X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez:D

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie :) trzeba tylko kręcić i kręcić i kręcić :)owijać aż balonu nie bd widać :)

Repose lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi zesztywnialymi dlonmi napewno nie ja w rzezni bydla pracowalam balony szybciej popekaja niz cos nawine ;p
    Àle kupilabym takie cudo chetnie

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobię dla małego to pokażę :) mam dużo czasu to może zrobię na sprzedaż hehe :) tylko potem by mnie mąż odwiózł do wariatkowa hehe :)

Repose, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawokado bardzo mi się podoba Twoje podejście i strasznie mi żal, że u mnie w rodzinie brak dzieci małych, bo by na pewno odpadła tona rzeczy, a i byłoby się kogo poradzić. Jak z mamą gadam, to ona tylko: luzuj, połowy nie wykorzystasz, idź kup sobie książkę albo coś - więc pomoc zerowa ;)

Ten kosz Mojżesza mnie zaciekawił, muszę sprawdzić! A co do kosmetyków, to już Pati mnie ubiegła - sroka, sroka, sroka! Ja nic nie wiedziałam! Ale zobaczyłam post u niej (o ten: http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html) i pomyślałam, że no przecież ma rację. Skoro sama się nie kremuję chemią, to czemu mam dziecko faszerować? No i lista kosmetyków się zamknęła. Oczywiście zakładamy, że dzidzi nie będzie miało problemów ze skórą, bo wtedy to inna bajka (i inny post sroki;)).

repose bardzo współczuję sytuacji z teściami. Ja jak huknę, to wszyscy uciekają. Ale - po prawdzie - drę się tylko, jak naprawdę przeginają, zresztą moich rodziców też to dotyczy. Pamiętaj, że to Tobie ma być dobrze - a z ludźmi jest jak z małymi dziećmi: testują jak daleko mogą się posunąć i granice przesuwają. Więc... nie namawiam na bunt, ale może warto pomyśleć o tupnięciu nogą :) Powodzenia!

mmarzenak super chruper! Moje łowy to to:
    2ykfeyv.jpg
    65ya2q.jpg
    34xpzt2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:18

Kawokado, Pati_89, eidth, mmarzenak, Paula222, Kourtney, miluszka, kirys, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Już szukam tego filmiku :) od kręcenia wełną kręci sie w głowie przy 5 sztuce hehe :) nie wyszły mi też równe ale co tam :)

Mam :)
    https://m.youtube.com/watch?v=hYt_vn6P3VA

Za małe balony na wodę zapłaciłam na allegro z przesyłką 10 zl za 100 szt.
    Klej parę zł.
    Najdroższa była włóczka ale zamówilam więcej kolorów i najdłuższą jaką znalazłam i jeszcze mnóstwo jej zostało (ok 100 zl)
    I lampki :)
    Sznur z 10 kulami kosztuje ok 50 zł

fajna sprawa :D zastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass jakie słodkie żabki! uwielbiam żabki i zyrafy :D
    idę obadać co tam sroka napisała :D

cass lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    fajna sprawa :D zastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa ;)
    Pomagał mi przy nich mąż elektryk i nie miał zastrzeżeń :) to te same lampki które są na choince więc nie powinny ale wiadomo bezpieczeństwo trzeba zachować :) nie wiem kto by ci mogl odpowiedzieć na to pytanie :(

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka <3 takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^

Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p

Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka <3 takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^

Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p

Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p
    Mam nadzieje zapytam go jak wroci i dam znać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose

co do sałatki to mmmm smaka mi narobiłaś :) Z checia bym zjadła :P zostalo Ci troche hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:43

Repose lubi tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam blog sroki ! Po przeczytaniu go dopiero przejrzalam na oczy i zobaczylam że uzywam samych chemikaliów.
    Dla dziecka ale totalne minimum kosmetyków a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.

Pati łał ale cuda ! Ja mam 2 lewe rece więc też by mi nie wyszło :-P

kamenkaa, Repose, cass, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka pewnie ze zostalo . TO wiesz Francja region Lorraine potem jedziesz na Nancy i wtedy juz prosciutko Bistroff to tak 4 dom przed kosciolem ^^
    Jak bedziesz blisko daj znac ; *

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado bardzo dobrze Cię rozumiem,my od września jesteśmy na swoim i też wszystkiego się jeszcze uczę, wcześniej mieszkaliśmy z moją mamą zawsze to odciazenie bo ja musiałam sprzątać tylko pokój i czasami łazienkę no i obiad odgrzaac albo coś na szybko usmażyć.teraz większy problem z tym jest.

Ja staram się jakoś te wydatki zminimalizować u mnie też pracuje tylko narzeczony mi pozostały jeszcze dwa lata nauki na przedszkolanke(chyba tak to sie nazywa w Polsce)
    Ale nie jest źle i idzie troszkę zawsze odłożyć

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić :) jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl :)

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie skrecil mi rowerek mam jest w koncu bede sobie jezdzic od jutra po 30 min ^^

Pati_89, dais, Kawokado lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.

Eidth, a znalazłaś może jakiś krem do buzi? Bo jestem na etapie poszukiwań i póki co fiasko... Mam krem z Farmony, Herbal Care, ale szukam dalej.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić :) jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl :)

to chyba spróbuję! :D tylko najpierw skończe haft :D

miluszka lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    to chyba spróbuję! :D tylko najpierw skończe haft :D
    Pochwal się jak skończysz :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne cuda, uczułam się robić na szydełku z youtube, polecam. Zrobiłam 3 czapki dla dziecka - sowę, owieczkę i misia. Dwie ostatnie do teraz służą bo rozmiar jest od roczku do 6 lat. My też wcześniej mieliśmy pomoc mojej mamy, bo mieszkała w bloku obok, teraz mieszkamy ponad tysiąc km i musimy sobie sami poradzić. Podejrzewam, ze drugie dziecko też może mieć problemy skórne tak jak synek, wiec raczej będziemy używać mąki ziemniaczanej, oliwy z oliwek i emolium.
    Naszła mnie fasolka po bretońsku i właśnie jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:47

Kawokado, Repose, Pati_89, miluszka lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ