X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kamenka ^^
    A kolejne to juz bedzie polowkowe czy jeszcze nie?

kamenkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kamenka, pochwal sie zdjęciem! Dobrze, że córa zdrowa:)
    ja bym znowu chciala miec usg tak chociaz raz dziennie:P przynajmniej dopoki nie będę czuc wyraznych ruchów:P ale lekarz by mnie wyrzucil i musze sie zadowolic ogladaniem maluszka raz na 3-4 tygodnie:(( :P

Pati, będę wdzięczna, wstrzymuje sie z zamówieniem:P

Chyba czuje maluszka! Takie delikatne laskotanie, jakby babelki! Od czasu do czasu przeplywaja po lewej stronie! Nie jestem pewna czy to dzidzia, ale mam taką nadzieję: D

kochana jak Tylko mąz przyjdzie zgram je na kompa bo nie umiem tym skanerem .....;-) tez mam usg 3-4tyg ;-) i mysle ze to jest wystarczajace;)
    Mam nadzieje ze po odstawieniu Dupka bedzie wszystko dobrze...

tez juz czuje mała ;-)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Gratulacje Kamenka ^^
    A kolejne to juz bedzie polowkowe czy jeszcze nie?

tak to juz połówkowe będzie ;-) juz zaniedlugo :)

Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..

Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..

Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)

Mysle ze tak zaczynasz czuć ruchy masz juz 17tydz wiec juz czas ;-) co prawda w pierwszej ciązy czułam jakos 19-20tydz ..... ale teraz juz jestem pewna ze to ruchy po wczorajszej wizycie u lekarza -lekarz uświadomił mnie że to właśnie to :) bo tez delikatne i nie byłam do konca pewna///

• Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 16 tygodniu juz czulam wiec mysle ze to to.
    Ja polowkowe na 20 stycznia codziennie dni odliczam :p
    ja juz zaliczylam rowerek na dzisiaj zaraz zdechne

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże, bo mnie pobolewał brzuch i się nudze! Zaraz mąż wroci z pracy nareszcie!

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jaka jakość tych ubranek, Pati? Bo znalazłam tam rozpinane bluzeczki, ktorych mi brakuje..:P

ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:38

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus i Dorjana, bardzo Wam współczuję tych ciężkich momentów, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żeby Wasze maluszki były zdrowe.

Dziewczyny, piszecie o zbyt częstym usg, jeśli o mnie chodzi to też mogłabym mieć robione codziennie, bo cały czas mam z tyłu głowy takie myśli, czy na pewno wszystko jest w porządku. Jest jeszcze alternatywa w postaci detektora tętna, ja co prawda nie planuję zakupu własnego, ale ostatnio na wizycie moja ginekolog znalazła bijące serduszko właśnie używając detektora. To był mój 15t + 5d, więc myślę, że u Was też powinno już być słyszalne. Zawsze to jakaś alternatywa dla usg.

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?

miluszka, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.
    Dzieki, w takim razie nie kupuje..

Fairy_tale, ja Ci nie pomoge, bo sama też nie wiem, czy to, co czuję to ruchy maleństwa: D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka oj współczuję Ci tego pobytu w szpitalu. Mam takie samo zdanie jak dziewczyny, że czasem lepiej już być w tym szpitalu, bo jak coś się będzie działo, to będziesz miała opiekę na miejscu. Trzymaj się więc dzielnie i staraj myśleć tylko pozytywnie!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na dniach otwartych szpitala, w którym prawdopodobnie będę chciała rodzić i udało mi się też uzyskać rabat 20% na ich szkołę rodzenia :-) Szpital ma nieco ponad rok, więc wszystko nowiutkie i wrażenie robi bardzo dobre, sale dwuosobowe z łazienką, no przytulnie tam. Ale mnie oczywiście najbardziej interesowała opieka w razie komplikacji i neonatologiczna, więc o to wypytywałam, no i z tego co mówiła Pani neonatolog, to jest ok. A i mogliśmy popatrzeć przez szybę na sale w której są inkubatorki, jejuś jakie maleństwa tam leżały, takie kruche, a jakie słodziaki <3

Repose, miluszka, Kawokado, Madzik84, Pati_89, Agabtm, Kourtney lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki, szkoda że u nas tesco "oszukane", nie ma nawet jednej półki z ciuszkami dziecięcymi :-/
    wklejam fotkę wczorajszej zawartości paczki z c & a :-)
    o 5 10 15 słyszałam, że jakość średnia a o tesco dobre opinie 4rfc6e.jpg

Kawokado, kamenkaa, Madzik84, Repose, kirys, Pati_89, Kourtney lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka niestety nadal nie wiem jaka plec. Licze ze na polowkowym wszystko bedzie jasne. Przeczucie mam, ze dziewczynka, ale to rownie dobrze moze byc nadzieja :P
    Sliczne ciuszki kupujecie, z tesco mialam kilka ale chyba sie troche rozciagaly z czasem. Jednak wiem, ze nie wszystkie, wiec zalezy jak sie trafi. My dzisiaj caly dzien zabiegani, kupilismy wozek! Udalo sie zdobyc uzywany w idealnym stanie ze wszelkimi akcesoriami. Zdecydowalismy sie na Bugaboo Cameleon 3 i musze przyznac ze obawialam sie jak poradzi sobie na sniegu (a mamy juz warstwe po kostki) i dal rade bez najmniejszych problemow, jest swietnie zwrotny i leciutki. Poki co jestem baaardzo zadowolona. Potem bylismy w ikei i wrocilam z szafa dla synka (przestaje mi starczac miejsce w normalnej) oraz szafke z przewijakiem. Czyli wiekszosc zakupow za nami.

miluszka, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas na innej aukcji tego sprzedawcy masz pokazane w łóżeczku

Co do 5.10.15 podobno kiepskie tak koleżanki mówiły ze szajs.

Miluszka nie widze zdj, ogladne w poniedziałek.

Moj lekarz mówił ze usg nie szkodzi dziecku tylko dziecko nie lubi jak sie go podglada, i tak samo czytalam w różnych artykulach ze to nie jest szkodliwe

Dais super pochwal sie wozkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:30

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ochraniacz do lozeczka, bo dostalismy w gratisie, ale chyba go nie uzyje po przeczytaniu artykulow ze zwiekszaja szanse smierci lozeczkowej. Przestraszylam sie, nie uzywalam ich przy synku i chyba daruje sobie teraz. http://www.mamazone.pl/pytania-i-odpowiedzi/opieka-i-pielegnacja-niemowlaka/2014/ochraniacz-na-lozeczko-a-sids.aspx https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?

Fairy_tale, mam dokładnie tak samo, tyle że u mnie trwa to już dobre 1,5 tygodnia! :D Jak zjadłam coś słodkiego, albo kotka położyła mi się na kolanach i mruczała to też było takie puknięcie :D To chyba mini kopniaczki od lokatora brzucha :D

fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam kupiłam koleżance komplet na 80 bluzę i body i fajny materiał ale nie które rzeczy to lipa :/ trzeba dotknąć :) ale ludzi pełno a byłam po 18 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, o tym właśnie ostatnio pisałam. Ochraniacze plus poduszka. Straszna sprawa :/

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ