X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dobranoc Kirys :)
    Kamenkaaa nadal szukam; ) tez lubie brokuly i chyba nawet mam w lodowce :p
    Organiczacie sol czy normalnie solicie ? ;)

Ja właśnie nie żałuje soli.. nie wiem ale wszystko lubie mega ostre...
    Dziś jeszcze okolo 21 miałam ochote na chleb zapiekany w jajku hahaha mąż się ze mnie śmiał że o tej porze ale co ja mam za to że akurat miałam na to ochote :D tak dosoliłam że nikt nie dotknoł wszystko moje hahahahah

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak lepiej niz ja z tymi lodami :p
    ide spac Dobranoc :*

kamenkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja też solę, wg nachodzi mnie na mocne przyprawianie, aż mąż ostatnio mi uwagę zwrócił hahaha chyba smak się zmienił

Repose Kiki dobranoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:30

kamenkaa, Kiki97 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    I tak lepiej niz ja z tymi lodami :p
    ide spac Dobranoc :*
    Dobranoc Kiki Paula i reszta ..

Kiki97 lubi tę wiadomość

• Patutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 02:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    A ja się nie chwaliłam naszym usg 3d w Polsce :)
    713970b6b2455fffmed.jpg
    Powiedzcie dziewczyny: widzicie siusiaczek? :)

A tak wyglądamy z profilu :)
    fea5a5b3f3d59c46med.jpg
    :)

Narazie zastanawiamy się nad imieniem Czarek lub Wojtek Leszek po obu dziadkach :)
    Jeżeli okaże się jednak dziewczynka to jest wojna między Amanda(mój wybor) a Nikola (Narzeczonego) :)

Mamy całe nagranie 18 minut na USB ale ciężko wyłapać moment żeby zrobi dobre zdjęcie.
    Parę filmików sobie nagrałam na telefon i teraz robiłam zrzuty ekranu :)
    A mi ten siusiak wyglada na dziewczynkę ;-) jest krotki jak na siusiaka i nie wyglada jak na jajeczka, a na wargi sromowe. Ale to tylko takie moje dopatrzenie. Zresztą ma taki delikatny profil jak na dziewczynkę ale może bedzie i chooooopak!
    Ale cos mi tak mowi... :-)

Paula1991 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Buuu to ja juz nic nie rozumiem :/ Google jedno analityk drugie a te barany we francji nic mi nie mowia
    Hahahaha. Wsluchiwalam sie w te płacze na oddziale, a tu taki post haha.
    A nie bardziej zabojady? :-D haha

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te wasze brzuszki :)

Też już czuję od jakiego czasu ruchy maleństwa właśnie teraz czuję jak pluska sobie ;) powiedzcie w którym dokładnie miejsu czujecie mi wydaje się ze dość nisko czuję ;/ jak to jest u was ?

miluszka lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza "macica sięgnie wysokości pępka mniej więcej w 20 tygodniu. Pod koniec piątego miesiąca dno macicy znajdzie się mniej więcej 2,5 cm nad pępkiem" :)
    Cytat z " w oczekiwaniu na dziecko" :)

Wczoraj na pewno poczułam mojego smerfa i to tak ledwo nad spojeniem łonowym :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja macica już sięgnęła pępka, tak mi gin w poniedziałek powiedziała, a gdzie tam 20tc ;)

Dziewczyny ja w ogóle nie czuje soli.. Jak jednak poczuje to mąż już się jedzenia nie tknie bo za slone.. Smaki się zmieniają w ciąży..
    A lody tez wczoraj wcinałam :)

Repose lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Moja macica już sięgnęła pępka, tak mi gin w poniedziałek powiedziała, a gdzie tam 20tc ;)

Dziewczyny ja w ogóle nie czuje soli.. Jak jednak poczuje to mąż już się jedzenia nie tknie bo za slone.. Smaki się zmieniają w ciąży..
    A lody tez wczoraj wcinałam :)
    Czyli co kobieta to inaczej :D ja przy amniopuncji w 16 tyg miałam najniższy punkt milimetr nad owłosieniem łonowym tam został mi ślad po igle :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Troche mnie nie bylo. Pati bardzo sie cieszę ze dzidzius zdrowy. Mocno w to wierzylam.
    Do mnie wraca troche energia. To dobrze bo mam zamowienie na misia i teraz mam sile zeby go zrobic :-)
    Nadal pobolewa mnue dol brzuch ale biore luteine dwa razy dziennie i troche jest lepiej. Juz napewno czuje mojego maluszka bo wczesniej nie bylam jeszcze tak na 100 % pewna.

Wszystkie macie piekne brzuszki.

Aaa i termin mam na 14.06 a nie na 13.06 :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 09:41

Kawokado lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wcinam lody :p nawet wczoraj się pokusiłam, mimo bolącego gardła, ale podobno można i pomagają w wyleczeniu:P

Zazdroszczę Wam, że czujecie ruchy!!

u mnie też mówią, że na morfologię trzeba być na czczo.. W ogóle jak wyniki u Was? ja się boję, że przez to przeziębienie moja morfologia będzie kiepska, a najpóźniej w poniedziałek muszę zrobić badania, bo 12.01 wizyta..

Wczoraj coś wreszcie się pokazało! Wysyłam Wam zdjęcie :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fe30b02687a.jpg

Paula, mi ten siusiak też wygląda na dziewczynkę :d wydaje mi się, że wyrostek jest skierowany w dół, a gin mówił, że wtedy dziewczynka:P

dais, xpaulinax, Misia15, Paula222, Madzik84, Repose, kirys, Helen, madziak2202, Paula1991 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bym obstawiala chlopaka, ale mysle, ze to teraz takie zgaduj zgadula :) Ja niewiele zmienilam swoja diete, tylko do slodyczy mnie raczej odpycha. Na kasze podobnie sobie nie moge pozwolic bo ich tu nie ma a kuskusa niecierpie. Ryz staram sie ograniczac ze wzgledu na arszenik w nim zawarty, ryb akurat jem dosyc sporo bo tutaj sa bardzo dobre i popularne, oprocz tego rozne warzywa etc.
    Nelus ja Cie rozumiem w tym ze jak sie ma dziecko to sie nie da niezajmowac nim. Ja dzisiaj skonczylam z placzem przed przedszkolem, musialam synka sama odprowadzic a on sie uparl ze on nie chce isc (byl w pon i wt w innym przedszkolu bo tutaj jak jest malo dzieci, np okres swiat, zamykaja czesc i jest czynne jedno na 7 przedszkol do ktorego chodza wszystkie dzieci), bo on chce do tego co byl we wtorek (nowe zabawki, inny plac zabaw etc) i stalam bezsilna goniac go po dworze i starajac sie zaciagnac do przedszkola. Najgorsze, ze nikogo nie bylo, wiec musialam sobie jakos radzic, a nie moglam go po prostu wziac na rece i zaniesc (wazy juz 15,5kg). Skonczylo sie na jego zrzedzie i moim placzu i ciagnieciu nim jak plugiem po sniegu. To byla masakra, az sie poplakalam ponownie jak mezowi o tym opowiadalam. Ustalismy ze w ciazy nie bede musiala go sama odprowadzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:20

kamenkaa, Paula1991 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki zapytam. Czy te z Was które spodziewają się pierwszego maleństwa myślały juz nad szkoła rodzenia? Bo raczej dziewczyny przy drugim dziecku to już rezygnują bo i tak wiedzą wszystko :-) :-) :-) przynajmniej tak mówiły mi doświadczone mamy:-)
    Od którego tygodnia chciałbyście zacząć chodzić do szkoły rodzenia?

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja przy pierwszym dziecku w szkole rodzenia nie byłam, ale z tego co u mnie mówili ( chciałam się zapisać ) to najlepiej zapisać się pomiędzy 33 a 37 tygodniem aby być ,, na świeżo '' :) Ogólnie pewnie dobrze jest chodzić , szczególnie z partnerem...Przynajmniej ma w tym udział , wie , jak przebiega poród itd, jak może pomóc...

Teraz nie pójdziemy, bo po 1 nie ma czasu - mąż praca- budowa- spanie. No i z Frankiem ktoś musi siedzieć :) Ale żałuję do tej pory że nie poszłam

Misia15 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja raczej sie skuszę na szkołę rodzenia i mam taki plan iść na nią do szpitala w którym chce rodzic, albo sie do niego przekonam albo wręcz przeciwnie... Poza tym poznam położne, które tam pracują a i zajmę czas czymś ciekawym :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Misia ja raczej sie skuszę na szkołę rodzenia i mam taki plan iść na nią do szpitala w którym chce rodzic, albo sie do niego przekonam albo wręcz przeciwnie... Poza tym poznam położne, które tam pracują a i zajmę czas czymś ciekawym :)

Ja właśnie też zapisuje się do szkoły rodzenie w szpitalu w którym będę rodzic :-) podobno to jest bardzo fajne bo tak jak mówisz poznasz trochę szpital położne itp. A w którym tygodniu zamierzasz iść?

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odpuszcze szkołę rodzenia.. Raczej bede miala cesarke, a dzieckiem potrafię sie zająć:)

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Co do szkoly rodzenia to przy pierwszej ciazy nie chodzilam .Tak czy siak skonczylo sie cesarka.
    Teraz troche sie zastanawiam ale pewnie wysokich szans na porod naturalny to ja nie mam. :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas sliczny brzuszek <3
    Dias nie martw sie ja z moim malym mam to samo przy czym on nie rozumie po polsku a jak sie zdenerwuje to nie chce mi sie szukac francuskiego w glowie i nawijam po polsku. :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ