X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez:D

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie :) trzeba tylko kręcić i kręcić i kręcić :)owijać aż balonu nie bd widać :)

Repose lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moimi zesztywnialymi dlonmi napewno nie ja w rzezni bydla pracowalam balony szybciej popekaja niz cos nawine ;p
    Àle kupilabym takie cudo chetnie

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zrobię dla małego to pokażę :) mam dużo czasu to może zrobię na sprzedaż hehe :) tylko potem by mnie mąż odwiózł do wariatkowa hehe :)

Repose, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kawokado bardzo mi się podoba Twoje podejście i strasznie mi żal, że u mnie w rodzinie brak dzieci małych, bo by na pewno odpadła tona rzeczy, a i byłoby się kogo poradzić. Jak z mamą gadam, to ona tylko: luzuj, połowy nie wykorzystasz, idź kup sobie książkę albo coś - więc pomoc zerowa ;)

Ten kosz Mojżesza mnie zaciekawił, muszę sprawdzić! A co do kosmetyków, to już Pati mnie ubiegła - sroka, sroka, sroka! Ja nic nie wiedziałam! Ale zobaczyłam post u niej (o ten: http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html) i pomyślałam, że no przecież ma rację. Skoro sama się nie kremuję chemią, to czemu mam dziecko faszerować? No i lista kosmetyków się zamknęła. Oczywiście zakładamy, że dzidzi nie będzie miało problemów ze skórą, bo wtedy to inna bajka (i inny post sroki;)).

repose bardzo współczuję sytuacji z teściami. Ja jak huknę, to wszyscy uciekają. Ale - po prawdzie - drę się tylko, jak naprawdę przeginają, zresztą moich rodziców też to dotyczy. Pamiętaj, że to Tobie ma być dobrze - a z ludźmi jest jak z małymi dziećmi: testują jak daleko mogą się posunąć i granice przesuwają. Więc... nie namawiam na bunt, ale może warto pomyśleć o tupnięciu nogą :) Powodzenia!

mmarzenak super chruper! Moje łowy to to:
    2ykfeyv.jpg
    65ya2q.jpg
    34xpzt2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:18

Kawokado, Pati_89, eidth, mmarzenak, Paula222, Kourtney, miluszka, kirys, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Już szukam tego filmiku :) od kręcenia wełną kręci sie w głowie przy 5 sztuce hehe :) nie wyszły mi też równe ale co tam :)

Mam :)
    https://m.youtube.com/watch?v=hYt_vn6P3VA

Za małe balony na wodę zapłaciłam na allegro z przesyłką 10 zl za 100 szt.
    Klej parę zł.
    Najdroższa była włóczka ale zamówilam więcej kolorów i najdłuższą jaką znalazłam i jeszcze mnóstwo jej zostało (ok 100 zl)
    I lampki :)
    Sznur z 10 kulami kosztuje ok 50 zł

fajna sprawa :D zastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass jakie słodkie żabki! uwielbiam żabki i zyrafy :D
    idę obadać co tam sroka napisała :D

cass lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    fajna sprawa :D zastanawia mnie tylko, czy lampki w takich kulkach nie wywołają pożaru? Mam trochę hopla na punkcie bezpieczeństwa ;)
    Pomagał mi przy nich mąż elektryk i nie miał zastrzeżeń :) to te same lampki które są na choince więc nie powinny ale wiadomo bezpieczeństwo trzeba zachować :) nie wiem kto by ci mogl odpowiedzieć na to pytanie :(

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka <3 takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^

Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p

Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Cass jakie slodziutkie jak ja kocham ogladac takie male ubranka <3 takze jak macie wiecej zdjec to dawajcie ^^

Kawokado moj maz tez ciagle sie boi pozaru i caly czas sprawdza czy kuchenke wylaczylam drzwi zamknelam i rolety zasunelam itp :p

Pati jak elektryk to chyba nie dal by ci domu spalic ;p
    Mam nadzieje zapytam go jak wroci i dam znać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose

co do sałatki to mmmm smaka mi narobiłaś :) Z checia bym zjadła :P zostalo Ci troche hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 18:43

Repose lubi tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam blog sroki ! Po przeczytaniu go dopiero przejrzalam na oczy i zobaczylam że uzywam samych chemikaliów.
    Dla dziecka ale totalne minimum kosmetyków a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.

Pati łał ale cuda ! Ja mam 2 lewe rece więc też by mi nie wyszło :-P

kamenkaa, Repose, cass, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka pewnie ze zostalo . TO wiesz Francja region Lorraine potem jedziesz na Nancy i wtedy juz prosciutko Bistroff to tak 4 dom przed kosciolem ^^
    Jak bedziesz blisko daj znac ; *

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado bardzo dobrze Cię rozumiem,my od września jesteśmy na swoim i też wszystkiego się jeszcze uczę, wcześniej mieszkaliśmy z moją mamą zawsze to odciazenie bo ja musiałam sprzątać tylko pokój i czasami łazienkę no i obiad odgrzaac albo coś na szybko usmażyć.teraz większy problem z tym jest.

Ja staram się jakoś te wydatki zminimalizować u mnie też pracuje tylko narzeczony mi pozostały jeszcze dwa lata nauki na przedszkolanke(chyba tak to sie nazywa w Polsce)
    Ale nie jest źle i idzie troszkę zawsze odłożyć

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić :) jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl :)

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie skrecil mi rowerek mam jest w koncu bede sobie jezdzic od jutra po 30 min ^^

Pati_89, dais, Kawokado lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    a dla siebie już też znalazłam kosmetyki bez tych wszystkich chemicznych ulepszaczy.

Eidth, a znalazłaś może jakiś krem do buzi? Bo jestem na etapie poszukiwań i póki co fiasko... Mam krem z Farmony, Herbal Care, ale szukam dalej.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    A więc pytalam i tak: Lampki ledowe się nie nagrzewają sprawdzał na naszej choince więc nie mogą się zapalić :) jedynie kabel może wywołać pożar dlatego warto kupić lampki z certyfikatem a nie takie z Chin za 10 zl :)

to chyba spróbuję! :D tylko najpierw skończe haft :D

miluszka lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    to chyba spróbuję! :D tylko najpierw skończe haft :D
    Pochwal się jak skończysz :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne cuda, uczułam się robić na szydełku z youtube, polecam. Zrobiłam 3 czapki dla dziecka - sowę, owieczkę i misia. Dwie ostatnie do teraz służą bo rozmiar jest od roczku do 6 lat. My też wcześniej mieliśmy pomoc mojej mamy, bo mieszkała w bloku obok, teraz mieszkamy ponad tysiąc km i musimy sobie sami poradzić. Podejrzewam, ze drugie dziecko też może mieć problemy skórne tak jak synek, wiec raczej będziemy używać mąki ziemniaczanej, oliwy z oliwek i emolium.
    Naszła mnie fasolka po bretońsku i właśnie jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 19:47

Kawokado, Repose, Pati_89, miluszka lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ