X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kamenka ^^
    A kolejne to juz bedzie polowkowe czy jeszcze nie?

kamenkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Kamenka, pochwal sie zdjęciem! Dobrze, że córa zdrowa:)
    ja bym znowu chciala miec usg tak chociaz raz dziennie:P przynajmniej dopoki nie będę czuc wyraznych ruchów:P ale lekarz by mnie wyrzucil i musze sie zadowolic ogladaniem maluszka raz na 3-4 tygodnie:(( :P

Pati, będę wdzięczna, wstrzymuje sie z zamówieniem:P

Chyba czuje maluszka! Takie delikatne laskotanie, jakby babelki! Od czasu do czasu przeplywaja po lewej stronie! Nie jestem pewna czy to dzidzia, ale mam taką nadzieję: D

kochana jak Tylko mąz przyjdzie zgram je na kompa bo nie umiem tym skanerem .....;-) tez mam usg 3-4tyg ;-) i mysle ze to jest wystarczajace;)
    Mam nadzieje ze po odstawieniu Dupka bedzie wszystko dobrze...

tez juz czuje mała ;-)

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Gratulacje Kamenka ^^
    A kolejne to juz bedzie polowkowe czy jeszcze nie?

tak to juz połówkowe będzie ;-) juz zaniedlugo :)

Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..

Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    W drugiej ciazy podobno jest szybciej, a ja jeszcze mam łożysko na przedniej ścianie, wiec nie wiem czy to możliwe, żebym czuła.. Ale to któryś dzien z rzędu, podczas leżenia..

Lekarz chyba wie, co robi, wiec skoro kazał odstawić to nie ma sie co martwic:)

Mysle ze tak zaczynasz czuć ruchy masz juz 17tydz wiec juz czas ;-) co prawda w pierwszej ciązy czułam jakos 19-20tydz ..... ale teraz juz jestem pewna ze to ruchy po wczorajszej wizycie u lekarza -lekarz uświadomił mnie że to właśnie to :) bo tez delikatne i nie byłam do konca pewna///

• Repose Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 16 tygodniu juz czulam wiec mysle ze to to.
    Ja polowkowe na 20 stycznia codziennie dni odliczam :p
    ja juz zaliczylam rowerek na dzisiaj zaraz zdechne

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże, bo mnie pobolewał brzuch i się nudze! Zaraz mąż wroci z pracy nareszcie!

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jaka jakość tych ubranek, Pati? Bo znalazłam tam rozpinane bluzeczki, ktorych mi brakuje..:P

ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 16:38

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus i Dorjana, bardzo Wam współczuję tych ciężkich momentów, trzymam kciuki, żeby było już tylko lepiej i żeby Wasze maluszki były zdrowe.

Dziewczyny, piszecie o zbyt częstym usg, jeśli o mnie chodzi to też mogłabym mieć robione codziennie, bo cały czas mam z tyłu głowy takie myśli, czy na pewno wszystko jest w porządku. Jest jeszcze alternatywa w postaci detektora tętna, ja co prawda nie planuję zakupu własnego, ale ostatnio na wizycie moja ginekolog znalazła bijące serduszko właśnie używając detektora. To był mój 15t + 5d, więc myślę, że u Was też powinno już być słyszalne. Zawsze to jakaś alternatywa dla usg.

9ewns65gxjq3gces.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?

miluszka, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    ja mam kilka ubranek z 5.10.15. W dotyku wydają się kiepskie jakościowo. Zobaczymy jak się zachowają po praniu.
    Dzieki, w takim razie nie kupuje..

Fairy_tale, ja Ci nie pomoge, bo sama też nie wiem, czy to, co czuję to ruchy maleństwa: D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka oj współczuję Ci tego pobytu w szpitalu. Mam takie samo zdanie jak dziewczyny, że czasem lepiej już być w tym szpitalu, bo jak coś się będzie działo, to będziesz miała opiekę na miejscu. Trzymaj się więc dzielnie i staraj myśleć tylko pozytywnie!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na dniach otwartych szpitala, w którym prawdopodobnie będę chciała rodzić i udało mi się też uzyskać rabat 20% na ich szkołę rodzenia :-) Szpital ma nieco ponad rok, więc wszystko nowiutkie i wrażenie robi bardzo dobre, sale dwuosobowe z łazienką, no przytulnie tam. Ale mnie oczywiście najbardziej interesowała opieka w razie komplikacji i neonatologiczna, więc o to wypytywałam, no i z tego co mówiła Pani neonatolog, to jest ok. A i mogliśmy popatrzeć przez szybę na sale w której są inkubatorki, jejuś jakie maleństwa tam leżały, takie kruche, a jakie słodziaki <3

Repose, miluszka, Kawokado, Madzik84, Pati_89, Agabtm, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki, szkoda że u nas tesco "oszukane", nie ma nawet jednej półki z ciuszkami dziecięcymi :-/
    wklejam fotkę wczorajszej zawartości paczki z c & a :-)
    o 5 10 15 słyszałam, że jakość średnia a o tesco dobre opinie 4rfc6e.jpg

Kawokado, kamenkaa, Madzik84, Repose, kirys, Pati_89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka niestety nadal nie wiem jaka plec. Licze ze na polowkowym wszystko bedzie jasne. Przeczucie mam, ze dziewczynka, ale to rownie dobrze moze byc nadzieja :P
    Sliczne ciuszki kupujecie, z tesco mialam kilka ale chyba sie troche rozciagaly z czasem. Jednak wiem, ze nie wszystkie, wiec zalezy jak sie trafi. My dzisiaj caly dzien zabiegani, kupilismy wozek! Udalo sie zdobyc uzywany w idealnym stanie ze wszelkimi akcesoriami. Zdecydowalismy sie na Bugaboo Cameleon 3 i musze przyznac ze obawialam sie jak poradzi sobie na sniegu (a mamy juz warstwe po kostki) i dal rade bez najmniejszych problemow, jest swietnie zwrotny i leciutki. Poki co jestem baaardzo zadowolona. Potem bylismy w ikei i wrocilam z szafa dla synka (przestaje mi starczac miejsce w normalnej) oraz szafke z przewijakiem. Czyli wiekszosc zakupow za nami.

miluszka, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas na innej aukcji tego sprzedawcy masz pokazane w łóżeczku

Co do 5.10.15 podobno kiepskie tak koleżanki mówiły ze szajs.

Miluszka nie widze zdj, ogladne w poniedziałek.

Moj lekarz mówił ze usg nie szkodzi dziecku tylko dziecko nie lubi jak sie go podglada, i tak samo czytalam w różnych artykulach ze to nie jest szkodliwe

Dais super pochwal sie wozkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 18:30

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam ochraniacz do lozeczka, bo dostalismy w gratisie, ale chyba go nie uzyje po przeczytaniu artykulow ze zwiekszaja szanse smierci lozeczkowej. Przestraszylam sie, nie uzywalam ich przy synku i chyba daruje sobie teraz. http://www.mamazone.pl/pytania-i-odpowiedzi/opieka-i-pielegnacja-niemowlaka/2014/ochraniacz-na-lozeczko-a-sids.aspx https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Tak w ogóle to chyba od 2 dni czuję pierwsze ruchy. Nie jestem pewna. Czasami przypomina to delikatne puknięcia od środka, czasami czuję coś w stylu lekkiego skurczu, ale tylko w jednym miejscu, może to maluch zmienia pozycję? Na początku wzięłam nawet No-Spę, ale zauważyłam, że "objawy" są takie same bez względu na to, czy wezmę No-Spę, czy nie. Poza tym nic mnie nie boli, a brzuch jest miękki. No i wcześniej wyczuwałam te puknięcia/skurcze z lewej strony, dziś już bardziej po środku. Ciekawe, czy to już "to"..?

Fairy_tale, mam dokładnie tak samo, tyle że u mnie trwa to już dobre 1,5 tygodnia! :D Jak zjadłam coś słodkiego, albo kotka położyła mi się na kolanach i mruczała to też było takie puknięcie :D To chyba mini kopniaczki od lokatora brzucha :D

fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam kupiłam koleżance komplet na 80 bluzę i body i fajny materiał ale nie które rzeczy to lipa :/ trzeba dotknąć :) ale ludzi pełno a byłam po 18 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, o tym właśnie ostatnio pisałam. Ochraniacze plus poduszka. Straszna sprawa :/

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ