Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
beatas wrote:Kamenka, pochwal sie zdjęciem! Dobrze, że córa zdrowa:)
ja bym znowu chciala miec usg tak chociaz raz dziennie:P przynajmniej dopoki nie będę czuc wyraznych ruchów:P ale lekarz by mnie wyrzucil i musze sie zadowolic ogladaniem maluszka raz na 3-4 tygodnie:((
Pati, będę wdzięczna, wstrzymuje sie z zamówieniem:P
Chyba czuje maluszka! Takie delikatne laskotanie, jakby babelki! Od czasu do czasu przeplywaja po lewej stronie! Nie jestem pewna czy to dzidzia, ale mam taką nadzieję: D
kochana jak Tylko mąz przyjdzie zgram je na kompa bo nie umiem tym skanerem .....tez mam usg 3-4tyg
i mysle ze to jest wystarczajace;)
Mam nadzieje ze po odstawieniu Dupka bedzie wszystko dobrze...
tez juz czuje mała -
W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..
Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)kamenkaa lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..
Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)
Mysle ze tak zaczynasz czuć ruchy masz juz 17tydz wiec juz czasco prawda w pierwszej ciązy czułam jakos 19-20tydz ..... ale teraz juz jestem pewna ze to ruchy po wczorajszej wizycie u lekarza -lekarz uświadomił mnie że to właśnie to
bo tez delikatne i nie byłam do konca pewna///
-
beatas wrote:Jaka jakość tych ubranek, Pati? Bo znalazłam tam rozpinane bluzeczki, ktorych mi brakuje..
ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:38
Mały Ryś -
Nelus i Dorjana, bardzo Wam współczuję tych ciężkich momentów, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żeby Wasze maluszki były zdrowe.
Dziewczyny, piszecie o zbyt częstym usg, jeśli o mnie chodzi to też mogłabym mieć robione codziennie, bo cały czas mam z tyłu głowy takie myśli, czy na pewno wszystko jest w porządku. Jest jeszcze alternatywa w postaci detektora tętna, ja co prawda nie planuję zakupu własnego, ale ostatnio na wizycie moja ginekolog znalazła bijące serduszko właśnie używając detektora. To był mój 15t + 5d, więc myślę, że u Was też powinno już być słyszalne. Zawsze to jakaś alternatywa dla usg.kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?
miluszka, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.
Fairy_tale, ja Ci nie pomoge, bo sama też nie wiem, czy to, co czuję to ruchy maleństwa: D -
Patutka oj współczuję Ci tego pobytu w szpitalu. Mam takie samo zdanie jak dziewczyny, że czasem lepiej już być w tym szpitalu, bo jak coś się będzie działo, to będziesz miała opiekę na miejscu. Trzymaj się więc dzielnie i staraj myśleć tylko pozytywnie!Helenka
Rośnij zdrowo córeczko!
-
Byłam dzisiaj na dniach otwartych szpitala, w którym prawdopodobnie będę chciała rodzić i udało mi się też uzyskać rabat 20% na ich szkołę rodzenia
Szpital ma nieco ponad rok, więc wszystko nowiutkie i wrażenie robi bardzo dobre, sale dwuosobowe z łazienką, no przytulnie tam. Ale mnie oczywiście najbardziej interesowała opieka w razie komplikacji i neonatologiczna, więc o to wypytywałam, no i z tego co mówiła Pani neonatolog, to jest ok. A i mogliśmy popatrzeć przez szybę na sale w której są inkubatorki, jejuś jakie maleństwa tam leżały, takie kruche, a jakie słodziaki
Repose, miluszka, Kawokado, Madzik84, Pati_89, Agabtm, Kourtney lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Super ciuszki, szkoda że u nas tesco "oszukane", nie ma nawet jednej półki z ciuszkami dziecięcymi
wklejam fotkę wczorajszej zawartości paczki z c & a
o 5 10 15 słyszałam, że jakość średnia a o tesco dobre opinieKawokado, kamenkaa, Madzik84, Repose, kirys, Pati_89, Kourtney lubią tę wiadomość
-
Ma_rka niestety nadal nie wiem jaka plec. Licze ze na polowkowym wszystko bedzie jasne. Przeczucie mam, ze dziewczynka, ale to rownie dobrze moze byc nadzieja
Sliczne ciuszki kupujecie, z tesco mialam kilka ale chyba sie troche rozciagaly z czasem. Jednak wiem, ze nie wszystkie, wiec zalezy jak sie trafi. My dzisiaj caly dzien zabiegani, kupilismy wozek! Udalo sie zdobyc uzywany w idealnym stanie ze wszelkimi akcesoriami. Zdecydowalismy sie na Bugaboo Cameleon 3 i musze przyznac ze obawialam sie jak poradzi sobie na sniegu (a mamy juz warstwe po kostki) i dal rade bez najmniejszych problemow, jest swietnie zwrotny i leciutki. Poki co jestem baaardzo zadowolona. Potem bylismy w ikei i wrocilam z szafa dla synka (przestaje mi starczac miejsce w normalnej) oraz szafke z przewijakiem. Czyli wiekszosc zakupow za nami.
miluszka, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Beatas na innej aukcji tego sprzedawcy masz pokazane w łóżeczku
Co do 5.10.15 podobno kiepskie tak koleżanki mówiły ze szajs.
Miluszka nie widze zdj, ogladne w poniedziałek.
Moj lekarz mówił ze usg nie szkodzi dziecku tylko dziecko nie lubi jak sie go podglada, i tak samo czytalam w różnych artykulach ze to nie jest szkodliwe
Dais super pochwal sie wozkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:30
Repose lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam ochraniacz do lozeczka, bo dostalismy w gratisie, ale chyba go nie uzyje po przeczytaniu artykulow ze zwiekszaja szanse smierci lozeczkowej. Przestraszylam sie, nie uzywalam ich przy synku i chyba daruje sobie teraz. http://www.mamazone.pl/pytania-i-odpowiedzi/opieka-i-pielegnacja-niemowlaka/2014/ochraniacz-na-lozeczko-a-sids.aspx https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?
Fairy_tale, mam dokładnie tak samo, tyle że u mnie trwa to już dobre 1,5 tygodnia!Jak zjadłam coś słodkiego, albo kotka położyła mi się na kolanach i mruczała to też było takie puknięcie
To chyba mini kopniaczki od lokatora brzucha
fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)