Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
beatas wrote:Trzeba sie zgłaszać do poloznej?
U nas tak bo ona później przychodzi do Ciebie do domu i Ci pomaga, pokazuje przy dziecku jak co robić, ale to kilka razy tylko jest taka wizyta. Oczywiście to chyba jest dobrowolne
Kourtney no to niezle
Mi pielegniarka powiedziała ze kolo 20 tyg sie zglosic do niej bo najpierw musialam wybrac sobie nową bo ta co mialam wybrana to już nie pracuje. Wogole to mam na wypisie ze szpitala ze mam zglosic sie do tej wlasnie położnejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:08
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Oj chyba jeszcze nie
Chyba ostatnio byla mowa o rozmiarach ale nie umiem tego znalezc. Na razie najmniejszy rozniar ciuszkow mam 56. Myslicie zeby kupowac jeszcze mniejsze?
Kurcze, ja też nie wiem w jakie rozmiary się zaopatrzać. Dzisiaj z ekscytacji, że to dziewczynka kupiłam kilka bodziaków w róznych rozmiarach. Zielona całkiem jestem i nie wiem co kupować. Przeraża mnie to. Tyle potrzebnych rzeczy ... Muszę na spokojnie listę zrobić
-
Ja mam troche w rozm. 50 i dwa rampersy w rozm. 44 w razie "w"...
Muszę się ogarnąć z tą położną i popytac... Mój lekarz przyjmuje w innym mieście i pewnie nie będzie wiedział, jak jest u nas..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:19
-
a i nie chwaliłam się jeszcze, ze od jakiś dwóch dni czuję ruchy mojej córci. Zwłaszcza z lewej strony, jak się dzisiaj okazało na usg tam akurat miała nóżki i serwuje mamusi słodkie kopniaczki
Kourtney, beatas, miluszka, Pati_89, Misia15, Repose, Kawokado, kirys, xpaulinax, jakka, Madzik84, Helen lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Ja bede zamawiac nianje tylko jeszcze nie wiem jaka. Nam sie przyda na pewno bo duzy dom bedzie.
Dzisiejsze zakupy i przesylka od kuriera
http://iv.pl/images/09391308121637038512.jpg
http://iv.pl/images/96509343146194330642.jpg
No robi wrażenie:) SuperJa nie mam nic, tzn tyle co po córce, ale teraz bedzie synek, wiec musze kupić ciuszki:)
PATI 89 to jak zrobisz to cennik wystawPati_89 lubi tę wiadomość
Magda34
-
Mili_Vanilli wrote:Dzięki Misia. Pewnie, że chciałabym się wybrać. A to już...?? Nie miałam jeszcze czasu, żeby się rozejrzeć za jakąś szkołą rodzenia. Jak znajdziesz fajną w okolicy, to daj znać
Ja to bardziej lokalna jestem i nie chce mi się za daleko nigdzie jeździć
Ja na szkołę rodzenia wybieram się do szpitala praskiego bo tam chce rodzic a o szkole słyszałam bardzo dobre opinie. Następny kurs zaczyna się w połowie lutego i na niego się wybieram bo mój lekarz powiedział ze to najlepszy czas. Wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek to jak już ogarniesz przeprowadzkę to możemy wybrać się na spacerek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:42
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Ja nie wiem czy czuje ruchy, czasami czuje jakby mi sie tam cos odbijalo, czasami tak jakby mi sie przelewalo coś, dzisiaj mam taki klucia co jakis czas po lewej stronie na samym dole nie wiem czy sie rozpycha czy jak
Ja czekam do marca/kwietnia az bedzie ciepło, trzeba pomalować pokój i przemeblowac z deka zeby sie wszystko zmieściło, a komode tez tak musze jakos zamówić zeby zrobili juz na koniec kwietnia -
Teraz juz na pewno wiem że czuje mojego smerfa
coś mi się zdawało jak leżałam po kolacji i mąż przyłożył ucho bo jego to syn posłucha i kopnie hehe
i jednocześnie ja coś poczułam a mąż odskoczył i mówi coś ci pukło
A i jakby mi wzgórek łonowy spuchł aż dziwnie brzuch wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:48
Misia15, Magda34, kamenkaa, kirys, xpaulinax, xpaulinax, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba powoli tez zaczynam czuc maluszka naszego. Tak sie martwilam ze nie czuje ruchow ale chyba juz czuje.
Co do ciuszkow to ja sie jeszcze wstrzymuje troszeczke. Jakos wole nie zapeszec ale jak tak widze ze wy macie to ja tez chce!
Pati_89, Madzik84 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
kuleczka777 wrote:Ja zjadłam na kolacje platki tak mnie od wczoraj jakos wzięło. Chyba kisiel jeszcze sobie zrobię
mąż się śmieje że kocham frytki bardziej niż jego
a ja je uwielbiam teraz staram sie ograniczać ale czasem trzeba zgrzeszyć
Magda34, Kiki97, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Kuleczka nie ucze malego po polsku ze wzgledu na to ze maz sie nie zgadza on najpierw mowil ze to malemu w glowie namiesza a potem ze polski mu sie do niczego nie przyda i jak mam ochote to mam po niemiecku do niego mowic wiec dupa zimna
Smacznego dziewczyny ^^kamenkaa lubi tę wiadomość