Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose wrote:Kuleczka nie ucze malego po polsku ze wzgledu na to ze maz sie nie zgadza on najpierw mowil ze to malemu w glowie namiesza a potem ze polski mu sie do niczego nie przyda i jak mam ochote to mam po niemiecku do niego mowic wiec dupa zimna
Smacznego dziewczyny ^^są to wartości które tylko rodzic może przekazać a Twoja mama zna niemiecki czy nawet się z wnukiem nie dogada. Zrozumiałabym gdyby to była wasza wspólna decyzja ale nie męża! A co on Pan i Władca?
Repose, Kawokado, Magda34, Nelus, xpaulinax, Madzik84, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Kourtney wow poszalałaś z zakupami
Super ciuszki !
Repose hmm dziwny ten Twój mąż, jak to zabrania ? Toć to ojczysty język mamy... Nikogo tu w kraju nie odwiedzacie ? Ja z moim charakterem zaraz bym do pionu postawiła. Tak samo sprawa wyprawki, super, że teściowa chce kupić ale może pod warunkiem , że Ty będziesz mówić czego potrzebujesz? Hmm...
Ja właśnie skończyłam ćwiczyć na orbim, ćwiczyłam oglądając sprawę dla reportera i z nerwów się rozpędziłamRepose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Pati moja mama i moj maz za soba generalnie nie przepadaja.
Mama duka pare slow po francusku ale takie wiesz dziendobry dziekuje itp
Wiecie dziewczyny jest troche tak jak mowicie ale ja nie umiem sie postawic .
On i jego mama maja bardzo wladcze i nieznoszace sprzeciwu charaktery moj jedyny bunt polega na tym ze czasem sobie po prostu poplacze i tylekamenkaa lubi tę wiadomość
-
Repose wrote:Pati moja mama i moj maz za soba generalnie nie przepadaja.
Mama duka pare slow po francusku ale takie wiesz dziendobry dziekuje itp
Wiecie dziewczyny jest troche tak jak mowicie ale ja nie umiem sie postawic .
On i jego mama maja bardzo wladcze i nieznoszace sprzeciwu charaktery moj jedyny bunt polega na tym ze czasem sobie po prostu poplacze i tylea mogę zapytać jaką religię wyznajecie? Po prostu jestem ciekawa czy też ci zabronił i musiałaś zmienić wyznanie?
Płacz to nie jest bunt tylko cierpieniecass lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny, ostatnio mało się udzielam bo mam męża jeszcze w domu
ale w soboty wyjeżdża więc powrócę
U nas 33 tydzień
niepokoi mnie jedna rzecz, wysypka na zewnętrznej stronie dłoni.. skóra na nich jest sucha, myślę, że to może być skutek ostatnich mrozów, bo miałam zawsze wrażliwą skórę na nich. Tylko teraz patrzę, że robią się jakby takie zgrubienia lekkie, nie swędzi. Już myślałam, że to cholestaza, ale ona podobno swędzi i nie objawia się żadną wysypką. Na reszcie ciała nie zauważyłam nic niepokojącego, tylko brzuch strasznie swędzi
ale wysypki nie ma. Wzięłam w razie czego wapno i zobaczymy. Spotkała się któraś z czymś takim? Wczoraj prasowałam ubranka wyprane dla maleństwa, czy to możliwe, żeby płyn tak uczulił? Ale wtedy wewnątrz też by coś było.. hmm..
jusiakp
-
Repose to jakiś tyran a nie mąż. Współczuję Ci. Dokladnie tak jak Pati pisze nawet zeby zadzwonic do rodziny do Polski i sie dogadać z kuzynami, kuzynkami, babcią itd...
Moje koleżanki uczą dzieci swojego jezyka polskiego a mężowie swojego ojczystego i taki 3 latek juz ma opanowane bardzo duzo bo szybko chłonie taki mlody mózg. Więc jak tylko mozesz to ucz go polskiego w koncu tez plynie tam twoja krew
Moja szagierka mieszka w Niemczech, mąż tez Polak a dziecko majac 5 lat nie umie mowic nic po Polsku i sie dogadac nie może z babcią czy kuzynem bo on tylko po niemiecku. A ich wytłumaczenie to takie ze on nie chciał mowic po polsku, no a ja mowie ze jasne jak sie tylko mówiło w domu po niemiecku a nie po polsku to tak jest ze sie nie chcialo dziecka nauczyc.
Nawet głupią bajkę puścić po polsku i juz cos tam mu zostanie -
Jest katolikiem wiec nie musialam zmieniac ^^^
Àle chlopak jego siostry jest turkiem i muzulmaninem wiec maz chyba z pol roku z nia nie rozmawial.
Do tej pory nie rozumiem jak to jest ze wzial ze mna slub skoro jest takim rasistakamenkaa lubi tę wiadomość
-
Repose wrote:Jest katolikiem wiec nie musialam zmieniac ^^^
Àle chlopak jego siostry jest turkiem i muzulmaninem wiec maz chyba z pol roku z nia nie rozmawial.
Do tej pory nie rozumiem jak to jest ze wzial ze mna slub skoro jest takim rasista
Polska niby taki zacofany kraj a nie znam żadnego takiego małżeństwa żeby mąż czegoś zabraniał. Rozumiem zazdrośników (koleżanka nie może mini ubrać bo już zazdrosny). Mam w Niemczech dużą rodzinę i mój mąż też wszyscy umieją po polsku a jak nie mówią to przynajmniej rozumieją tyle co ja po niemiecku. A kuzynki córka to ma nakaz rozmawiania w domu po polsku a jak przyjadą tutaj to dwa dni i dziewczynka się przestawia na polski i słowa po niemiecku nie usłyszysz. -
Repose grunt to abyś i Ty była szczęśliwa, musisz mieć własne zdanie
A teściowa mieszka z wami ? Czy sami mieszkacie ? A dzieci powiny znać polski, właśnie aby pogadać z babcią i rodziną... W końcu kiedyś mogłabyś go zabrać do mamy
jusiakp chyba pomyliłaś grupęA co do objawów, też myślałam, że może początek cholestazy ?
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Repose współczuję Ci naprawdę, masz ciężkie życie. Życzę na przyszłość żebyś poznała jakiegoś fajnego kolesia i uwolniła sie od obecnego męża bo żyjesz pod strasznym rygorem, a życia nie ma co marnować na takich dupkow. Przepraszam ze to napisałam ale az mnie gotuje jak czytam Twoje wpisy dotyczące męża. Czemu wogole sie z nim zwiazalas ? Był inny przed czy tak ślepo zakochana byłaś ?
Patutka, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Przed to on byl moim brygardzista w pracy.
Byl inny mily nie zabranial nie krzyczal i tak stopniowo sie zmienial powoli z poczatku tych zmian nie zauwazalam ignorowalam i potem pobudka.
À le za to jest cudownym tata ja nie mialam taty chce zeby moje dzieci mialy -
Ja nie przepadam za bardzo za francuzami bo oni uważają ze ich język jest najważniejszy i ze oni sie nie muszą uczyć innego języka bo jak oni gdzieś jadą to wszyscy muszą umieć cpk francusku. Oczywiście nie wrzucam wszystkich do jednego worka i jezyk mi sie podoba i ogólnie kraj jest piękny, i uwielbiam francuskie filmy. Tylko Ci wlasnie fracuscy faceci niektórzy myślą ze sa pepkami świata
Repose, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Kuleczka popieram. Nie chciałam być aż tak dosadna ale masz rację. Gdyby mnie tak mąż potraktował to dawno bym wyjechała. Nie ma takiej sytuacji z której nie ma wyjścia.
Tam gdzie teraz mieszkam mam świetna sąsiadkę w przyszłym roku mają 20 lat po ślubie. Wyszła za faceta który zabranial jej pracować a sam nie zostawial grosza tylko on robił zakupy itp. Zdana byla na niego i teściowa ktora nawet bieliznę jej kupowała. Rok po ślubie kiedy była w pierwszej ciąży zabrala rzeczy i uciekła do siostry za granicę. Błagał i wrócila ale wszystkich poustawiała do pionu. Jest przesympatyczna i pomocna bardzo ale jak zakurwi (przepraszam za slowa) to ja ją w domu słyszę.
Tesciowa noe robiła nic w złośliwości tylko tak była nauczona przez swoja teściowa.kuleczka777, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:Kuleczka nie ucze malego po polsku ze wzgledu na to ze maz sie nie zgadza on najpierw mowil ze to malemu w glowie namiesza a potem ze polski mu sie do niczego nie przyda i jak mam ochote to mam po niemiecku do niego mowic wiec dupa zimna
Smacznego dziewczyny ^^
Wybacz, ale to troche niesprawiedliwe. Wkoncu jestes Polką, Twoi rodzice też a to dziadkowie Twojego dziecka, wiec napewno chcieliby porozmawiać z wnukiem po polsku.
Moja kuzynka wyszła za Włocha, mają 2 dzieci i te dzieci są dwujęzyczne i świetnie sobie z tym radzą. Mieszkają we Włoszech na stałe i mąż nie zabronił jej a wręcz byl za tym, zeby synowie znali Polski równieżWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 23:01
Magda34