Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kawokado bardzo mi się podoba Twoje podejście i strasznie mi żal, że u mnie w rodzinie brak dzieci małych, bo by na pewno odpadła tona rzeczy, a i byłoby się kogo poradzić. Jak z mamą gadam, to ona tylko: luzuj, połowy nie wykorzystasz, idź kup sobie książkę albo coś - więc pomoc zerowa
Ten kosz Mojżesza mnie zaciekawił, muszę sprawdzić! A co do kosmetyków, to już Pati mnie ubiegła - sroka, sroka, sroka! Ja nic nie wiedziałam! Ale zobaczyłam post u niej (o ten: http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html) i pomyślałam, że no przecież ma rację. Skoro sama się nie kremuję chemią, to czemu mam dziecko faszerować? No i lista kosmetyków się zamknęła. Oczywiście zakładamy, że dzidzi nie będzie miało problemów ze skórą, bo wtedy to inna bajka (i inny post sroki;)).
repose bardzo współczuję sytuacji z teściami. Ja jak huknę, to wszyscy uciekają. Ale - po prawdzie - drę się tylko, jak naprawdę przeginają, zresztą moich rodziców też to dotyczy. Pamiętaj, że to Tobie ma być dobrze - a z ludźmi jest jak z małymi dziećmi: testują jak daleko mogą się posunąć i granice przesuwają. Więc... nie namawiam na bunt, ale może warto pomyśleć o tupnięciu nogąPowodzenia!
mmarzenak super chruper! Moje łowy to to:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:18
Kawokado, Pati_89, eidth, mmarzenak, Paula222, Kourtney, miluszka, kirys, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Już szukam tego filmiku
od kręcenia wełną kręci sie w głowie przy 5 sztuce hehe
nie wyszły mi też równe ale co tam
Mam
https://m.youtube.com/watch?v=hYt_vn6P3VA
Za małe balony na wodę zapłaciłam na allegro z przesyłką 10 zl za 100 szt.
Klej parę zł.
Najdroższa była włóczka ale zamówilam więcej kolorów i najdłuższą jaką znalazłam i jeszcze mnóstwo jej zostało (ok 100 zl)
I lampki
Sznur z 10 kulami kosztuje ok 50 zł
fajna sprawazastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa
-
Kawokado wrote:fajna sprawa
zastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa
to te same lampki które są na choince więc nie powinny ale wiadomo bezpieczeństwo trzeba zachować
nie wiem kto by ci mogl odpowiedzieć na to pytanie
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka
takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^
Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p
Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p -
Repose wrote:Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka
takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^
Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p
Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p -
Ja tez polecam blog sroki ! Po przeczytaniu go dopiero przejrzalam na oczy i zobaczylam że uzywam samych chemikaliów.
Dla dziecka ale totalne minimum kosmetyków a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.
Pati łał ale cuda ! Ja mam 2 lewe rece więc też by mi nie wyszłokamenkaa, Repose, cass, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKawokado bardzo dobrze Cię rozumiem,my od września jesteśmy na swoim i też wszystkiego się jeszcze uczę, wcześniej mieszkaliśmy z moją mamą zawsze to odciazenie bo ja musiałam sprzątać tylko pokój i czasami łazienkę no i obiad odgrzaac albo coś na szybko usmażyć.teraz większy problem z tym jest.
Ja staram się jakoś te wydatki zminimalizować u mnie też pracuje tylko narzeczony mi pozostały jeszcze dwa lata nauki na przedszkolanke(chyba tak to sie nazywa w Polsce)
Ale nie jest źle i idzie troszkę zawsze odłożyćRepose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić
jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl
Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
eidth wrote:a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.
Eidth, a znalazłaś może jakiś krem do buzi? Bo jestem na etapie poszukiwań i póki co fiasko... Mam krem z Farmony, Herbal Care, ale szukam dalej. -
Pati_89 wrote:A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić
jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl
to chyba spróbuję!tylko najpierw skończe haft
miluszka lubi tę wiadomość
-
Fajne cuda, uczułam się robić na szydełku z youtube, polecam. Zrobiłam 3 czapki dla dziecka - sowę, owieczkę i misia. Dwie ostatnie do teraz służą bo rozmiar jest od roczku do 6 lat. My też wcześniej mieliśmy pomoc mojej mamy, bo mieszkała w bloku obok, teraz mieszkamy ponad tysiąc km i musimy sobie sami poradzić. Podejrzewam, ze drugie dziecko też może mieć problemy skórne tak jak synek, wiec raczej będziemy używać mąki ziemniaczanej, oliwy z oliwek i emolium.
Naszła mnie fasolka po bretońsku i właśnie jem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:47
Kawokado, Repose, Pati_89, miluszka lubią tę wiadomość