Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose wrote:Dobranoc Kirys
Kamenkaaa nadal szukam; ) tez lubie brokuly i chyba nawet mam w lodowce :p
Organiczacie sol czy normalnie solicie ?
Ja właśnie nie żałuje soli.. nie wiem ale wszystko lubie mega ostre...
Dziś jeszcze okolo 21 miałam ochote na chleb zapiekany w jajku hahaha mąż się ze mnie śmiał że o tej porze ale co ja mam za to że akurat miałam na to ochotetak dosoliłam że nikt nie dotknoł wszystko moje hahahahah
Repose lubi tę wiadomość
-
Ojjj ja też solę, wg nachodzi mnie na mocne przyprawianie, aż mąż ostatnio mi uwagę zwrócił hahaha chyba smak się zmienił
Repose Kiki dobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:30
kamenkaa, Kiki97 lubią tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:A ja się nie chwaliłam naszym usg 3d w Polsce
Powiedzcie dziewczyny: widzicie siusiaczek?
A tak wyglądamy z profilu
Narazie zastanawiamy się nad imieniem Czarek lub Wojtek Leszek po obu dziadkach
Jeżeli okaże się jednak dziewczynka to jest wojna między Amanda(mój wybor) a Nikola (Narzeczonego)
Mamy całe nagranie 18 minut na USB ale ciężko wyłapać moment żeby zrobi dobre zdjęcie.
Parę filmików sobie nagrałam na telefon i teraz robiłam zrzuty ekranujest krotki jak na siusiaka i nie wyglada jak na jajeczka, a na wargi sromowe. Ale to tylko takie moje dopatrzenie. Zresztą ma taki delikatny profil jak na dziewczynkę ale może bedzie i chooooopak!
Ale cos mi tak mowi...Paula1991 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Repose wrote:Buuu to ja juz nic nie rozumiem
Google jedno analityk drugie a te barany we francji nic mi nie mowia
A nie bardziej zabojady?haha
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualny
-
Mysza "macica sięgnie wysokości pępka mniej więcej w 20 tygodniu. Pod koniec piątego miesiąca dno macicy znajdzie się mniej więcej 2,5 cm nad pępkiem"
Cytat z " w oczekiwaniu na dziecko"
Wczoraj na pewno poczułam mojego smerfa i to tak ledwo nad spojeniem łonowymmiluszka lubi tę wiadomość
-
Moja macica już sięgnęła pępka, tak mi gin w poniedziałek powiedziała, a gdzie tam 20tc
Dziewczyny ja w ogóle nie czuje soli.. Jak jednak poczuje to mąż już się jedzenia nie tknie bo za slone.. Smaki się zmieniają w ciąży..
A lody tez wczoraj wcinałamRepose lubi tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Bomblica wrote:Moja macica już sięgnęła pępka, tak mi gin w poniedziałek powiedziała, a gdzie tam 20tc
Dziewczyny ja w ogóle nie czuje soli.. Jak jednak poczuje to mąż już się jedzenia nie tknie bo za slone.. Smaki się zmieniają w ciąży..
A lody tez wczoraj wcinałamja przy amniopuncji w 16 tyg miałam najniższy punkt milimetr nad owłosieniem łonowym tam został mi ślad po igle
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Troche mnie nie bylo. Pati bardzo sie cieszę ze dzidzius zdrowy. Mocno w to wierzylam.
Do mnie wraca troche energia. To dobrze bo mam zamowienie na misia i teraz mam sile zeby go zrobic
Nadal pobolewa mnue dol brzuch ale biore luteine dwa razy dziennie i troche jest lepiej. Juz napewno czuje mojego maluszka bo wczesniej nie bylam jeszcze tak na 100 % pewna.
Wszystkie macie piekne brzuszki.
Aaa i termin mam na 14.06 a nie na 13.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 09:41
Kawokado lubi tę wiadomość
-
ja też wcinam lody :p nawet wczoraj się pokusiłam, mimo bolącego gardła, ale podobno można i pomagają w wyleczeniu:P
Zazdroszczę Wam, że czujecie ruchy!!
u mnie też mówią, że na morfologię trzeba być na czczo.. W ogóle jak wyniki u Was? ja się boję, że przez to przeziębienie moja morfologia będzie kiepska, a najpóźniej w poniedziałek muszę zrobić badania, bo 12.01 wizyta..
Wczoraj coś wreszcie się pokazało! Wysyłam Wam zdjęcie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fe30b02687a.jpg
Paula, mi ten siusiak też wygląda na dziewczynkę :d wydaje mi się, że wyrostek jest skierowany w dół, a gin mówił, że wtedy dziewczynka:Pdais, xpaulinax, Misia15, Paula222, Madzik84, Repose, kirys, Helen, madziak2202, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
Paula ja bym obstawiala chlopaka, ale mysle, ze to teraz takie zgaduj zgadula
Ja niewiele zmienilam swoja diete, tylko do slodyczy mnie raczej odpycha. Na kasze podobnie sobie nie moge pozwolic bo ich tu nie ma a kuskusa niecierpie. Ryz staram sie ograniczac ze wzgledu na arszenik w nim zawarty, ryb akurat jem dosyc sporo bo tutaj sa bardzo dobre i popularne, oprocz tego rozne warzywa etc.
Nelus ja Cie rozumiem w tym ze jak sie ma dziecko to sie nie da niezajmowac nim. Ja dzisiaj skonczylam z placzem przed przedszkolem, musialam synka sama odprowadzic a on sie uparl ze on nie chce isc (byl w pon i wt w innym przedszkolu bo tutaj jak jest malo dzieci, np okres swiat, zamykaja czesc i jest czynne jedno na 7 przedszkol do ktorego chodza wszystkie dzieci), bo on chce do tego co byl we wtorek (nowe zabawki, inny plac zabaw etc) i stalam bezsilna goniac go po dworze i starajac sie zaciagnac do przedszkola. Najgorsze, ze nikogo nie bylo, wiec musialam sobie jakos radzic, a nie moglam go po prostu wziac na rece i zaniesc (wazy juz 15,5kg). Skonczylo sie na jego zrzedzie i moim placzu i ciagnieciu nim jak plugiem po sniegu. To byla masakra, az sie poplakalam ponownie jak mezowi o tym opowiadalam. Ustalismy ze w ciazy nie bede musiala go sama odprowadzac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:20
kamenkaa, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja tak z innej beczki zapytam. Czy te z Was które spodziewają się pierwszego maleństwa myślały juz nad szkoła rodzenia? Bo raczej dziewczyny przy drugim dziecku to już rezygnują bo i tak wiedzą wszystko
przynajmniej tak mówiły mi doświadczone mamy:-)
Od którego tygodnia chciałbyście zacząć chodzić do szkoły rodzenia?Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Misia ja przy pierwszym dziecku w szkole rodzenia nie byłam, ale z tego co u mnie mówili ( chciałam się zapisać ) to najlepiej zapisać się pomiędzy 33 a 37 tygodniem aby być ,, na świeżo ''
Ogólnie pewnie dobrze jest chodzić , szczególnie z partnerem...Przynajmniej ma w tym udział , wie , jak przebiega poród itd, jak może pomóc...
Teraz nie pójdziemy, bo po 1 nie ma czasu - mąż praca- budowa- spanie. No i z Frankiem ktoś musi siedziećAle żałuję do tej pory że nie poszłam
Misia15 lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Misia ja raczej sie skuszę na szkołę rodzenia i mam taki plan iść na nią do szpitala w którym chce rodzic, albo sie do niego przekonam albo wręcz przeciwnie... Poza tym poznam położne, które tam pracują a i zajmę czas czymś ciekawym
Ja właśnie też zapisuje się do szkoły rodzenie w szpitalu w którym będę rodzicpodobno to jest bardzo fajne bo tak jak mówisz poznasz trochę szpital położne itp. A w którym tygodniu zamierzasz iść?
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Hej
Co do szkoly rodzenia to przy pierwszej ciazy nie chodzilam .Tak czy siak skonczylo sie cesarka.
Teraz troche sie zastanawiam ale pewnie wysokich szans na porod naturalny to ja nie mam. -
Beatas sliczny brzuszek
Dias nie martw sie ja z moim malym mam to samo przy czym on nie rozumie po polsku a jak sie zdenerwuje to nie chce mi sie szukac francuskiego w glowie i nawijam po polsku. :pkamenkaa lubi tę wiadomość