X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Trzeba sie zgłaszać do poloznej?
    Dolaczam sie do pytania. Tez sie zastanawiam. Ale to chyba jakos na krotko przed porodem wystarczy?

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Trzeba sie zgłaszać do poloznej?

U nas tak bo ona później przychodzi do Ciebie do domu i Ci pomaga, pokazuje przy dziecku jak co robić, ale to kilka razy tylko jest taka wizyta. Oczywiście to chyba jest dobrowolne :)

Kourtney no to niezle :)

Mi pielegniarka powiedziała ze kolo 20 tyg sie zglosic do niej bo najpierw musialam wybrac sobie nową bo ta co mialam wybrana to już nie pracuje. Wogole to mam na wypisie ze szpitala ze mam zglosic sie do tej wlasnie położnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:08

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Śliczności :) ty to juz chyba jesteś gotowa do porodu co :D
    Oj chyba jeszcze nie :P
    Chyba ostatnio byla mowa o rozmiarach ale nie umiem tego znalezc. Na razie najmniejszy rozniar ciuszkow mam 56. Myslicie zeby kupowac jeszcze mniejsze?

• cass Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mniejszych na razie nie biorę - jeśli się pod koniec okaże, że maluch jest malutki, to wtedy dokupię - a tak to celuję w 56 i 62 :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też 56 i 62, jak będą potrzebne mniejsze to przez internet zamówię raz dwa :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Oj chyba jeszcze nie :P
    Chyba ostatnio byla mowa o rozmiarach ale nie umiem tego znalezc. Na razie najmniejszy rozniar ciuszkow mam 56. Myslicie zeby kupowac jeszcze mniejsze?

Kurcze, ja też nie wiem w jakie rozmiary się zaopatrzać. Dzisiaj z ekscytacji, że to dziewczynka kupiłam kilka bodziaków w róznych rozmiarach. Zielona całkiem jestem i nie wiem co kupować. Przeraża mnie to. Tyle potrzebnych rzeczy ... Muszę na spokojnie listę zrobić ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Ja mniejszych na razie nie biorę - jeśli się pod koniec okaże, że maluch jest malutki, to wtedy dokupię - a tak to celuję w 56 i 62 :)
    Ja tak samo :) nawet 68 sie trafilo :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche w rozm. 50 i dwa rampersy w rozm. 44 w razie "w"...

Muszę się ogarnąć z tą położną i popytac... Mój lekarz przyjmuje w innym mieście i pewnie nie będzie wiedział, jak jest u nas..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:19

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i nie chwaliłam się jeszcze, ze od jakiś dwóch dni czuję ruchy mojej córci. Zwłaszcza z lewej strony, jak się dzisiaj okazało na usg tam akurat miała nóżki i serwuje mamusi słodkie kopniaczki <3

Kourtney, beatas, miluszka, Pati_89, Misia15, Repose, Kawokado, kirys, xpaulinax, jakka, Madzik84, Helen lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja bede zamawiac nianje tylko jeszcze nie wiem jaka. Nam sie przyda na pewno bo duzy dom bedzie.

Dzisiejsze zakupy i przesylka od kuriera ;)
    http://iv.pl/images/09391308121637038512.jpg
    http://iv.pl/images/96509343146194330642.jpg

No robi wrażenie:) Super :) Ja nie mam nic, tzn tyle co po córce, ale teraz bedzie synek, wiec musze kupić ciuszki:)

PATI 89 to jak zrobisz to cennik wystaw :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, super kolekcja :) Widzę, że poszalałaś. Ja się już boję tego szaleństwa. Narazie pokoik nieogarnięty po przeprowadzce, więc się jeszcze powstrzymuję ;)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Dzięki Misia. Pewnie, że chciałabym się wybrać. A to już...?? Nie miałam jeszcze czasu, żeby się rozejrzeć za jakąś szkołą rodzenia. Jak znajdziesz fajną w okolicy, to daj znać :) Ja to bardziej lokalna jestem i nie chce mi się za daleko nigdzie jeździć :)

Ja na szkołę rodzenia wybieram się do szpitala praskiego bo tam chce rodzic a o szkole słyszałam bardzo dobre opinie. Następny kurs zaczyna się w połowie lutego i na niego się wybieram bo mój lekarz powiedział ze to najlepszy czas. Wyslalam ci zaproszenie do przyjaciółek to jak już ogarniesz przeprowadzkę to możemy wybrać się na spacerek :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:42

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy czuje ruchy, czasami czuje jakby mi sie tam cos odbijalo, czasami tak jakby mi sie przelewalo coś, dzisiaj mam taki klucia co jakis czas po lewej stronie na samym dole nie wiem czy sie rozpycha czy jak ;)

Ja czekam do marca/kwietnia az bedzie ciepło, trzeba pomalować pokój i przemeblowac z deka zeby sie wszystko zmieściło, a komode tez tak musze jakos zamówić zeby zrobili juz na koniec kwietnia

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz na pewno wiem że czuje mojego smerfa :) coś mi się zdawało jak leżałam po kolacji i mąż przyłożył ucho bo jego to syn posłucha i kopnie hehe :) i jednocześnie ja coś poczułam a mąż odskoczył i mówi coś ci pukło :D
    A i jakby mi wzgórek łonowy spuchł aż dziwnie brzuch wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 21:48

Misia15, Magda34, kamenkaa, kirys, xpaulinax, xpaulinax, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam na kolacje platki tak mnie od wczoraj jakos wzięło. Chyba kisiel jeszcze sobie zrobię ;)

Pati_89 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba powoli tez zaczynam czuc maluszka naszego. Tak sie martwilam ze nie czuje ruchow ale chyba juz czuje.

Co do ciuszkow to ja sie jeszcze wstrzymuje troszeczke. Jakos wole nie zapeszec ale jak tak widze ze wy macie to ja tez chce :) !

Pati_89, Madzik84 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Ja zjadłam na kolacje platki tak mnie od wczoraj jakos wzięło. Chyba kisiel jeszcze sobie zrobię ;)
    Ja frytki z piekarnika :) mąż się śmieje że kocham frytki bardziej niż jego :) a ja je uwielbiam teraz staram sie ograniczać ale czasem trzeba zgrzeszyć :)

Magda34, Kiki97, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frytek to troche ukradlam mezowi bo mu robilam z ryba w piekarniku;) tez mi nie pozwala jesc frytek bo mowi ze to nie zdrowe no ape co ja poradzę jak mam taka ochotę czasami

Kiki97 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak tam u Ciebie, dzis juz lepiej ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka nie ucze malego po polsku ze wzgledu na to ze maz sie nie zgadza on najpierw mowil ze to malemu w glowie namiesza a potem ze polski mu sie do niczego nie przyda i jak mam ochote to mam po niemiecku do niego mowic wiec dupa zimna

Smacznego dziewczyny ^^

kamenkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ