podoba, ale nic od nich nie kupiłam jeszcze:p

Sshape, mam nadzieję, że tak będzie:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuje szkoły rodzenia, bo zdecydowana jestem na cesarkę, więc raczej mi się nie przyda ;)

Miluszka super pomysł z tym szyciem! Daj koniecznie znać jak wyszło :D ja mam 3 komplety pościeli, ale tylko jednen ochraniacz na szczebelki i tez mi tak po głowie chodziło, żeby uszyć drugi, ale nigdy tego nie robiłam...

Sshape z tego co wiem to lekarze zawsze podają skończone tygodnie :) Takie cwaniaki ;)

Ale z was dobre żony dziewczyny :D Ja to widzę jestem przy was straszna jędza :D Jak wymiotowałam to rzuciłam gotowanie i mąż musi sobie sam radzić :P Trochę nas rodzina podkarmi, trochę coś tam sami, a wczoraj zrobiliśmy pierwszy prawdziwy obiad od chyba dwóch miesięcy :P Gotuje tylko jak mam na coś konkretnego ochotę ;D Taka ze mnie zła żona ;)

Dziś kurier przyniósł zamówiony monitor oddechu, kolejna droga rzecz do odhaczenia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4474b477d7f0.jpg

Mam nadzieje, ze jakoś damy radę z tymi wszystkimi wydatkami... W tym miesiącu jeszcze połówkowe + morfologia wyjdzie mi jakieś 450zł, szczepienie psa kolejna stówa i chciałam zamówić laktator... Nie lubię stycznia :P to strasznie długi miesiąc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:43

miluszka, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, dziewczyny, ale od rana naklikałyście tych postów! :)

Ja nie kupuję poduszki, kołdry ani ochraniaczy - z tego, co wyczytałam, nie jest to najlepsze rozwiązanie (zwłaszcza poduszka i kołdra, w którą dzieciaczek może się zaplątać i... bum). O ochraniaczach była osobna dyskusja, ale też nie widzę zastosowania dla tego cudu - kiedyś szczebelka były w większej odległości, więc warto było to mieć, teraz normy są bardziej zaostrzone i szczebelka bliżej siebie; nie widzę też sensu zakrywać dziecku świat dookoła - niech ma i niech mu będzie przewiewnie :). Skupię się za to na śpiworku / rożku i kocyku do wózka.

Do szkoły rodzenia się wybieram do szpitala, w którym chcę rodzić. Niestety, kosztuje... Spotkania trwają 12 tygodni, po 2h, 400 złotych. Tylko się kurczę nie mogę dodzwonić. Na stronie mają napisane, że kontaktować się należy po 16 tyg. ciąży, a do szkoły zapraszają w 24-26 tc. Najbliższy termin to od 20.01., potem już dopiero 2.03. do 18.05. - biorąc pod uwagę, że na którymś USG termin mi wyszedł na 31 maja, to mam nadzieję, że wrzucą mnie już od 20 stycznia.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass no oby bo jeszcze im urodzisz podczas zajęć ;) to by dopiero była przygoda ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:54

cass lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ale wtedy to już ćwiczenia praktyczne, więc to oni mi powinni zapłacić, nie? :D

dais, beatas, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wlasnie licze koszta i sie zalamuje. To co sobie wymrzylam pochlonie sporo oszczednosci, a tyle juz rzeczy mam po synku. Az strach pomyslec co by bylo gdybym teraz kompletowala wyprawke od poczatku. Poprzednio studiowalam, maz zarabial niewiele wiec z wyprawka wyszlo gladko, szukalismy to co spelnialo minimum i bylo tanie. Teraz musze sie ograniczac zeby za duzo nie wydac, bo to takie slodkie, to uzyteczne, a to ma najlepsze opinie, to by sie przydalo etc. Zaczynam myslec hormonami.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiedzialam kilka minut temu ze niczego nie bede mogla kupic dla swojego dziecka. Tesciowa sama skompletuje wyprawke. Ja nie mowie ze nie jestem wdzieczna bo to sa koszta ale cholera mimo wszystko to jest moje dziecko i sama bym chciala.

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Ja nie planuje szkoły rodzenia, bo zdecydowana jestem na cesarkę, więc raczej mi się nie przyda ;)

Miluszka super pomysł z tym szyciem! Daj koniecznie znać jak wyszło :D ja mam 3 komplety pościeli, ale tylko jednen ochraniacz na szczebelki i tez mi tak po głowie chodziło, żeby uszyć drugi, ale nigdy tego nie robiłam...

Sshape z tego co wiem to lekarze zawsze podają skończone tygodnie :) Takie cwaniaki ;)

Ale z was dobre żony dziewczyny :D Ja to widzę jestem przy was straszna jędza :D Jak wymiotowałam to rzuciłam gotowanie i mąż musi sobie sam radzić :P Trochę nas rodzina podkarmi, trochę coś tam sami, a wczoraj zrobiliśmy pierwszy prawdziwy obiad od chyba dwóch miesięcy :P Gotuje tylko jak mam na coś konkretnego ochotę ;D Taka ze mnie zła żona ;)

Dziś kurier przyniósł zamówiony monitor oddechu, kolejna droga rzecz do odhaczenia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4474b477d7f0.jpg

Mam nadzieje, ze jakoś damy radę z tymi wszystkimi wydatkami... W tym miesiącu jeszcze połówkowe + morfologia wyjdzie mi jakieś 450zł, szczepienie psa kolejna stówa i chciałam zamówić laktator... Nie lubię stycznia :P to strasznie długi miesiąc ;)
    ooo super zakup :-)
    jak uszyję zrobię zdjęcia i wrzucę na pewno :-)
    ja też jestem żoną jędzą która teraz w ciąży gotuje tylko jak ma lepszy dzień i nic jej nie "śmierdzi" ;-) najgorzej z mięsem, mąż pewnie nie jest zachwycony bo przyzwyczajony że obiad jest zawsze choćby nie wiem co ;-) no cóż jeszcze 5 miesięcy ;-)
    Kawo, jaki laktator kupujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:10

Repose lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wole nie liczyc ile wydaje, bo bólu głowy dostane.. Strasznie drogie te dzieci, aż sie nie dziwie, ze ludzie sie wahają przed powiększeniem rodziny.. Same ubranka kosztuja majatek, a gdzie reszta..

Kawokado, dobrze, ze juz kupilas, pomysl, ze w lutym bedzie mniej:p

Repose, a nie mozesz chociaz wybrać rzeczy? Może tak sie z nia umow? Moja teściowa tez wymyslila, ze kupi nam wozek:P ale musze ją od tego pomyslu odciagnac, bo wolalabym, zeby nie wiedziala ile kosztuje wozek, bo na zawał padnie:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:18

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Ja sie dowiedzialam kilka minut temu ze niczego nie bede mogla kupic dla swojego dziecka. Tesciowa sama skompletuje wyprawke. Ja nie mowie ze nie jestem wdzieczna bo to sa koszta ale cholera mimo wszystko to jest moje dziecko i sama bym chciala.
    Staraj sie myslec pozytywnie, zaoszczedzisz kase. Moze jest szansa dogadania sie z tesciowa co juz sobie wypatrzylas. Pewnie jej tez byloby latwiej niz szukac np. ktory laktator jest lepszy etc. Trzymam kciuki.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Witaj :) jeszcze nie zdążyłam sie przywitać :)
    Czytam Was a nie mam czasu skomentować i już ledwo wyrabiam co która napisała :D
    Nie rozumiem trochę twojej teściowej to w końcu twoje dziecko czy jej? Może twój mąż by ją trochę oświecił :)
    Moja mama kupuje wózek sama sobie sprawdziła ceny potem ja jej podesłałam mój wybór i pasuje :) oczywiście nie chcemy takiego wózka gwiazd za kupę kasy :) tylko mama nie zdradza się na używany bo jej wnuk musi mieć nowy no to niech płaci :)

Repose, mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi jest jakos tak wstyd i glupio mowic co bym chciala bo wiecie jej pieniadze i wgl wstyd mi...
    Maz mnie nie rozumie i mowi ze powinnam sie cieszyc.
    A drazni mnie to ze moglaby kupic np wozek tak jak twoja mama Pati a ona kupi wszystko wozek , lozeczko ubranka no wszystko. Moja rodzina mieszka w Polsce i nie bede ukrywac nie stac ich na to zeby nam pomagac . To tez tu naokraglo wszyscy podkreslaja. Tesciowa nawet na boze narodzenie miala obiekcje ze kupilam prezent synkowi bo ona duzo prezentow kupila to te ode mnie nie potrzebne i pod choinka nie ma miejsca.
    A moja mama nawet nie wie ze jestem w ciazy..

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, to masz teściową jak z kawałòw.. Skoro z nią ciężko sie dogadać, to musisz pogadac z mężem, nie ma innego wyjścia...

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka nie jestes zona jedza tylko zona w ciazy i znasz i egzekwujesz w tym momencie swoja uprzywilejowana pozycje :p

Beatas na chwile obecna nie mam ochoty ogladac obojga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:38

miluszka lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Jak Wasi lekarze liczą tygodnie? Mój niezależnie czy jest np. 19t1d czy 19t6d mówi, ze to 19sty tydzień i kropka;)Nie pamiętam jak to było w poprzedniej ciąży i czasem jak mnie ktoś pyta, który tydzień to nie wiem co mówić. Położna się wycwaniła i pisze 19/20, chyba żeby lekarz się jej nie czepiał.
    U mnie tak samo. Powiedział, że liczą się skończone tygodnie.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dziewczyny mi jest jakos tak wstyd i glupio mowic co bym chciala bo wiecie jej pieniadze i wgl wstyd mi...
    Maz mnie nie rozumie i mowi ze powinnam sie cieszyc.
    A drazni mnie to ze moglaby kupic np wozek tak jak twoja mama Pati a ona kupi wszystko wozek , lozeczko ubranka no wszystko. Moja rodzina mieszka w Polsce i nie bede ukrywac nie stac ich na to zeby nam pomagac . To tez tu naokraglo wszyscy podkreslaja. Tesciowa nawet na boze narodzenie miala obiekcje ze kupilam prezent synkowi bo ona duzo prezentow kupila to te ode mnie nie potrzebne i pod choinka nie ma miejsca.
    A moja mama nawet nie wie ze jestem w ciazy..
    Oj współczuję Ci ale mąż powinien być po Twojej stronie a nie mamy :/ ja bym chyba do głowy dostała po miesiącu. My mamy jakby trzy pary teściów: moich rodziców męża rodziców i dodatkowo wujostwo męża z ktorym mieszkamy oni podarowali nam dom w zamian za opiekę. I jak np zaczęliśmy robić łazienkę to od każdego dostaalismy po 1000 zl ale jedni nie wiedza o drugich i tez czasami słyszę od cioci siostry teścia że pewnie oni nam nawet na paczke pampersów nie dają. Ja wiem ze jest inaczej ale to nasza sprawa nie jej.
    Troche nie na temat sie rozpisałam ale nie jestesmy niewolnikami tylko ludźmi i nie mogą nami dyrygować :)

cass, Repose lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ